30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Starý J. 11.2.2008 13:27

Re: Archiv StB

Buď jste popleta, nebo lžete, jak když tiskne. Podle i odděleného hlasování v součtu 150 volitelů (naprosto pohodlná většina) hlasovala pro tajnou volbu. Pokud nevěříte, spočítejte si to hlasování! Jenže socialisté zcela vymazali jednu z komor (senát), tím, že se hlasovalo o volbu tajnou a když nebyl soulad komor, řekli, že platí veřejná. To, že bylo jim jasné (jen Vám ne), že při společném hlasování by byla zvolena volba tajná jasně vyplývá z toho, že společnému hlasování (jak při volbě presidenta ve třetím kole) zabránili obstrukcí, přestože zástupce, kterého na dohadovací řízení vyslali (Jičínský) se společnou volbou sohlasil. Po odděleném hlasování, ze kterého bylo jasné, že ve společném prohrají, toto zablokovali.

Takže tak průhledně nelžete, nejsou zde jen blbci a ti, co si nepamatují, nebo to nesledovali. Nevím, k čemu jsou tak evidentní lži dobré!

Severa naprosto jasně svoji volbu (nic neotáčel - zase lžete, vždy říkal, že se rozhodne tesně před volbou podle okolností) zdůvodnil a ani se mu nedivím. Severa to řekl do mikrofonu, ale nebyl sám. Mluvil o dalších nerozhodnutých lidovcích, které volitelé Švejnara (jak přesně řekl) svým chováním jasně přesvědčili, že volit takové uskupení nebudou ani omylem. Nevím, co se Vám na tom nelíbí. Paroubek svým nechutným chováním opět víc odrazoval, než přitahoval!

Stredocech 11.2.2008 13:22

Klaus měl samozřejmě pravdu, jedinou výhodu oproti 80 letům vidím v tom,

že jsme oba byli o 20 let mladší.

Stredocech 11.2.2008 13:18

On je vůbec nejlepší většinový volební systém, kde je odpovědnost

konkrétního zastupitele konkrétním voličům. Jenže v situaci, jaká je dnes, kdy občan zpravidla se zaťatými zuby volí to, co považuje za nejmenší zlo jsou v podstatě dvě možnosti. Buďto bude mít poslanec alespoň nějakou volnost, pak se president MUSÍ volit tajně, nebo dáme všechnu moc partajním sekretariátům, které ovšem NEVOLÍ občan a v krajním případě bychom pak ani poslance nepotřebovaly. Zasedání parlamentu by tak mohla nahradit valná hromada šéfů stran, kteří by dispono´vali příslušným počtem hlasů. Tato druhá možnopst je mnohem horší, než možnost první.

A nejlepší by byla přímá volba presidenta.

Advocatus Diaboli 11.2.2008 13:17

Re: Re: proč asi se VŠUDE tam, kde je snaha o nezávislost volitelů, např.

Pepo, Pepo ! Co to plácáš ? V Honkongu byl asi špatný signál ČT jinak bys věděl, že věřejná volba sloužila jen partajním bosům pro kontrolu. Prostý občan neviděl vůbec nic a v tom bordelu těžko "svého" poslance či senátora našel. Když socani požadovali veřejnou volbu domníval jsem se, že to bude jako hlasování o rozpočtu po jménech, pak prosím - občan vidí ale takhle ? I když je užitečné vědět, že Paroubek a Bursík se na své poslance nemůže splehnout.

Starý J. 11.2.2008 13:14

Re: Jenže tomuto autorovi...

A jak je to s Vámi? Vy nejste fanatik a Vám lze věřit i ten pozdrav?

Bob 11.2.2008 13:06

Re: Re: proč asi se VŠUDE tam, kde je snaha o nezávislost volitelů, např.

Já vím, jako občan mám právo vědět... Přestože jsem v televizi celou volbu velice pozorně sledoval, vím kulový... Tak k čemu byla ta taškařice? Aby se Paroubkovi nenahrnula krev do hlavy? Obávám se, že to se stejně stalo... A možná právě díky "tajně-veřejné" volbě.

honzak 11.2.2008 12:53

Re: Re: Volbu pořádá parlament

dobrý nápad! Doplňuji návrhem, aby tam šli ve spodním prádle a fasovali erární mundur, prostý peněz a mobilů. Stravu rovněž erární (vševojskouvou), stejně tak spaní. Oni by si strejcové a tetky pospíšili!

Antigeront 11.2.2008 12:47

Re: Račte si své duševní výplody napřed rozmyslet než začnete psát....Re: Hořká komedie.

