6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ladislav N. :-))) 2.7.2006 17:41

Re: Re: Kdo umenšil KSČM ?

Tenhle Vízek kopíruje svůj "genitální blábol", kam jen to jde. Buďme mu vděční, že jej nezdůraznil svým oblíbeným tlustým a rudým přes půl strany... ;-)

muf 2.7.2006 17:40

Pan Nečas patří, bohužel, k těm, kdo ODS volby prohráli !

Volím ODS - ale vím, že na Moravě opravdu hodně lidí nechtělo volit určité figury ODS (Němcová, Říman, Langer .... také Nečas) (Y)

Být  tam o trochu lepší výsledek pro ODS - mandát by dnes ODS nechyběl. Je ale otázka, jestli by to bylo něco platné. Zelení jsou totiž strana levicová - a její členové ODS většinově spíš nenávidí.

ODS - prober se !!

jj 2.7.2006 16:37

Pane Nečasi,

vy sám jste dostatečný důvod proč netolerovat vládu ODS. A propo: dovolila Vám to manželka to Vaše politikaření?

stachanov 2.7.2006 16:16

Paroubek nechá ODS ještě chvíli smažit

a pak to sestaví sám. Nic víc, nic míň. Buď přetáhne někoho od zelených nebo celé zelené nebo něco jiného, ale rozhodně to nesestaví Topolánek, ale spíš Paroubek

Lev 2.7.2006 14:25

Re: Re: a co tak opačně .....

Jen tak na okraj. Bohumínské jednání vylučilo spolupráci ČSSD na vládní úrovni,nikoliv při hlasování o jednotlivých zákonech. A to je velký rozdíl. Nemaťte občany a nebuďte demagogický jak Nečas!

xeneminde 2.7.2006 14:24

Re: Re: Vaší oranžové barvě písma rozumím dokonale . . .

Škoda, že takových BuBu není alespoň 5 milionů. Nebo je to dobře, že je jen jeden?

H.K. 2.7.2006 13:29

Re: Kdo umenšil KSČM ?

Jestli  byl pan Paroubek ten, komu se podařilo "umenšit" komunistickou partaj  může být pravda, ale také nemusí. Jedná se spekulaci, která se nedá potvrdit ani vyvrátit. Jedná se o spekulaci s kterou je možno souhlasit nebo nesouhlasit.  Nic víc.

    

BuBu 2.7.2006 12:59

Re: Vaší oranžové barvě písma rozumím dokonale . . .

 . . . ale ty Vaše úvahy, jsou úvahy buranské až křupanské ! Přesně ve stylu ala Pablbek ! Kdyby KSČSSD byla demokratickou, státotvornou stranou, jak se snaží Pablbek namluvit lidem, - tak by nutně musela uznat, že většina lidí chce program, jaký nabízí ODS a tudíž by ji ho měla nechat  uskutečňovat ! Jenomže Pablbek se vzlhédl v koalici ČSSD - KSČM a tak dělá dusno ! Jedinou šancí pro KSČSSD, aby se opět stala ČSSD je,  poslat Pablbka a ty jeho kejvaly (Sobotku, Zaorálka, Škromacha, Ratha, Jandáka a další) poslat je do prdele a dát zelenou nově vznikající vládě . . . a začít budovat v opozici novou, moderní ČSSD západního typu a zcela jasně a zřetelně se distancovat od jakékoli spolupráce s bolševiky ! Rovněž se musí omluvit svým voličům za Paroubkovo namlouvání se s komanči !   

Malý Aston 2.7.2006 12:47

Re: darebnosti

Tak nevím,na koho čekáte. Lenin zemřel,Jakeš možná ještě žije. Možná,že čekáte na potvrzení zprávy pana Kubiceho,to ano. V tom máte pravdu,to by se nám ty ledy hodně a hodně rychle pohnuly.

h 2.7.2006 12:25

Re: Re: a co tak opačně .....

