29.6.2024 | Svátek má Petr, Pavel


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Pamětník 2 20.8.2009 8:50

Re: CSSD opět v předvolebním rauši.

Již několikrát jsem ám napsal,že mimo vulgarity a urážení toho moc nesvedete.Jak říkal Werich:Nejhorší srážka je s blbcem.Pokud mu chybí i základní vychování,tak se to znásobuje.Šetřete si svá "moudra" na někoho jiného.Nejen,že nejste vtipný,ale i jednoduše hloupý.Provokujete a když se Vám to nedaří nastupuje osvědčená zbraň komunistů.Potom se vyžíváte v urážkách,nadávkách a hlavně nevíte co chcete.Od Vás nikdo solidní diskusi neviděl.Občas si projděte své příspěvky a zjistíte,co je Vaší předností.Ale máme všichni nějaké právo a když se nám to nelíbí,nemusíme to číst.Mně na Vašich názorech nezáleží,neprovokují mne a proto bude dobré,když si opravdu svá   "moudra",necháte pro ,ty,kterým Vaše vulgarita vyhovuje.Včetně té rudé slámy.Jste přímo ukázkový typ člověka,který je zaslepen svou"pravdou" a ti,kteří jí nechtějí respektovat jsou darebáci.Naučte se alespoň trochu slušnému chování,protože anonymita Vám dává prostor ktomu,že si léčíte své mindráky.Vy,ale nikdy ničím nebudete.Když jsem Vám zase potvrdil,že jsem to,co si myslíte,tak si mne nevšímejte.Mne nevytočíte,protože mi  nestojíte ani za diskusi.Jediné co jsem Vám,kdy připomenul bylo Vaše hulváctví.Myslím si,že nejsem sám.Tak se "nezahazujte" s lidmi jako já a hledejte si sobě rovné.Určitě Vám bude lépe.Přece svůj intelekt nebudete ničit s člověkem kterému čouhá smradlavá rudá sláma z laptí.Vzhledem ke svému věku už by jste měl mít rozum.

VP 19.8.2009 13:05

autorovi

souhlasím do puntíku. ČSSD je stranou pro vyžírky a vysavače sociálních dávek. Problém je trochu v tom, že si nejsem jist, jestli je ODS tou správnou stranou, která by to měla dát do pořádku. Podle dosavadních zkušeností to tak nevypadá.

PUK 19.8.2009 13:38

Re: autorovi

Štěpánek je jedním z těch vyžírků, na pořádnou práci si nesáhl a žije jen ze zašívání se v různých trafikách. Jako pokračování této "kariéry" si zvolil kandidaturu do parlamentu. No a vy jste patrně přesně takový hlupák, jakého Štěpánek potřebuje. Tak s tím něco dělejte.

VP 19.8.2009 13:52

Re: autorovi

Nemyslím, že jsem hlupák. Ale dobře, tak teda zkuste poradit něco chytrýho, protože vám je zřejmě všechno jasné ... ale nějaké argumenty prosím. Bez nadávek a agitace. 

Karel 22 19.8.2009 15:46

Re: autorovi

Bez vulgarit, nadávek a napadání těch druhých? S argumenty do diskuze? Kladete příliš náročné požadavky na fankluby oranžového a rudého X_I_NDLU. Paroubek ví moc dobře, proč se k těmhle primitivům obrací - takových je u nás většina. Viz poslední výzkumy CVVM. Rudooranžoví mají většinu. Vítejte v Maďarsku.Rv(Y)

Öman 19.8.2009 15:29

Re: autorovi

Čučím jak puk, že mr. PUK je tady jedinný moudrý a neomylný. Všichni ostatní jsme pitomci a hlupáci. Měl byste - vy jedinný s mozkem - kandidovat - nejlépe na (oranžového) boha! ;-D

slava 19.8.2009 12:14

Jak se věci mají

Právě teď probíhá "etapa dlouhého a bolestného VYSTŘÍZLIVĚNÍ", a to z volebnho rauše ODS, která za tři roky stsačila zpustošit státní finance víc než socani za osm let. I když odečteme dopad krize, letošní schodek a hlavně předpokládaný rozpočet na příští rok hovoří jasnou řečí. Zbytek je jen opakující se agitace.

Karel 22 19.8.2009 13:12

Re: Jak se věci mají

Přečti si, prolhaný bolševiku, o vývoji státního dluhu:

http://www.mfcr.cz/cps/rde/xchg/mfcr/hs.xsl/str_vyvoj_sd.html

Proč je ten komunistický dobytek tak prolhaný? 8-o;-€;-O(Y)

slava 19.8.2009 19:26

Re: Jak se věci mají

Vy o vývoji státního dluhu nevíte vůbec nic.  A proč je "ten komunistický dobytek tak prolhaný" - to má být Štěpánek? - nevím.

