30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
drak 11.2.2008 18:33

Re: Proř pane Re: 100% pravdu

Opět další postižený jednostrannou slepotou. Co takhle např. Zemanova dálnice do Ostravy? Je-li pro vás KSČSSD ztělesněním menšího zla, nežli ODS, prosím, je to vaše věc, tak jako pro mne je menším zlem spíše ODS (alespoň z toho, co je k mání v nynějším parlamentu). Nicméně by jste se měl smířit s faktem, že snažíte-li se tvrdit, KSČSSD je naprosto svaté nezištné a ctnostné politické uskupení a ODS je naopak 100% jediná zkorumpovaná škodná na scéně tak se se řadíte k těm, jejichž vyjádření budí podezření, že autor prodělal lobotomii...

drak 11.2.2008 18:24

Re: No pane Zahradile, když tak všechno víte,....

Zato Paroubek a Rath jsou ušlechtilí junáci a ztělesnění všech všech ctností... Nejste náhodou postižen jednobarevným viděním a myšlením?

Pokud je mi známo, tak španě se panu Snítilému udělalo až po setkání se členy vlastní strany, ze setkání s Langerem odešel pokud vím po svých...

jirka.s. 11.2.2008 18:17

Re: Modří darebáci ještě nezkorumpovali každého a tak se náš všeználek na hrad

To je ale od nich svinstvo, viď, husáku! Na tebe zapoměli, pacholci modří! ;-D

drak 11.2.2008 18:15

Re: On je vůbec nejlepší většinový volební systém, kde je odpovědnost

Souhlas, děsivé je, že si to hodně lidí nechce připustit.

jirka.s. 11.2.2008 18:14

Re: No pane Zahradile, když tak všechno víte,....

A spíš dobře, gerontosaure? Kolikrát za noc tě probudí nějaká ta "duševní zrůda"? Nebo že by se ti zdálo přímo o ostrovu doktora Monreaua? Chudáčku, dovol, abych tě politoval, ale uvědom si, že by mohlo být ještě hůř! Co kdyby se ti zdálo o něčem podobném:  http://photo-base.biz/displayimage.php?album=topn&cat=-14&pos=0&lang=czech

drak 11.2.2008 18:12

Re: Re: Volební demagogie: veřejná volba = návrat k totalitě?

V personálních otázkách rozhodně volby tajné.

drak 11.2.2008 18:07

Re: Pane Zahradile,

V tomto případě se dá říci, že padouši v zákulisí na straně KSČSSD a spol. ve spolupráci s padouchy veřejně činnými odvedli lepší (tvrdší a bezohlednější a tudíž úspěšnější) práci nežli padouši na straně druhé, toť vše...

Padouši na druhé straně se z toho doufám poučí a tento pátek a případně i během víkendu odvedou doufejme lepší práci, neboť metody padouchů prvních jsou natolik ošklivé, že jim přeji aby jim konečně aspoň na čas spadl hřebínek.

jirka.s. 11.2.2008 18:03

Re: Ty říkáš "všichni", já budu konkrétní !!!

Český Svaz Sosáckých Drbanů - stačí se podívat, jak a kdo fungoval před jejich táhnutím do (Y) !

Vilém Buriánek, Zdeněk Doležel, Jan Fencl,  Andrej Grega, Stanislav Gross, Jan Hanáček,  Josef Hojdar, Miroslav Jansta, Věra Jourová, Tomáš Kadlec, Jan Kavan, Eva Klimovičová, Luděk Krystýn, Jan Mareš, Michal Kraus, Marian Kuś, Otakar Kypta, Petr Lachnit, Egon Lánský, Josef Láznička, Jan Mládek, Jaroslav Palas, Jiří Paroubek, Ladislav Péťa, Karel Ponocný, Petr Pospíchal, Pavel Přibyl, Milan Pulec, David Rath, Zdeněk Richtr, Miloslav Řehulka, Jaromír Schling, Ludmila Schwarzová, Barbora Snopková, Marie Součková, Karel Srba, Jindřich Sznapka, IvoSvoboda, Vladimír Šiša, Jana Volfová, František Vybíral, Jiří Vyvadil, Lubomír Zaorálek, Ladislav Zelinka, Eduard Zeman, Petr Zgarba, Lubomír Žemlička, Martin Vlasta,Karel Černý

xxx Kubeš 11.2.2008 18:01

Autorovi

R^

Ladislav N. 11.2.2008 18:01

Re: Volební demagogie: veřejná volba = návrat k totalitě?

