28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Co kdo vykonal?

Tuto otázku je dobré si pokládat co nejčastěji. A podle odpovědi na ni se rozhodovat, zda někomu věřit či zda jej někam volit. A nebrat příliš v potaz odpovědi dotyčného na otázky novinářů. Spíše si dohledat, kolikrát je kdo "recyklovaný" a pro jaká potřebná rozhodnutí, hlouposti nebo dokonce lumpárny kdy zvedl ruku.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Vlk 21.1.2013 11:59

Co kdo vykonal

by se mělo řešit až po nových volbách do PS a ještě jedné amnestii, aby bylo dost místa v basách !

J. Urban 20.1.2013 19:00

Schwarzenberg rozhodně není můj šálek

čaje a za normálních okolností bych velmi váhal a nejspíš nešel k volbám, abych jemu hodil hlas. Když ale vidím tu bezuzdnou kampaň komoušů, jejich oranžové sociálfašounské odnože, různých nácků, modré mafie a Klausových "hošanů" proti němu, tak vemte jed na to, že mu hlas dám. Celé to připomíná hilsneriádu tehdejších českých antisemitských hovad, která - jak vidět - se příliš nezměnila - jen cíl je dnes trochu jiný. V jejich tupé nenávisti a závisti neváhají lživě osočovat KS, kádrují ho jak estébáci kulaka Vatu, plivou jed a žluč a produkují ty nejubožejší duševní ejakuláty. Obhajujte si toho vaše "bamberkáře", šlauforáda a privatizátora MUS! Proč to neděláte? Proč místo toho lžete o KS? Osvědčená taktika z let 1946 - 1989, že (buržoazie, imperialisti, rozvraceči a samozvanci...)? Kdy se vytasíte s Lidovými milicemi, ho-wada? Nebo je nahradíte DSSS?

J. Farda 20.1.2013 18:49

Co kdo vykonal ....

Vážený pane, jako každý lidský tvor mám nepochybně selektivní paměť, tož Vám k jednomu z těch kandidátů doporučím poznámku p. Urbana, viz link níže. A jenom osobní poznámku k němu, když se zalykal svou šlechetností nad tím, jak se gentlemansky dohodli s tím druhým na férové kampani, hned zneužil způsobem sobě vlastním minulost tchána druhého (asi nejen) tím, že v interwiev sobotním LN (jistě ne naposledy) inzeruje, že se nebude otírat o nazi pantátu, a deklaruje svoji férovost tak, že se o tom, přičemž to zcela vyjmenuje, zmiňovat nebude. Čili jinak, slíbím, že o něčem mluvit nebudu, a při nejbližší příležitosti vykřičím to, o čem jsem slíbil, že o tom nebudu mluvit. Bezva finta. Jasně, nyní si oba pretedenti okopávají kotníky, to patří k věci, ale ten první je, lituji, plebejsky zákeřný.I já jsem plebejského původu, dědek fáral na Nelsonu, ale tahle taktika je chucpe, schrecklich, fujtaksl odporná. Jezitské "účel světí prostředky" v praxi. A když  použiji metody toho prvního bonmotů, jsa sám z komunistické rodiny, pravím, že "bývalý komunista je něco jako bývalý černoch". Nechcu (ani bývalého) komunistu jako presidenta. Stačil mi ažaž doteď sympatizant cizí (Kremlofiní bába) mocnosti s tajemníkem lustrovaným od StB a zástupcem vedoucího Kanceláře prezidenta republiky pro oblast komunikace a kultury (poluzakládal společenský týdeník Reflex a po krátkém čase časopis bez vědomí společníků prodal - zlodějem?). Jistě, ten první vzorově plebejský vyhraje, a ani já si z toho mašli nehodím, ale jeho souznění s Geniem české kotliny je, jak on rád říká, v této situaci signifikantní. Jak se rozhodnete, vážený pane, je holt Vaše věc, Vaše právo.Tečka.

http://zpravy.idnes.cz/video-jan-urban-o-zemanovi-dc0-/domaci.aspx?c=A130118_143643_domaci_jw

B. Rybák 20.1.2013 18:39

Výborný a velmi potřebný článek

Chráněny jsou ale především strany EU-hujerské (vydávající se často za strany středové). Myslím, že pan Nečas to má ze všech premiérů nejtěžší (díky "koaličním" partnerům) a že je masmédii nejnespravedlněji hodnocen (EU-hyeny ucítili možnost nenáviděnou, nenapravitelně demokraticko - kapitalistickou, národní zájmy stále ještě v mezích možností hájící ODS zardousit).

