15.6.2024 | Svátek má Vít


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
salcher 2.12.2007 8:08

omluva

mohezké je ,dizkuze výše platu, během porodu

salcher 2.12.2007 7:54

omluva

omlouvam se panu cunkovu ve svých peti letech, jsem nadavala sděckama jeho moscstarému staříčkovi

ja 5.11.2007 7:44

Novináři (zejména Páral) jsou žumpa!

Čunek padl výhradně kvůli své vlastní neschopnosti jednat s médii! Prostě novinářům se musí lhát, ale na úrovni, případně se čas od času někomu zajistí dopravní nehoda. Jinak s touto žumpou vyjít nelze.

Uhuhu 5.11.2007 11:36

Re: Novináři jsou žumpa! Páral by měl skončit ( i když to zatím nepochopil )

A měl by se podílet na odškodném, které jistě Čunek za všechny ty urážky a štvanici zaslouží !

hroch 5.11.2007 7:36

Proč by je nebral

V době, kdy pan Čuněk bral přídavky jsem je bral také - vycházelo se z výdělku rodiny za posledního půl roku - na výši majetku se nehledělo..... Nevidím proto nic špatného, že tyto příspěvky pobíral - měl na ně zákonný nárok.

Že asi bral i úplatky, to je druhá věc - nebo na jeho odstranění někdo zájem. A kdo asi: komančům to nic nepřinese, otázkou je zda socanům (když se dostane k moci u lidovců Kalouskovo křídlo .....). Osobně bych to viděl na vnitrostranický boj.

medvěd 4.11.2007 23:24

novináři, prosím nepište jako bulvár , ani na politickou objednávku a zkuste psát slušně a objektivně

Pane Párale , bvy se s tím opravdu nepářete.  Čunka obvinili  a senát vydal ke stíhání za údajný 500.000,- Kč. úplatek Ok, ať se to dovyšetří i když je jasné, že policie zatím nic ohledně úplatku nenašla .  Zoufalá policie  mající máslo na hlavě tak šťourá za každou cenu   i v dalších 10-ti letech zpátky  a pouští ( nebo si nechá ukrást )  do tisku další  důvěrné a zkreslené   informace  o neoprávněných dávkách a majetku p.Čunka .( mimochodem z času kdy je vše případné promlčeno)  .Korunu tomu dá ČT  p. redaktor Bártek  který těmito  důvěrnými  a navíc zkreslenými  informacemi , zřejmě na politickou objednávku, oblažuje veřejnost , zřejmě očekávající , že ( podobně jak to bylo za procesu s M.Horákovou ) zmanipulované rozvášněné davy   budou žádat Čunkovu hlavu , což se( bohudík dnes již pouze   v  přenesené formě) také částečně stalo.  Ještě je bohužel mezi námi mnoho závistivých lidí kteří nemohou asi přenést přes srdce , že  už nemusíme být všichni povinně chudí  a u kterých každý kdo si dokáže peníze vydělat je zloděj.   Pokud jde o  p. Bártka, člověk který pracuje s ukradenými informaceni a porušuje při tom  zákony není  žádný hrdina investikativní novinařiny . Tuto kategorii novinářů označil již  M. Zeman jako novinářskou žumpu.  Je bohužel zřejmé , že policie je co se ochrany informací děrává jako cedník  a mám obavu, že spousta informací je pouštěna od ní do světa na politickou objednávku což by bylo zjištění velmi děsivé .  Nelze přece pracovat systémem  dnes se nám nelíbí Čunek , tak jej odstřelíme.

Kdo se nám nám ( policii, novinářům , některé politické straně a  nevim komu dalšímu ) nebude líbit zítra , tak jej také odstřelíme atd. atd., až najednou zjistíme ,  že tu máme  policejní stát či vládu jedné strany. To už tady přece bylo  a doufám že se to nikdy nevrátí.  Proto apeluji na slušné novináře, nedělejte poskoky ani polici ani politickým stranám, nepracujte na politickou objednávku a zkuste  psát objektivně a slušně. MOC  PROSÍM !                 