Malý Aston 2.7.2006 12:05

Re: Situace je naprosto jednoduchá,

Proč pořád radíte ODS co má dělat. ČSSD+ KSČM může v klidu uzavřít koalici,nabídnout dalšímu případnému koaličnímu partnerovi například KDU nebo Zeleným, aby se k nim připojila a může levice legálně,demokraticky tady 4 roky vládnout.Bude mít svou vládu a předsedu parlamentu.A my ostatní se konečně budeme mít báječně. Proč pořád něco někomu radíte. Svou budoucnost máte ve svých rukou,tak jednejte ať konečně máme parlament v čele s panem Zaorálkem a premiérem panem Paroubkem a pana prezidenta si také můžete zvolit,toho svého.Starý bude brzy končit. Proč pořád chcete,aby Vám ODS pomohla ke korytům,vždyť by to nebylo normální.

Křupan 2.7.2006 12:02

Re: Situace je naprosto jednoduchá,

Jaké levice? Buď paroubkových komunistů, nebo marxistů z ksčm. Jiná "levice" zde není. Děkuji pěkně.

Pepa z depa 2.7.2006 11:37

Situace je naprosto jednoduchá,

buď na to ODSka má, aby prosadila svoji představu vlády, anebo na to nemá (a jakože nemá) a bude se muset domluvit a přistoupit na podmínky levice.

Všechno ostatní jsou jenom kecy.

Malý Aston 2.7.2006 10:51

ČSSD to klidně zdůvodní!

ČSSD je levicová strana a ODS je strana pravicová. ČSSD nemá důvod aby ODS podpořila a naopak.Je to normální a pokud by to bylo jinak,tak nenormální. Otazník je jen jeden a to KSČM. ODS+KDU+Zelení,říkají že žádnou podporu a jednání s KSČM nepovedou. ČSSD říká,máme 100 ale mají jen 74 + KSČM,levicová koalice.Paroubek a Rath před volbami nejen politicky ale i osobně urazil nejen ODS ale i KDU a Zelené a to takovým hulvátským způsobem,že neznám politika,který by s nimi jednal. Kromě toho společně s komunisty uzavřel ještě před volbami tajnou dohodu a hlasoval proti KDU a US-DU i když koaliční smlouva ještě platila a proto je nedůvěryhodný a nemá žádné zásady ani kulturu politickou ani občanskou. ČSSD jedině s KSČM má perspektivu nějakého řešení. Koalice nebo nějaká spolupráce ČSSD+ODS může být uzavřena jen za podmínky vlády úřednické a vypsání předčasných voleb. A občané již budou rozhodovat o tom,zda zde chtějí socialismus pod vedením komunistů reprezentovaných v řadách ČSSD a KSČM nebo pravicovou vládu,reprezentovanou pravicovými a středovými stranami. Otevřené spojení ČSSD+KSČM,jejich společná hlasování a tiskový mluvčí za tuto koalici pan Paroubek  podvedl své voliče z řad ČSSD,protože oni volili ČSSD a ne KSČM. Proto mají komunisté méně hlasů než při posledních volbách.

nekmer 2.7.2006 8:59

Re: a co tak opačně .....

Nevím a nechápu, proč někteří stále melou o remíze. Vždyť to není pravda!! Pokud se ČSSD bude držet závěrů vlastních  sjezdů (Bohumínský, - nespolupracovat s komunisty) a předvolebních slibů, jimiž se rovněž zříkala spolupráce s nimi, nemůže tedy  rudé započítat do koalice a v tom momentě je volební vítězství pravicových stran jasné a mimo diskuzi. Probuďte se lidi, proboha a nenechte se takhle blbě manipulovat.

Křupan 2.7.2006 8:37

Re: Re: Re: Re: Re: Drahý pane Nečasi,

Kdo to do té zpravávy neměl dávat? Vy si tedy myslíte, že si to celé vymysleli Vidím s Langrem?

S vámi socany je to těžké. Vy ani na vteřinu nepřipustíte, že vaši milci mohou být darebáci. Namísto toho si navymýšlíte hromadu konspirologických teorii, jak všichni jsou všichni nevinní a jen zlí pravičáci intrikují proti nim. To není jen tahle zpráva, ale i lno jiných věcí. Socani se za těch osm let ušpinili až běda.

