Pátek 17. 5. 2024Aneta polojasno10 °C

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

  • Příspěvků: 148
  • Poslední: 12.2. 2008 1:17
  • Řadit dle: vláken
  • času vložení
Janek 11.2.2008 16:10

Re: Výborný článek

Jen díky za takové články. Paroubkovi a jemu podobným narcisům nejde o naši republiku a občany, ale o osobní moc nad vším- jenom já,já,já vám ukážu, Co už ukázal to snad každý rozumně uvažující člověk této republiky pochopil.

Eva D. 11.2.2008 20:32

Re: Výborný článek

R^

Jenšina 11.2.2008 23:52

Re: Výborný článek

Republiku si rozvrácet nedáme! Kdo nejde s námi jde proti nám, a všichni co tomu budeme muset přihlížet budeme aklamačně hlasovat  PRO! Jako pro smrt Milady Horákové.!!

Tomáš X. 11.2.2008 15:37

Sice jsem Zahradila nikdy moc nemusel,

v dávných letech jsem proti němu i na Psovi napsal lecos neuctivého, ale v jeho dnešním článku tak nějak nemůžu najít nic, co by se mi nezdálo reálné.

Miloš Zfrantišku 11.2.2008 14:31

Příspěvek pana Zahradila

číst nebudu. Je jistě zcela nestranný.

vládík 11.2.2008 16:00

Škoda

Nevím, zda je nestranný. Je však pravdivý. Znát (a reálně posoudit) máme i názory oponentů.

Starý J. 11.2.2008 13:44

Pepa z Honkongu

....poslanec Severa, který změnil názor podle ruchu ve sněmovně a kvality kandidátů šly stranou. Má vůbec tento poslanec nějaký názor anebo tančil podle nabízeného obsahu igelitky?....

Ale so to Pepíku táráš (lžeš)? Poslanec Severe svůj názor neměnil (jasně v TV před volbou několikrát opakoval, že se rozhodne až těsně před volbou podle okolností a projevů) a nerozhodl se podle hluku, ale jak přesně řekl podle chování volitelů Švejnara! A nebyl sám! Takže svůj názor dal jasně najevo, má bohužel jiný, než byte si přál!

Lidovci jsou jedinou stranou, kteří dali svým členům možnost svobodné volby, ne volby podle příkazu svého vedení, jako tomu bylo u ČSSD, KSČM a Zelených, kde někteří nemohli volit právě podle svého názoru (po kterém u Severy voláte), ale názoru vedení. Pokud se o to někdo pokusil (jako Snítila), dopadl jak dopadl a to ještě není všem dnům konec. Čeká jej osud Melčáka a Pohanky, tedy těch, co poslušně nepřevzali názor (příkaz) Paroubka, ale měli vlastní! Proto veřejná volba, aby mohli pomocníci Paroubka ze všech stran nafotit, jak ovečky volí!

Pak-li tomuto říkáte "vlastní názor" a svoboda a demokracie, je mi Vás líto! Jediní svobodní byli lidovci! A chtěli být ti, co chtěli tajnou volbu! Jestli neíte, tak jsme jediná země v Evropě (kterou Paroubek a Zelení skloňují ve všech pádech), kde se poprvé volil president parodií na veřejnou volbu. Vy nevíte, jak volil Váš poslanec, ví to jen Paroubek! A to přece stačí, že, protože mu plně důvěřujete, že to ohlídá.

Ludva 11.2.2008 16:46

Re: Pepa z Honkongu

Mrkněte na Britské listy, je tam seznam všech volitelů a jak volili. Je dobře, že to víme. Volba byla docela svižná, rozhodně lepší, než se dívat půl dne jak jednotlivě lezou za plentu. A kdo to nepochopil, tak chodili skrutátoři a členové volební komise, proto ten zdánlivý zmatek. Když volit, tak jedině veřejně.

Zdenda 11.2.2008 13:32

To nejlepší do Evropského parlamentu

Je českým fenomenem ty nejchytřejší členy našich politických stran jmenovat do Evropského parlamentu. ČSSD p.Špidla,KSČM p.Ransdorf a za modré ptáky Vy pane Zahradil.Že jste raději nezůstal v Bruselu u své kávičky a neobdařil Vaším moudrem raději Ev. parlament.

Milan 11.2.2008 12:34

Jenže tomuto autorovi...

se nedá věřit ani pozdrav.Zahradil je ODSácký fanatik a vše co říká,je lež jako věž a jen manipuluje s veřejným míněním.

Starý J. 11.2.2008 13:14

Re: Jenže tomuto autorovi...

A jak je to s Vámi? Vy nejste fanatik a Vám lze věřit i ten pozdrav?

Öman 11.2.2008 14:19

Re: Jenže tomuto autorovi...

Jasně! Zato pánové Paroubek, Rath, Sobotka, Hašek, Tejc a spol. je spolek moudrých, nadstranických mudrců, kteří nikdy, žádným způsobem, neprosazovali zájmy své strany ;-D...

