2.6.2024 | Svátek má Jarmil


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
kapitán 13.9.2007 9:05

Re: souhla s autorem

Dlouho jsem měl podobný názor jako že je třeba dostát vojenským závazkům a byl jsem pro radar. Odpůrce radaru jsem považoval za komouše a jejich argumenty jsem dlouho nebral.

Pak jsem se z technické zvědavosti začal o radar víc zajímat. Doporučuji to všem je to poučné. Jen krátce - srovnatelné radary má USA dva. Jeden je na ostrůvku - atolu v Tichém oceáně, druhý u nejsevernějšího výběžku Norska.

Taková zařízení se staví do pustiny, ne vedle hlavního města.

Andela 13.9.2007 9:25

Re: Re: souhla s autorem

Radary se stavi tak aby videly tam kam maji. A pokud chcete videt, co leta nad Arktidou, nepostavite to k Oslu. Zapomnel jste dodat, ze na tom atolu je to primo ve vesnici.

kapitán 13.9.2007 9:50

Re: Re: Re: souhla s autorem

ve vesnici se samejma vojákama a obslužným personálem. Všichni maj zdravotní kompenzace

John 13.9.2007 10:47

Re: Re: Re: Re: souhla s autorem

Jo a do té základní školy chodí vojclové převlečení za Máničky.

Ondřej 13.9.2007 9:00

Co autorovi jakoby uniklo?

Autorovi jakoby uniklo, že vláda která se snaží proti vůli národa protlačit vojenskou přítomnost USA, také podkopává sjednocování Evropy. Odmítnutí radaru není cestou k opuštění integrace ČR se západem, z našeho geografického hlediska především  se západní Evropou, ale naopak. Naši sousedé (tj. jejich vlády) dobře vědí že tento projekt pouze vyváží rizika politiky USA do Evropy a otevřeně či skrytě s ním nesouhlasí. Tento projekt je trojským koněm a naopak způsobem jak integraci západu ohrozit.

eTony 13.9.2007 9:08

Re: Co autorovi jakoby uniklo?

co je to vůle národa ? Pokud chápete roli USA jako nepřijatelnou pro socializující se EU, tak říkám, jen houšť a větší kapky. EU a její jednotu ohrožuje právě socialismus uvnitř jí samotné, ne USA. I když chápu, že se to socialistům v Evropě hrubě nelíbí a cítí se být ohroženi, dobře jim tak.

Ske/pticus Ma/ximus 13.9.2007 9:39

Může mi někdo prozradit, jak USA zabrání socializaci EU?

Asi jako Guantanámo v současnosti protiprávně okupované USA Castrovo socialismu, ne? Všiml si ten idiot eTony, že už pár amerických základen v EU je a že to socialistům nijak nebrání v rozpuku jejich zvrácené ideologie?

AndyO/XX 13.9.2007 9:00

Magore Mildo,

bolševičtí sionisté si z naší poválečné republiky udělali zbrojní a výcvikovou základnu pro jejich vítězný boj o Palestinu, to nemůžete popřít.Osmašedesátý bylo jenom pokračování tohoto boje, jenom vy oslové nechcete vidět, že CCCP byl židovskou oligarchií řízen po celou dobu jeho existence a účelově lžete o Rusech.

kapitán 13.9.2007 9:11

Re: Magore Mildo,

Nyní je Rusko řízeno jakou oligarchií ?

Ske/pticus Ma/ximus 13.9.2007 9:18

Demokraticky zvolenou, jako např. v USA.

brok 13.9.2007 8:58

děkuji autorovi, ii když ...

Je překvapující, že se někdo odvážil zmínit o těchto stěžejních problémech. Celá otázka kolem NATO a základen se dá redukovat na mnohem názornější problém: Chceme být ovládáni (ať už kýmkoliv a jakýmkoliv směrem) nebo se chceme na rozhodnutích o nás také podílet. „O nás bez nás“ je velmi oblíbené logo, jenomže pokud odmítáme o sobě rozhodovat a nést i rizika, pak se nemůžeme ani trochu divit, že bude o nás rozhodovat někdo jiný a mi nebudeme mít vliv nejen na to jak, ale ani na to kdo.

