29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Paťa 3.8.2007 7:15

Re: "Dilema" Zelených

 Zajisté své nepatrné množství křesel v parlamentu dobře prodají ve svůj prospěch. Způsob lži přitom není podstatný.:-)

Petr H 3.8.2007 6:36

Nehledejte nepřitele v cizích řadách

když Klause zařízne Topolánek a na něj napojeni pašalíci.Na to si klidně vsadím.Scénář uraženej Špidlo-osobnost Zeman se bude opakovat.Topolánek je trágédií pravicové politiky v ČR(i v rámci kocourkovských možností).

Paťa 3.8.2007 6:17

"Až nás budou miliony..."

 To celé je v moci lidu. Je to smutné, ale demokracie je schopná sebezničení. Levicový volič pomalu a jistě signalizuje svým jednáním svou touhu nastolit opět diktaturu. Volá po pevné ruce, okleštění svobod, zajištění jistot.

 ČSSD se chová populisticky podle názorů svých voličů a citlivě reaguje na každé sebehovadštější přání levicového voliče. A voliči ČSSD si přáli úzkou spolupráci s komunisty. ČSSD se nakonec obětuje pro svého voliče a splyne s KSČM. Lídři ČSSD jsou oddaní názorům levicových voličů a udělají přesně to po čem je poptávka. Postupně předají moc státu do rukou komunistů, no a pak se bude konečně věšet za názor a budeme si konečně všichni rovni na věčné časy a nikdy jinak.

 A proč ne, když si to většina lidí přeje? Ta menšina se přitlačí k zemi a bude držet hubu. Menšinový názor je přeci nelegitimní ikdyž rozumný. Ekonomika nikoho nezajímá, protože diktátorský stát přece dá "potřebným".

 V historii se přece stále střídá svoboda s nesvobodou, tak co kolem toho tolik keců. Prezident s podporou komunistů a komunisty fakticky nadiktovaný už dnes nemůže nikoho překvapit. Překvapilo by jedině, kdyby si konečně ČSSD vytvořila program kterým by se profilovala jako jedinečná levicová strana bez populistických metod. Na to by tam však musely být mozky a ne hromady hnoje!

Džejpí 3.8.2007 8:52

Re: "Až nás budou miliony..."

Naprosto trefné. Není k tomu co dodat! R^

Alfred 3.8.2007 9:29

Re: "Až nás budou miliony..."

Co preferuje volič levicový známe. Co však chce ten pravicový? Musí se nechat bez odporu levičáky převálcovat? Demokracie není jen hlasování - důležitá je i dělba záležitostí na veřejné a soukromé. Do soukromých mi nemá nikdo co žvanit, hlasuje se jenom o věcech veřejných. Žádný "Lid"  nemá co žvanit jedinci do jeho preferencí, zdraví, lásek, oblékání, stravování, trávení volného času... prostě věcí, do kterých veřejnosti nic není . Levice by naopak ráda rozšířila hlasovací "demokracii"  na všechno, obzvlášť však na peníze. Nemáme na pivo a támhle Karel vypadá, že je v balíku? Vezmeme ho mezi nás, dáme demokraticky hlasovat, a hned je na hospodu. Že Karel nesouhlasí?  Nechce mít s naší partou nic společného, dokonce nás označuje za bandu opilců? Máme přece demokracii, kdo mezi nás patří nebo ne rozhodujeme my .Pokud nebude respektovat naši volbu, není demokrat a dostane poprávu na hubu. Hajzl jeden nesolidární. Nemá rád lidi.  Tohle je metoda levicových pijavic. Čiré násilí maskované ušlechtilými frázemi. Pravice by si měla prosadit právo na obranu. Právo jednotlivce na nečlenství ve spolcích a organizacích, z kterých  plynou jen nevýhody, právo nedružit se s kýmkoli, odmítnout společnost, lidí, se kterými se necítí dobře. V sexu něco takového platí už dávno. Kde jsou ty doby, kdy partnery určovali rodiče.

Janderka 3.8.2007 5:57

Komunistická strana je zpět a nadlouho! Jistě, bolševník i bolševik jsou nezničitelní! Ále co, vždyť si to soudruh Václav Havel přál! Jeho tlustá čára za zvěrstvy komunistů se ztenčila.

pavlik 3.8.2007 4:26

prima volba

Celkem pekny clanek. Situace je zrala pro primou volbu prezidenta. Z hlediska ODS je logika jasna: volit Klause. Verejnost ho toleruje, Klaus je svym zpusobem symbolem vlady ODS, tak proc neudelat remake? Kamen urazu je v tom, ze Klaus je svym hloupym anti-environmentalnim aktivismem absolutne nevolitelny pro stranu Zelenych, coz pri soucasnem rozlozeni sil v parlamentu znamena, ze v pripade ze KSCM pujde spolecne s CSSD (coz je vice nez pravdepodobne) ma de-facto nulovou nadeji na zvoleni.

