19.5.2024 | Svátek má Ivo


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
kili 2.7.2006 7:19

a co tak opačně .....

Je to bída ta remíze. Ve sportech dochází v takovém případě k tomu, že se rozejdou soupeři, nebo k tomu, že se prodlužuje a případně přijdou penalty.

Bylo by docela prčovní, kdyby po výsledku 1:1 volal jeden soupeř na druhého, aby uznal jeho vítězství, protože diváci si přáli jeho vítězství.

Když tedy politik Nečas volá po státotvornosti , mohl by to, co sám žádá po Paroubkovi, prosadit ve vlastní straně . Stovková podivná koalice zelených, lidových a ODS by mohla říci stovkové rudorůžové koalici, že jim to teda nechá :-))):-))).-))

nekmer 2.7.2006 8:59

Re: a co tak opačně .....

Nevím a nechápu, proč někteří stále melou o remíze. Vždyť to není pravda!! Pokud se ČSSD bude držet závěrů vlastních  sjezdů (Bohumínský, - nespolupracovat s komunisty) a předvolebních slibů, jimiž se rovněž zříkala spolupráce s nimi, nemůže tedy  rudé započítat do koalice a v tom momentě je volební vítězství pravicových stran jasné a mimo diskuzi. Probuďte se lidi, proboha a nenechte se takhle blbě manipulovat.

h 2.7.2006 12:25

Re: Re: a co tak opačně .....

Lev 2.7.2006 14:25

Re: Re: a co tak opačně .....

Jen tak na okraj. Bohumínské jednání vylučilo spolupráci ČSSD na vládní úrovni,nikoliv při hlasování o jednotlivých zákonech. A to je velký rozdíl. Nemaťte občany a nebuďte demagogický jak Nečas!

Milaz 2.7.2006 4:35

darebnosti

Nejsem členem ani ODS a ani ČSSD. Dovoluji tvrdit, že je třeba jednat a né se vzájemně urážet.  Součastná situace je odrazem toho , že mezi představiteli obou stran je příliš mnoho špíny. Mrzí mě, že většina lidí vidí jen tu špínu v protějším táboře a výsledek je ten, že část lidí křičí darebáci jsou jen v ODS a další křičí darebáci jsou jen v ČSSD. A výsledek? Darebáci mají klid na darebnosti a mnou si ruce. Nevím jak to změnit. Bohužel jen čekám, že se "NĚKDO" objeví a žačne "NĚCO" dělat pro nápravu věci. 

Malý Aston 2.7.2006 12:47

Re: darebnosti

Tak nevím,na koho čekáte. Lenin zemřel,Jakeš možná ještě žije. Možná,že čekáte na potvrzení zprávy pana Kubiceho,to ano. V tom máte pravdu,to by se nám ty ledy hodně a hodně rychle pohnuly.

Milaz 2.7.2006 19:14

Re: Re: darebnosti

Malý Astone, jsem z jiného tábora a radši počkám na někoho jako byl Masaryk. Proti hňupum jako Jakeš, jsem za totáče skromně bojoval a  proti Leninovi II, bych se snad snížil i k násilí. Schválně - co děláte Vy, aby došlo ke změně?

Láďa 2.7.2006 0:23

Pro ty, co ví, ostatním je to stejně jedno

Pro všechny, co si myslí, že "pochopili" a mají tady významné poznámky:

a) Volby nedopadly vůbec "plichtou". Demokratické strany získaly 174 mandátů, z toho vznikající koalice 100 mandátů, tedy téměř 58%. Kdo tvrdí něco jiného, nahrává komančům aje sám komanč. Kdo se snaží prezentovat výsledky voleb jinak, snaží se "pomíchat" status demokratických či nedemokratických stran. Nemá pravdu ani pan Nečas a už vůbec ne ministr vnitra Bublan. Žijeme v demokracii, tajk počítejme a chovejme se jako v demokracii!!!

toto bude tučnětoto bude tučnětoto bude tučně

b) KSČSSD dělá všechno pro to, aby znemožnila vládu vítězné straně. Kdo to nevidí, je s prominutím - debil. Paroubkův totalitní styl je příznačný a varovný zároveň. Jak je libo, pánové a dámy.

