6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Dirigentský socialismus

Průvodním jevem každého státního zřízení je donucení k tzv. dobrovolnosti. Nejvíce je tento prvek viditelný v socialistických, fašistických nebo jinak dirigentských modelech. Ne náhodou i u nás povinné dobrovolnosti přibývá.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Houžňák 29.9.2016 12:55

No, když chcete vědět, kde ty děti konkrétně chybějí,

tak já vám to prozradím. Všude. Znáte anglické přísloví "It takes all kinds of people to make the world"? Tak to je něco podobného. Spokojen?

O. Uživatel 29.9.2016 13:26

Uživatel požádal o vymazání
F. Houžňák 29.9.2016 14:14

No ale to je odpověď zcela konkrétní,

když to zase chcete polopaticky, ono anglické přísloví říká, že nikdy nevíte, kdo bude k čemu dobrý a jaké místo ve společnosti zastává a jakou funkci plní (resp. v našem případě ve futuru). To jste nepochopil? No, že se divím. Takže ti lidé pak chybí všude. S tou inteligencí by se skutečně mělo něco dělat, aspoň u některých, zvláště vybraných jedinců, kteří se sice mohou pyšnit znalostí čtení a psaní, ale s myšlením je to už horší. Abyste netápal, češtinu vnímám velmi dobře a angličtinu o něco míň, ale taky docela dobře. Vy jste rodilý mluvčí jazyka anglického?

O. Uživatel 29.9.2016 14:37

Uživatel požádal o vymazání
F. Houžňák 29.9.2016 14:40

To není žádné trestání, to je jenom

vyrovnávání nákladů, které měli dětní s výchovou dětí, kteréžto děti pak zajišťují stáří oběma skupinám, jak dětným i bezdětným. Předchozí odstavec nemá smysl komentovat, nemlátí s vámi někdy blbost o stěnu, když se k ní moc přiblížíte?

O. Uživatel 29.9.2016 14:52

Uživatel požádal o vymazání
F. Houžňák 29.9.2016 15:10

Vaše myšlenkové pochody jsou mi záhadou,

ale přiřaďme je k sedmi divům světa, hned vedle velblouda.

O. Uživatel 29.9.2016 15:24

Uživatel požádal o vymazání
F. Houžňák 29.9.2016 15:30

Ale byl, ale byl,

já za to nemůžu, že neznáte světovou literaturu. A vyšlo to i česky, česky umíte, ne? Moje myšlenkové pochody fungují výborně, jak sám vidíte a i patřičně oceňujete.

H. Balzám 29.9.2016 15:12

Re: To není žádné trestání, to je jenom

Vy jste sybila, že víte, jak budou dnešní děti zajišťovat stáří někomu za například třicet let? To jsou fakt inertní poučky, které vůbec nereflektují realitu, něco jako Marxovy nebo Hitlerovy utopické traktáty.

F. Houžňák 29.9.2016 15:24

No, to je prostá populační matematika,

to vám vysvětlí každý pojišťovací matematik, jestli nějakého znáte, tak se ho zeptejte. Skutečně na tom nic není, je to zcela prosté, i když pro některé neintuitivní, něco jako chování roztočeného setrvačníku. Jenom hlupci ignorují matematiku, která je kondensovanou realitou.

H. Balzám 29.9.2016 15:31

Re: No, to je prostá populační matematika,

To je tak směšné, to vaše spoléhání se na matematiku, že to ani nestojí za argumentaci. Další Janyška...

F. Houžňák 29.9.2016 15:35

No, vy se na matematiku spoléháte sám

každý den, ba každou vteřinu svého života. Jak myslíte, že vznikly ty všechny domy, silnice, auta, léky, šaty, jídlo, co se s ním mlaskavě krmíte, pivčo, co ho chlemtáte, papír, propisovačka nebo čím to škrábete, hajzlpapír a tisíce dalších věcí, co byste bez nich pravděpodobně brzo bídně zahynul? Tam všude používali chytří lidé matematiku, a bez ní byste seděl někde ve smradlavé díře, hladový a nemocný.