VH 11.2.2008 12:30

Pane Zahradile,

máte samozřejmě pravdu. Jenom jedna "maličkost" na doplnění.  Vedení ODS, s  jejím předsedou v čele  se chová neuvěřitelně naivně. Nebo na víc nemá?

drak 11.2.2008 18:07

Re: Pane Zahradile,

V tomto případě se dá říci, že padouši v zákulisí na straně KSČSSD a spol. ve spolupráci s padouchy veřejně činnými odvedli lepší (tvrdší a bezohlednější a tudíž úspěšnější) práci nežli padouši na straně druhé, toť vše...

Padouši na druhé straně se z toho doufám poučí a tento pátek a případně i během víkendu odvedou doufejme lepší práci, neboť metody padouchů prvních jsou natolik ošklivé, že jim přeji aby jim konečně aspoň na čas spadl hřebínek.

JJ 11.2.2008 12:12

Ceka nas demokracie jako remen

Jen co se zeleni spoji s KSCSS

Slídil 11.2.2008 11:55

Archiv StB

Teď má pan Langer týden čas na pořádné prostudování archiválii StB  na pana Snítila a jeho retuší, ve jménu dohody za podporu Václava Klause. Dobrý kšeft, igelitka může jít stranou, úspory na straně ODS k použití pro další Dalíkův kšeft. Nevím proč volbu ODS zdržovala, když v prvním kole většina všech, jabka a hrušky sněmovny a senátu dohromady,chtěla volit veřejně. Že senát ovládá jedna strana, tak to už není demokracie, ale blíži se to totalitě - ostatní partaje tvoří doplněk národní fronty s vedoucí úlohou ODS. Řešení? Prezidenta volit mají občané a né partajní sekretariáty.  Například lidovec pan Severa ukázal jednoduchý skok s půlobratem  změny názoru na volbu kandidáta podle ruchu ve volební místnosti. A kde je kvalita kandidáta pro kterého je buď přesvědčen nebo nepřesvědčen. Jestli mění názory podle počasí nebo dopravní špičky, tak Pán Bůh s námi. O jeho svědomí nemůže být vůbec řeč, jen se znemožnil a doufám, že voliči si to zapamatují a příště mu nedají šanci točit s kabátem. Totiž  jeho přesvědčení je ovládáno jeho momentálními emocemi. Příště se může stát, že změní svůj názor, že venku prší, nebo došel v bufetu liquére, nebo zdražili jím kávu a jídlo a mu se to nelíbi, proto musí konat piuretky. Je třeba ho politovat a dát mu prášek na spaní ať příště netárá takové pitomosti.

PROKOP BUBEN 11.2.2008 12:19

Re: Archiv StB

Je skutečností, že ten Severák nasadil všemu lidoveckou korunu.....

Starý J. 11.2.2008 13:27

Re: Archiv StB

Buď jste popleta, nebo lžete, jak když tiskne. Podle i odděleného hlasování v součtu 150 volitelů (naprosto pohodlná většina) hlasovala pro tajnou volbu. Pokud nevěříte, spočítejte si to hlasování! Jenže socialisté zcela vymazali jednu z komor (senát), tím, že se hlasovalo o volbu tajnou a když nebyl soulad komor, řekli, že platí veřejná. To, že bylo jim jasné (jen Vám ne), že při společném hlasování by byla zvolena volba tajná jasně vyplývá z toho, že společnému hlasování (jak při volbě presidenta ve třetím kole) zabránili obstrukcí, přestože zástupce, kterého na dohadovací řízení vyslali (Jičínský) se společnou volbou sohlasil. Po odděleném hlasování, ze kterého bylo jasné, že ve společném prohrají, toto zablokovali.

Takže tak průhledně nelžete, nejsou zde jen blbci a ti, co si nepamatují, nebo to nesledovali. Nevím, k čemu jsou tak evidentní lži dobré!

Severa naprosto jasně svoji volbu (nic neotáčel - zase lžete, vždy říkal, že se rozhodne tesně před volbou podle okolností) zdůvodnil a ani se mu nedivím. Severa to řekl do mikrofonu, ale nebyl sám. Mluvil o dalších nerozhodnutých lidovcích, které volitelé Švejnara (jak přesně řekl) svým chováním jasně přesvědčili, že volit takové uskupení nebudou ani omylem. Nevím, co se Vám na tom nelíbí. Paroubek svým nechutným chováním opět víc odrazoval, než přitahoval!

Ludva 11.2.2008 16:42

Re: Re: Archiv StB

Nevím proč se rozčilujete, ten trik Vlčka s hlasováním o tajné volbě vysvětlila spousta komentátorů. Samozřejmě, že to byl podraz na ODS, ale ta měla zase připravený svůj podraz, jak převálcovat čtyři strany, které se klonily k veřejné volbě. Nakonec, když se ukázalo, že Klaus může vyhrát i veřejně, už ODS nic nenamítala, že ano a volila by i po stanoveném čase ? Konečně i Přemysl Sobotka přiznal, že Vlček postupoval v souladu s jednacím řádem sněmovny. A jestli někdo mluví o nechutném chování, tak neví jak se v parlamentu pracuje. Obstrukce jsou běžný prvek parlamentní demokracie. Říkám to, i když mi Švejnar na Hradě zrovna moc neimponuje. Ale mezinárodně by mohl být lepší, než dosavadní nadčlověk.

