26.6.2024 | Svátek má Adriana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
fox 13.9.2007 7:47

Re: Protiraketová základna Brdy postavena bude !

Dobře!!!!Gabal taky dobře.Proč se takhle jednoznačně neumí vyjádřit Klaus,kterého jinak vidím jako jediného kandidáta na presidenta?Že nás vzali do NATO je proto,že bydlíme ve středu Evropy.Kdo vládne Čechám,vládne Evropě,řekl jeden chytrý němec.Nyní musíme splatit,že nás do NATO vzali.NATOˇrovná se USA.A nechte už těch evropských blábolů.

kabinetni mys 13.9.2007 2:26

NEZAPOMENME ZE JSME S RUSKEM NIKDY NEBOJOVALI

cesko respektive ceskoslovensko nikdy nevedlo valku s ruskem - a to narozdil od vsech svych sousedu - cesky nebo ceskoslovensky stat bojoval s nemci rakusany s polaky (ani i spolaky) a s madary samozrejme take - jen s tim ruskem jsme nikdy nebojovali - je nejaky duvod aby tomu bylo jinak - nevzdelanci kteri budou mluvit o tom ze nas rusaci okupovali vzkazuju ze jsem si vsiml ze nas okupavala vojska varsavske smlouvy v cele se sovetskym svazem (komunisticke imperium) a soucasti okupacnich vojsk opet byli nemci (byt v tylu) polaci i madari - jen stim ruskem jsme zadnou valku nevedli!

Jirka 13.9.2007 2:37

Re: NEZAPOMENME ZE JSME S RUSKEM NIKDY NEBOJOVALI

Odkud byla Varšavská Smlouva dirigována, pokud se pamatuji tak to bylo z Kremlu. A ten je více ruský než co jiného. S Rusy bojovali čeští legionáři na Sibiři a co myslíte, že to obsazení v roce 1968 nebylo válečným činem? I když pouze jednostranným, ale dozajista dobře vyzbrojeným. Stále si po všech těch letech pamatuji ten hrozný zvuk sovětských, t.j. ruských dopravních letadel to osudné ráno. Ty ostatní národnosti jsem tehdy u nás nikdy nepotkal, asi se hanbou drželi co nejdále od obydlených míst.

ale 13.9.2007 3:45

Re: Re: NEZAPOMENME ZE JSME S RUSKEM NIKDY NEBOJOVALI

čeští legionáři bojovali se Sověty, ne s Rusy, kterých mezi nimi bylo relativně málo. Nejvíc tam bylo Němců a Židů. I třeba Maďarů...

NevericiTomas 13.9.2007 4:11

Re: Re: Re: NEZAPOMENME ZE JSME S RUSKEM NIKDY NEBOJOVALI

Jojo, na Sibiri bylo tech Nemcu a Madaru mraky....Svata prostato...

ale 13.9.2007 4:15

Re: Re: Re: Re: NEZAPOMENME ZE JSME S RUSKEM NIKDY NEBOJOVALI

svatá prostoto, doučit se historii, než začneš plácat odjinud moudra. Zkus uvažovat, kde se tam ti Maďaři vzali. A Češi. Napovím, že většina Němců byla místních ;-D

změň si přezdívku, páč nejsi nevěřící, jsi něco jiného ;-)

Muki 13.9.2007 4:33

Re: Re: Re: Re: Re: NEZAPOMENME ZE JSME S RUSKEM NIKDY NEBOJOVALI

A hlavne tech zidu, nicemu pejzatejch. To vis bratry rusy by legionari nezbijeli a rusove je taky ne.

Abonent 13.9.2007 5:17

Re: Re: Re: Re: Re: Re: NEZAPOMENME ZE JSME S RUSKEM NIKDY NEBOJOVALI

Přesně tak, vážený Muki.

Bolševici, to byli hlavně Židi, Němci, Něnci, Kominěnci, Maďaři, Tataři, Avaři, ohaři Psí syni, Čukčové, Čunkové a další i jiní, jen ne bratří Slované, hlavně větší a starší bratří naši, krááásní Rusové.