H. Balzám 29.9.2016 15:41

Re: No, vy se na matematiku spoléháte sám

No, já určitě ne, neboť tu matematiku používám denně, ale nerozhodl jsem se považovat ji za božstvo a postulovat na jejím základě nesmysly podobné těm vašim. Ovšem věřím, že vy byste v té díře skončil, zjevně se přímo hrozíte situace, kdy byste se musel o sebe postarat sám.

F. Houžňák 29.9.2016 15:29

Mimochodem, co si představujete pod slovem

"inertní"? Mám pocit, že to slovo nechápete.

H. Balzám 29.9.2016 15:32

Re: Mimochodem, co si představujete pod slovem

O moje chápání se nestarejte, radši se zamyslete nad tím, jaké bláboly tu prezentujete. Já si ty svoje ohlídám sám.

F. Houžňák 29.9.2016 16:14

No ale hlídáte je blbě,

třeba ten s tou matematikou a božstvem. Podle vás člověk, používající matematiku, ji považuje za božstvo? Divný názor.

H. Balzám 29.9.2016 16:29

Re: No ale hlídáte je blbě,

Ne člověk, vy.

H. Balzám 29.9.2016 14:40

Re: Ale jestli někdo děti mít nechce nebo nemůže,

Hovno chybějí. Už několik desítek let je nás stabilně kolem deseti milionů. Nijak nevymíráme, to je teď akorát taková móda pindat tyhle nesmysly, aby měli absolventi humanitních oborů o čem plkat. Mít nebo nemít děti je rozhodnutí svobodných, svéprávných jedinců. Ovšem článek je o úplně jiné věci. Stát je pouhá servisní organizace a rozhodně nikoho z nás nevlastní. Tím, že dobrovolně přejímáme feudální model kde blahorodí vlastní mužika, škodíme jen sami sobě. Vychcani si tu cestu k podojení eráru vždycky vyšlapou.

F. Houžňák 29.9.2016 14:46

To je jistě svobodné rozhodnutí,

ale povězte nám, kdo se podle vás pak stará (míním jako placenou službu v širokém slova smyslu) o ty stařečky a stařenky v důchodu, kdo pro ně vyrábí statky denní potřeby, elektriku, rohlíky atd.? No a kdo se o to postaral, aby tady vůbec někdo byl, který tyto služby vykonává? Ti bezdětní? A jak? Stát vás samozřejmě nevlastní (tedy teoreticky), nicméně o tom diskuse není. Vychcaní si tu cestu vyšlapou, jistě, ale s tím se dá něco dělat, jenom se musí chtít. Ale s populační dynamikou a přírodními zákony nic nenaděláte, ani kdybyste to osmkrát v parlamentě odhlasoval. O vymírání taky nikdo nemluví, to jste si přibásnil sám.

H. Balzám 29.9.2016 15:10

Re: To je jistě svobodné rozhodnutí,

Kdo se stará? Starají se lidi, ne stát! Lidi pracujou, i ti bezdětní, vydělávají peníze a platí daně, tak aby servisní organizace mohla z těch daní zaplatit jiným lidem, nejlépe kvalifikovaným, za určitou službu. O vymírání nikdo nemluví? Kdo tady blábolil, že ty děti někde chybí? A mimochodem, když budu hodně tvrdej, pak bezdětný pracující vygeneruje víc zisku, tedy i příjmu do státní pokladny, než třeba matka tří dětí, deset let v kuse na mateřské dovolené. Jenže já nejsem idiot a tak vím, že žena na mateřské je mnohem přirozenější než žena, která od prvního dne po porodu obrazně řečeno bouchá v kolbence.

F. Houžňák 29.9.2016 15:21

No, bodejť, že se starají lidi,

vidíte, jak vám to pálí, když chcete. Ale jenom trošku a jiskřička hned zhasne, viz pokračování: bezdětný pracující atd., a až bude ted bezdětný stár, tak se o něj bude starat kdo? No, některé z těch dětí, které on neměl. A proto je jenom spravedlivé (a hlavně prakticky užitečné), aby té matce tří dětí uhradil náklady, které jí vznikly výchovou onoho dítěte, které on nevychoval a které se o něj teď bude starat. Mohl by jí to dát přímo (to by bylo nejlepší), ale vzhledem k tomu, že nelze určit, který bezdětek, která matka a které dítě, musí se to dělat přes nějaký pool, tedy třeba tu důchodovou kasu. A ještě je tam časový posun. Ale v zásadě to funguje tak, jak píšu.

