19.5.2024 | Svátek má Ivo


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Von 13.9.2007 10:24

Re: Re: NE RADARU

Pane kapitáne - prosím nějaké statistiky, kolik lidí to v okolí radarů zahubilo, jak tam klesla porodnost a pro úplné strašpytle - kolik televizorů se tam zničilo! Jo - a taky zda tam přibylo nemanželských dětí /míšenců/!

slovan 13.9.2007 10:39

Re: Re: Re: NE RADARU

S rusenim TV, mobilu a jine elektroniky bych zadne soudy nevynasel, to se ukaze az po instalaci zarizeni. Zdravotni zatez ale bude pravdepodobne zcela miziva, statisticky se nijak neprojevi a nikdio si provozu ani nevsimne(neobjevi se u nej potize po zapnuti).Ovsem dlouhodobe vysltupy v tomto smeru nejsou, radary se pouzivaji cca 65let, vf vysilace cca 80 let, nevim, jestli se lide dlouhodobe pobyvajici ve vf poli sleduji. V armade se lide pracujici ve vf poli sledovali ve vojenske nemocnici, asi z toho nejake vystupy budou, jestli se jako nepotrebny komunisticky balast nevyhodily.

Xury 13.9.2007 10:25

Re: Re: NE RADARU

Díval jste se na ten atol? Kromě vlastní vojenské základny je v nejtěsnější blízkosti radaru městečko včetně školy a obytné zástavby. Pustinu si tedy představuji jinak.

slovan 13.9.2007 10:30

Prosim, vyber si problematiku ktere lip rozumis

Ten atol je huste osidleny, v blizkosti radaru (2km) je skola, kolem radaru  jsou pouzivane cesty. Nevim jake maji na Marshallovych ostrovech hygienicke normy, ale hygienicka zatez nebude nijak vysoka. Ten radar se stavi podle toho, co je treba sledovat a ne podle rozmisteni pustin. Hygienicke pasmo, kde by mohlo eventualne hrozit nejake prekrozeni hygienicke normy bude tak maximalne 2km od radaru, zadna tragedie. Pokud by melo jit jen o zivotni prostredi, je mi radar uplne sumafuk.

kapitán 13.9.2007 10:41

Re: Prosim, vyber si problematiku ktere lip rozumis

........ten radar se stavi podle toho, co je treba sledovat

Pokud se má sledovat Irán, tak by radar byl nejlepší v Turecku

John 13.9.2007 10:44

Re: Re: Prosim, vyber si problematiku ktere lip rozumis

Ale on nemá sledovat Irán, on za obzor nevidí.

kapitán 13.9.2007 10:49

Re: Re: Re: Prosim, vyber si problematiku ktere lip rozumis

Když né Iránské rakety - tak co má sledovat ?

John 13.9.2007 10:58

Re: Re: Re: Re: Prosim, vyber si problematiku ktere lip rozumis

Tak Írán a íránské rakety je trochu rozdíl ne. Nebo se Írán vznáší v kosmu? A u hranic s Íránem by tento typ radaru byl platný jako mrtvému zimník. Do této oblasti se počítá s mobilním Xband radarem pro prvotní upřesnění dráhy.

kapitán 13.9.2007 11:38

Re: Re: Re: Re: Re: Prosim, vyber si problematiku ktere lip rozumis

Tak Turecko má taky ve Středomoří nějaký ostrovy a z nich se to dá nad Iránem tímto radarem zaměřit

benon 13.9.2007 10:11

nechme SSSR v klidu spát

často tu diskutující vzpomínají zaniklý SSSR,nemá to významu,neboť současné Rusko nemá jeho plnou vojenskou kapacitu... včera i čeká televize přiznala,že i když  se ruské výdaje na zbrojení zvyšují,tak jsou na desetině těch amerických....Tak proč ten strach z Ruska??to že teď začaly lítat strategické letouny je jen vějička,spíš mně zajímá proč tehdy přestaly...My bychom také lítali,kdybychom měli na čem...Je jasné,že se Rusko nebude bát říkat své názory,na to má právo jakoČR a je to dobře..