KLaus měl v novoročním projevu samozřejmě pravdu, že se máme nejlíp jak jsme se měli. Akorát komu se nechce makat a nebo neschopní možná mají větší nároky a potřeby než so zaslouží. Jinak tomu nerozumím 

Milan 11.2.2008 12:34

Jenže tomuto autorovi...

se nedá věřit ani pozdrav.Zahradil je ODSácký fanatik a vše co říká,je lež jako věž a jen manipuluje s veřejným míněním.

VH 11.2.2008 12:30

Pane Zahradile,

máte samozřejmě pravdu. Jenom jedna "maličkost" na doplnění.  Vedení ODS, s  jejím předsedou v čele  se chová neuvěřitelně naivně. Nebo na víc nemá?

PROKOP BUBEN 11.2.2008 12:19

Re: Archiv StB

Je skutečností, že ten Severák nasadil všemu lidoveckou korunu.....

Pepa z Honkongu 11.2.2008 12:17

Re: proč asi se VŠUDE tam, kde je snaha o nezávislost volitelů, např.

Nebyl volen akademik, ale prezident. Občané mají právo vědět jak voli jejich poslanci, kterým dalí svůj hlas, aby ho v možných příštích volbách volili nebo nevolili. Poslanec  je bohužel volen jako reprezentant programu strany nebo uskupení, které zastupuje. Až budou poslanci  voleni bez existence partají a jejich programů, jen za sebe, tak občan s tím jako jeho volič nic nenadělá, protože neví co reprezentuje jeho svědomí a jak je manipulovatelné na základě politické korupce (viz Pohanka&Melčák). V tajné volba je bez postihu voličí a je základem skokových variací, které exluzivně předvel poslanec Severa, který změnil názor podle ruchu ve sněmovně a kvality kandidátů šly stranou. Má vůbec tento poslanec nějaký názor anebo tančil podle nabízeného obsahu igelitky?

Pozorovatel 11.2.2008 12:17

Re: Re: Volby

Lagrone, na tvoji radu jsem si sundal rudooranžové brýle a co jsem viděl?1.ODS jako nejsilnější koaliční strana nezískala ostatní strany v koalici pro svého kandidáta.2.Komunisté nevolili p.profesora Švejnara.3.P.Klaus se nestal prezidentem.Lagrone,až budeš příště  zase něco psát,tak se nad tím zamysli,co píšeš,ať nejsi ostatním pro smích.

JJ 11.2.2008 12:12

Ceka nas demokracie jako remen

Jen co se zeleni spoji s KSCSS

Slídil 11.2.2008 11:55

Archiv StB

Teď má pan Langer týden čas na pořádné prostudování archiválii StB  na pana Snítila a jeho retuší, ve jménu dohody za podporu Václava Klause. Dobrý kšeft, igelitka může jít stranou, úspory na straně ODS k použití pro další Dalíkův kšeft. Nevím proč volbu ODS zdržovala, když v prvním kole většina všech, jabka a hrušky sněmovny a senátu dohromady,chtěla volit veřejně. Že senát ovládá jedna strana, tak to už není demokracie, ale blíži se to totalitě - ostatní partaje tvoří doplněk národní fronty s vedoucí úlohou ODS. Řešení? Prezidenta volit mají občané a né partajní sekretariáty.  Například lidovec pan Severa ukázal jednoduchý skok s půlobratem  změny názoru na volbu kandidáta podle ruchu ve volební místnosti. A kde je kvalita kandidáta pro kterého je buď přesvědčen nebo nepřesvědčen. Jestli mění názory podle počasí nebo dopravní špičky, tak Pán Bůh s námi. O jeho svědomí nemůže být vůbec řeč, jen se znemožnil a doufám, že voliči si to zapamatují a příště mu nedají šanci točit s kabátem. Totiž  jeho přesvědčení je ovládáno jeho momentálními emocemi. Příště se může stát, že změní svůj názor, že venku prší, nebo došel v bufetu liquére, nebo zdražili jím kávu a jídlo a mu se to nelíbi, proto musí konat piuretky. Je třeba ho politovat a dát mu prášek na spaní ať příště netárá takové pitomosti.

Jindřich 11.2.2008 11:48

Sledoval jsem ten thriller v televizi a mám na to stejný názor jako pan Zahradil

Špičky ČSSD (Paroubek, Hašek, Rath a někteří další) jsou mafiáni se vším všudy.

Stredocech 11.2.2008 11:45

proč asi se VŠUDE tam, kde je snaha o nezávislost volitelů, např.

v akademické sféře, provádí TAJNÁ volba.

Ostatně, manifestačních voleb jsme si v minulosti užili dost a dost.

egoist 11.2.2008 11:33

Re: volba verejna ci tajna?

souhlas..

egoist 11.2.2008 11:31

Re: Re: Modří darebáci ještě nezkorumpovali každého a tak se náš všeználek na hrad

co zkusit při sexu opravdou ženskou?

ulik 11.2.2008 11:30

volba verejna ci tajna?