H. Balzám 29.9.2016 15:38

Re: No, bodejť, že se starají lidi,

Ale to už se všechno děje, jte blbec, nebo troll, že to pořád nechcete pochopit? Kam až vy marxisti chcete zajít? Nechcete náhodou bezdětné zdanit tak na sto, sto deset procent? Mimochodem, zdravá je jen ta společnost, kdy se člověk dokáže postarat sám o sebe, a to i ve chvíli, kdy je nemocen a stár, protože celý život odváděl daně, za které teď čerpá služby. Některé z těch dětí, které on neměl, se o něj totiž nestará zadarmo, ale za peníze. A ty peníze tam přitékají od bezdětných celý jejich produktivní věk, přitéká jich tam dost na to, aby to stačilo na péči ve stáří. A ty děti, které on nikdy neměl, si tak i v jeho stáří mohou vydělat.

F. Houžňák 29.9.2016 16:20

Nikdo se nedokáže postarat sám o sebe

když je dostatečně nemocen či stár. Ale to jsou drobnosti, pouze ukazující, jak nepřesně formulujete. Vy že se zabýváte matematikou? Nepovídejte, rozhodně to na to nevypadá. Podívejte se na vaši argumentaci: "Některé z těch dětí, které on neměl, se o něj totiž nestará zadarmo, ale za peníze" - no, jistě, ale když tam to dítě není? Když jste takový matematik, určitě víte, co je pars pro toto a důkaz sporem (i když nevím, jestli to je v tomhle případě ono). Takže jste mi nakonec v podstatě dal za pravdu. Děkuji vám.

H. Balzám 29.9.2016 16:31

Re: Nikdo se nedokáže postarat sám o sebe

Když tam to dítě není, tak tam je jiné. Vaše tvrzení o chybějících dětech je jenom demagogie. Na světě je dnes sedm miliard lidí a počet stále stoupá.

P. Vaňura 29.9.2016 18:49

Počet našich NEPŘÁTEL roste a my VYMÍRÁME!

H. Balzám 29.9.2016 16:34

Re: Nikdo se nedokáže postarat sám o sebe

A samozřejmě se dokáže postarat sám o sebe i starý člověk, prostě úkony, které sám nezvládne, deleguje na někoho jiného, v dnešní společnosti za úplatu. Dokud byl totiž produktivní, produkoval zisk a přispíval do státní kasy. Dřívě tomu tak nebylo a přesto civilizace nezanikla, ani když ji neřídili socialisti. To je divný, co?

O. Uživatel 29.9.2016 15:10

Uživatel požádal o vymazání
H. Balzám 29.9.2016 15:18

Re: Ale to už jsem vám jednou vysvětloval.

Nehledě na to, že už dnes se ty náklady na rovnají. Například z mých daní jdou peníze do školství, i když žádné moje dítě do školy nechodí. Chodím velmi málo k lékaři, určitě méně než běžné dítě, kterému zdravotní pojištění hradí stát, ovšem zase z daní. Ruku na srdce, při strohém výpočtu, dokázala by dejme tomu rodina se třemi dětmi pokrýt svými daněmi všechny položky, které zpětně přitečou z daňového systému? A i to je někomu málo?!?

F. Houžňák 29.9.2016 15:28

No, přispívají, taky jsou za to placeni

a pokud nemají děti, měli by ze svého výdělku platit víc do onoho poolu, ze kterého se (v ideálním případě) odměňují "výrobci" a vychovatelé těch dětí, které se budou o vašeho pekaře a vaši učitelku na stáří starat (obrazně řečeno). Nezoufejte, třeba to nakonec i pochopíte, ale musíte na tom tvrdě pracovat.