  

Vodák 4.11.2007 16:34

manipulace

Nevím kolik měsíců se probírá v mediích Čunek. Myslím, že většina lidí již chápe, že zde něco není v pořádku. Stále stejné věci se omílají den po dni jinými slovy. Vynáší se informace z policejních a bankovních zdrojů. Každý novinářský pšouk považuje za svoji povinnost otřít se o Čunka. Lidé, kteří Čunka neznají, mají informace z medií, tedy nevědí nic, mu nadávají. I Čunek ať již provedl cokoli, je člověk. To, že je politik a máme svobodu slova, neznamená, že je možné všechno.

H.K. 4.11.2007 17:02

Re: manipulace

Je zajímavé, že si někoho vyberou a stále opakují dokola. Nejsem vyšetřovatel, ale prošetřit pohyb na účtech fyzické osoby není žádný problém. Naši vyšetřovatelé kauzu šetří roky a žádný závěr není. Jenom spekulace a skandalizování. Nakonec unikne ze spisů pobírání sociálních dávek, pobírání kterých není trestným činem, ale působení na závist. Divné je nevíc křičí sociální inženýři, kteří tyto dávky navrhli a schválili.

Nikdo nekřičí, že někteří poslanci a majetní lidé žijí v bytech s regulovaným nájemným. Víme kdo státní byty dostával. Nikdo neprobíral kakaového Boba, Zgrabu s jeho bleskovým prodejem státní půdy. Pana Mrázka a jeho informátory, atd.

Ať orgány činné v trestním řízení a novináři pracují profesionálně.

František 4.11.2007 16:29

Páté přes deváté a bez rozumu

Článek je velmi nekvalitní. Jeho autor absolutně nechápe situaci pana Jiřího Čunka a dovoluje si psát. Je to frajer jako dnes všichni stejní.

Například: kdyby pan Jiří Čunek ihned odešel, tak ať říká cokoli, tisk bude jednoznačně křičet: bral úplatky. Jinak Ti senátoři (Jílek, Pithard a spol.) jsou vzhledem na své stáří velmi nevraživí. Nedivte se jim. Jinak že jsou lidovci rozhádaní? To jsou, bohužel.

Je jediná chyba: Že učitelka nedostala zavčas kalamářem jako ve filmu "Obecná škola."

Frank 4.11.2007 19:52

Re: Páté přes deváté a bez rozumu

Senátoři jsou vzhledem na své stáří nevraživí a vy jste zase hloupý. Pithard je prosím pěkně kdo? To má být Petr Pithart? Vy jste tím kalamářem asi dostal.

pp 4.11.2007 15:42

Pan Čunek podle mne není čestný člověk.

Právě jsem slyšel ve zprávách o tom, jak pan Čunek vysvětluje své pobírání sociálních dávek. Doslova bylo řečeno, že přiznal pobírání příspěvků na bydlení a že se prý jednalo o dávky ve výši desítek korun měsíčně a že o ně nikdy nežádal. To je pro mne důkaz pro domněnku, že p. Čunek lže. Za prvé je to první případ, kdy sociálky vnucuje peníze někomu, kdo o ně nežádal, za druhé řádově desítky korun měsíčně nevydají na několik desítek tisíc korun za 3 nebo 4 roky. Nejednalo se tedy o dávky, které se poskytují plošně bez žádosti.

Jestliže někdo prokazatelně lže v jedné věci, nevidím důvod věřit mu v čemkoliv jiném.

V tomto případě lituji členy KDU-ČSL, kteří si ho zvolili do čela, protože předseda strany musí nutně ukazovat obraz o těch , kteří jej uznávají, jako svého reprezentanta. To, že nadále trvá na svém setrvání v čele strany a na mandátu senátora, jen dokresluje jeho charakter.

V tomto světle se jeví jeho dosavadní činy (např. vystěhování Romů, na kterém se dost firem nakapsovalo,i kauza s údajným úplatkem) zcela jinak, než jak si je mnoho lidí vysvětlovalo.

Milena 4.11.2007 16:19

Re: Pan Čunek podle mne není čestný člověk.

Naprosto přesně!!!R^!!

Mag 4.11.2007 23:07

Re: Pan Čunek podle mne není čestný člověk.