Osobně se více bojím senátora Štětiny,který ve svém proamerickém vlezdozadkovství  chtěl odmítání radaru posuzovat jako vlastizradu,to je výplod jeho mozku fakt unikátní...kdy že mu už skončí mandát???

eTony 13.9.2007 10:14

Re: nechme SSSR v klidu spát

to, že něco přizná ČT není směrodatné, proboha !

www racek 13.9.2007 10:26

Re: Re: nechme SSSR v klidu spát

a co je směrodatné? třeba výzbroj, rozpočet a nákup nových zbraní? zkus se o to zajímat, třeba se něco dozvíš.

kapitán 13.9.2007 10:18

Re: nechme SSSR v klidu spát

MOSKVA teda určitě nespí,

ale Štětina je fakt pošuk.

gerontusinza 13.9.2007 10:36

Ale není, je to jen lhář který se svolením i NKVD Re: Re: nechme SSSR v klidu spát

měl vždy přístup i do uzavřených částí CCCP  a nyní aby to co nejvíc zahladil přešel na antikomunistickou stranu a je strašně aktivní aby to každý viděl. Prostě co chcete od Štětináče, tady aspoň je vidět co znamená bojkot senátních voleb a jaká monstra se tam potom lehce mohou dostat...........

www racek 13.9.2007 10:07

no, nejlépe to vyjadřují poláci.

oni chtějí jednak nájem, ale hlavně taky protireketovou ochranu i pro sebe. což nějak diskutujícím uniká.

jistě, systém pro všechny, to nejsou tyhle antirakety. ale jednotlivé prvky skutečné protiraketové obrany co se dají použít i u nás existují a je možno je využít. bohužel, takhle debata neprobíhá.

je to jednostraný systém na ochranu usa před odvetným ruským úderem. a to se mi hrubě nelíbí, protože se s ochrtanou spojence, který poskytl zdarma své území a ještě doplatí ze svého, vůbec nepočítá. no a pak by usa v případě konfliktu možná poděkovaly nukleární poušti kolem prahy za svou záchranu.

Xury 13.9.2007 10:23

Re: no, nejlépe to vyjadřují poláci.

Tak já už nevím, x-krát už bylo napsáno, že ten systém nedokáže ovlivnit jaderný raketový potenciál Ruska. (Pomíjím zcela nesmyslnou představu o prvotním jaderném útoku na Rusko. ) A pořád se někteří snaží jej tak interpretovat. Uvědomte si, že podstatná část ruských raket je na ponorkách a lodích. Navíc by ruské rakety odstartovaly dřív než by se případné americké významněji přiblížily k ruských hranicím. Já fakt nevím co je tak těžké na tom pochopit.

John 13.9.2007 10:40

Re: Re: no, nejlépe to vyjadřují poláci.

Co, nemohl by ty své blbina tady presentovat.;-)

Skepticu/s Maximu/s 13.9.2007 10:47

Pro Vás je evidentně těžké pochopit to, že ten radar bude šmírovat manévrovací schopnosti ruských raket

Dále půjde o šmírování Střední a Východní Evropy a rozšíření vojenského a ekonomického vlivu USA tamtéž. To vše za situace, kdy USA uměle rozdmýchávají konflikty po světě, aby se tlupa nenažranců mohla ještě více napakovat než bude zase zvolen někdo z jejich klanu.

gerontusinza 13.9.2007 11:07

Ano racku, o tom to je. Není to jen obraný systém.Re: no, nejlépe to vyjadřují poláci.

