6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Dirigentský socialismus

Průvodním jevem každého státního zřízení je donucení k tzv. dobrovolnosti. Nejvíce je tento prvek viditelný v socialistických, fašistických nebo jinak dirigentských modelech. Ne náhodou i u nás povinné dobrovolnosti přibývá.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Mucha 29.9.2016 11:48

Re: Principy socialismu nebo sociálního státu

Pane Kratochvíle, nehodlám se smířit s tím, že mi nějaký stát bude diktovat, kdy a kolik mi bude vyplácet nějaký důchod. Jsem ochoten se rozdělit o své peníze s každým, kdo to opravdu potřebuje (těžce nemocní, atp.), ale nenechám se okrádat jenom proto, že socialisté slibují něco zadarmo

P. Smatlak 29.9.2016 9:19

Blbinec

To je asi kvůli cikánům,kteří sice děti mají ale většina nepracuje a nikdy nebude a to ani ty jejich děti,takže to pojištění jim na důchody platí stát z našich daní.Takže se ty peníze musejí někde vybrat že soudružko Marksová.Na jednu stranu ti co nepracují a mají děti spotřebují od státu spoustu peněz a žádné do státního rozpočtu nedývají a na druhou stranu lidé kteří makají a pracují a ty daně nebo odvody platí mají na tyto občany platit ještě více a to fakticky na druhoou stranu z těch daní dostávají co platí a spotřebují oproti těm cikánům a jim podobným jen nepatrnou částku nebo skoro nic.To je opět Kocourkov a absurdistán pod vedením arogantních, morálních a duševních psychopatů jako je Marksová a spol.jí podobných.

V. Vaclavik 29.9.2016 7:47

Kdybychom byli byvali

nechali listopad 89 demokratickemu rozhodovani, nemeli bychom zadnou revoluci, ale perestrojku a dodnes bychom ze setrvacnosti byli za zeleznou oponou.

Pouceni? Ti kteri tenkrat vysli do ulic a zaslouzili se o odstoupeni vlady nasledne meli vzit veci do svych rukou a nehrat si jako Zapadem oblbli papousci na nejakou demokracii a nechat dal o politice spolurozhodovat i tu vetsinu naroda, ktera v listopadu zustala doma a doufala, ze to nepraskne, ze z toho bude maximalne perestrojka. Protoze to je v podstate temer to, k cemu jsme se dopracovali. Mame dubcekovsky socialismus s 'lidskou; tvari. Uz nam nevladnou zli komuniste, ale 'hodni' socialiste.

Chovame se jako rodice, kteri daji kazdemu ze svych deti (rekneme od sedmi let veku prvni tridy) jeden hlas v rozhodovani o rodinnych zalezitosti... jak by to asi s takovou rodinou dopadlo? Asi jako to dopada s nami jako spolecnosti.

Dnes jsme pouceni, ze vyvoz demokracie do zaostaleho sveta nefunguje, ale unika nam, ze v tom prikladu rodicu a deti rovnez nefungoval 'vyvoz rozumu' do detskeho sveta a prave tak nefunguje ten nas 'vyvoz demokracie' plosne k nasim obcanum od osmnacteho roku vyse. Stejne jako male deti potrebuji byt vedeni pevnou ruku rodicu, potrebuje vetsina naseho naroda byt vedena pevnou rukou tech z nas, kteri jsme jakz takz dospeli a mame aspon nejaky jakys takys rozum.

Proto prestanme si hrat na demokracii a zacneme pouzivat svou hlavu, sidlo rozumu a vedme k lepsim zitrkum pevnou rukou ty z nas, kteri jeste nevyrostli a ridi se v zivote jen svymi emocemi.

P. Vaňura 29.9.2016 10:59

A KDO bude určovat, kdo je natolik vyspělý,

že může řídit život ostatním a kdo naopak má být těmito nadlidmi řízen?

V. Vaclavik 29.9.2016 16:36

Re: A KDO bude určovat, kdo je natolik vyspělý,

Vam to musi nekdo rict, urcit? Ja si nedelam iluze, ze jsem vynalezl neco nebesky spravedliveho. Veci dosly tak daleko, ze riziko, ze to vezme do rukou nekdo, pod kym bude jeste hure, se rapidne snizuje s tim, jak se ta nase povedena demokracie vyviji.