NP 11.2.2008 20:30

Re: Re: Archiv StB

Volil se prezident nebo volitelé?

Jindřich 11.2.2008 11:48

Sledoval jsem ten thriller v televizi a mám na to stejný názor jako pan Zahradil

Špičky ČSSD (Paroubek, Hašek, Rath a někteří další) jsou mafiáni se vším všudy.

Stredocech 11.2.2008 11:45

proč asi se VŠUDE tam, kde je snaha o nezávislost volitelů, např.

v akademické sféře, provádí TAJNÁ volba.

Ostatně, manifestačních voleb jsme si v minulosti užili dost a dost.

Pepa z Honkongu 11.2.2008 12:17

Re: proč asi se VŠUDE tam, kde je snaha o nezávislost volitelů, např.

Nebyl volen akademik, ale prezident. Občané mají právo vědět jak voli jejich poslanci, kterým dalí svůj hlas, aby ho v možných příštích volbách volili nebo nevolili. Poslanec  je bohužel volen jako reprezentant programu strany nebo uskupení, které zastupuje. Až budou poslanci  voleni bez existence partají a jejich programů, jen za sebe, tak občan s tím jako jeho volič nic nenadělá, protože neví co reprezentuje jeho svědomí a jak je manipulovatelné na základě politické korupce (viz Pohanka&Melčák). V tajné volba je bez postihu voličí a je základem skokových variací, které exluzivně předvel poslanec Severa, který změnil názor podle ruchu ve sněmovně a kvality kandidátů šly stranou. Má vůbec tento poslanec nějaký názor anebo tančil podle nabízeného obsahu igelitky?

Bob 11.2.2008 13:06

Re: Re: proč asi se VŠUDE tam, kde je snaha o nezávislost volitelů, např.

Já vím, jako občan mám právo vědět... Přestože jsem v televizi celou volbu velice pozorně sledoval, vím kulový... Tak k čemu byla ta taškařice? Aby se Paroubkovi nenahrnula krev do hlavy? Obávám se, že to se stejně stalo... A možná právě díky "tajně-veřejné" volbě.

Advocatus Diaboli 11.2.2008 13:17

Re: Re: proč asi se VŠUDE tam, kde je snaha o nezávislost volitelů, např.

Pepo, Pepo ! Co to plácáš ? V Honkongu byl asi špatný signál ČT jinak bys věděl, že věřejná volba sloužila jen partajním bosům pro kontrolu. Prostý občan neviděl vůbec nic a v tom bordelu těžko "svého" poslance či senátora našel. Když socani požadovali veřejnou volbu domníval jsem se, že to bude jako hlasování o rozpočtu po jménech, pak prosím - občan vidí ale takhle ? I když je užitečné vědět, že Paroubek a Bursík se na své poslance nemůže splehnout.

Stredocech 11.2.2008 13:18

On je vůbec nejlepší většinový volební systém, kde je odpovědnost

konkrétního zastupitele konkrétním voličům. Jenže v situaci, jaká je dnes, kdy občan zpravidla se zaťatými zuby volí to, co považuje za nejmenší zlo jsou v podstatě dvě možnosti. Buďto bude mít poslanec alespoň nějakou volnost, pak se president MUSÍ volit tajně, nebo dáme všechnu moc partajním sekretariátům, které ovšem NEVOLÍ občan a v krajním případě bychom pak ani poslance nepotřebovaly. Zasedání parlamentu by tak mohla nahradit valná hromada šéfů stran, kteří by dispono´vali příslušným počtem hlasů. Tato druhá možnopst je mnohem horší, než možnost první.

A nejlepší by byla přímá volba presidenta.

drak 11.2.2008 18:15

Re: On je vůbec nejlepší většinový volební systém, kde je odpovědnost

Souhlas, děsivé je, že si to hodně lidí nechce připustit.

Öman 11.2.2008 14:14

Re: Re: proč asi se VŠUDE tam, kde je snaha o nezávislost volitelů, např.

"Poslanec  je bohužel volen jako reprezentant programu strany nebo uskupení, které zastupuje". Nemyslíte, že pak by místo poslanců stačilo volit "čárky", které se pak sečtou a podle počtů jednotlivých čárek by se pak určovala váha hlasů každé zvolené strany reprezentovaných jejich jedinným zástupcem? Měli bysme pak jen 5 poslanců... Takhle by to mělo vypadat? ;-D

ulik 11.2.2008 11:30

volba verejna ci tajna?

Kdyby chtel nekdo videt, jak vypada argumentace na urovni mezi

tajnou a verejnou volbou, at se podiva treba na britske listy.

Argumentaci autora snad omluvi, ze je asi take pod vekym tlakem a poradne se nevyspal.

egoist 11.2.2008 11:33

Re: volba verejna ci tajna?

souhlas..

marie 11.2.2008 11:28

Co se dělo na hradě?

Konečně někdo napsal pravdu o Panu Paroubkovi.Jasně bylo vidět jak pobíhali jeho vlez....a kontrolovali JEHO ovečky.