Tak bylo a tak bude, dokud naše hrdé české serdéčko potluče. Takto : >-VV

Uf. To jsem zvědav, jestli mne naši roduvěrní Čechové opět obviní z psaní Rudoprávních vět.

zk 13.9.2007 8:31

Re: Re: Re: Re: Re: NEZAPOMENME ZE JSME S RUSKEM NIKDY NEBOJOVALI

Douč se historii Ty, protože jinak bys nemohl napsat takovou pitomost. Maďaři a Němci tam sice byli, ale většinu v Rudé armádě sovětů měli Rusové. Takže naši legionáři bojovali se sověty, jedno jaké národnosti, šlo o to, že bojovali proti bolševikům!!

Vasekpasek 13.9.2007 2:46

Re: NEZAPOMENME ZE JSME S RUSKEM NIKDY NEBOJOVALI

Doufám, že s tou okupací to byl jen vtip a dodávám, že tedy hodně špatný. O okupaci se samozřejmě rozhodovalo a rozhodlo v Kremlu a vojska SSSR měla v okupačních silách takovou převahu, že ty ostatní země byly spíš jen do počtu. Hrála tam roli symbolika, nikoliv nějaká pomoc. Naši okupaci by samozřejmě Sověti zvládli bez problémů sami, ostatní země se musely zúčastnit kvůli alibi.

Jasně, dokud se sem Rusové nebudou chtít znovu nastěhovat, není důvod s nimi vést válku. Myslím, že válku s Ruskem si ani nikdo nepřeje, je ale otázkou, co si přejí pánové v Kremlu. Myslím, že naše zájmy se s těmi jejich zase tak moc neshodují

ale 13.9.2007 3:37

Re: Re: NEZAPOMENME ZE JSME S RUSKEM NIKDY NEBOJOVALI

Naši okupaci by samozřejmě Sověti zvládli bez problémů sami, ostatní země se musely zúčastnit kvůli alibi. --- Situace v Iráku v kostce :-P

Zájmy pánů ve Washingtonu se s našimi už vůbec neshodují. Není náš zájem být obětním beránkem ve válce, která nebude naše, na kterou nebudeme mít sebemenší vliv.

saša 13.9.2007 3:03

Re: NEZAPOMENME ZE JSME S RUSKEM NIKDY NEBOJOVALI

opravdu pohled z pozice myěky, která moc vysoko nedohlédne!

ale 13.9.2007 3:46

Re: Re: NEZAPOMENME ZE JSME S RUSKEM NIKDY NEBOJOVALI

zkuste místo vět bez významu dohlédnout výše :-D

Abonent 13.9.2007 4:25

Ale bojovali jsme s Ruskem, bojovali !

Myško hloupá, při šmejdění v koutech za drobky potravy jsi příliš lidského vzdělání nepobrala, že, ubožačko ?

Tak jen pár informací, než zase vběhneš do svojí dírky : Statisíce Čechů bojovaly proti Rusku v uniformách rakouské armády. Proti bolševickému Rusku skvěle bojovaly desetitisíce československých legionářů. V září 1939 byl ustupující Český a Slovenský legion na východě Polska zajat Rudou armádou, vojáci nahnáni do lágrů. Slovenská republika poslala vojsko do války proti Sovětskému svazu již 24.6.1941.

V květnu 1945 odvlekli příslušníci sovětské NKVD stovky českých občanů do gulagu (předtím desetitisíce Slováků). Po r.1948 se z Československa stala ruská gubernie, spravovaná ochotnými kolaboranty. 21.8.1968 Sovětská armáda vtrhla do ČSSR (účast dalších armád Varšavské smlouvy na vpádu byla hlavně divadlem pro svět).

Takže co z toho plyne ? Sice Česko nikdy s Ruskem nebylo v oficiálně vyhlášeném válečném stavu, ale Rusko bylo a stále je naším nepřítelem. Nepřítelem, který se maskuje širokým falešným úsměvem. Německo bylo ve 2.sv.válce na hlavu poraženo, po válce prošla jeho západní část díky pomoci Spojenců obrovskou dějinnou proměnou. Nyní je již součástí demokratického světa. Rusko sice prohrálo 3.sv.válku, přišlo o veliká v minulosti obsazená území, ale nebylo poraženo na hlavu. Nestalo se demokratickou zemí dle obvyklých měřítek. Nyní hledá cestu k odvetě. Připomíná to velmi situaci Německa po r.1918. Je Putin ruským Hitlerem ?