Ochotou pana ministra zdravotnictví jít na ruku nemocniční odborářské mafii ("náš exodus, váš exitus!!!) to začalo, arogantním, zničením principiálně správného a nezbytného IZIPu, který nám "někdo" bude muset vybudovat to pokračovalo a autorem popsanými následky levicových deformací zdravotnictví zatím seznam úspěchů pana ministra končí. Jaká strana, takový ministr.

J. Urban 20.1.2013 19:03

Re: Výborný a velmi potřebný článek

Ano, paní Nečasová Nečase též velmi nespravedlivě ohodnotila, když mu vzala čáru :-)))

D. Polanský 20.1.2013 16:25

Jsem levičák,

ale popravdě by mě zajímalo, co je na Zemanovi, mimo jeho rétoriku, levicové.  Detailně sleduji jeho politickou činnost již léta, ale opravdu nevím, co je na něm levicového. To, že si osobně nenahrabal majetek, ale svojí nedůsledností to umožnil jiným, nepovažuji za projev levicovosti.    

T. Vodvářka 20.1.2013 18:13

Re: Jsem levičák,

Pane Polanský, vizte můj příspěvek ze včerejška. Miloš Zeman je pokračování Václava Klause na Hradě, ti dva jsou si velice blízcí a ani jednoho nelze spolehlivě zařadit na některou stranu. To, že má V.Klaus za sebou při projevech fotku M. Thatcherové, považuji z jeho strany za chucpe, ten člověk je již cca 15 let zcela nečitelný, vyjma pěstování svého ega, jež se zdá být hypertrofickým. Miloš Zeman je stejného ražení, bojím se, že v případě jeho usednutí na trůn budeme slýchat bonmoty ve dne v noci. Navíc - rojení jistých existencí okolo něj signalizuje, že může být na Hradě ještě veselo /Palas,Dryml a spol./.

B. Rybák 20.1.2013 18:52

Re: Jsem levičák,

Pro toho, kdo umí číst, je pan prezident Klaus názorově nejkonzistentnějším naším politikem (což uznávají i jeho vzdělaní protivníci). Plést si ho se Zemanem, to je opravdu těžko překonatelné chucpe. Z toho, že o skutečných hodnotách pana knížete nevíte nic, vůbec neplyne, že by byl lepším prezidentem než Zeman (Klause bohužel nahradit nedokážeme). Když člověk získá moc, projeví se obvykle jeho vlastnosti nejhorší.

T. Vodvářka 20.1.2013 22:05

Re: Jsem levičák,

Jeden příklad pane Rybáku. V.Klaus byl propagátorem kuponové privatizace. Po několika letech, jako prezident podepsal zákon, vytěsňující malé akcionáře. Zákon platil asi 14 dní, pak jej parlament zrušil. /Vím to, neboť jsem přišel o několik velmi dobrých akcií/. Pokud tento veletoč považujete za konzistentní, nejspíše si musíme nejprve ujasnit pojmy. Rovněž jeho kritika masové amnestie Václava Havla byla razantní, aby posléze učinil totéž. Že se deklaruje jako pravicově laděný, ale dává přednost levicovému kandidátovi před pravicověji orientovanému K.Sch. rovněž nesvědčí o vyhraněnosti názorů. Osobně si myslím, že Václav Klaus byl dobrým politikem tak do roku 1996, poté již přestal mít zájem na společnosti a začal "jet na sebe".

Na rozdíl od Vás si myslím, že po Klausovi nás nic horšího v příštích pěti letech nečeká.

J. Farda 20.1.2013 23:13

Re: Jsem levičák,

Chválabohu, ctěný pane Rybáku, že ho tu, nejkonzistentnějšího ze všech popřevratových narcisů a mýtomanů, nikdo nedokáže nahradit. To je jediná šance pro to, že naše děti už budou žít v normální zemi! X*indla, který bez mrknutí oka od boku sestřelil (odvolal) předsedu vlády své, byť bývalé strany, uprostřed evropského předsednictví! Lituji, tohle dokáže udělat jen tupec nebo x*indl (byť inteligentní) kálející na obraz své země ve světě! Opakuji, x*indl a to forever! Tečka.

H. Gene 20.1.2013 19:09

Re: Jsem levičák,

Rozhazoval by z cizího.

J. Kanioková 20.1.2013 15:22

"Přímo zvolený prezident = prezident zvolený na základě mediálních kampaní a sponzorů, které nikdo z nás nevolil, a na které nikdo z nás nemáme žádnou páku"

skutečnost

J. Václavíková 21.1.2013 0:09

Re: "Přímo zvolený prezident = prezident zvolený na základě mediálních kampaní a sponzorů, které nikdo z nás nevolil, a na které nikdo z nás nemáme žádnou páku"

Jestli myslíte tu hyenistickou kampaň, kterou rozjela Klausova rodina, tak máte protentokrát pravdu.