Kdyby chtel nekdo videt, jak vypada argumentace na urovni mezi

tajnou a verejnou volbou, at se podiva treba na britske listy.

Argumentaci autora snad omluvi, ze je asi take pod vekym tlakem a poradne se nevyspal.

marie 11.2.2008 11:28

Co se dělo na hradě?

Konečně někdo napsal pravdu o Panu Paroubkovi.Jasně bylo vidět jak pobíhali jeho vlez....a kontrolovali JEHO ovečky.

tosek 11.2.2008 11:23

Re: Volbu pořádá parlament

Vadí mi samozřejmě všichni, kteří tam nemají co dělat. To jsou podle mě jen poslanci a senátoři jako volitelé a do vyhrazených míst novináři. Opravdu mě nanapadá nejmenší důvod, proč by se volby prezidenta měli na místě účastnit europoslanci (za jakoukoli stranu) a jiní. Nikdo jiný tam nemá co dělat. V katolické církvi na to ostatně přišli u dávno. Kardinály při volbě zazdí do Sixtinské kaple a dokud se nedohodnou, koho zvolí papežem, tak zůstávají uzavřeni. A nikdo nesmí ani ven, ani dovnitř. Primitivní, ale účinné a zcela demokratické.

Marat 11.2.2008 11:20

Re: Modří darebáci ještě nezkorumpovali každého a tak se náš všeználek na hrad

Ty nejsi Mistr a nejsi jan Hus ! Jsi primitiv Honza Hnus a mistrovat jsi mohl jen kravám v některém kravíně JZD. Soudruhu !

powerplay 11.2.2008 11:14

Volbu pořádá parlament

a ten také rozhoduje o hostech.Vadili vám všichni europoslanci nebo jen Zahradil? Vadili vám všichni vyslanci nebo jen někteří? Předseda ÚS vadí, NKÚ nevadí - nebo naopak? Koho byste pozval vy?

gerontusinza 11.2.2008 11:05

Račte si své duševní výplody napřed rozmyslet než začnete psát....Re: Hořká komedie.

stačí říci že bursíka nemáte rád, já taky ne, a že bez klause si svůj život nedovedete představit , to já zas ano........  takže pane, tak to totiž dnes v ČR vypadá a proto jste taky proti volbě prezidenta všemi občany, protože by Klaus při své již viditelné senilitě měl jít pryč, prezident který při Novoročním projevu prohlásí že k se lidé v této zemi nikdy tak dobře neměli mě připadá poněkud jednostranně zaměřený.....;-D Asi nejezdíaspoň občas vlakem natož aby šel bez ochranky pěšky..... ten člověk je již tč.na odpis ..... :-/

Mistr Jan Hus 11.2.2008 11:03

Modří darebáci ještě nezkorumpovali každého a tak se náš všeználek na hrad

nedostal. ;-D

tosek 11.2.2008 11:00

jen tak mimochodem

Jen tak mimochodem, z jakého důvodu a jakým právem byl ve Španělském sále a v jeho okolí přítomen europoslanec Zahradil? Poslanec a senátor českého parlamentu není, novinířem také ne, takže ten, kdo nevěří na pohádky si snadno domyslí, že jen proto, aby tlačil ve prospěch VK.

gerontusinza 11.2.2008 10:58

Proř pane Re: 100% pravdu

Pro mě je OrganizaceDrzýchSpratků zlodějských daleko nepřijatelnější....;-D A víte proč....?, protože mají tu zlodějnu jako program, nikoli jen náhodné činitele.... tam prostě kradou všichni a o tom to je... A jejich schopnost vládnout.....?;-D Stači se podívat co funguje po jejich nástupu k moci.... nemám slov....;-D;-D;-D

Novaz 11.2.2008 10:55

Hořká komedie.

Španělský sál pražského hradu ve své dlouhé historii zažil již mnohé. Ovšem takový paskvil, jaký nám předvedli v přímém přenosu bezpáteřní a prolhaní socani, překonalo vše. Podvodem prosazená nesmyslná volba veřejná, posloužila pouze Paroubkovi ke kontrole, zda jeho ovce hlasují dle jeho rozkazu. Přitom tajná volba je jedním ze základnícch práv a principů demokracie. Bursíkův argument, že v koaliční smlouvě není zahrnuta volba prezidentského kandidáta, je klukovskou výmluvou. Mohu opustit sál, mohu se zdržet, ale nebudu hlasovat proti svému koaličnímu partnerovi. Zelení si začínají podřezávat pod sebou větev, na níž sedí. Nebude dlouho trvat a zmizí z velké politiky jako mnohé pidistrany před nimi.

egoist 11.2.2008 10:55

hmmm

Zahradil ..to je ten co podkopává EU ,ale penízky z EU mu nevadí ?