Špatně jste poslouchal. "Bral jsem příplatek 50korun na bydlení měsíčně v r. 1997", uvedl Čunek. "Bral jsem je jen dva roky svého života v r.1996 a 1997, ale jako součást jedné státní podpory, takto udělal výpočet úřad,  mojí záležitostí bylo jen,  zda požádám nebo nepožádám  o přídavky", dodal Čunek s tím, že šlo o přídavky na děti - měl čtyři a žena byla na mateřské. Takto je vypočítal úřad. "V roce 1997 to bylo 50korun,  v r.1996 140korun", upřesnil částku Čunek.  Čunek nepovažuje za chybu, že o přídavky požádal. "Není to nemorální, tyto dávky nejsou koncipovány  jako dávky pro chudé, ale dávky na podporu rodiny". Čunek ještě dodal: "Od té doby, co jsem byl starostou, jsem už o dávky nepožádal, i když jsem na ně měl právo". 

hamar 4.11.2007 14:19

Blesk nečtu - pan Páral je jeho redaktorem?

Dle jeho snůšky nazvané

Čunek skončil, i když to zatím nepochopilasi ano. Gratuluji k rozšíření bulváru až na Neviditelného psa.

Bohata 4.11.2007 15:09

Pražáci chtějí peníze na olympiádu

a pan Čunek jim stojí v cestě.To je celé

Martin 4.11.2007 10:38

Jeho rodina....

měla 20 000.- plat??A měla nárok na soc dávky včetně přídavku na bydlení ?? Naše rodina v roce 1995-7 měla příjem 18 000.- a bylo nám řečeno,že překračujeme o dost hranici nároku.Tak jak je to ?????

Tinkturak 4.11.2007 10:54

Re: Jeho rodina....

Kolik členů měla w té době waše rodina? To se totiž wše odwíjí od počtu členů domácnosti. Jestli se nepletu, tak u Čunků to byly w té době 4 děti + dwa dospělí, čili 6 lidí.

H.K. 4.11.2007 11:12

Re: Re: Jeho rodina....

Přídavky na děti nebyly podle příjmu rodičů. Byly to sociální dávky, které dostávaly děti,  ne rodiče.

Tinkturak 4.11.2007 11:15

Re: Re: Re: Jeho rodina....

Tak pokud tomu je tak, jsou nowinářské kydy o zneužíwání dáwek nemístné a možná i na žalobu...

Já měl dojem, že se od wýše příjmů rodičů odwíjela přinejmenším wýška dětského přídawku.

sváťa 4.11.2007 12:04

Re: Re: Re: Re: Jeho rodina....

nalitý pan TINKTURÁK vidí dvojitě !!! I obyčejné  V  !!

Tinkturak 4.11.2007 12:20

Re: Re: Re: Re: Re: Jeho rodina....

Dwojitě jej widítě i wy, tudíš dle waší nesmyslné logiky jste nalitý i wy. Nicméně jste se potřebowal wyjádřit, a protože nic nemáte k obsahu, máte možnost wyjádřit se alespoň k formě. Přesně pro tak jednoduché jedince, jako jste wy, takto píšu.

Martin 4.11.2007 14:33

Re: Re: Jeho rodina....

Pravda,nás bylo "jen" 5,ale stejně si myslím,že tady není něco(nebo všechno)v pořádku.Co s úředníky,kteří si rozhodují jak chtějí??

Tinkturak 4.11.2007 10:37

Pro Ludvu:

Zamyslete se, na jakou demagogii skáčete pro změnu Wy. Čunek na TK prohlásil w zásadě tolik, že pouze menší část z uložených částek byla jeho a ostatní měl we spráwě a půwod uwede w úterý, kdy bude mít připraweny weškeré relewantní doklady jako důkazní materiál, a na tuhle dobu já čekám abych jej odsoudil a nebo se mu omluwil. To, že jste to možná newiděl není jistě waše chyba, ale je chyba nowinářů, že to záměrně zamlčují. Další wěc je, že Čunek twrdí, že se jedná o řádně zdaněné peníze (a nemám důwod mu newěřit, na rozdíl od Zuzany Paroubkowé, jenž daní až dodatečně po prowalení se) a že ty peníze wkládal do banky we chwíli, kdy bylo již jasné, že byl zwolen starostou a tudíž chtěl weškeré swé finance transparentně wyrownat s těmi, jenž jim je sprawowal.Zatím prostě čekám, co w úterý doložím a jen zírám na nowináře, jak manipulují dawy a dumám, co je za tím za nenáwist