J. Plíva 20.1.2013 11:59

Leoš Heger je mistr demagogie

 Ministr Heger to umí. během rozhovoru desetkrát řekne, že je proti zbytečným regulacím; pak nenápadně uvede nesmyslnou analogii a pokud možno neodpovědět, na co se ho člověk ptá. Důležité ovšem je, co dělá v praxi - tolik regulací nevymyslel snad žádný ministr.

J. Dvořák 20.1.2013 11:48

Tak masírování i když inteligentní moc nepomůže !

Opoziční smlouva !Žádná gentlemanská dohoda !Jen pakt dvou mafiánských pěšáků že si rozdělíme oblasti vlivu tak že vy budete beztrestně rabovat státní pokladnu a nám dáte koryta v dozorčích radách aby se nějaký ten milionek dostal taky do naší kapsy !No a to by zvolením Karla padlo a proto na něj vytáhneme pomluvy,pololži a lži nejtěžšího kalibru !

C. Coton 20.1.2013 10:48

Další úplatná partnerka K.S.?

Bylo

odvážné od K.S. přiznat, že svým partnerům platí, aby konali to, co nechtějí. (Osobně to nechápu, asi si představuji morálku ve vztahu jinak.). Zajímalo by mne, co asi udělal M. Kuzmiak, Kalouskův pomahač a lobista zbrojaře Hávy (blízký přítel M.K., který dodal letadla Casa a sál za pronájmem Grippenů), že dostal od knížete post generálního konzula v Šanghaji?

J. Urban 19.1.2013 22:27

Opoziční smlouva byla sice

dohodou v rámci "možného" (protože aby se Klaus spojil napravo s Rumlem možné nebylo - tehdy se ukázalo heslo "s Klausem - nebo doleva" jako pustá a sprostá lež a další Klausovy sprostoty jen pokračovaly a pokračují dosud), jednalo se však o parcelizaci polit. vlivu a s tím spojené ekonomické vysávání státu. Tento scénář pak začal být kopírován i na úrovni měst a krajů - Chomutov, ústecký kraj atd. Celkový dopad na stát je takový, že ač se dnes vybere na daních řádově více než před 15-20 lety, najednou na nic nejsou peníze - ani na lékaře, ani na učitele, ani na silnice atd. Tunelování a rozkrádání státních peněz už přesahuje reálné možnosti daňových poplatníků, odčerpávání peněz z ekonomiky neúměrnou dańovou zátěží a vyváděním vybraných peněz mimo ČR vede k těžké recesi.

P. Vaňura 19.1.2013 13:20

NENÍ pravda, že se lidé u nás "kvůli politice"

nezavírají. Zavírají se kvůli "extremismu," což opět znamená že říkají to, co si většina lidí myslí, ale neodváží se to říci nahlas.

Pamatuji se jeden TV skeč Jiřího Krampola z r. 1988, který by dnes ZARUČENĚ NEPROŠEL.

Svobodu slova "v souladu se zájmy dělnické třídy" jsme tu ostatně měli už za Gottwalda. Zcela svobodně jsme např. mohli projevovat svou lásku k SSSR, moudře vedeném Generalissimem Stalinem...

A. Hudec 19.1.2013 13:14

Horsi zlo?

Tak pro vas pane Svobodo je Evropska Unie horsi zlo nez byl Sovetsky Svaz?

To vse vypovida!

Diskuse zbytecna...

A. Hudec

P. Vaňura 19.1.2013 13:23

Zatím horší zdaleka není.

Ale vývoj k tomu směřuje mílovými kroky. Nakonec budeme hledat u Ruska pomoc proti machometánům...

J. Urban 19.1.2013 12:39

Kalousek je o důvod víc, proč

volit KS. Usedne-li KS na Hrad, zůstane v tom Kalousek sám. A jako s KS povstal z popela zapomnění, bez něj vcelku brzo (nejpozději na konci volebního období) do popela zapomnění odejde. Bez osobnosti KS by nebylo ani Kalouska, ani TOP09.

O. Malstoka 19.1.2013 15:48

Re: Kalousek je o důvod víc, proč

Buď jste tak naivní nebo omezený. Vy si myslíte, že Kalousek nepřestane své cíle prosazovat i přes pana knížete, až usedne na Hrad?

P. Jášek 19.1.2013 8:29

Tak to je

názor autora, někdo ho má jiný. Jenom bych rád položil otázku: Od kdy je Miloš Zeman konzistentí levičák???? Snad  od té doby, co ho jako baviče vyhnal, z prken co znamenají svět, ten Slovák s  igelitkou?

