28.6.2024 | Svátek má Lubomír


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L 18.1.2006 13:42

Re: Ano, na západních univerzitách je velmi mnoho blbů.

Kdokoliv na zapade si muze provnat svou spolecnost s komunistickou spolecnosti. Staci mu rict, ze je tam proste vsechno statni a on uz vi jak to dopada, protoze vi, jak to v tom statnim funguje a nefunguje.
Smaug 18.1.2006 13:38

Re: Jsem moc rád, že Pehe není nemocné!

Vypadá to, že bývalý pan prezident Havel je nucen nyní číst pouze Právo, od té doby, co tam Pehe přispívá. Jinde by se musel potýkat s rozdílnými názory, tak pochvalme Peheho, že mu aspoň takto často zlepšuje náladu.
laduza 18.1.2006 13:36

Re: No hlavně, že to už máme za sebou

To přece není pravda.
Pehe kritizuje Klaus co je znám.
 
Smaug 18.1.2006 13:35

Re: Pan Pehe,milovník pravdy a objektivity

Navíc není pravda, že by se v cizině slovo kapitalismus nepoužívalo,to pouze levicoví intelektuálové a komunistri dali tomuto slovu hanlivý přídech. Pan pehe je jistě natolik vzdělaný, že brzy bude publikovat tisícistrannou práci, kde objasní, jak přesně se mělo postupovat při transformaci ekonomiky, politiky a celé společnosti po roce 1989. Odborníci (ekonomové, politologové) se dodnes neshodnou na tom, jakou cestou se vlastně mělo postupovat. Navíc takovýto koplexní přechod k demokracii byl ve světě celkem výjimečný. Ovšem po bitbě je každý generál.
Smaug 18.1.2006 13:32

Pan Pehe,milovník pravdy a objektivity

Zajímavé je už to, že byl tento článek publikován v Právu, které okatě nadržuje ČSSD. Pan Pehe i se svým myšlenkovým vzorem začínají ztrácet jakoukoli soudnost, chytí se čehokoli, přitakají čemukoli a spolčí se s kýmkoli, aby si mohli rýpnout do Klause nebo do ODS. Jak se tento člověk, vyjadřující pouze svůj názor, tudíž silně neobjektivní může označovat za vědce-politologa?
gerontusinza 18.1.2006 13:17

Milé JJ,Re: Re: ".....uredni cena podniku - casto zle nadnesena ...."

zlaté oči, jaké zákony porušil? Kdyby ho USA vydali k nám, tak díky svým právníkům dostane ještě klíče od Prahy. Naše zákony, nenechte si vysmát., t y jsou dělány právě pro tyto lidi, všehoschopné a majetné.
gerontusinza 18.1.2006 13:09

Pane Nový, a víte jistě, že to co tady bylo byl socializmus??Re: Ano, na západních univerzitách je velmi mnoho blbů.

Víte, já jsem o tom neustále pochyboval. A nebyl jsem sám. On totiž te socializmus byl spíš na tom západě, a proto ten režim, kterému tak říkali na východě, zkrachoval. hEZKÝ DEN.
gerontusinza 18.1.2006 13:04

Ano pánové mají jasno, Re: Re: Ano

Když mě má někdo okrást, je dobře že aspoň někomu je dobře z toho, že to byl právě ten oný. Mě to ale ani nyní moc nenadchne. Asi nejsem dost kovaný buržuj.
gerontusinza 18.1.2006 13:00

Ano, já to Marxovi vyřídím, aby to tak předělal. On to totiž tak nenapsal.Re: Pehe, budování kapitalismu nás stálo všechny peníze, neboť jde o lidskou svobodu. Kapitalismus je totiž ke svobodě synonymem ! Demagogu ! Dzp

gerontusinza 18.1.2006 12:58

Pane Nováku, Re: Základ problémů

základem jsou tedy kapitalističtí ekonomobvé s lidskou tváří protože ti marxističtí kapitalističtí ekonomové strašně kradou a kapitalismus je z toho vedle. Víte co je největší hrůza?  Že by kapitalismus bez Marxe nevěděl že je kapitalismus. On jej totiž pojmenoval. Ale je nutno vám připomenout jiného gaunera. UČIT SE,UČIT SE,UČIT SE. A pak teprve kecat.
NED 18.1.2006 12:58

Re: Ano

Přesně, velmi přesně řečeno.
Tohle by se mělo stále zdůrazňovat.
hradní kocour 18.1.2006 12:52

Re: JAPovi ke včerejšku:

 
Na druhou stranu, jak jsem již napsal, za prezidentovy exekutivní kroky nese odpovědnost vláda a prezident potřebuje její souhlas. Čili de iure je to tak, že preziden má iniciativu a koná, vláda schvaluje. Vláda nemá vůbec iniciativu v zahraničních věcech - pouze doporučuje. I ten Parlament, dává-li souhlas k ratifikaci mezinárodní smlouvy, dává ho - hádejte komu - prezidentovi nebo vládě? Ovšemže prezidentovi.
 