V.toto bude tučně

Milaz 2.7.2006 4:55

Re: Pro ty, co ví, ostatním je to stejně jedno

Souhlasím s tím, že v táboře demokratických stran to plichta není. Ač antikomunista, tvrdím něco jiného co vy a věřím, že se tím komunistou nestanu. Sněmovna má 200 křesel a komunisté při hlasování o důvěře vládě dobrovolně neodejdou !!!!  A pokud ODS udělala ústupky stranám s 6-ti a 7-mi % , tak se nedivte, že chce ústupky odpovídající svým 32% i ČSSD.             A k bodu b) - V bodě a) se vám hodilo pro výpočet 58% pro koalici, ČSSD přiřadit do demokratického tábora a pak socdem spojujete do koalice s komunisty a ty co nemají stejný pohled označujete za debila. Jestli nevidíte, že ČSSD se snaží prosadit co nejvíce ze svého programu, tak máte na věc jiný pohled jak já. Nebudu tvrdit, že jste debil. Ale že jste neslušný, to tvrdit mohu.

kili 2.7.2006 7:22

Re: Re: Pro ty, co ví, ostatním je to stejně jedno

tak nějak

kili 2.7.2006 7:25

Re: Pro ty, co ví, ostatním je to stejně jedno

No, kdybyste k levici připočetl mandáty některých zvolených za ODS , kteří byli členy KSČ a tedy jsou stále a do smrti budou komunisti, pak byste musel Vaše kalkulace výrazně změnit :-))))

Bertik 3.7.2006 0:14

Re: Pro ty, co ví, ostatním je to stejně jedno

Nechápu logiku toho,proč by měla levice umožnit vládu pravici?Už to omílám pořád dokola a nechci věřit,že jste Láďo tak zapomětlivý,nebo snad zabedněný,že to nechcete slyšet.Za jejich vlády jsme šli ke dnu!Bylo velkým štěstím pro republiku,že předčasně odstoupili! Tak proč jim znovu dávat možnost republiku ničit?

Vlasta Kašpar 1.7.2006 23:48

Džízusmarjápano,

že mě jméno autora nevarovalo... To je tak slabomyslnej blábol... :-( Prostě se pane Nečasi budete muset smířit s tím, že celá vaše slavná koalice má jen 100 mandátů... víc ani ťuk... a jak jsme v týdnu viděli, tak ani těch 100 není 100 ;-) Tak tu neplácejte hovadiny o tom, že voliči ukázali, že chtějí změnu... situace je plichtová... Pokud byste měli většinu, žádnej Paroubek by vám nemohl zabránit v sestavení vlády... jenže vy většinu nemáte! A Paroub vám nepomůže, logicky... k tomu rozhodně mandát od svých voličů nemá... Ostatně, dost voličů mu skutečně dalo hlas jen proto, že nechtějí ODS ani náhodou... a toto byla jediná cesta, jak toho dosáhnout... :-P

Pepa z depa 1.7.2006 23:21

Z čllánku pana Nečase je pěkně vidět, že ODSka dodnes nepochopila výsledky voleb,

a pořád si ještě myslí, že vyhrála  :-D:-D:-D

Vlasta Kašpar 1.7.2006 23:50

Re: Z čllánku pana Nečase je pěkně vidět, že ODSka dodnes nepochopila výsledky voleb,

No ona "vyhrála" - ale je jí to hovňajs platné...;-)

F.Vízek 1.7.2006 22:24

Kdo umenšil KSČM ?