T. Vodvářka 19.1.2013 12:05

Re: Tak to je

Nikoli pane Jášku. Miloš Zeman je bytostný pravičák. V době lámání chleba však byl post na pravici obsazen Václavem Klausem.  Ego Miloše Zemana nemohlo skousnout, že by byl na jednom smetišti s ním a proto si vyhlédl v tu chvíli bezvýznamnou soc dem vedenou panem Horákem a postavil na ní svou budoucnost.

Miloš Zeman a Václav Klaus jsou dvouvaječná dvojčata. Všehoschopná, narcistická. Toť vše.

J. Urban 19.1.2013 12:40

Re: Tak to je

Vcelku přesné. Jen bude-li na Hradě MZ, budeme na VK ještě s láskou (pokud jde o narcismus, ješitnost a aroganci) vzpomínat :-(

P. Jášek 19.1.2013 22:44

Re: Tak to je

Bingo!!!

Tak to cítím i já...ale

Bytostný pravičák se nenechá zmanipulovat Šloufem a Zbytkem!!

T. Vodvářka 19.1.2013 6:42

Godot nepřijde

Pan autor celkem správně došel k názoru, že optimální president existuje nejspíše jen ve virtuálním světě, zatímco my se budeme v každém případě potýkat se slabinami kteréhokoliv z nich.

Mám však jistou výhradu k autorově apologetizaci opoziční smlouvy. Jak Václav Klaus, tak i Miloš Zeman rádi argumentují, že šlo o jakýsi gentlement agreement v době, kdy nešlo nic jiného dělat. To je jistě správně, nicméně pokud mne paměť neklame, v té době "vyrostlo" velké množství "nové šlechty", která náhle bohatla, stavěla si kupř domy v chráněných oblastech, kupovala pozemky tam, kde se za rok dva začaly vykupovat pro stavbu dálnic za mnohonásobě vyšší ceny. V tu chvíli je v demokracii úloha oposice nezastupitelná a musí na uvedené případy poukázat. To se však nedělo a mnoho dnešního marasmu je z té doby. Chandra národa pramení z toho, že se nikomu z těchto opozičních kamarádů nic nestalo, co zbylo, zrušil VK amnestií.

Pan P.Sobotka projel volby právě z důvodu, že je členem nedůvěryhodné strany. Myslím, že je to slušný člověk, bez skandálů, úplatků či jiných podobných atributů. je však členem strany, která by měla být baštou pravicově smýšlejících a která se již několik let propadá, protože se chová spíše levicově  a proto je fakticky nevolitelná /neumí zlikvidovat škůdce ve vlastních řadách, zvyšuje daně/. Opakovaně prohrává volby a nic s tím nedělá, staří poctiví členové znechuceně odcházejí a její otec zakladatel ji špiní, kde může.

Pak se ovšem nelze divit, že K.Schwarzenberg představuje aspoň jakýsi závan něčeho nového, co voliče vede k jeho volbě. Jistě není bez vady, ale vedle Miloše Zemana, u něhož všichni vědí, co je zač, je K.Sch. možností, jak aspoň částečně vychýlit současný marasmus a dát naději.

J. Kadeřábek 19.1.2013 12:00

Re: Godot nepřijde

Očekávám, že 2,5% pro pana Sobotku budou v dalších parlamentních volbách 2,5% pro celou ODS. A jen se hrozím komu dají voliči své hlasy.

O. Malstoka 19.1.2013 15:56

Re: Godot nepřijde

Volby do sněmovny jsou o něčem jiném. Podle posledního průskumu se zase tak nic moc neděje, ČSSD 24%, ODS 17%, TOP 09 8%.

P. Čížek 20.1.2013 9:15

Re: Godot nepřijde

Pane Kadeřábku, já si myslím, že v dnešní situaci se už můžeme děsit leda nějaké války, anebo že přiletí meteorit. Jestli si ovšem někdo myslí, že by ho finančně spasila KSČM, tak je na velikém omylu. Zcela nepochybně by oprášila heslo z KSČ ze sedmdesátých a osmdesátých let: "můžeme mít jenom to, na co máme peníze". A pak, pokud se pamatuji,  za ně postavila na pět let fabriku aby nebyl malér, když  byly nečekaně přiděleny valuty o které kdosi formálně požádal na stroj, který nepotřeboval, anebo na věčnou oplátku zainvestovala Libyji. Protože byste musel vyměnit 10 milionů obyvatel, tak ať si nikdo nic neslibujte od žádné změny režimu. A už vůbec ne od jakékoliv, která by chtěla všechno z gruntu zbourat a znovu začínat na zelené louce. To se nám povedlo během posledních šedesáti let už třikrát a stálo nás to příliš mnoho. Ale politické partaje bych fakt zrušil,  ty nám skutečně doslova pijou krev.