Takže nezbývá, než aby se prezident a vláda dohodli, má-li se něco v zahraniční politice stát.
 
ad 3) Opět opakuji, při vší úctě, že vaše představy o tom, jak by měla vypadat ústava, jsou představami malého Jardy.
hradní kocour 18.1.2006 12:52

JAPovi ke včerejšku:

ad 1) Jestli si myslíte, že excesům lze beze zbytku zabránit nějakým předpisem, tak jste ještě víc mimo, než jsem tušil. Vláda je jen vzorek společnosti a lidi v ní též. Denně se o tom přesvědčuji - všude jsou lidí slušní i hajzlové.
 
ad 2) Vy jste tu Ústavu asi moc nečetl. Nikde ve vládě není definováno, co přesně se rozumí  výkonnou mocí. Jestliže prezident je zařazen v části o výkonné moci, vláda je uvedena pouze jako vrcholný (nikoli nejvyšší) orgán výkonné moci - čl. 67 a není to rusismus, ale záměr, pak to znamená, že výkonná moc v ČR je dvouhlavá: Jednu hlavu výkonné moci tvoří prezident (ten je nadto hlavou státu jako celku), druhou hlavu výkonné moci tvoří vláda.
 
Ergo výkonnou moc je třeba rozdělit mezi prezidenta a vládu, aby bylo jasné, co které hlavě přísluší a jaké jsou mezi nimi vztahy.
 
a) Prezidentovi přísluší všechno to, co je mu v Ústavě výslovně přiznáno, například sjednávání a ratifikace mezinárodních smluv či jmenování velvyslanců. Protože za tyhle věci většinou nese odpovědnost vláda, stanoví Ústava, že je k tomu třeba jejího souhlasu (kontrasignace).
 
b) Zbytek dělá vláda sama.
 
Vezměme si teď třeba ty mezinárodní smlouvy - je pravdam že v PRAXI - to dělají ministerstva. To proto, že kdyby měl prezident sjednávat všechno osobně, museli bychom ho naklonovat. Ale de iure by klidně mohl. V praxi proto dělá jen ty nejzásadnější věci (Tedy pokud pan Paroubek dodrží Ústavu). A k podpisu JAKÉKOLI smlouvy, byť ji podepisuje ministr nebo velvyslanec, musí mít od prezidenta alespoň implicitní plnou moc. Jediný, kdo plnou moc nepotřebuje, protože vykonává svou vlastní pravomoc, je právě prezident - přece ji nebude vystavovat sám sobě, že?   Na druhou stranu, jak jsem již napsal, za prezidentovy exekutivní kroky nese odpovědnost vláda a prezident potřebuje její souhlas. Čili de iure je to tak, že preziden má i
Novák Jiří 18.1.2006 12:51

Základ problémů

Základem všech potíží je skutečnost, že marxističtí ekonomové od začátku budují kapitalismus v ČR. Pochopitelně při tom nezapomínají na sebe. Problém je v tom, že kapitalismus nemá proti nim obranu, protože s nimi logicky nemohl počítat.
Švrk 18.1.2006 12:50

Pane Pehe!!!

Teda Pehe, nezlobte se, ale vy jste vůl. Kdyby tu transformaci systému po revoluci dělala vaše pravdolásková banda a nebo třeba socani, nebo Luxovo plémě baziliščí, myslíte, že by neodtekly miliardy?? Byli by tu jiní hoši a kámoši a budovatelé seychelských vil. To není chybou nově budovaného systému (ač musel mít zákonitě chyby), ale přežitek, reziduum starého systému. Všichni přece víme, jak se za komoušů kradlo a že to bylo přirozené a jestli se ukradlo pár cihel, nebo pár miliónů, je to jedno. Krádež je krádež a zloděj je zloděj.  Revoluce nezměnila lidi, jen systém. Vy jste taky takové reziduum zakyslé. 
Boban 18.1.2006 12:45

Jsem moc rád, že Pehe není nemocné!

Už jsem si o Pehe začínal dělat dělal starosti! Vyplodilo několik článků, ve kterých byla úplně opomenuta úloha prezidenta Klause coby největšího škůdce v českých dějinách.... Docela jsem toto humoristické čtivo postrádal.
Avšak netrvalo dlouho a už je to zase tady! Opět pravý originální pehoidní feuilleton s ústřední postavou profesora Klause vylíčeného coby profesora Moriartyho....
Staré dobré Pehe se nám zase vrátilo!
jepice 18.1.2006 12:05

Re: Re: to válec

fondy - souhlasím
cizí investoři - těžko se hledali ti solidní, co měli opravdu zájem investovat
udržování bank v rukách státu:  měly za úkol krmit státní podniky - zombíky, než se předaly stehlíkům - důvodů bylo víc, ale hlavní byla obava ze sociálních otřesů, pravicovost vlády byla v tomto případě spíš proklamativní.
cekon 18.1.2006 11:58

Ano

byla to zpackaná privatizace. Ale hrůza mě obchází, kdyby transformaci měla dělat KSČSSD..Při představě, že by Špidla, Gross nebo Zeman měli tohle vykonat.. Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.
jepice 18.1.2006 11:43

Ne že bych se ODS nějak toužila zastávat

ale po takových demagogicky zjednodušujících výrocích asi začnu.
JJ 18.1.2006 11:39

Cast tech stovek miliard by se vyplatila na podpore v nezamestnanosti.

