9.5.2024 | Svátek má Ctibor


Diskuse k článku

POLITIKA: Čunek kontra ČT

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
PROKOP BUBEN 1.11.2007 11:27

Re: Re: úniky

 no, vypadá toí spíše, jakoby různé a jiné spisy, byli natolik napěchované NEPŘÍSTOJNOSTMI POLITIKŮ, že hrnec zkrátka - přetéká........

Pozorovatel 1.11.2007 11:26

Čunek by měl ve vládě zůstat

Je celkem jasné, že soc. dávky přestal pobírat v minulém století. Dá se předpokládat, že existuje mnohem více lidí, kteří pobírají soc. dávky a přitom mají miliony. Čunek tedy ve vládě zastupuje (ne)malou skupinu lidí, kteří jsou na tom úplně stejně jako on. Navíc může být zářným příkladem pro tyto lidi, že je možné s takovým životem přestat, začít usilovně pracovat a poctivou prací pro ostatní lidi se vypracovat až na ministra. Je jasné, že ostatním politikům, kteří tento přerod nikdy neprodělali, takový člověk vadí a tak se ho snaží zbavit.

jirka.s. 1.11.2007 11:20

Re: Re: Re: Re: Nádhera, ..vole!

Práce kvapná, málo platná! Ale ono to asi nebude v té rychlosti, že? ;-D

www racek 1.11.2007 11:19

Re: vše má

karle, dyť ten vídeńák dal nadaci klausovců mnohonásobně víc a ods taky ... :-D

jirka.s. 1.11.2007 11:18

Re: Re: vše má

To jsou věci, to jsou věci! Soudruh je zřejmě programový ředitel ČT, že? Informace z první ruky?

www racek 1.11.2007 11:18

e hhh , jak to říkal ten v poslu světla?

úsudek já mám chabý, maminko ...;-(

tedy, je tohle ještě možné?

Kylchap 1.11.2007 11:11

Re: Re: Re: úniky

"neměli rozhodovat media"

Bobánku tobě uniklo dost informací o českém pravopise.

neměla rozhodovat media

Kylchap 1.11.2007 11:08

Re: vše má

Však už se od zítřka dočkáš. Zase bude jen Paróbek a Standa. Redaktoři ČT mají natočený ještě jeden zajímavý materiál o kamarádovi Tupohlávka. Ale sám GŘ Janeček jej zakázal odvysílat.

Lerak 1.11.2007 11:05

vše má

za úkol překrýt miliónové transakce Grosse a Paroubkovic "nadace". Kam se hrabou Čunkovy desetitisíce-navíc nepodložené důkazy, a v případě sociálních dávek bylo zřejmě vše dle zákona. Tak pracuje levicová pátá kolona jedné nejmenované mocnosti. Národ pohůnků nemůže plodit leší dcery a syny než plodí.

vodák 1.11.2007 11:05

Re: Re: úniky

Dotáhnout do konce vyšetřování by měla být samozřejmost pro policii. To s Vámi souhlasím. O tom kdo je reálně podezřelý by ale neměli rozhodovat media. Nebo dokonce třeba i zmanipulovaní čtenáři  na základě zveřejněných informací. Ale asi si nerozumíme, protože o tom můj příspěvek nebyl.

Buvol 1.11.2007 11:03

Re: Re: Re: Nádhera, ..vole!

.... které se evidentně snažily.... v rychlost se udělá lehce nějaký překlep ....

psí vrah Čumil 1.11.2007 11:01

Re: úniky

Jojo, Vodáke, tyhle úniky, to je hnus. Jenom jaksi vznikají tehdy, když politická státní moc příliš svévolně a okatě zasahuje do toho, čemu se v civilizovaných zemích říká právo...

jirka.s. 1.11.2007 10:52

Re: Re: Re: Re: Re: Re: jste mimo

A Vy snad předpokládáte, že to v Česku chodí jako v amerických kriminálních filmech?

Ludva 1.11.2007 10:52

Re: úniky

Kdyby se případy dotahovaly do konce, tak by k únikům nedocházelo. Zastavit vyšetřování reálně podezřelého člověka, o čemž svědčí zveřejněné informace, je mnohem horší než únik.

jirka.s. 1.11.2007 10:49

Re: Re: Re: Modrák

No, pane Von, já mám takové silné podezření, že by si na tu cestu pořídil i jinou tlupu!

krmič 1.11.2007 10:46

Re: Re: Re: Re: Re: jste mimo

Vy nesledujete americké kriminální filmy? Tam když je nějaký důkaz získán policií protiprávně (a kolikrát člověk ani nemůže pochopit, co je na tom protiprávního), tak je obžalovaný okamžitě osvobozen, i kdyby to byl nevím jaký vrah.