Těžká debata s každým, kdo  nemíní uznat, že se až Jiřímu Paroubkovi podařilo něco nevídaného: totiž UMENŠIT komunistickou partaj zcela zásadním způsobem, potom si těžko porozumíme.

Před rokem bylo na 100% jasné, že KSČM bude nejsilnější stranou na levici, když Grossova soc.dem. oscilovala kolem 9%. Evropská unie by jistě kroutila hlavou, že se něco takového může stát v zemi, která se pyšnila ve 30.letech tím, že je jediným ostrovem demokracie ve střední Evropě.

Pro mne je významné, že k pádu KSČM nepřiložil polínko ani Klaus a ani Kalousek a ani ona jedině prrravá ODS, a US DEU už vůbec ne.

Byl to až Paroubek, který pochopil, jak jde komunistům izolace k duhu, jak jim rostou div ne andělská křídla z toho, že nic, vůbec nic od svého vzniku (1991) nezavinili.

bluma 1.7.2006 22:36

Re: Kdo umenšil KSČM ?

Jenomže pánům z ODS silná KSČM opřevelice vyhovuje. Komunisté odebírají hlasy ČSSD, a přitom jejich koaliční potenciál je nulový, protože se s nimi nikdo nebaví (pokud je nepotřebují k volbě prezidenta nebo k vyslovení nedůvěry vládě ČSSD). Takže ta komedia s nebezpečím návratu komunismu jsou jen účelové hrátky. A Paroubek tím, že ubral hlasy komunistům, vlastně ODS pořádně namíchl. To ovšem žádný modrý hoch nepřizná.

H.K. 2.7.2006 13:29

Re: Kdo umenšil KSČM ?

Jestli  byl pan Paroubek ten, komu se podařilo "umenšit" komunistickou partaj  může být pravda, ale také nemusí. Jedná se spekulaci, která se nedá potvrdit ani vyvrátit. Jedná se o spekulaci s kterou je možno souhlasit nebo nesouhlasit.  Nic víc.

    

Ladislav N. :-))) 2.7.2006 17:41

Re: Re: Kdo umenšil KSČM ?

Tenhle Vízek kopíruje svůj "genitální blábol", kam jen to jde. Buďme mu vděční, že jej nezdůraznil svým oblíbeným tlustým a rudým přes půl strany... ;-)

Eva D. 2.7.2006 19:00

Re: Kdo umenšil KSČM ?

Jo, umenšil je tak, že je přetáhl k ČSSD. A rozdíly jsou čím dál menší, bez lupy stěží rozeznatelné. Dnes Zaorálek perlil jak starý komunista. Tomu já neříkám umenšování, ale spojité nádoby.

pooh 2.7.2006 19:45

Proboha Vízku ,nekopírujte se!

To se nedělá! My si vás stejně vždycky najdem...;-)))Přidám svoji oblíbenou teorii spojitých nádob a nádavkem kráááásnou ukázku toho, jak Proubek umenšuje vliv KSČM:

M. Jílková: Pane předsedo, já bych se teď chvíli věnovala komunistům. Vy za ně usilovně lobbujete, aby nebyli v izolaci. Jste takový jejich advokát, že?

J.Paroubek: No tak, jestli to tak někdo chce chápat, tak ať to chápe. Přece z hlediska politické logiky nenechám za dveřmi stranu, která má 26 mandátů. To může skutečně udělat jenom někdo, kdo politickou logiku neovládá. Já tu politickou malou násobilku ovládám.

Blahopřeju pane Vízku k vaší propagandě. Kupte si brejle.

Freimos 1.7.2006 21:43

Kdyby Nečas uměl hrát Taroky,

tak přece musí vědět, že když se vylicituje hra, tak strana která jako poslední flekla hru (tzn. říká já vyhraji), tak musí uhrát nadpoloviční počet z celkového počtu bodů což je u Taroků minimálně 36 bodů. Pokud je plichta tj. 35 a 35 bodů tak ten kdo flekoval prohrál. Plichta prostě není vítěství.