ODS by mela intenzivne uvazovat o alternativnim kandidatovi - coz ji pri predstave, ze se by pan ex-prezident mel v pripade sveho nezvoleni vice casu na "praci" uvnitr strany vubec nezavidim. Vyskocil mi pan Bem.

Jinak si myslim, ze jedinym slusnym demokratickym resenim by byla prima volba prezidenta, tohle vecne parlamentni handrkovani nicemu neprospiva.

Janderka 3.8.2007 6:01

Re: prima volba. Jak se Pavlí do volby prezidenta navlík. Ty kujone, ODS by měla vybrat protikandidáta Klause, když ostatní strany toho nejsou schopny? Ty jsi ale podšívka!

VIK 3.8.2007 7:42

Re: prima volba

Mýlíte se, na zvolení ve třetím kole stačí 141 hlasů, což jsou ODS + KDU dohromady 152. Takže situace je jiná, jasně pro Klause. Jeho protikandidáta si neumím předtavit, takový aby byl přijatelný pro všechny mimo ODS, neexistuje.

Jan 3.8.2007 3:50

Bez obav, Haasi, pokud budou Klause

zase volit vsichni modri i rudi komuniste v poslanecke snemovne a senatu, tak jako tomu bylo v roce 2003, potom ma (Klaus) znovuzvoleni jiste i pristi rok. Topolanek opet domluvi podporu v klubu KSCM, jak to podle sveho priznani udelal i pred peti lety, koneckoncu mnoho soudruhu zna urcite velmi dobre osobne jakozto syn ze superbolsevicke rodiny. A Klaus se potom prijde ponizit a skemrat o komunisticke hlasy pred Filipem a Grebenickem dalsimi soudruhy a soudruzkami. Ma uz v tom praxi.

Janderka 3.8.2007 6:03

Re: Bez obav, Haasi, pokud budou Klause. Český Honzo, při výčtu barevných komunistů jsi zapomněl ještě na zelené, oranžové a bezbarvé, ti jsou nejhorší!!!

Jan 3.8.2007 7:22

Re: Re: Bez obav, Haasi, pokud budou Klause. Český Honzo, při výčtu barevných komunistů jsi zapomněl ještě na zelené, oranžové a bezbarvé, ti jsou nejhorší!!!

Ja jsem, Janderko, australsky Honza.;-P

jamo 3.8.2007 16:08

Re: Re: Re: Bez obav, Haasi, pokud budou Klause. Český Honzo, při výčtu barevných komunistů jsi zapomněl ještě na zelené, oranžové a bezbarvé, ti jsou nejhorší!!!

Aha, no jo, to asi máte po boxu s klokanem ;-P

takysoudruh 3.8.2007 2:04

Ne, nemate pravdu, pane Hass

Komunisticka strana se od nikde nevratila, nebot nikdy neodesla. Pouze chytrou hrou, zbastenou ji klici cinkajici verejnosti, celkem uspesne zvladla zmenu systemu rizeni, kterezto jiz jen zbytky pomatenych setrvacne stale nazyvaji revoluci, byt jen "sametovou".

Staci se jen rozhlednout kolem sebe, ktera spolecenska trida opet drzi v rukou veskerou hospodarskou (a z toho plynouci i politickou) moc a uvidite, ze to je ta stale stejna "manazerska" parta z doby pozdni normalizace, byt tu i tam jiz zase omlazena svym vlastnim dorostem, jen s tou zmenou, ze co drive tato skupina toliko spravovala "jmenem pracujiciho lidu", dnes jiz primo vlastni.

Proto take, zrovna tak jako komuniste vybrali a zvolili Vaska (pozdeji receneho Veskrnu) toho jmena na Hrade jiz pateho a podobne jejich hlasy rozhodly o volbe Vaseho guru, pane Hass, to je Vaska VI. (jinak take receneho Profesor) pristi vysedavatel na Hradnim trunu bude opet vybran a zvolen komunisty, jedno pod kterym stranickym plastikem se ti kteri zrovna nalezaji.;-)

Jiří Chýla 3.8.2007 0:42

Máte pravdu pane Haasi,

"Komunistická strana je zpět. Je opět a definitivně vážným politickým hráčem. Je svým významem dominující stranou na levici. Je tady, pevně a nadlouho." jen jste zapomněl připomenout, že je tomu tak v nemalé míře proto, že se v březnu 2003 o její hlasy ucházeli kromě paní Moserové všichni tehdejší kandidáti na prezidenta, VČETNĚ Václava Klause. I on ji tedy svým tehdejším přístuppem legitimizoval. Kdyby se zachoval jako paní Moserová, nebyl by možná prezident (ale spíše i v tom případě), ale dal by silný příklad, jak se ke komunistům chovat. A Vy byste možná dneska nemusel hořekovat nad tím, jaký mají ti komunisté stále vliv.

lumpík 3.8.2007 0:53

Re: Máte pravdu pane Haasi,

Mezi námi, kdo napoprvé volil Havla, čím přičiněním se dostal agent Falmer do místopředsednického křesla sněmovny?