Proto taky ty polské rakety nejsou ani tak moc důležité jak se stále více projevuje. jedná se jednoznačně o co největší viditelnost do ruského prostoru, s možností přesného zásahu i za pomoci družic pro rakety země -země. Tvrzení USA je nepodstatné a samozřejmě lživé. Chtějí a potřebují výhody pro 1. úder bez ohledu nato, kdo to pak následně ods@ere. Nemám chuť ani náhodou podepisovat bianko šek na vylidnění svého životního prostoru. A ten kdo to udělá ......

aka 13.9.2007 10:05

věcný komentář

Jeden z nejklidnějších a nejvěcnějších komentářů, které jsem k radaru v poslední době četl, je tenhle: http://cz.altermedia.info/uvahy-a-komentare/radar-zaenime-se-bavit-seriozni_3241.html . Doporučuju.

BM 13.9.2007 9:44

Co nam zatial smrdi zo SEPTIKU

" ...bezduchý žvanile...hňupe...vládních jelit...Gabalův blábol...Jste buzerant...blbečkové Vašeho typu...amerikanofilním debílkům...úplná debilka...plkat nesmysly...náctiletý idiot...blbě žvaníte...jste nesoudný debílek..."

Bon Appétit.

Skepticu/s Maximu/s 13.9.2007 10:28

Co takhle kontext BezMozku? To ne, viďte? Vy chcete jen zasmrdět a zmizet :-(((

(Y)

BM 13.9.2007 14:18

Re: Co takhle kontext BezMozku? To ne, viďte? Vy chcete jen zasmrdět a zmizet :-(((

Trafena hus zagagala ?

Psí vrah Čumil 13.9.2007 9:41

Hm, hm, pane Gabale. Vono se ani tak nefrfní proti atlantické orientaci,

jako proti té zaatlantické, což je trošku rozdíl. S atlantickou vazbou na NATO a jeho elektronickými obrannými systémy , pokud vím, nemá obyvatelstvo této země žádný problém. Problém naopak má se systémem, jejž se majitel snaží za každou cenu udržet mimo NATO. To především. Ač se majitelé radaru i vládní píáristé snaží, seč jim chabé síly stačí, tuhle podezřelou okolnost rozptýlit a zamlžit, moc úspěšní v tom nejsou.

Xury 13.9.2007 9:59

Re: Hm, hm, pane Gabale. Vono se ani tak nefrfní proti atlantické orientaci,

Možná vám uniklo, že se NATO již v roce 2002 usneslo zhodnotit proveditelnost obrany proti raketám dlouhého doletu, Pokud by tuto obranu zcela odmítlo jako bezpředmětnou usneslo by se patrně na něčem jiném. MImochodem od roku 2010 má fungovat protiraketová obrana proti raketám krátkého a středního doletu. Jestliže evropské státy NATO nevidí rizika raketového útoku ze vzdálenosti několika tisíc kilometrů, pak nechápu proti komu bude tato obrana.

Psí vrah Čumil 13.9.2007 10:11

Re: Re: Hm, hm, pane Gabale. Vono se ani tak nefrfní proti atlantické orientaci,

Xury, nějak nerozumíte. Proč se majitelé radaru snaží, aby zůstal MIMO NATO?

www racek 13.9.2007 10:21

Re: Re: Re: Hm, hm, pane Gabale. Vono se ani tak nefrfní proti atlantické orientaci,

takové zprávy jako ... on line informace z radaru mít nebudeme ... jen reporty...

John 13.9.2007 10:43

Re: Re: Re: Hm, hm, pane Gabale. Vono se ani tak nefrfní proti atlantické orientaci,

Ono ho platí NATO? Až se bude finančně podílet bude to systém NATO. Paňatno.

Psí vrah Čumil 13.9.2007 10:56

Nem tudom, Jeníku.

V tom případě chci slyšet, jaké garance k ochraně území a obyvatelstva tohoto státu nám majitel radaru nabídne a jak je bude zajišťovat.

John 13.9.2007 11:05

Re: Nem tudom, Jeníku.

Jednoduché, již sama přítomnost této základny je touto ochranou. Ne proti ručníkářům s bombou v batohu abych vám to ulehčil. Proč si myslíte že Rus tak vyvádí. Pro vojenské ohrožení? Pro blbečky. Ale, že definitivně přijde o možnost vlivu.