Ludva 4.11.2007 11:14

Re: Pro Ludvu:

Příteli, pokud to sledujete od počátku, tak nejprve bylo udání sekretářky, že si pan Čunek vzal půl milionů od HB Real. On si tehdy skutečně takové peníze uložil, tak to vysvětlil, že to byly úspory ze zkrachované Univerzal banky, kde si uložil milion naspořený do slamníku. Proč jel do Opavy ? O nějakých 3,5 milionech nebylo ani řeči, natož o svěřených do úschovy, to vypustil až po reportáži ČT. Jestli Vám to nesmrdí, Vaše věc.

Tinkturak 4.11.2007 11:22

Re: Re: Pro Ludvu:

Příteli, sleduji to od začátku a také sleduji, jak nowináři Čunkowy odpowědi záměrně zkreslují.

Zmíněných 500 000 se rowná oné částce kterou Čunek uwedl na té TK, neboť tam twrdil, že z částky 3,5 miliónů bylo použe něco přes milion (což by odpowídalo wkladu do zkrachowalé banky) jeho a zbytek byly peníze, které sprawowal jiným. Ptáte se, proč je wkládal w Opawě. Já se zeptám wás. A proč ne? Proč by je tam wložit nemohl? Stejně jako nowináři (nekteří) twrdí, že to wkládal na falešný průkaz. Nesmysl. Wy by jste si dělal falený průkaz na swé jméno? Čunek půwod toho dokladu také wyswětlil. Byl to duplikát půwodního dokladu, který založil a o němž byl přeswědčen, že jej ztratil. Takowé wěci se stáwají a newidím w tom problém. Problém widím w tom, že i z takowé malichernosti se někdo snaží wyrobit problém a sklandál.Opakuji, jednalo se o duplikát - náhradu půwodního dokladu (dle Čunkowa wyswětlení na TK) Wybawuji si, jak se tam nowináři smáli jak jelítka, ale ukazuje se, že prostě nowináři jsou asi buď hloupí a nebo prostě za jakoukoliw cenu chtějí lidem ublížit, hlawně když se budou nowiny wíce prodáwat....

Už rozumíte té nowinářské manipulaci a nebo jen prostě rozumět nechcete?

Ludva 4.11.2007 11:35

Re: Re: Re: Pro Ludvu:

Ale dobře, váš názor Vám neberu, ale aspoň uznejte, že tato kauza nepřidala vládě na důvěryhodnosti a odstoupení bylo nejlepší řešení. Jinak mi byl pan místopředseda vlády docela sympatický, bydlím totiž v domě s výskytem méně přizpůsobivých občanů.

Tinkturak 4.11.2007 11:43

Re: Re: Re: Re: Pro Ludvu:

Wíte, neberu wám Wáš názor. Čunek jako člowěk je mi lhostejný (ne we špatném slowa smyslu) a o znewěrohodnění wlády zde myslím šlo předewším, wywoláním oněch dwou kauz. Stačí si pak položit již jen otázku Qui Bonum a sledowat, komu situace nahráwá do karet. Je mi wšak smutno, když sleduji nowinářský hyenizmus nejhrubšího zrna.

Práwě proto si myslím, že odstoupení nebylo spráwným krokem. Sledujte dobře, jak se ihned ozýwají socialisti a snaží se wywolat předčasné wolby, i když si myslím, že neuspějí. Možná doufali, že je w národě ještě wětší procentní podíl blbců, kteří jim tuhle další kauzu zbaští...

Indočeské obywatelstwo ponecháwám stranou diskuze.

Ladislav N. 4.11.2007 11:36

Re: Už rozumíte té nowinářské manipulaci a nebo jen prostě rozumět nechcete?

 ;-)R^ ... Přesné!!

Karim 4.11.2007 19:15

Re: Re: Re: Pro Ludvu:

Na Cunka byl mozna  poradan hon. Aspon tak se mi to jevilo. Urbanova patrne se sexualnim obtezovanim prehanela - nikdo se tim jiz nezabyva, navic to vyhrabala po 5 letech, kdyz Cunek sel nahoru. Cunek jeji dopis zverejnil - coz vypada, ze si v tomto punku byl celkem jisty. Ulozeny pul milion mohla byt a mozna take byla nahodna shoda okolnosti. Davky Cunek pobiral opravnene a naprosto legalne - nebyly vazany na majetek.