Jinak nesouhlasím tak úplně s autorem v tom, jak považuje náš vstup do NATO a do EU za totéž. NATO je obranný systém, kterého se musíme účastnit, pokud nechceme být opět součástí vojenského bloku Ruska nebo se stát obětí jakékoliv cizí agrese. O účelnosti našeho členství v EU mě zatím nikdo a nic nepřesvědčilo. Spolek nazývaný EU se nezabývá děsivou hrozbou islámských radikálů, přesto, že jejich projevy má doma (Paříž, Madrid, Londýn), nezabývá se neúnosnou migrací, která hrozí rozvrátit ekonomiku Španělska (imigranti z centrální Afriky) nebo Itálie (imigranti z Albánie), nezajímá se o vlny terorismu a nesnaží se o žádnou obranu proti terorismu a naopak se zastává např. Palestinců a se stupidním francouzským antiamerikanismem brání lotry po celém světě. Za to ovšem ví velice přesně, jaký je jedině správný název švestkových povidel a žádný jiný nedovolí používat. Socialismus v EU je snad ještě horší než v nebožce RVHP a nikdo se tomu nebrání. Takže si myslím, že jsme spíše do tohoto spolku neměli lézt.

eTony 13.9.2007 8:47

no hlavně,

že se k nám slezou představitelé socialistů od Německa až po Maďarsko, aby se ujednali na radaru a příp. raketám USA na našem a polském území. To zas bude hrnec chytrosti přetékat.

kapitán 13.9.2007 8:45

Takový radar nedaleko Prahy je O B L U D N O S T

Dlouho jsem měl podobný názor jako že je třeba dostát vojenským závazkům a byl jsem pro radar. Odpůrce radaru jsem považoval za komouše a jejich argumenty jsem dlouho nebral.

Pak jsem se z technické zvědavosti začal o radar víc zajímat. Doporučuji to všem je to poučné. Jen krátce - srovnatelné radary má USA dva. Jeden je na ostrůvku - atolu v Tichém oceáně, druhý u nejsevernějšího výběžku Norska.

Taková zařízení se staví do pustiny, ne vedle hlavního města.

slovan 13.9.2007 10:26

A co se zajimat poradne

Ten atol je huste osidleny, v blizkosti radaru (2km) je skola, kolem radaru  jsou pouzivane cesty. Nevim jake maji na Marshallovych ostrovech hygienicke normy, ale hygienicka zatez nebude nijak vysoka. Ten radar se stavi podle toho, co je treba sledovat a ne podle rozmisteni pustin. Hygienicke pasmo, kde by mohlo eventualne hrozit nejake prekrozeni hygienicke normy bude tak maximalne 2km od radaru, zadna tragedie.

Magor Milda 13.9.2007 8:27

Česká neutralita a nevměšování

zemřela v srpnu 1968. Krátce před obsazením vojsky Varšavského paktu se u nás ta neutralita veřejně požadovala.Možná, že byla jedním z motivů okupace, Rusové tehdy nebyli ochotni ustoupit ani krůček ze své mocenské pozice a považovali ČSR za svoji válečnou kořist. Na tom se dosud mnoho nezměnilo. Pouze za Gorbačova bylo Rusko ochotno, ukončit studenou válku, která se stala největší překážkou vývoje ruské ekonomiky. Perestrojka a glasnost ovšem vynesly pravdu na povrch, teprve v současnosti se Rusko dostává z tehdejší krize.