Já mám zase jinou spikleneckou teorii, ve kterých si vy levičáci tak libujete. Zpravu vypustili sami socani, aby mohli ODS obvinit z intrik? Co?

Ivan Nový 2.7.2006 8:36

proč ČSSD nenůže do opozice?

protože tolikrát porušili zákony, že žádný úředník nebude mít odvahu to přehlížet, bez toho, že byl krytý sockomunistickou exekutivou.

kili 2.7.2006 7:25

Re: Pro ty, co ví, ostatním je to stejně jedno

No, kdybyste k levici připočetl mandáty některých zvolených za ODS , kteří byli členy KSČ a tedy jsou stále a do smrti budou komunisti, pak byste musel Vaše kalkulace výrazně změnit :-))))

kili 2.7.2006 7:22

Re: Re: Pro ty, co ví, ostatním je to stejně jedno

tak nějak

kili 2.7.2006 7:19

a co tak opačně .....

Je to bída ta remíze. Ve sportech dochází v takovém případě k tomu, že se rozejdou soupeři, nebo k tomu, že se prodlužuje a případně přijdou penalty.

Bylo by docela prčovní, kdyby po výsledku 1:1 volal jeden soupeř na druhého, aby uznal jeho vítězství, protože diváci si přáli jeho vítězství.

Když tedy politik Nečas volá po státotvornosti , mohl by to, co sám žádá po Paroubkovi, prosadit ve vlastní straně . Stovková podivná koalice zelených, lidových a ODS by mohla říci stovkové rudorůžové koalici, že jim to teda nechá :-))):-))).-))

Jan H. 2.7.2006 7:10

Re: Re: Nalijme si cisteho vina!

Mily Radajane, kdo z nas to muze vedet? Zkuste se ale zeptat p. Paroubka, treba mu to nasepta "nejaka nejvyssi bytost", od niz pry ma sve zvlastni "poslani".. To je samozrejme zert, ktery si bere "na musku" zcela neprijatele metody toho pana.. ;-D >-

Jan H. 2.7.2006 6:47

Re: Re: Re: Re: Nalijme si cisteho vina!

Kazde "pocty" nekoho zklamou, neni ale znam lepsi model, nez ten, ze koalici vytvari vitezna strana. V jednani o kompromisech by vsak kazdy mel vystupovat korektne a umerne podpore volicu. Bohuzel, posledni premier vnesl do politiky tolik nemravnosti, ze velmi zuzil prostor pro dohodu. Vzpomeneme-li koalicni smlouvu, myslim, ze byla kultivovanym i dobrym resenim pro zucastnene i pro obcany.

Nase spolecnost je jeste stale nemocna. Osobne se domnivam, ze by zakon mel omezit delku vlady jedne strany, podobne jak je tomu napr. v diplomacii (urednici zastupitelskych misi se povinne stridaji, aby nestacili podlehnout pokuseni jednat spise ku prospechu svemu a hostitelskeho statu, nez statu, ktery zastupuji). Stranou dosazeni statni urednici by tak nemeli cas vytvorit korupcni, podvodna, vrazedna a jina nezadouci zlocinna spolecenstvi. Spousta nechutnych afer clenu CSSD i na nejvyssi urovni (ministerstva, UV CR, UV CSSD) tento muj nazor jen podporuje. Omezeni by zmirnilo nebezpeci ovladnuti sceny "diktatorem" (typu "ted jsem ja u kormidla, ja vam ukazu, nadelat z vas povidla, to ja dokazu" [V+W]). Melo by platit alespon po prechodnou dobu, nez se do nasi spolecnosti vrati mravnost.. :-) >-

Jan H. 2.7.2006 6:21

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nalijme si cisteho vina!

Hledani optimalni role statu je "nekonecny" proces (nejspis "np-uplny" problem). Byli jsme zvykli na roli statu "absolutni":-(, ona koncepce ale zkrachovala, tim je to pro nas slozitejsi..