Ivan Nový 1.11.2007 10:46

Re: úniky

R^

Vodák 1.11.2007 10:40

úniky

Na pana Čunka si za pár měsíců nikdo nevzpomene. I když se jedná o momentálně význačného politika, tak místo, které zaujímá v mediích považuji za neadekvátní. Zviditelňování se novinářů, různá slohová  cvičení a  a stálé omílání stejného, jen jinými slovy, již otravuje. Za  závažnější považuji neustálé úniky informací ať již z policejních spisů, bank a všech možných míst,  odkud by unikat neměly. Nejde o to, že to není zadarmo. Vzniká nejistota, pocit, že máme ještě daleko ke skutečně demokratickému státu. To nemůže vyvážit skutečnost, že se díky tomu odhalí, v nějakém jednotlivém případě, korupce.  Dosud se nepodařilo žádného původce úniků informací odhalit, nebo tento jev omezit. Jak špatně na tom jsme svědčí i to, že se o tom skoro nepíše. Je to největší neúspěch ministra vnitra a této vlády. Zavést pořádek a posílit důvěru ve státní správu je daleko důležitější než to, jestli nějaký pan Čunek odejde v pondělí nebo v úterý.

Sam Křepelka 1.11.2007 10:40

Re: klasický modrý Bartoň

Život je holt změna !

jirka.s. 1.11.2007 10:39

Re: Re: Nádhera, ..vole!

... kteří se evidentně snažily ...

Sam Křepelka 1.11.2007 10:38

v první řadě jde snad o pravdu - možná

Autor článku by nám zde měl sdělit, zda ho vůbec zajímá pravda. Tedy pravda o Čunkovi. Dále by měl sdělit, co si myslí o těch policistech a státních zástupcích, kteří věděli o skutečnostech nyní zveřejněných ČT a přesto vše zametli. A v neposlední řadě by měl pan autor sdělit národu, jaký je jeho názor na politiky, kteří o kritizovaném chování Čunka věděli a přesto nic neudělali. Tedy pravděpodobně vzhledem k profláknutým informacím udělají až nyní.  A vlastně by pan autor měl říci, co by udělal on, jako politik, v případě, kdyby se o chování Čunka dozvěděl ještě před pořadem ČT.

pepe 1.11.2007 10:37

nevim jak..

pro vas pane Barton, ale pro mne je vec zcela jasna. Jak to tak chodi i v jinych civilizovanych zemich, zpravodajec(ci), ktery proveroval(i) pana Cunka, usoudil(i) ze takovy clovek nema ve vysoke politice co pohledavat a podstoupil(i) svoje vysledky novinari, nebot mel(i) obavu o dalsim zameteni pod koberec. Ted se uvidi, co s tim politici udelaji. Dobry den...

Emi 1.11.2007 10:28

Re: Vážený pane autore,

Tyto informace nebyly pro případ korupce relevantní. Za praní špinavých peněz, či něco jiného nebyla podána žaloba. Zatímco justiční cesty jsou někdy hrbolaté, aby se po nich nemohlo uhánět třeba i špatným směrem, novináři se při profláknutí tajných materiálů nemusí řídit žádnými pravidly. A to je taky o morálce. Ahoj.

Lucka 1.11.2007 10:18

Informace

Dnes jsme se o tom ráno s manželem bavili. V novinách začíná článek  slovy :Reportéři získali informace...  Já žasnu, jaké informace, často pod hlavičkou  "Přísně tajné" ještě reportéři "získají". Bankovní tajemství je bezcenný žvást, státem tajené informace jsou na titulních stranách novin. Teď neřeším, zda prokeclé info jsou o Paroubkové penězích, o Čunkových kontech nebo o lékařských zprávách. Prostě čučím, co všechno "tajného" kolem mne sviští. Asi si vyberu všechny prachy z banky a zakopu na zahradě, lékařské dokumenty o sobě rozstříhám na nudličky a radši si zreviduju daňová přiznání, zda je mám ještě doma v šanonu. Začínám se divit, ža leckteré mezinárodní a zahraniční instituce tu mají ještě odvahu sídlit, mohou mít brzy info o svých aktivitách na titulních stránkách novin, NATO už to zná...A bohužel to není jen věc novinářů či policie nebo nemocnic.Dnes je veřejné právě to, co má mít název tajné, a dobře to tedy rozhodně není.Teď nehodnotím morálnost aktérů kauz, ale ukecanost lidí, co mají na starosti regulérnost pravidel, případně jstou dikrétnost  něktrých faktů, mají to v popisu práce.

Buvol 1.11.2007 10:17

Re: Řekl bych, že trapné je především to, že novináři musí suplovat práci orgánů činných v trestném řízení ............

... kteří se evidentně snažily zamést tuto kauzu pod koberec!

Buvol 1.11.2007 10:16

Řekl bych, že trapné je především to, že novináři musí suplovat práci orgánů činných v trestném řízení ............

Aron 1.11.2007 10:11

Investigace

Tak už začíná být jasné, proč BIS šmírovala toho redaktora ČT, který natočil o Čunkovi reportáž.

J. Havránek 1.11.2007 10:05

Re: Dojmy a pojmy

Pane, tak jste mě vzrušil, že jsem vám v první moment  ani  nemohl přijít na jméno a  udělal jsem z vás Bartoše.Pardon, ale  také jste   si  jistě  povšiml, že ta vaše  publicistická  služba je jaksi medvědí ...

čtenář zdrojů 1.11.2007 9:52

Ccecile

Však voliči modráků měli také jasno při Kubiceho zprávě, či Grossových financích. Teď zas mají pro změnu nejasno.

Z čím kdo zachází ......;-P

Von 1.11.2007 9:50

Re: Re: Modrák

Zdá, se, že by to chtělo nového praotce Čecha, aby nás zavedl někam jinam. Ale KAM?