Je to nesmysl, už jsem o tom psal jinde...

sv 11.2.2008 18:00

Zahradil

Pravdy pana Zahradila jsou pravdami ODS. Je to cesta za obhajobu pobytu Klause na hradě,špinění protivníků atd. Nestojí to za čtení a ještě chybí, aby řekl, že TV veřejné služby neplní úkoly politbyra.

drak 11.2.2008 17:58

Co nemáš rád sám, nečiň jinému

Co nemáš rád sám, nečiň jinému, praví se kdesi v knize knih. Zeptám se: „Komu z vás by se líbila veřejná volba při volbách např. do poslanecké sněmovny nebo na radnici? Opravdu by jste k takovým volbám šli?“ Mě osobně by se určitě nic takového nelíbilo, proto si myslím, že by k tomu neměli být nuceni ani poslanci se senátory. Kdo něco takového podporuje, chce se svým způsobem vrátit před listopad 1989. Já tam zpátky rozhodně nechci.

Jsem samozřejmě ochoten diskutovat o argumentu, že poslanec či senátor je osoba veřejně činná a protože je placena z peněz daňových poplatníků, tedy nás všech a má vliv na přerozdělování dalších peněz vybraných od nás, má z tohoto hlediska mnohem menší nárok na ochranu soukromí nežli běžný smrtelník či chcete-li daňový poplatník. Nicméně to neznamená, že by neměl mít soukromí a tudíž svobodu absolutně žádnou. Proto mi osobně připadne rozumná myšlenka, kdy by mohlo být zveřejňováno, jak ten či onen poslanec či senátor hlasoval v té či oné otázce věcné, např. poplatky u lékaře ano či ne, protože kvůli programu který podporuje je do funkce volen především, nicméně co se otázek personálních týče, mělo by mu být zachováno právo na soukromí. Už jen proto, že to posiluje moc jednotlivých předsedů stran, tudíž moc jedince nad kolektivem, což obvykle nevede k dobrým výsledkům. Konec konců mnohé evropské parlamentní demokracie se tímto principem řídí, takže nevidím důvod, proč by KSČSSD měla v tomto ohledu zavádět nějaké novoty jenom proto, že se jim to za daného stavu věcí momentálně hodí a pružně si mění pravidla hry v jejím průběhu ze stejného důvodu. Navíc ještě za podivné mediální podpory veřejnoprávních sdělovacích prostředků.

Opravdu chci aby příští presidentské volby byly přímé a také bych rád aby se co nejvíce začaly využívat metody a způsoby přímé demokracie jako je tomu např. ve Švýcarsku, protože by to výrazně omezilo padoušský vliv některých politických kejklířů na náš politický život, což by nám všem evidentně velice prospělo.

bebe 11.2.2008 17:37

Paroubkovy cikánské geny

U Paroubka se prosazují jeho  cikánské geny -  osoby s těmito geny vynikají často  nebetyčnou lhavostí, kriminálními sklony a  naprosto postrádají smysl pro čestné jednání.  Podepsaly se i na  gangsterovi Paroubkovi.

pet 11.2.2008 17:06

Pane

Zahradil,ale to je stejné, jako by psal někdo z jiné politické strany.taky po svém a splnou hubou nenávisti k soupeři. Proč Vám mám věřit??