Proste kdyz to nevezmeme do rukou my racionalnejsi, samozvani, tak to vezme do rukou nekdo jeste mene povolany, cehoz my se bojime a tak to alibisticky davame do rukou vsem, bez rozdilu, rovnostarsky, obcanum s detskou mentalitou, protoze takovi v rovnem systemu jasne prevazuji.

P. Vaňura 29.9.2016 19:00

Takže bude to Fuhrer nebo Generalissimus???

V. Vaclavik 30.9.2016 4:28

Re: Takže bude to Fuhrer nebo Generalissimus???

Lidstvo se dostalo az sem vesmes bez demokracie a ty nejlepsi casy byly pod nejakymi samozvanymi vladci.

Dokud nebudeme moudri natolik, abychom povolili jen demokracii omezenou pravy cloveka, temi pravymi objektivnimi pravy, nenarovkovymi, pak davam demokracii po starorimskem stylu jednoznacne palec dolu.

F. Houžňák 29.9.2016 6:57

No ale zrovna to, ze by bezdetni meli platit

vic, je idea (v zasade) spravna. Nakonec bezdetni pocitaji s tim, ze se o ne deti jinych lidi budou ve stari starat - deti jinych lidi, kteri vynalozili nemale financni prostredky na to, aby tyto deti vychovali, zatimco bezdetnym tyhle finance zustaly.

A. Alda 29.9.2016 8:17

Jistěže ano.

Osobně si myslím, že každému by měl být hrazen důchod jen z toho, co do důchodového systému odvedou jeho vlastní děti.

Kdo děti nemá, ten má dost peněz na to, aby si na důchod ušetřil.

F. Houžňák 29.9.2016 9:11

No, to v zásadě ano,

problém by byl trochu s prováděním, ale princip je správný. Akorát by to narušovalo tahleta "lická práva" a to nelze připustit, že ano.

P. Vaňura 29.9.2016 11:05

Pokud bedětného nebudete nutit platit "sociální pojištění"

můžete mít pravdu! Takže důchodové pojištění by měli platit jen ti, kdo mají děti...

A když rodiče umřou, měly by být děti samozřejmě osvobozeny od placení sociálního pojištění. Uvědomujete si ten Váš nesmysl v další generaci...

Mimochodem, pak stačí prosazovat už uzákoněnou vyživovací povinnost dětí vůči práce už neschopným rodičům a můžete celý důchodový systém rovnou ZRUŠIT!

A. Alda 29.9.2016 12:46

Důchodové pojištění neplatíte pro futurum.

Důchodovým pojištěním financujete své předky a celou jejich generaci s příslibem, že se Vám od Vašich dětí a jejich generace dostane téhož.

Bezdětní musí platit důchodové pojištění, protože to platí těm, kteří už v důchodu jsou. Jejich neexistující děti však nebudou moci platit na jejich vlastní důchody, takže by je neměli mít. Tím, že neplatí ze svých výdělků potřeby dětí, mají dost peněz na to, aby si na své stáří našetřili.

F. Houžňák 29.9.2016 12:57

Oni to mají všecko popletené, a jediné, co vědí

přesně, je, že mají PRAVDU.

P. Vaňura 29.9.2016 16:02

Žádný z mých předků už dávno nežije takže nechápu, proč

bych měl platit důchod nevím komu cizímu. A pokud by bezdětní neměli mít důchody a nikdo z jejich předků nežije NEEXISTUJE ŽÁDNÝ argument proto, aby platili nějaké sociální pojištění!

Ty příklady z SSSR, pokud to někdo četl, jsem sem dal proto, abych ukázal, že pokud zrušíte nebo i výrazně oslabíte vazbu práce - výdělek, každý se bude snažit NEDĚLAT NIC! A nezbude, než ho nutit do práce NÁSILÍM jako otroka či nevolníka!

M. Klas 29.9.2016 11:30

Re: Jistěže ano.

Pak za mne tam musí být spousta peněz, oba rodiče mi umřeli ještě před důchodem, takže mnou odvedených nemalých peněz nic neměli. Myslíte, že bych mohl tím pádem dostávat důchod dvojnásobný?