Pokud vsak nekomu pripada ukladat  V HOTOVOSTI 3.5 mega behem 3 tydnu, a to cizi penize na vlastni ucet, tak je budto postizen stranickou slepotou, nebo se sam zivi pranim spinavych penez. Ulozky nad 10 tis EUR v HOTOVOSTI jsou pokladany za podezrele transakce a potencialni prani spinavych nezdanenych, kriminalnich nebo teroristickych penez.  

Zakony zavedene proti prani spinavych penez pozaduji, aby vsechny podstatne transakce (nad 10 tisic EUR) byly provadeny bezhotovostne. Protoze jedine tak lze overit, ze ukladajici mluvi pravdu. Proto politici tak  zboznuji, kdyz jim strejda Vik prinese 1 mega v igelitce, kdyz najdou 30 mega v krabici od bot, nikoliv na uctu, kdyz najdou na pude 2 obrazy za 15 mega, nekomu je prodaji a nemohou rici komu.

V utery se do galerie techto politiku - zvanilu - vysvetlovatelu - definitivne zaradi i Cunek. Prednese nejake prefabrikovane bachorky, nejspise (jak naznacuji....) ze nekdo z rodiny prodaval statecek a prodavajici trval na tom ze zaplati 3.5 mega v hotovostI A CUNEK TUTO HOTOVOST NEKOLIK LET "OTACEL" VE STROZOKU (nebo napriklad v distribuci LTO?). Jelikoz penize ulozil v hotovosti, muze rict jakoukoliv blbinu a nikdo mu nebude moci dokazat opak.

Z tohoto duvodu se maji ulozky v hotovosti hlasit, maji se o ne starat patricne urady vcetne bernaku a kriminalky. Vsetinsky neporadek je, ze nikdo nic nehlasil, nikdo se o toto nestaral. Patrne ve meste proslulem velkodistribuci LTO jsou hotovostni ulozky milionovych castek zcela normal business - proc plasit zakazniky bank?

0100 4.11.2007 9:57

Tohle mi stále mažou, cenzuristi z NP. Pravdu neumlčíš!

Naopak jeho silnou stránkou je, že je to člověk, ve kterém není lsti. Je to přímý chlap. Není jeho stylem podnikat nějaké křivárny. - Tak teď už chápu proč ty tři miliony jednotlivě ukládal na neplatnou a ztracenou občanku. On jen nechtěl dělat nějaké křivárny. AHA! Další perla-  Někdy má tendenci rychle a emotivně reagovat, až pak to podrobněji vysvětluje. Nemyslím si, že lže.- Tak on nelhal, když Bartkovi říkal, že nepobíral dávky na bydlení, ačkoli je podepsal a věděl o nich? To bylo jen další pohnutí mysli, podobně jako když mnohokráte sliboval, že odstouí, když ho policie obešle a smál se tam všem do obličeje dále? - Lidi, kteří nás znají pouze přes média, nás často pokládají za upjaté pánbíčkáře, lstivé hady či pokrytecké černokabátníky.-  Čemu se divíte???? Vždyť si to sami děláte!!-Musíme více prosazovat do veřejného života i politiky taková slova jako odpovědnost, solidarita, prosperita, vzdělání. Hodně se o tom hovoří, ale málo se význam těch slov naplňuje. - Já bych ještě dodal, že muste do politiky prosazovat nejen slova, ale i činy. Jako že normální je nekrást, chovat se eticky a mravně. K čemu je nám politik typu Čunka, který si sice rád zajde do kostela připomenout desatero přikázání, když jen vyjde, je mu nějaké páté či osmé přikázání zcela fuk? A nejen to? - Sestry a bratři, na každého z nás čeká v nebi Josef Lux. A na některé z nás s baseballovou pálkou v ruce.- To je čistá pravda, ne na některé, ale na většinu těch čunkařů, kteří říkají co by dělali na jeho místě a nejsou schopni ho na sjezdu za ty lži nakopat do zadku ;-D