JR 11.2.2008 16:54

pan Zahradil

Pan Zahradil má asi pravdu, ale pouze z jeho úhlu pohledu - jeho názory známe.Jsou to názory ultra zapšklého modroptáka a v žádném případě demokrata s rozhledem.Když nebude V.K. presidentem, kéž by, nic se nestane, bude pouze méně ostudy po světě. Pan Zahradil si potom najde jiný zadek, kam poleze.

Ludva 11.2.2008 16:46

Re: Pepa z Honkongu

Mrkněte na Britské listy, je tam seznam všech volitelů a jak volili. Je dobře, že to víme. Volba byla docela svižná, rozhodně lepší, než se dívat půl dne jak jednotlivě lezou za plentu. A kdo to nepochopil, tak chodili skrutátoři a členové volební komise, proto ten zdánlivý zmatek. Když volit, tak jedině veřejně.

Ludva 11.2.2008 16:42

Re: Re: Archiv StB

Nevím proč se rozčilujete, ten trik Vlčka s hlasováním o tajné volbě vysvětlila spousta komentátorů. Samozřejmě, že to byl podraz na ODS, ale ta měla zase připravený svůj podraz, jak převálcovat čtyři strany, které se klonily k veřejné volbě. Nakonec, když se ukázalo, že Klaus může vyhrát i veřejně, už ODS nic nenamítala, že ano a volila by i po stanoveném čase ? Konečně i Přemysl Sobotka přiznal, že Vlček postupoval v souladu s jednacím řádem sněmovny. A jestli někdo mluví o nechutném chování, tak neví jak se v parlamentu pracuje. Obstrukce jsou běžný prvek parlamentní demokracie. Říkám to, i když mi Švejnar na Hradě zrovna moc neimponuje. Ale mezinárodně by mohl být lepší, než dosavadní nadčlověk.

Janek 11.2.2008 16:10

Re: Výborný článek

Jen díky za takové články. Paroubkovi a jemu podobným narcisům nejde o naši republiku a občany, ale o osobní moc nad vším- jenom já,já,já vám ukážu, Co už ukázal to snad každý rozumně uvažující člověk této republiky pochopil.

vládík 11.2.2008 16:00

Škoda

Nevím, zda je nestranný. Je však pravdivý. Znát (a reálně posoudit) máme i názory oponentů.

Ladislav N. 11.2.2008 15:58

Re: Výborný článek

Copak poslanci ODS mají strach hlasovat veřejně? Mají strach, že kdyby nedali svůj hlas kandidátu Klausovi ale Švejnarovi, byli by z partaje vyobcováni s vypáleným znamením "zrádce a zaprodanec"?;-)

U Parobkovy komunistické partaje bych to bral jako samozřejmost, nad níž se nikdo nepozastaví. ODS však viditelně mění názory na způsob volby prezidenta účelově vždy podle toho, jak na tom Klaus oproti protikandidátům aktuálně je s podporou (veřejnosti, stran... atd.). Jak zásadové...;-P

Doktor Živago 11.2.2008 15:41

Výborný článek

Každému soudnému člověku musí být jasné, že veřejná volba a demokracie nemají nic společného.Takovýto způsob voleb jsme tu měli do roku 1989.Asi se po něm hlupákům stýská a chtějí jej zpět.Aby se ale nepřepočítali, až se ocitnou u voleb tak veřejných,že Ti ,jež budou hlasovat jinak budou slavnostně volebním komandem odvedeni k velké jámě a za potlesku davu střeleni do týla.Pan Zaoral má pravdu!

Tomáš X. 11.2.2008 15:37

Sice jsem Zahradila nikdy moc nemusel,

v dávných letech jsem proti němu i na Psovi napsal lecos neuctivého, ale v jeho dnešním článku tak nějak nemůžu najít nic, co by se mi nezdálo reálné.

Historik 11.2.2008 15:31

Re: Re: Tak již víme, proč omarodil.

No, KSČM je překonává s bývalým bachařem.

Stredocech 11.2.2008 15:29

Re: Proř pane Re: 100% pravdu

Pokud jde o krádeže, ČSSD kradou stejně a navíc to tak dobře neumí, takže je to víc vidět. To Vás těch 300 milionů baby Grosse nechává chladným?