A 19.8.2009 13:13

Re: Jak se věci mají

Člověče neumíte počítat, kde jste chodil do první třídy ? (Y)

josef 19.8.2009 12:12

šíření nenávisti

To pan Štěpánek a jiní velmi dobře umí - rozeštvávat lidi, musíme šetřit atd., tak tady udělejte republiku bez dluhů a taky to tak bude vypadat, budeme o vodě a to ještě z řeky, je to prostě cílená nenávist mezi lidma, nejvíce ji zadlužili pravicoví tuneláři v 90.letech a teď tady budou plakat, že soc. dem. utrácí, chcete tady mít divoký západ /i když to už tady v něčem tak vypadá/, tak udělejte stát bez solidarity atd. pak to bude samý zloděj, lupič a vrah. Zeptejte se p. Kalouska jak zadlužil stát při svém působení v politice /teď dělá hospodáře/ ať vrátí vše co prošustroval a pak ať káže o vnukách, právě on nejvíc dluží, ne normální obyčejní lidé, které by to vše odnesli za mravokárce pravičáky a jen pod sebe to by jim šlo

MGM 19.8.2009 13:14

Re: šíření nenávisti

"udělejte stát bez solidarity" - Jenom k jednomu nesmyslu. O celku nemá význam polemizovat, autor stejně nechce přemýšlet. Tak k té "udělané" solidaritě. Když "uděláme" stát bez solidarity atd., pak to bude samý zloděj, lupič a vrah. I vy? Nebo se odstěhujete? A když tu zůstanete, bude to tu samý zloděj, lupič a vrah, když vy nebudete? A jak se vlastně dělá stát se solidaritou. Dosud totiž solidarita byla vždycky "dobrovolná" pomoc potřebným. Jak chcete zaručit dobrovolnou pomoc? Donucením? Ale to už nebude solidarita. To bude násilí! To teprve bude ve skutečnosti ten váš "stát bez solidarity". Takové zřízení jsme tu měli šedesát let a dopadli jsme tak, že jsme "pašovali" katalogy na zboží ze západu, abychom se mohli alespoň koukat. Jako ve vtipu, kde tatínek smazal nakreslenou večeři se slovy, abychom se na noc nepřežírali. Udělejte stát se solidaritou mi také připomíná spravedlivé rozhořčování jedné cikánské matróny, když v debatě jí oponovali nějací podnikatelé, že nemohou přijmout cikánské pracovníky, protože nemají příslušné vzdělání a někdy ani inteligenci. "Tak nám dejte nějaké vzdělání a inteligenciu!" Tož tak.

F2 19.8.2009 13:28

Re: šíření nenávisti

Vážený pane Josefe, proč myslíte, že by to měl být stát, který zajistí solidaritu ? Proč chcete vaši představu o uspořádání světa platit z cizích peněz ? Proč vy sám a další sociální demokraté neplatíte dobrovolně vyšší daně, aby ten sociálně spravedlivý stát byl vybudován rychleji a dříve ?

Marat 19.8.2009 14:19

Re: šíření nenávisti

josefe, potíž je v tom, že vy nebohatí chcete tu solidaritu, vyžadujete ji jen pod těch bohatších. Vy ale vůbec nechcete ze solidárnosti žít stejně mizerně jak ti chudí. Tak daleko vaše solidárnost s chudými nejde.  Jsou chudí nezaviněně a jsou chudí i lenoši a jsou chudí vlastní vinou. Ale ani ti chudí dokonce ani v nynější ČR neumírají hladem. Tak jakou suverenitu s ními ještě vyžadujete? Koupít jím za peníze těch bohatších jak jste vy to, co máte i vy? I ti vaši chudí jsou proti chudým v jiných částech světa velikýmií boháči. Tak co ještě chcete?  Ty vaše řeči o solidaritě s chudými nejsou ničím jiným, jak pokrytectvým.

Co kdyby ste šli příkladem v solidaritě a vše co máte víc jak ti chudí prodali do zastaváren a výtěžek věnovali na ty chudší, jak jste vy? Nu? Dokažte tu solidárnost kterou  tak rádí vyřváváte, když nejde na váš učet. Solidaritu se chudými potom musíte nést i vy a tím si snižit životní úrověň. Souhlasíte? Počítače, mobilní telefony a ostatní  předměty bohatých a bohatších přece vůbec nepotřebujete když je nemají ti chudí. Tak do toho soudruzi solidárnici !