Myško šedá, jestli ti zbyde čas, tak než tě chytí kočka, zkus se poučit. A taky se trošku nauč češtinu, než se zase budeš pokoušet drápky něco vyťukat do klávesnice. Kdo má číst to nepřehledné myší škrábání. A teď už šup do dírky !

ale 13.9.2007 4:41

Re: Ale bojovali jsme s Ruskem, bojovali !

v řadách těch "ruských" bolševiků zas moc Rusů nebylo...

Statisíce Čechů bojovaly proti Rusku v uniformách rakouské armády.- Jak víme z dochovalých reálií, neztotožňovali se s tím bojem a houfně se nechávali zajmout nepřítelem.

Svět se mění, Minulý spojenec může být dnešním agresorem. Z toho plyne jen duševní stav bojovníků s komunismem 17 let po jeho pádu, neschopnost se přizpůsobit měnícímu se složitému světu, díky pokročilému věku.

Abonent 13.9.2007 5:06

Re: Re: Ale bojovali jsme s Ruskem, bojovali !

Ale ale. Opět mýty, tentokráte ještě prvorepublikové. Jak to bylo s údajným "houfným vzdáváním se Čechů" v 1.sv.válce se můžete dočíst např. ve vynikající knize Ivana Šedivého Češi, české země a velká válka (http://www.kosmas.cz/knihy/102212/cesi-ceske-zeme-a-velka-valka/).

Ale jestli se nedokážete přizpůsobovat měnícím se podmínkám kvůli svému pokročilému věku, tak být Vámi, neděkoval bych mu. Já bych ten věk vinil. Ale to nic.

Přeji hezký den.

P.S. V Rudé armádě a ostatních oddílech bolševiků bylo podle Vás méně Rusů než příslušníků jiných národností Ruska ? A které národnosti to tedy byly ?

ale 13.9.2007 5:15

Re: Re: Re: Ale bojovali jsme s Ruskem, bojovali !

my víme, že za Rakouska to pro Čechy bylo terno a všichni se s ním ztotožňovali. Buditelé a obrozenci byli pouze vlastizrádci a rozvraceči, co vyvolávali konflikty s vládnoucími Němci. Ti měli Čechy upřímně rádi. Češi měli svého mocnáře a Rakousko upřímne rádi, jenom nějaký Masaryk, Beneš a Štefánik jim ho proti jejich vůli rozbili... ;-D

P.S. V Rudé armádě a ostatních oddílech bolševiků bylo podle Vás méně Rusů než příslušníků jiných národností Ruska ? A které národnosti to tedy byly ? - vzhledem k jejich početnosti relativně méně. Zkuste si to vyhledat sám .-)))

PS: pozor, pod postelí číhá komunista ;-D

zk 13.9.2007 8:42

Re: Re: Re: Re: Ale bojovali jsme s Ruskem, bojovali !

Vy víte? Kdo to je? Podle toho, co píšete, máte nastudované tak akorát knihy Aloise Jiráska, dál už jste se nedostal.  Takže si nejprve nastudujte další informace a pak se pouštějte do debaty o R-U , buditelích, bolševicích a legionářích atd.8-o:-( Zkus hledat :-D:-D:-D

cizinec 13.9.2007 7:59

Re: Re: Ale bojovali jsme s Ruskem, bojovali !

R^

zk 13.9.2007 8:38

Re: Re: Ale bojovali jsme s Ruskem, bojovali !

v řadách bolševiků bylo Rusů dost a dost. Je fakt, že ani Lenin nebyl žádný Rus, ale kdo je v Rusku čistokrevný, že?:-D:-D Staticíse Čechů bojovaly proti Rusku....- jak víte z dochovaných reálií? Mnoho se jich zajmout nenechalo, spočítejte si počet vojáků, kteří narukovali, kteří byli zajati, kteří zahynuli a počet těch, kteří se stali legionáři. Navíc, legionáři nebyli jen v Rusku, ale také ve Francii a Itálii. Minulý spojenec může být dnešním agresorem - to máte pravdu, SSSR náš bývalý spojenec od 2ww až do 1989, může být agresor - viz r 68 a nynější výhrůžky agenta Putina a  jeho generálů8-o;-€Rv 