O stylu stran tezko hovorit, ten vytvareji lide. Pokud vsak stranu ovladne hulvat a prizve si sobe rovne, bude asi i strana hulvatska. Bohuzel i takova politika u nekterych "boduje". (V restauraci jsem zaslechl nazor "ten se s tim aspon ne..re".) Je na clenech strany, aby takovou degradaci nepripustili, protoze jinak se jim vrati zpet jako obcanum. Jiste je snazsi si penize opatrit kradezi, a presto to vetsina lidi nedela - a to nejen ze strachu. Musime se snazit vytvaret takove spolecenske klima, kde nemravne jednani bude neprijatelne a jeho akter vyloucen ze spolecnosti slusnych lidi. (V tom vidim hlavni motivaci demonstraci za odchod p. Paroubka z politiky.)

K jednani o vlade dojit musi, je to pouze otazka ustupku. Vyjednavacum je znamo, ze vitezna strana "A" nemuze prijmout hlavni tezi strany "B" a naopak vedi, ze "A" se nemuze vzdat sve hlavni myslenky. Kazdy kompromis nekoho zklame, seriozni kompromi vsak muze byt dokonce ku prospechu vsech..

Ano, ODS 35% ma a koalice 49%. Z toho nijak nevyplyva, ze koncepce, k niz dojdou, bude pro CR idealni, ale ani naopak, spatna. Jako zivot neni cerno-bily, neco bude dobre vic, neco mene, proze i koalicni program bude kompromis. Ostatne, "nobody's perfect" (Nekdo to rad horke)... ;-) >-

Milaz 2.7.2006 4:55

Re: Pro ty, co ví, ostatním je to stejně jedno

Souhlasím s tím, že v táboře demokratických stran to plichta není. Ač antikomunista, tvrdím něco jiného co vy a věřím, že se tím komunistou nestanu. Sněmovna má 200 křesel a komunisté při hlasování o důvěře vládě dobrovolně neodejdou !!!!  A pokud ODS udělala ústupky stranám s 6-ti a 7-mi % , tak se nedivte, že chce ústupky odpovídající svým 32% i ČSSD.             A k bodu b) - V bodě a) se vám hodilo pro výpočet 58% pro koalici, ČSSD přiřadit do demokratického tábora a pak socdem spojujete do koalice s komunisty a ty co nemají stejný pohled označujete za debila. Jestli nevidíte, že ČSSD se snaží prosadit co nejvíce ze svého programu, tak máte na věc jiný pohled jak já. Nebudu tvrdit, že jste debil. Ale že jste neslušný, to tvrdit mohu.

Milaz 2.7.2006 4:35

darebnosti

Nejsem členem ani ODS a ani ČSSD. Dovoluji tvrdit, že je třeba jednat a né se vzájemně urážet.  Součastná situace je odrazem toho , že mezi představiteli obou stran je příliš mnoho špíny. Mrzí mě, že většina lidí vidí jen tu špínu v protějším táboře a výsledek je ten, že část lidí křičí darebáci jsou jen v ODS a další křičí darebáci jsou jen v ČSSD. A výsledek? Darebáci mají klid na darebnosti a mnou si ruce. Nevím jak to změnit. Bohužel jen čekám, že se "NĚKDO" objeví a žačne "NĚCO" dělat pro nápravu věci. 

Milaz 2.7.2006 4:19

Re: Re: Re: Nalijme si cisteho vina!

Váš příspěvek má jednu chybu - tvrdíte, že koalice má právo z důvodu zisku 49% proti 32% ČSSD. Chyba tkví v tom, že koalice vznikla účelově po volbách - voliči se k této koalici nevyjádřili. Stejně tak jste mohl apelovat na morální povinost podpory ODS (35%) koalici ČSSD+KDU+SZ(46%), kdyby vznikla.   Nejsem členem ani ODS a ani ČSSD. Jen si dovoluji tvrdit, že je třeba jednat a né se vzájemně urážet. Já osobně jsem také přesvědčen, že mravnost, čestnost a odpovědnost vuči národu do politiky patři. Součastná situace taková není, a odrazem toho je, že mezi představiteli obou stran je toliko špíny. Mrzí mě, že většina lidí vidí jen tu špínu v protějším táboře a výsledek je ten, že část lidí křičí darebáci jsou jen v ODS a další křičí darebáci jsou jen v ČSSD. A výsledek? Darebáci mají klid na darebnosti a mnou si ruce. Nevím jak to změnit, bohužel jen čekám, že se "NĚKDO" objeví a žačne něco dělat pro nápravu věci.  