Tomej 19.8.2009 12:10

Pro voliče ČSSD - velmi stručný scénář (část 3)

Pokračování

4) Budeme-li mít však smůlu nastane státní KRACH - to neznamená jenom, že se nebudou paltit zahraniční dluhy, to znamená, že nebudou peníze takřka na nic (penze, zdravotnictví ... a už vůbec žádné sociální dávky)

Obě varianty ad 3)  a 4) jsou daleko horší pro ty ne-bohaté - ti ano-bohatí nepochybně přežijí vcelku bez problémů (byť trochu zchudnou). Střední třída zchudne hodně a ti co dříve byli ne-bohatí ... ani nechci domýšlet. Varianty ad 3)  a 4) jsou však vzdálené, takže ti kdo nemyslí pouze na dnešek a maximálně na zítřek - tedy spíše voliči levice - s nimi obvykle nepočítají. Bohužel na to doplatí sami nejvíce. Výše uvedený příklad je samozřejmě velmi zjednodušený popis možné situace. Ale situace je to velmi reálná. Ona ekonomika státu se příliš neliší od ekonomiky rodiny - tedy: výdaje = co jsem vydělal + co jsem si půjčil. Až na to, že táta s mámou nemohou přijít k sousedům a říci jim - tento měsíc nemám - tak mi zaplať daň - takže když bude rodina moc zadlužená, tak ... ... tak je nepochybně v dosti svízelné situaci

Poznámky: - Nehodnotím osobní profil pana Štěpánka ani nesouhlasím s rozkrádáním - jednou tu už byla varianta, že ne-bohatí vzali všechno těm ano-bohatým. Otevřeně řečeno, chvíli to trvalo než se všechno projedlo. V Československu to trvalo asi od roku 1948 do roku 1989. Ale řekněme si otevřeně - nebylo to nic moc - pokud bude chtít někdo reagovat, tak prosím, aby se zdržel nadávek a osobních útoků na mě, pana Štěpánka, leadrů ČSSD i ODS a držel se tématu - tedy což jsou "Rizika, která přináší život na dluh"

Přeji hezký den

Tomej 19.8.2009 12:05

Pro voliče ČSSD - velmi stručný scénář (část 2)

Dříve či později nastane zvyšování daní (zvyšování příjmů) a omezení podpor (snižování výdajů). To se nebude líbit nikomu, avšak je dost velký předpoklad, že "bohatí" přežijí, tím mám na mysli, že trochu zchudnou. Hůře se však povede  těm  "ne-bohatým". Měli a mají málo a i malé daně je ohrozí - navíc nebudou dostávat ty zvláštní podpory, které dostávali v době rozdávání. Pokud budeme mít štěstí, pak se ekonomika státu začne vzpamatovávat. Ovšem období chudoby, dlouhé a bolestné - a ta chudoba více dopadne na chudé

3) Etapa dlouhého a bolestného VYSTŘÍZLIVĚNÍ

Dříve či později nastane zvyšování daní (zvyšování příjmů) a omezení podpor (snižování výdajů). To se nebude líbit nikomu, avšak je dost velký předpoklad, že "bohatí" přežijí, tím mám na mysli, že trochu zchudnou. Hůře se však povede  těm  "ne-bohatým". Měli a mají málo a i malé daně je ohrozí - navíc nebudou dostávat ty zvláštní podpory, které dostávali v době rozdávání.Pokud budeme mít štěstí, pak se ekonomika státu začne vzpamatovávat. Ovšem období chudoby, dlouhé a bolestné - a ta chudoba více dopadne na chudé

(pokračování příště)

Tomej 19.8.2009 11:57

Pro voliče ČSSD - velmi stručný scénář (část 1)

a) scénář ekonomické politiky ČSSD aneb "Rizika, která přináší život na dluh"

1)Etapa ROZDÁVÁNÍ - nemá-li stát peníze (tj. vybral méně daní než vydá peněz) a chce li rozdávat - půjčí si - např. vydá dluhopisy. Rozdané peníze jsou spotřebovány (tedy fakticky projedeny jednotlivci) a státu a tedy VŠEM občanům nic moc nepřinesou (např. nové silnice, železnice, stavby, vzdělání, výzkum ... atd.)

2) Etapa VYTLOUKÁNÍ KLÍNU KLÍNEM - v následujících letech bude stát splácet - neboť ať si říká kdo chce co chce - splácet se musí. Ergo. bude-li mít zase málo peněz (což asi bude, neboť vedle splácení chce stále rozdávat, aby měl voličské hlasy), tak si zase si půjčí, toto se může a bude opakovat několik let - dokud bude někdo půjčovat.

------------- ubíhají roky  -------

(pokračování příště)

Ivan 19.8.2009 12:01

Re: Pro voliče ČSSD - velmi stručný scénář (část 1)

Až na to, že ze současného dluhu 1000 miliard vzniklo za vlád ČSSD jen 200 miliard, zbytek udělaly vlády ODS.  600 miliard schovaných vhodnou metodikou mimo státní rozpočet za vlády Klause (údaj podle Janoty) a 200 miliard za necelé jedno volební období Topolánka. To jsou prostá fakta.