A tato castka by byla podstatne vetsi, pokud bychom cekali, az se policie, prokuratura a soudy dostatecne vzdela, aby mohla zabranit hospodarske kriminalite.
 
Jiste se to dalo casovat lepe --- po bitve je kazdy generalem. Ale nejake treti cesty by nas prisly podstatne draz.
jepice 18.1.2006 11:38

2 janabok

Útěk před právníky"? - bohapustá Havlovo-Zemanovská demagogie; zkuste doložit jediný!!! příklad, kdy se při privatizaci, liberalizaci či deregulaci nepostupovalo dle zákona! ...
No právě. Bohužel ti, co některé zákony formulovali a prosadili, utekli před právníky.
JJ 18.1.2006 11:37

Re: ".....uredni cena podniku - casto zle nadnesena ...."

Kozeny ale porusil zakony CR. A pokud by neutekl, tak by stal pred soudem.
Kajan 18.1.2006 11:22

Pehe, budování kapitalismu nás stálo všechny peníze, neboť jde o lidskou svobodu. Kapitalismus je totiž ke svobodě synonymem ! Demagogu ! Dzp

parik 18.1.2006 10:55

Re: to válec

no ja myslim ze autor predevsim kritizuje postoj tehdejsich akteru vcetne pana prezidenta, kteri dodnes veri a tvrdi, ze prave oni to udelali nejlepe a jedine spravne, nepripousti zadnou kritiku a namisto toho kritizuji soucasny stav veci, za ktery oni ani v nejmensim nemohou...
valec 18.1.2006 10:42

Re: to válec

nemam ted rano dost casu na delsi reakci , ale ... co mohlo byt  jinak? no prece definovani postaveni fondu, privatizace bank, zahrnuti cizich investoru do hry - takhle jsme jim dali facku a nasli si sve Stehliky, z ryze politickych duvodu, ekonomicky to zadne opodstatneni nemelo. tot zatim vse ...
Ivan Nový 18.1.2006 10:28

jonáši, připusťme, že Pravda a Láska ve volbách zvítězí.

Jak stabilní budou poměry, které vytvoří? A k čemu budou směřovat? K totalitě "kulturních" elit, tedy k monopolům a korupci :-))) K čemu velmi rychle dospěli socialisti? Cožpak vy jste neměl pojem o rozsahu korupce po jejich nástupu. Vás snad aféra Kraus a její rozměr snad překvapila? Vy jste to snad netušil, že něco takového je? Vždyť to bylo jasné už ze Zemanovy rétoriky, že to tak bude :-))) Jen zloděj křičí chytte zloděje. Okradený za ním běží, na křik nemá čas :-))) 
Ivan Nový 18.1.2006 10:20

Ale Šedovousi, popisujete ale socialisty, ne ODS.

Jste mimo. V mém oboru monopoly a předpisy generující korupci začali zavádět až socialisti.
ferry 18.1.2006 10:19

Kdyby

byly v pr.eli ryby... Kdyby byly ty (fiktivní uspořené)miliardy, tak už by je ČSSD stačila taky prožrat. Nechtěl bych, aby Pehe a jehou druzi mluvili do organizace nádraží, to by bylo problémů. Nic by nevyjelo (pokud by se zastavily hodiny).
valec 18.1.2006 10:16

Re: Ano, na západních univerzitách je velmi mnoho blbů.

To jiste ano, mame zkusenost s necim, co bezny Zapadoevropan nezna, ale jeste vic to funguje opacnym smerem, priznejme si to. Jinak – az jednou EU pribere Rumunsko nebo Albanii, tesim se na to, jak se tam u nich vynori lide, kteri urcite vi vsechno lip nez lide na Zapade, protoze zazili neco jineho – nad touhle logikou se docela smeju.
milan007 18.1.2006 10:10

to válec

Máte pravdu jen pokud se týká pravopisu. Je hezké kritizovat privatizaci, ale už Vám někdo opravdu řekl , jak to šlo udělat jinak ??
Pokud se týká milard "ukradených" z privatizace , tak ty nikam nezmizely, dostali je zaměstnaci polostátních a špatně privatizovaných firem, jejich subdodavatelé atd.  Toho co si nakradli jednotlivci zas tak moc není. Kousíč zústal i v dluzích Chemapolu, který za nápadně nevýhodných podmínek pro Chemapol odkoupil Lucernu. Uhodnete kdo ty peníze má ??