6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Dirigentský socialismus

Průvodním jevem každého státního zřízení je donucení k tzv. dobrovolnosti. Nejvíce je tento prvek viditelný v socialistických, fašistických nebo jinak dirigentských modelech. Ne náhodou i u nás povinné dobrovolnosti přibývá.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
O. Uživatel 29.9.2016 15:46

Uživatel požádal o vymazání
F. Houžňák 29.9.2016 16:22

Nesmíte myslet jenom po marxisticku,

v těch jejich frázích. Zkuste zdravý rozum, a nevkládejte svá slova do úst jiným.

O. Uživatel 29.9.2016 16:51

Uživatel požádal o vymazání
L. Novák 29.9.2016 20:17

Re: Houžňák

Je to blbec. Škoda ztrácet čas.

F. Houžňák 29.9.2016 20:26

Cože jsem to udělal s tou frází?

Vylekal jsem ji?

P. Vaňura 29.9.2016 15:45

Takže ty děti budou chybět např v ARMÁDĚ, která bude potřeba

aby (dokáže li to vůbec) ochráníla ty důchodce před vyvražděním muslimy, kteří se budou chtít zmocnit jejich majetku! A nežvaňte o profesionálních armádách, v obou světových válkách byl na frontu poslán těměř každý muž, schopný nosit zbraň a ještě to nestačilo!

Německo bylo poraženo PŘESILOU, jeho vojáci byli nejlepší na světě, ale proti přesile tři na jednoho to nezvládali!

Pokud nebudou děti, nebude koho učit. Žasnu, jak někdo dokáže nechápat to, co zvládne žák páté třídy obecné školy!!!

To, že počet obyvatel u nás neklesá je dáno migrací z východu, kde počet obyvatel klesá dost rychle!

H. Balzám 29.9.2016 15:51

Re: Takže ty děti budou chybět např v ARMÁDĚ, která bude potřeba

Kecy v kleci. Vyjděte si někdy do ulic. Kočárek vedle kočárku. Dětí se rodí pořád přiměřeně. To akorát dneska přišla nová móda, po globálním oteplování tu máme chybějící děti. Uklidněte se a pokuste si uvědomit, že pokud se rozhodne někdo mít nebo nemít děti, nikdy, opakuji absolutně nikdy, tak nečiní kvůli tomu, jestli ty děti potřebuje nějaký "stát". Děti si pořídím kvůli radosti z jejich výchovy, kvůli pokračování rodu. Nebo taky ne. Určitě si je nepořídím proto, aby měl radost Sobotka.

P. Vaňura 29.9.2016 18:47

Takže jeden konkrétní citát, mimochodem z doby komunismu

"Manželka by chtěla ještě třetí dítě, ale já jsem proti. Viděl jsem, jak třetí dítě silně srazilo životní úroveň rodiny tadyhle Pepíka." Takže, pokud by dotyčný dostal na to dítě dost peněz, místo dvou dětí by se narodily tři.

Ono to dokonce odpovídalo výzkumům sociologů, jak třetí dítě představovalo pro většinu rodin ekonomický problém.

Mimochodem, v době mého mládí byl termín "stará panna" vyslovován s despektem! A v době mládí mé matky holky dokonce pohrdaly klukem, kterého nevzali na vojnu, "ani na vojnu ho nevzali." Mému strýci chyběl do vojenské míry centimetr a byl z toho údajně nešťastný.

O. Uživatel 29.9.2016 16:02

Uživatel požádal o vymazání
P. Vaňura 29.9.2016 18:55

Já Vám tady dám jiné počty

Jedna Němka si stěžovala, že sice dostala od Hitlera řád zasloužilé matky, ale ze šesti jejích synů čtyři ve válce padli.

ALE, i když čtyři padli, pořád dva zústali. Dnes by měla jedno dítě nebo žádné, takže je to HORŠÍ, dokonce než za války...

B. Rameš 29.9.2016 11:20

A platí to samé,

co jsem napsal pod článkem pana Vlka.

Z. Frys 29.9.2016 11:15

Všem zastáncům

socialismu a sociálního státu je třeba neustále připomínat slova F. Bastiata: "Neupírám socialistům jejich právo na vymýšlení sociálních konstrukcí, na jejich propagaci, obhajobu a na jejich zkoušení na sobě samých na své vlastní riziko. Upírám jim ale právo na vnucování těchto projektů prostřednictvím zákona – mocí – a na to, aby nás nutili platit jim na ně prostřednictvím daní.“

Takže si klidně vytvářejte důchodové, zdravotní či sociální systémy dle libosti, ale jen pro sebe a za své. Nás ostatní, co se o sebe umíme a chceme postarat sami, z toho prosím vynechejte. Mohlo by se stát, že až míra agrese socialistů všech barev přeroste únosnou míru, dojde na slova T. Jeffersona: "Strom svobody je občas nutné zalít krví tyranů a vlastenců... Žádný svobodný člověk nesmí být vyloučen z možnosti mít zbraň. Nejpádnějším důvodem pro to mít právo držet a nosit zbraně je pro krajní případ ochrany před tyranií vlády."