Bob 19.8.2009 12:07

Re: Pro voliče ČSSD - velmi stručný scénář (část 1)

Až na to, že za vlád ČSSD bylo velmi jednoduché veškeré dluhy poplatit. A dobrý hospodář by to bez váhání udělal. To jsou prostá fakta.

ladik53 19.8.2009 12:19

Re: Pro voliče ČSSD - velmi stručný scénář (část 1)

A z čeho to měli zaplatit, když od Klause dostali hospodářství na kolenou a dluhy (např. tzv. Velká trojka-cca 400 miliard). Oni to hospodářství museli nejdřív nastartovat, a na to byly ty schodky, to byly totiž investice! A hospodářství předávali rozjeté a prosperující. A kde jsme dnes?

brabus 19.8.2009 12:58

Re: Pro voliče ČSSD - velmi stručný scénář (část 1)

soudruhu ládíku: ČSSD nastartovala ekonomiku;-D Můžete mi napsat jak? Doufám, že nemyslíte  podporu (ve formě daňových prázdnin a úlev) zahraničním firmám, které zisk odváděli do zahraničí a zaměstnávali levné zahraniční dělníky z východu. A teď houfně opouštějí republiku. Tak vypadalo startování ekonomiky za vlád ČSSD. ;-P Nebo snad nemyslíte to, že ČSSD napumpovala 100miliard za pád IPB. Tu banku měla nechat normálně padnout a vedení zavřít až zčerná. Proč jsem musel ze svých daní platit IPB, když jsem s tou bankou neměl nic společného? atd. atd. Takže soudruhu, hurá do Maďarska;-D

slava 19.8.2009 12:20

Re: Pro voliče ČSSD - velmi stručný scénář (část 1)

Jednoduché to nebylo a ani to dost dobře nešlo. Dluhy ODS by se nezpalatily ani při dvojnásobném růstu.

Tomej 19.8.2009 12:15

Re: Pro voliče ČSSD - velmi stručný scénář (část 1)

Myslím, že neuvádíte správná čísla. Viz údaje MF ČR:

http://www.mfcr.cz/cps/rde/xchg/mfcr/xsl/str_vyvoj_sd.html

Öman 19.8.2009 15:23

Re: Pro voliče ČSSD - velmi stručný scénář (část 1)

Vy prosté fakto! 200 mld. byly jen ČSSD každoročně navrhované roční schodky rozpočtu. To, že zemi zadlužili JEN 4x tolik co zmiňujete (bez metodik), považuji docela za úspěch. Je štěstí, že neměli ve svém prožírání budoucnosti tak docela volnou ruku. Socani jsou a budou banda zlodějů i kdybyste se na své rudé uši stavěl ;-P

mirek 19.8.2009 11:03

nechte Štěpánka Štěpánkem - čtěte ten jeho text

a musíte dojít k závěru, že má pravdu - v opačném případě jen štěkáte blbosti - ČSSD je pijavice našich daní

PIN 19.8.2009 11:07

Re: nechte Štěpánka Štěpánkem - čtěte ten jeho text

Štěpánek taktéž. A nutno dodat, že doslova. Je to jako když zloděj křičí chyťte zloděje. Jediné řešení je nevolit ani ČSSD, ani ODS.

Děda 19.8.2009 11:19

Re: nechte Štěpánka Štěpánkem - čtěte ten jeho text

Pane PINe, nevyberete si, zloději jsou všude. Tento typ demokracie se přežil.

Vlali 19.8.2009 10:52

socan Štěpánek

Myslím, že Štěpánek je tajný agent Pablbka jenž svou hloupou rétorikou odpuzuje lidi od OdS. K tomu plagiátu snad není co dodat, jen už před měsícem byl k vidění v opačném gardu v Praze. 

Bubeník 19.8.2009 10:48

Zahraniční investice-totální laciný prodej podniků

odstartovala především ODS. Proto dnes nemáme finance na penze atd. Máme ale podnikateli nenáviděný STÁTNÍ  penzijní systém. A to díky  profesorovi V.Klausovi.

PIN 19.8.2009 10:27

Lhář Štěpánek

To mě pobavilo: "A ty pobídky? Samozřejmě, že jsme je zaplatili my."

Štěpánku, tím "my" myslíš i sebe? Není to spíš tak, že občané zaplatili nejen za pobídky, ale i za tvůj zadek v křeslech těch různých zbytečných mediálních rad?

Lidi, nebuďte za hlupáky! Štěpánek je ze stejného těsta jako ta socanská sebranka. Uvědomte si to konečně.