Miloš Zfrantišku 11.2.2008 14:31

Příspěvek pana Zahradila

číst nebudu. Je jistě zcela nestranný.

Öman 11.2.2008 14:19

Re: Jenže tomuto autorovi...

Jasně! Zato pánové Paroubek, Rath, Sobotka, Hašek, Tejc a spol. je spolek moudrých, nadstranických mudrců, kteří nikdy, žádným způsobem, neprosazovali zájmy své strany ;-D...

Öman 11.2.2008 14:14

Re: Re: proč asi se VŠUDE tam, kde je snaha o nezávislost volitelů, např.

"Poslanec  je bohužel volen jako reprezentant programu strany nebo uskupení, které zastupuje". Nemyslíte, že pak by místo poslanců stačilo volit "čárky", které se pak sečtou a podle počtů jednotlivých čárek by se pak určovala váha hlasů každé zvolené strany reprezentovaných jejich jedinným zástupcem? Měli bysme pak jen 5 poslanců... Takhle by to mělo vypadat? ;-D

Klokan2003 11.2.2008 13:45

Pomalu s těmi "fakty".

Jestli vám to uniklo, tak většina (151 z 281) chtěla tajnou volbu. Celá ta desetihodinová šaškárna byla o tom, jak donutit tuto většinu aby se podřídila menšině, a aby přitom vzniklo alespoň zdání demokracie. To se nakonec podařilo za cenu ústupků ze strany ODS a části KDU, což ale nikdo neocenil a KSČSSD jen řve o obstukcích ze strany ODS za souhlasného přikyvování SZ a velké části novinářské obce.

Starý J. 11.2.2008 13:44

Pepa z Honkongu

....poslanec Severa, který změnil názor podle ruchu ve sněmovně a kvality kandidátů šly stranou. Má vůbec tento poslanec nějaký názor anebo tančil podle nabízeného obsahu igelitky?....

Ale so to Pepíku táráš (lžeš)? Poslanec Severe svůj názor neměnil (jasně v TV před volbou několikrát opakoval, že se rozhodne až těsně před volbou podle okolností a projevů) a nerozhodl se podle hluku, ale jak přesně řekl podle chování volitelů Švejnara! A nebyl sám! Takže svůj názor dal jasně najevo, má bohužel jiný, než byte si přál!

Lidovci jsou jedinou stranou, kteří dali svým členům možnost svobodné volby, ne volby podle příkazu svého vedení, jako tomu bylo u ČSSD, KSČM a Zelených, kde někteří nemohli volit právě podle svého názoru (po kterém u Severy voláte), ale názoru vedení. Pokud se o to někdo pokusil (jako Snítila), dopadl jak dopadl a to ještě není všem dnům konec. Čeká jej osud Melčáka a Pohanky, tedy těch, co poslušně nepřevzali názor (příkaz) Paroubka, ale měli vlastní! Proto veřejná volba, aby mohli pomocníci Paroubka ze všech stran nafotit, jak ovečky volí!

Pak-li tomuto říkáte "vlastní názor" a svoboda a demokracie, je mi Vás líto! Jediní svobodní byli lidovci! A chtěli být ti, co chtěli tajnou volbu! Jestli neíte, tak jsme jediná země v Evropě (kterou Paroubek a Zelení skloňují ve všech pádech), kde se poprvé volil president parodií na veřejnou volbu. Vy nevíte, jak volil Váš poslanec, ví to jen Paroubek! A to přece stačí, že, protože mu plně důvěřujete, že to ohlídá.

Zdenda 11.2.2008 13:32

To nejlepší do Evropského parlamentu

Je českým fenomenem ty nejchytřejší členy našich politických stran jmenovat do Evropského parlamentu. ČSSD p.Špidla,KSČM p.Ransdorf a za modré ptáky Vy pane Zahradil.Že jste raději nezůstal v Bruselu u své kávičky a neobdařil Vaším moudrem raději Ev. parlament.