Prétextat 3.8.2007 1:25

Re: Máte pravdu pane Haasi,

S mnohým se dá souhlasit (myslím v článku pana Haase), ale pomoc komunistům ze strany ČSSD nevidím tak důležitou. Tím hlavním je totiž typický levicový volič. Zkuste zapátrat v mysli, zdali neznáte nějaký reprezentativní exemplář - v montérkách, nebo třeba nějakého ouřadu, důchodce který celý život budoval, zkrátka ty zhrzené, vystrašené. Myslíte, že jim stačí takový Špidla coby ochránce před asociálností kapitalistů, necitlivostí trhu, a já nevím co jim všechno hrozí. Ty strany jsou takové, jak je chtějí mít jejich voliči, Paroubek a Filip jsou paradoxně muži na svém místě, a jejich nástupce bude muset být podobný a to tak dlouho dokud se nevymění voliči.

Pokud se týče pol. komentátorů, pak nelze než souhlasit, pro pobavení zvláště doporučuji vyhledat poslední výplody pana Pehe ve stylu "přání otcem myšlenky"

Slava 3.8.2007 2:03

Re: Re: Máte pravdu pane Haasi,

Normálně na takové bláboly nereaguji, ale teď mi to nedá. Vy umíte myslet jen v pojmech napravo a nalevo, pravicový a levicový volič. Jaksi úplně pomíjíte voliče soudného, který uvažuje vlastní hlavou a posuzuje politiky, které platí ze svých daní, podle toho, jakou práci odvedou. A  jakkoli se mi zdálo, že socdem se ta práce moc nevedla, byli proti tomu, co předvádí tahle sbírka exotů mistři svého řemesla. Pokud nevidíte, že ohrožují všechny, jste trouba. Zatím si třeba myslíte, že se vás to netýká, ale stačí chvilka, a budete se divit. Ovšem patrně pozdě.

Janderka 3.8.2007 6:08

Re: Re: Re: Máte pravdu pane Haasi, Sláva,vivat!!! Sláva není napravo ani nalevo, avšak levá se mulíbí více. Slava se prezentuje jako chytrá horákyně, ale ta rudá z něj čouhá na sto mil!!!

VIK 3.8.2007 7:49

Re: Re: Re: Máte pravdu pane Haasi,

Vidíš to, vy jste podle toho jak píšete, levý nebo levá jeednoznačně. Vždy bude previcový nebo levicový pojem politiky. Zásady a způsoby jsou neslučitelné. Kvalita politiků je až ve druhé řadě a měla by znamenat v příštích volbách bud další vítězství nebo prohru.

David 3.8.2007 8:09

Re: Re: Re: Máte pravdu pane Haasi,

Vám nezbývá, než emigrovat nebo spáchat sebevraždu. Emigraci doporučuji buď na Kubu nebo do KLDR či Běloruska. Kdybyste emigroval jinam, svých chmurů se nezbavíte. Možná naopak...

Projekt_B 3.8.2007 8:31

Souhlasím se Slávou

Pojmy levice a pravice už dneska používají snad jen Češi. Tyhle pojmy už jsou dávnou out. Od dob Francouzské revoluce, kdy tyto termíny vznikly, se toho mnoho změnilo a levicové ideály se zmixovaly s těmi pravicovými. "Levicové" vlády přijaly mnoho z "pravice a naopak. Např. v Británii Blair vnesl do své "levicové" strany mnoho klasických "pravicových" témat a v Dánsku zase Rasmussen do své "pravicové" strany přijal "levicová" a zabralo to. Ideální je vhodný mix, k tomu logicky dochází. Dneska se už běžně hovoří v termínech liberální a konzervativní. Vykřikovat hesla o pravici a levici, to je jen lákadlo na voliče. Je to jako povel pro cvičené psíky...tamhle jde pravičák/levičák...trhej!!!   

jamo 3.8.2007 16:04

to Slava

kdybyste, Slavo, nenechal hněv, aby cloumal vaším majestátem, nebyl byste za úplného b l b a. Pokud vy vidíte dnes ohrožení VŠECH a neviděl jste ho za koaliční smrště KSČSSD (pod taktovkou Puchejře), pak jste ještě k tomu b o l š e v i c k é  h o v a d o.