Láďa 2.7.2006 0:23

Pro ty, co ví, ostatním je to stejně jedno

Pro všechny, co si myslí, že "pochopili" a mají tady významné poznámky:

a) Volby nedopadly vůbec "plichtou". Demokratické strany získaly 174 mandátů, z toho vznikající koalice 100 mandátů, tedy téměř 58%. Kdo tvrdí něco jiného, nahrává komančům aje sám komanč. Kdo se snaží prezentovat výsledky voleb jinak, snaží se "pomíchat" status demokratických či nedemokratických stran. Nemá pravdu ani pan Nečas a už vůbec ne ministr vnitra Bublan. Žijeme v demokracii, tajk počítejme a chovejme se jako v demokracii!!!

toto bude tučnětoto bude tučnětoto bude tučně

b) KSČSSD dělá všechno pro to, aby znemožnila vládu vítězné straně. Kdo to nevidí, je s prominutím - debil. Paroubkův totalitní styl je příznačný a varovný zároveň. Jak je libo, pánové a dámy.

V.toto bude tučně

Vlasta Kašpar 1.7.2006 23:50

Re: Z čllánku pana Nečase je pěkně vidět, že ODSka dodnes nepochopila výsledky voleb,

No ona "vyhrála" - ale je jí to hovňajs platné...;-)

Vlasta Kašpar 1.7.2006 23:48

Džízusmarjápano,

že mě jméno autora nevarovalo... To je tak slabomyslnej blábol... :-( Prostě se pane Nečasi budete muset smířit s tím, že celá vaše slavná koalice má jen 100 mandátů... víc ani ťuk... a jak jsme v týdnu viděli, tak ani těch 100 není 100 ;-) Tak tu neplácejte hovadiny o tom, že voliči ukázali, že chtějí změnu... situace je plichtová... Pokud byste měli většinu, žádnej Paroubek by vám nemohl zabránit v sestavení vlády... jenže vy většinu nemáte! A Paroub vám nepomůže, logicky... k tomu rozhodně mandát od svých voličů nemá... Ostatně, dost voličů mu skutečně dalo hlas jen proto, že nechtějí ODS ani náhodou... a toto byla jediná cesta, jak toho dosáhnout... :-P

H.K. 1.7.2006 23:22

Re: Re: Re: Stačilo mi přečíst nadpis a .....

Pane Vízku já jsem pro pro rozdění mocenských pozic ve státě. Myslímže za této situace po volbách by skutečně post předsedy parlamentu měl zastávat zástupce ČSSD a naoplátku by ČSSD měla umožnit vítězné strane vládnout. Vždycky je nebezpečí, že jednotlivci nebo strana zneužijí svého postavení. Myslím si taky, že není možné dát prostor pro chytračení a taky to, že velká koalice v našich podmínkách by vedla k dikreditaci politického systému. Vím, že tzv. pravice nemá u nás tradici, ale na jedné straně věrohodná levice a na druhé straně konzervativní nebo liberální strana jsou pro stabilní politickou scénu důležité. Samozřejmě nemůže se jednat o liberalismus v čistém pojetí slova. Dnes i tyto strany mají sociální program. Naopak dnešní ČSSD se mi jeví jako strana která sociální politiku do značné míry zanedbává a podléhá různým lobistickým skupinám, které pomocí známostí čerpají ze státního rozpočtu peníze přes různé pobídkové fondy, dotace ap.

      I politice jsou jenom lidé.  Čím víc peněz se dostává do státního rozpočtu tím víc je zájemců o ně a tí větší je nebezpečí korupce. Peníze daňových poplatníků, tedy cizí peníze lákají.