Neutralitu by býval měl Brežněv na stříbrném tácku, výměnou za liberálnější politiku proti Čechům. Vstoupit do stejné řeky dvakrát je nemožné, dnes se svět změnil. Proto se musíme zabývat jinými možnostmi, jak aktivně zvyšovat bezpečnost vlastní země. Zde je NATO sice velmi důležité, nemůžeme si však dovolit, vzdát se jakékoliv šance, pro vlastní bezpečnost něco udělat. Že to tak úplně bez našeho vlastního úsilí a spolupráce třeba s USA nepůjde, je zřejmé. Proto jsem pro ten radar.

Ske/pticus Ma/ximus 13.9.2007 8:39

Magore Mildo, všiml jste si že Rusko je něco dramaticky jiného než SSSR?

Asi ne, že?

zk 13.9.2007 8:44

Re: Magore Mildo, všiml jste si že Rusko je něco dramaticky jiného než SSSR?

Dramaticky jiného? Místo Brežněva Putin, který má stejné velkoruské choutky, jen možná trochu jiný slovník, i když tak moc zase ne.Rv

Ske/pticus Ma/ximus 13.9.2007 8:46

Citujte ho, bezduchý žvanile

zk 13.9.2007 8:50

Re: Citujte ho, bezduchý žvanile

Stačí ho chvíli poslouchatRv

Ske/pticus Ma/ximus 13.9.2007 9:10

To máte asi nějaký podivný zvukový filtr, který Vám pouští do uší jen to co chcete slyšet, že?

brok 13.9.2007 8:44

Re: Magore Mildo, všiml jste si že Rusko je něco dramaticky jiného než SSSR?

Nebývám obvykle tak zvědavý, ale v čem vidíte nějaký rozdíl?

Ske/pticus Ma/ximus 13.9.2007 8:47

broku, jeden příklad za všechny

Vzájemně výhodný korektní obchod.

brok 13.9.2007 8:52

Re: broku, jeden příklad za všechny

Kde?

Ske/pticus Ma/ximus 13.9.2007 9:11

V Galaxii Gamma, Vy hňupe.

Arab. 13.9.2007 9:04

Re: Magore Mildo, všiml jste si že Rusko je něco dramaticky jiného než SSSR?

Septiku ty vidíš rozdíl,já ne.To stejný vidíš rozdíl mezi KSĆ a KSČM?

Ske/pticus Ma/ximus 13.9.2007 9:15

Nemohu za to, že máte omezené rozlišovací schopnosti.

Ten příklad s KSČ a KSČM je zcela nepoužitelný, co se týče SSSR a dnešního Ruska. Protože zatímco KSČM se od KSČ nijak podstatně neliší, tak Rusko od bývalého SSSR se liší dramaticky.

Magor Milda 13.9.2007 15:46

Rusko od SSSR se možná dost liší, mentalita ale ne

zatím se v Rusku stále setkáváme s názorem, že nás 1968 zachránili před kontrarevoluční demokracií. Jsme prý nevděčníci, kolik nafty na tu turistiku spálili, co všechno pro nás udělali.....

Než se v těch sovětských hlavách něco změní, vymřou u nás bývalí členové StB a KSČ. Možná, že pak naši vnukové najdou dobrý vztah k Brežněvovým vnukům. Moc tomu ale nevěřím.

muki 13.9.2007 8:10

no jo

No svet se zase deli a ja bych byl po to, aby jsme byli pro zmenu na te zapadni strane, na te vychodni jsme byli dost dlouho. Jenze kdyz jsem videl ty zurive reakce tech, co cteji byt na te vychodni a maji na to pravo, tak nevim jak to resit. Rozdelit stat?

GRUNTORÁD 13.9.2007 8:14

Re: no jo

a co malá občanská válka, no, nato je čech lehce připo-sra-ný, že? EHM,EHM.

Ske/pticus Ma/ximus 13.9.2007 8:24

Stačí defenestrace několika vládních jelit. Ta tradice by se měla rychle obnovit než se zase dostaneme do područí Velkého bratra, tentokrát z USA

:-/