P. Vaňura 29.9.2016 11:12

Proč zkrachovala Gorbačovova "perestrojka" a proč

v Číně komunistický režim zavedení brutálního kapitalismu ustál.

Důvod je v historické zkušenosti Rusů s komunisty. Komunisté už jednou nechali lidi podnikat, ale pak jim všechno sebrali a ještě je zavřeli či dokonce popravili. Jak mi říkal jeden člověk někdy r. 1987 "Komunisté v SSSR lidem říkají, aby podnikali a prodávali přebytky, ale lidé jim NEVĚŘÍ! To co udělali komunisté s NEPem se dá provést jen jednou. Protože pak už vám nikdo neuvěří!"

A. Alda 29.9.2016 12:43

Samozřejmě.

Ale Lenin jim to řekl dopředu: Krok zpět, dva kroky vpřed.

L. Novák 29.9.2016 20:04

Re: Samozřejmě.

Nebylo to naopak? Krok vpřed, dva kroky vzad? :-)

L. Severa 29.9.2016 10:10

Paní Marxová

dělá čest svému jménu. Její nápady připomínají konečnou fázi slibovaného komunismu :"Každému podle jeho potřeby".

M. Rastislav 29.9.2016 9:37

Naučit pracovat lidi vyhýbající se práci.

Učitelka 8. třídy, převážně romské, řekla letos před ukončením školy, že z romských dětí ve třídě si podal jeden přihlášku na 3letý učební obor a druhý na 2letý učební obor; zbylí prý budou na sociálních dávkách jako rodiče.

Pane Babiši, až k Vám přijde Marksová žádat o další peníze na sociální dávky pro ty, kteří nemohou sehnat práci, protože nic neumí a ještě mají špatnou pracovní morálku, tak ji vemte klackem.

Mluví se o nedostatku peněz na odkup vepřína a vybudování památníku na místě kárného pracovního tábora Lety, kde byli internovány osoby vyhýbající se práci. Kdyby vláda místo památníku zde opět chtěla vybudovat pracovní tábor pro lidi vyhýbající se práci, a naučila je pracovat, přispěl bych. Byla by to pro ně ta nejlepší sociální pomoc a mnohem účinnější než sociální dávky.

P. Vaňura 29.9.2016 10:36

Člověče, ten "památník" tady chce naše zločinecká

sluníčkářská vládnoucí garnitura vybudovat PRÁVĚ PROTO, aby měla "argument" jak nás donutit vyplácet sociální dávky rychle se množícím parazitům až do skonání světa!

J. Kratochvíl 29.9.2016 9:32

Principy socialismu nebo sociálního státu

asi nejsou tak špatné, když nabízené výhody a tzv. "svobody" kapitalistů za posledních 25 let, lidé nechtějí akceptovat a volí raději někoho, kdo jim nabídne slušný a fungující stát, který se stará o věci veřejné. To by si měl pan Polanecký uvědomit a nabídnout také něco podobného a respektovat demokracii.

P. Götze 29.9.2016 9:34

Re: Principy socialismu nebo sociálního státu

Nejak jsem nepostrehl, ze by autor clanky nerespektoval demokracii, dokonce ani v naznaku. A apropo, napr. myslenka, ze bezdetny bude platit cizimu cloveku pouze za to, ze on on deti nema a ten cizi je ma, neni socialismus, to je jednoduse receno nehoraznost a sprostota.

J. Kratochvíl 29.9.2016 9:53

Re: Principy socialismu nebo sociálního státu

To, že bezdětný platí vyšší daně na rozdíl od toho co děti má, je podle mne v pořádku. Protože děti jsou pro stát pozitivní a prospěšná věc a stát musí podporovat rodiny s dětmi, když chce zachovat svou budoucnost. Je to správné !!! I když někdo to považuje za socialistické.