M. Klas 29.9.2016 11:31

Re: Jistěže ano.

Oprava: ze mnou odvedených.....

F. Houžňák 29.9.2016 12:14

Neměl, protože vaše peníze jsou dávno

fuč. To je vám snad jasné.

R. Tichý 29.9.2016 8:24

Ano.

O. Uživatel 29.9.2016 8:52

Uživatel požádal o vymazání
F. Houžňák 29.9.2016 9:16

Vy jste taky myslitel, jeden z těch, že jim není rovno,

a bojovník za tuhletu spravedlnost a "lická práva", takže - jako modelovou situaci - si představte, že jste na pustém ostrově a máte u sebe pytel zlata. Bude se o vás ten pytel zlata starat? A teď se přeneste do reálu a řekněte si: starají se o mě, když už jsem bezdětný nemohoucí, moje peníze nebo lidi, které si těmi penězmi eventuelně zaplatím? No a když ti lidi nejsou, protože všichni byli takoví jako já a neměli děti, na co mi jsou moje peníze? Na dvě věci. To je ta potíž s mysliteli typu Havla. Myslí jenom na sebe a na "carpe diem".

O. Uživatel 29.9.2016 10:21

Uživatel požádal o vymazání
F. Houžňák 29.9.2016 10:24

Vy jste nikdy neslyšel

o modelovém příkladě?

O. Uživatel 29.9.2016 10:31

Uživatel požádal o vymazání
F. Houžňák 29.9.2016 10:47

No, reagoval, ale nepochopil, takže ještě jednou,

po lopatě, pro brain challenged. Když se nebudete starat o to, aby ve skupině lidí byly děti a místo toho budete, bezdětný, hromadit prachy, abyste měl na stáří, tak posléze zjistíte, že máte každý pytel zlata, ale že všichni jsou takoví stařečkové jako vy a i když je budete královsky platit, tak vás z té postele nezvednou, a naopak budou oni chtít platit vás, taktéž nemohoucího. Nevím, co je na tom k nepochopení. V reálném životě se takoví spoléhají na to, že ti mladí silní výkonní přijdou odjinud. Ale já vám prozradím sladké tajemství, oni se na vás vyflajznou, maximálně vám ty prachy seberou a neudělají nic (myslete pořád na to, že jde o modelové příklady, dováděné trošku do extrému), protože jejich životním ideálem není starat se o posrané dědky, ale najít si něco příjemnějšího, co je bude živit. Taktéž ideje EU, že se o vás budou starat přišedší muslimáci, si nezaslouží ani ten útrpný úsměv a pokud tomu věříte, budete šeredně zklamán.

O. Uživatel 29.9.2016 11:50

Uživatel požádal o vymazání
F. Houžňák 29.9.2016 12:11

Vy uvažujete jako pfilosof, já jako

inženýr a vědec věd přírodních. Pfilosofové jako vy vždycky mají sklon se dívat na věci tak, jak by měly podle nich být, a ne tak, jak skutečně jsou. Vůbec nic jsi nepochopil, Ivánku, ty hlavo dubová.

O. Uživatel 29.9.2016 12:24

Uživatel požádal o vymazání
F. Houžňák 29.9.2016 12:28

No, jak jste na to přišel, že tvrdím, že každý

musí mít děti, to je vaše pfilosofické tajemství. Jak praví Werich v jedné pohádce "a napadlo ho, že by se mělo začít něco dělat pro zvýšení inteligence národa". Mohli by začít s vámi, tam by rozhodně neprohloupili. I když, čertví, třeba by to bylo zhola marné.

O. Uživatel 29.9.2016 12:41

Uživatel požádal o vymazání
F. Houžňák 29.9.2016 12:53

No vždyť to píšu, že by se mělo něco

udělat pro zvýšení vaší inteligence. Poznáte rozdíl mezi pojmy "individuum" a "skupina"? Zjevně nikoliv. Běžní lidé s běžnou (a vyšší) inteligencí ten rozdíl poznají. Poučte se někde, nebo ať vám to vysvětlí vaše děti, máte-li jaké. Vy silový nástroji. Znáte ještě nějaká jiná taková pěkná slova?