Historik 13.9.2007 4:56

Abonent alias komik by rád Starého Procházku

Pro autora Autor: Abonent IP: 85.71.229.xxx Datum: 13.09.2007 04:25

Vy spoléháte, nevím jak to nazvat, protože jsem narozdíl od mnohých zde slušný, na to, že lidé zde trpí idiocií? Myslel jste to tak, že ze své vůle? bojovaly za Rakousko-Uhersko statisíce Čechů proti Rusku? Tak lepší vtip jsem již dlouho neslyšel. Myslíte ten rakušácký teror, násilí a nemilosrdné popravy českých vojáků a vzpoury českých vojáků navlečených do rakousko-uherských uniforem? kteří odmítali nechávat se zabíjet pro France Josefa i. alias Starého Procházku? Neznáte ještě nějaký vtip? I když tenhle je silný dost, to vám tedy povím, to nemá chybu. Jenom jestli ještě ti lidé zde trpí tou idiocií, aby se vám pak nesmáli.

ale 13.9.2007 5:01

Re: Abonent alias komik by rád Starého Procházku

už z jeho stalinské "argumentace" i z toho, že není, kromě opakování hesel schopen říct kloudnou větu je vidět, co je to za člověka. Zamrzl v době svého mládí.... ;-)

Historik 13.9.2007 5:06

Abonent alias komik by rád Starého Procházku

Pro autora Autor: Abonent IP: 85.71.229.xxx Datum: 13.09.2007 04:25

Vy spoléháte, nevím jak to nazvat, protože jsem narozdíl od mnohých zde slušný, na to, že lidé zde trpí idiocií? Myslel jste to tak, že ze své vůle? bojovaly za Rakousko-Uhersko statisíce Čechů proti Rusku? Tak lepší vtip jsem již dlouho neslyšel. Myslíte ten rakušácký teror, násilí a nemilosrdné popravy českých vojáků a vzpoury českých vojáků navlečených do rakousko-uherských uniforem? kteří odmítali nechávat se zabíjet pro France Josefa i. alias Starého Procházku? Neznáte ještě nějaký vtip? I když tenhle je silný dost, to vám tedy povím, to nemá chybu. Jenom jestli ještě ti lidé zde trpí tou idiocií, aby se vám pak nesmáli.

fox 13.9.2007 7:55

Re: Ale bojovali jsme s Ruskem, bojovali !

Hezky vysvětleno.Včera premier ruska odstoupil,aby servilně "uvolnil ruce presidentovi před volbami".C o z toho vyleze?Aby už nebylo na radar pozdě.Zatím je v tichomoří........

kotaz 13.9.2007 8:31

Re: Ale bojovali jsme s Ruskem, bojovali !

bojovali bojovali - čeští vojáci si na vagónech zpívali: "Červený šátečku kolem, kolem se toč, táhneme na Rusa, nevíme, nevíme proč..."

Fafa 13.9.2007 5:46

Kabinetni mysi,

kdy presne jsme bojovali s Rakusany? Podle Vasi logiky jsme byli v roce 1939 okupovani armadami nacistickeho imperia.

zk 13.9.2007 8:26

Re: NEZAPOMENME ZE JSME S RUSKEM NIKDY NEBOJOVALI

Varšavská smlouva byl výmysl SSSR a Rusové měli v ní hlavní slovo. I na našem území byla většina vojáků sovětské armády, Poláci a další tady byli jen pár dní a stáhli se zpět na svá území. Jen rusáci tady "dočasně" zůstali dvacet let!!!! A to, že jsme se SSsR ani s Ruskem nikdy nebojovali nás nenutí k tomu, abychom si před nimi sedli na zadek vždycky, když nějaký kgbácký rusák zvýší hlas.;-€8-o(Y)

Historik 13.9.2007 1:30

Angažovanost je zdarma, obchod stojí peníze. Poslanci Parlamentu ČR nemají mandát k přivedení cizí vojenské přítomnosti na území ČR.