P. Götze 29.9.2016 10:04

Re: Principy socialismu nebo sociálního státu

Vite, ze je dochodovy ucet v deficitu (a to je ten problem, zadne reci o tom, kdo deti ma nebo nema), to je bohuzel problem statu a jeho politiky. To za prve. Za druhe, ja jsem osobnepresvedcen, ze prepocitavat deti na penize (a to delate vy a vam podobni) je nebetycna blbost a svedci to obecne o vasem pristupu k detem. Tato teorie totiz vychazi z toho, ze deti prinaseji pouze naklady a nikoliv prinosy. Dle meho nazoru rodicum a rodine deti a piotomci prionaseji primarne vyhody, ktere prevysiji ty naklady. Ale mozna, ze ve vasi rodine je to bophuzel jinak. A uplne za posledni, ten system nemuze fungovat. Prece mi rodice neprijdou o duchod jen proto, ze odejdu do zahranici a platim dane v zahranici. Zakon o duchodech je nastaven tak, ze clovek si plati na duchod (jednoduse receno). Technicky vzato plati duchod soucvastnym duchodcum, ale to je technicka zalezitost. Ve vztahu obcana ke statu si ja platim na svuj duchod. To by se tento zakon musel zcela zmenit a verte mi, ve finale by to bylo mnohem mnohem horsi. A hlavne, byl by v mnohem vetsim deficitu. Deti nejsou penize a uz vubec ne pouze naklady. Kdo takto uvazuje, toho je mne orpavdu lito.

P. Zdenek 29.9.2016 10:14

Re: Principy socialismu nebo sociálního státu

Pro stát by bylo pozitivní, aby všichni se jménem Kratochvíl platili 100% daně. Někdo by to mohl považovat za diskriminaci, ale státu to pomůže a to je nejdůležitější kritérium!!!

L. Novák 29.9.2016 20:27

Re: Principy socialismu nebo sociálního státu

:-D Haha, komunista Kratochvíl to schytal... :-)

P. Lenc 29.9.2016 10:16

Re: Principy socialismu nebo sociálního státu

Chtěl jsem se zapojit do diskuze, ale jiní to řekli za mně.Ten článek je přesně o takových lidech jako jste vy, pane Kratochvíle.Lidech, kteří budou brát, dokud budou socialisti mít z čeho dávat.Co bude zítra a nedej Bůh pozítří, to vás a vám podobné nezajímá.Mimochodem, ta slova o tzv"svobodě" kapitalistů jednoznačně ukazuje co jste zač.

P. Selinger 29.9.2016 10:20

Re: Principy socialismu nebo sociálního státu

Lze to vyřešit i jinak, a to zvýšením odpočtu z daně na dítě, vyšším na druhé, ještě vyšším na třetí a nejvyšším na čtvrté. Kdo nepracuje a daně neplatí, by nedostal nic.

P. Vaňura 29.9.2016 10:51

Jde o to, zda z těch dětí vyrostou daňoví poplatníci

nebo další statisíce PARAZITŮ. Jakákoliv pomoc rodinám s dětmi by se měla realizovat formou daňových úlev. Jinak bych se přimlouval za singapurský systém, přídavky se platí jen za dvě děti, za třetí není nic a ze čtvrtého se platí daň.

P. Vaníček 29.9.2016 14:06

Re: Principy socialismu nebo sociálního státu

Řekněte nám všem "chytráku",co je na 10000 a více cikánských dětí pozitivního pro stát?

P. Vaňura 29.9.2016 10:48

Demokracie je, když dva vlci a beránek demokraticky

hlasují, co bude k večeři.

Takže sem napíši jedno z pravidel z kapitoly "Synové Gulagu" z knihy Souostroví Gulag Alexandra Solženicyna. To pravidlo zní takto "Nedělej dnes, co můžeš udělat až zítra. Zítra můžeš být třeba mrtev, a pak bys to dělal zbytečně."

V Gulagu byli samozřejmě vězňové nuceni k práci násilím. Pokud ALE nedostanou lidé za více práce více peněz, protože nemakačenkové si odhlasují solidaritu těch, kdo pracují s těmi, kteří nepracují, SYSTÉM SE ZHROUTÍ! Ale ještě dříve přejde k donucování lidí k práci násilím.

A ještě bych sem přidal z historie ze země, kde zítra znamená předevčírem. Nevím koho z bolševiků v 60 letech napadlo zavést daň z ovocných stromů. V důsledku toho byla většina stromů POKÁCENA a ovoce se pro běžného občana stalo cenově téměř nedostupné. Jako

příklad, za měsíční plat se dalo koupit 10 kg meruněk! Jak mi říkal jeden Rus, my se ženou to vůbec nejíme, kupujeme to jen dětem!

F. Houžňák 29.9.2016 12:23

Máte to popletené, s tím beránkem,

zapomněl jste dodat "a beránek má v pazouře lehký kulomet".