Křupan 1.7.2006 21:47

Re: Kdyby Nečas uměl hrát Taroky,

Je třeba nových voleb.

vita 1.7.2006 21:56

Re: Kdyby Nečas uměl hrát Taroky,

Když mají všichni v mariáši takovou sestavu, že nikdo nemůže nic rozumně hrát, nikdo neflekuje, povinná hra se zaplatí a karty se rozdají znova.

Otázka je, jestli by předčasné volby, které jsou navíc v tom našem ústavním paskvilu obtížně realizovatelné, přinesly výraznou změnu. I když - plichta by asi nebyla.

Freimos 1.7.2006 22:09

Re: Re: Kdyby Nečas uměl hrát Taroky,

U Taroků můžou nastat 2 situace:

První je stejná jako u Mariáše. Prostě špatný list u všech a nikdo nechce licitovat.

Druhá je specifická pro Taroky a podobná nynejší situaci v Dolní komoře. Hráč, který si myslí, že má nejlepší list vylicituje hru, ale zahraje plichtu, tzn. prohrál.

tich@dohoda 1.7.2006 21:38

soudruhu Krupane

z reakce soudim, ze ma slova padla na urodnou pudu :-) Cest

Jinak u nas v bunce /UNIMO/ si rikame soudruhu bezne :-)

Křupan 1.7.2006 21:41

Re: soudruhu Krupane

Vy jste jen ubožák. Když vás onehdy jeden s "prudší povahou" (už nevím kdo to byl) vyzval na férovku, tak jste zbaběle zmizel.

Křupan 1.7.2006 21:59

Re: Re: soudruhu Krupane

Nic? Tak já to pro dnešek balím.

vita 1.7.2006 21:28

Drahý pane Nečasi,

nevím, jestli jste si toho už všiml, ale ODS nezískala nadpoloviční většinu mandátů. Spolu s lidovci (dokonalý spojenec, opravdu vám ho přeju) a z neznámých dvodů se za pravicové vydávajícími Zelenými dáte dohromady právě 100 mandátů. To opravdu není většina - a není žádný důvod, proč by kdokoli měl přistupovat na podivnou tezi vašeho čestného předsedy (v roli presidenta reoubliky), že není 100 jako 100.

Budu-li škodolibý, připomenu, že někdy může být 100 i 99... Ale nechme šťouchů...

Vy prostě nemáte dost sil na to, abyste prosadili co prosadit chcete - a vykládáte, že vy, jedině vy, jste státotvorní a vaše, jedině vaše reformy spasí tuto zem. Jednak nevidím, před čím by ji měly spasovat, dvojak si uvědomte, že jedna či druhá politika, méně či vícesociálního státu,  je prostě otázka POLITICKÁ - tedy objektivně nerozhodnutelná. Od toho je to politika, proto se nechává rozhodnutí na lidech a proto se toto rozhodování děje demokraticky, tedy všeobecným hlasováním. Proto ostatně máme politiku a živíme poiltiky - tedy i vás.

Tvrdíte, že jste vyhráli. Nevyhráli. Rozhodně ne dost. Takže se halt budete muset dohodnout. Čím dřív vám to dojde, tím dřív postavíte reálnou vládu. Ve volbách totiž vyhrál ten, kdo dokáže postavit vládu, jež může vládnout, prosazovat zákony - a třeba ty vaše reformy.

Křupan 1.7.2006 21:38

Re: Drahý pane Nečasi,

Jednání si paroubek zazdil sám, svým příšerným povolebním projevem. Teď čeká, že ti "agenti přisluhovači" s ním budou jednat? 

Já jsem pro předčasné volby. Jestli nebudou, ať tedy klidně vládne čssd+ksč+nějaký odpadlík. Jenom nevím, jak se tím srovnáte. Keců o tom, jak "klause volili komunisti" jste měli stopadesát.