O cizí armádě na území ČR žádný z budoucích poslanců PČR před volbami nemluvil, protože by nikdy nebyl zvolen. Velmi se mýlí, kdo vnucuje lidem v ČR tvrzení, že poslanci PČR mají mandát k přivedení cizí armády do ČR. Poslanci PČR tento mandát nemají. Jsem rád, že jsou v menšině v ČR uctívači nového božstva amerického radaru vnucovaného ČR, protože ČR nepotřebuje tento americký radar.

Autorem článku nahoře dramaticky přednášené a osudově vznášené fráze nezajímají Američany. Vždyť jim je téměř jedno, jestli tu radar bude a sami v tom nemají jasno. V USA jsou silné hlasy proti instalaci tohoto Bushova radaru, protože je to zbytečná provokace a problém pro zahraniční politiku USA vůči Rusku. Češi se chovají, jako by záleželo na tom, co si kdo tady myslí. ČR nejlépe zajistí svou bezpečnost, když se vykašle na všechny Američany, kteří zatahují Čechy hlupáky do svých her, přičemž Češi z toho nikdy nic nemají. Američani jen chtějí přenést svoje náklady na zbrojení na ramena svých vazalů. Zase někteří Češi ochotně přijali roli Poturčenců horších Turka. Bláboly o angažovanosti mohou každého tak nejvýše pobavit, zvláště Američany, kteří počítají všechno na dolar přesně. Naše angažovanost se jim musí líbit, protože angažovanost nic nestojí, nejvýš si jen zase uškodíme, viz všechno do čeho se Američani u nás pustili, Tatra, Budvar, letecké továrny atd., "vždycky jen přátelství" ze strany USA a "zisky" pro ČR. Cha cha. Varšavskou smlouvu prý zrušili Praha a sousedi, cha cha. Ať se to komu líbí nebo ne, slovo v Evropě mají Rusové, protože k Evropě patří a jsou tady doma. Vždyť především Američani a Rusové musejí lépe vědět, co možné je a co není. Je třeba mít na paměti, že Rusové dosud všechny války vyhráli, a to hlavně proto, že se nevysilovali expanzí, a už vůbec ne za oceán. Nenahlížejte na věci pohledem Pražáka. Jsem toho názoru, že z radaru koukají pro ČR jen problémy. Rusové zatím nepřitvrdili. Nebo chcete s nimi snad vyprovokovat válku?

Jirka 13.9.2007 2:20

Re: Angažovanost je zdarma, obchod stojí peníze. Poslanci Parlamentu ČR nemají mandát k přivedení cizí vojenské přítomnosti na území ČR.

Milý pane historiku, Váš příspěvek je slátanina lží. To co dělali Rusové pod vlivem velké komunistické říše se vůbec nedá srovnávat s tím co dělali Američané. Američanům šlo vždy o peníze, ale nezotročovali ty země, ve kterých se snažili mít vliv. Jestli se snažíte namluvit veřejmosti, že Rusové nebyli expansisté, co tedy bylo tažení do Afghanistanu, obsazení celé Východní Evropy a a jiné výstřelky vašho Idolu. A to že český průmysl hala-bala vybudovaný na přání právě těch Vašich obdivovaných Rusů aby produkoval co nejvíce i když  kvalita byla sebejaká se pochopitelně nemohl kvalifikovat na konkurenci se Západem. Proto muselo spousta českých podniků vymřít. Jestli se Vám stýská po ruské nadvládě, mě tedy rozhodně ne!

Historik 13.9.2007 3:25

Re: Re: Angažovanost je zdarma, obchod stojí peníze. Poslanci Parlamentu ČR nemají mandát k přivedení cizí vojenské přítomnosti na území ČR.

Angažovanost se v Čechách nějak zahnízdila a je nezničitelná. Američané země nezotročují, jen jim hážou na hlavu bomby – Vietnam, Grenada, Irák atd, bohužel nestačil by zde povolený počet znaků. Hlavnímu tématu, že Češi americkou vojenskou přítomnost jaksi nechtějí jste se jaksi vyhnul, nepohodlné, že?