29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Xaver 82.117 3.8.2007 12:03

Mám to chápat tak, že i vy už budete taky slušný?

8-o;-)

oakman 3.8.2007 12:10

Nadávat může mně, já tu jsem, můj dědek už ne.

Hele, moje názory si rád neměj, to je tvoje věc, ale když už si tu musíme občas rázně připomenout jak si tu leckdo notoricky lže do kapsy (po hříchu cizí) tak se tu nemusíme trumfovat ve fekáliích typu ........ nebudu jmenovat, jen by se ozvali.

Nesnaž se hlavně bejt zase lidově ironickej, znáš to, rád přitvrdim... můžeš mne maximálně zabít, změnit ne!;-P

Pete Brich 3.8.2007 10:59

Pane Haasi, výborné úvahy, jak jinak.

Pouze bych si dovolil připomenout, že potenciální má stejný slovesný kmen jako potenciál (protože potencionál je nesmysl).

PB

TBB - falešný mormonský kněz 3.8.2007 11:35

Re: Pane Haasi, výborné úvahy, jak jinak.

R^Souhlas, ale každý nedovzdělaný zoufalec s převahou hloupým vlastní opakuje do nekonečně např. "potencionální nebezpečí" (např. radaru, ale to sem nepatří, i když možná i ano?).

TBB - falešný mormonský kněz 3.8.2007 11:36

Re: Re: Pane Haasi, výborné úvahy, jak jinak.

Jistě, že dokonečnA

huhu 3.8.2007 10:45

díky pane haasi, přesný komentář

ano jakýkoliv protikandidátV.Klause, který by měl mít naději neprohrát naprosto přesvědčivě musí být kandidátem ksčssd. A k tomu, aby byl takto onálepkován, při minimální naději na úspěch svolí jen komunista nebo zoufalec nad politickým hrobem nebo už v něm - Dienstbier je z tohoto hlediska ideální kandidát, inteligentní a perspektivní politik by tohoto šaška Rokovi s Falmerem nedělal. A je jen příznačné, že se k nim připojuje jako zatím vždy (čálfa atd.atd) havlova pravdaláska, která "s komunisty nemluví"...

balthasar 3.8.2007 12:16

Re: díky pane haasi, přesný komentář

Zatimco Vašek Klausů je chytřejší a proto s nima mluví 8-o

huhu 3.8.2007 12:50

Re: Re: díky pane haasi, přesný komentář

V.K nikdy nedělal ten demagogický tyjátr jak s komunisty nemluví. A pokud nejste schopen registrovat rozdíl v přístupu V.K a "pravdalásky" ke komunistům a komunismu u nás, a efektivnost těch dvou přístupů, tak to svědčí spíše o vás a vašem IQ..;-)

balthasar 3.8.2007 13:30

Re: Re: Re: díky pane haasi, přesný komentář

No pokud máte pocit, že jsem ten rozdíl v předchozí větě nevyjádřil, tak sem snad takové pojmy jako IQ vůbec netahejte, huhu. ;-D

Kratochvíl 3.8.2007 10:42

vnuk

Ty jsi vnuk jedině nějakého cvoka.

Kratochvíl 3.8.2007 10:40

dotaz

 a co rodiče?Je ta vaše choroba/debilita/ dědičná.Kdo z vaší rodiny debilní?

MOON 3.8.2007 10:38

KSČM volí Václava Pružinského

Členové KSČM  a bývalí členové KSČ, toho času ODS, budou vždy jednotně volit Václava Pružinského Klause ,neb mu za mnohé vděčí.Nebýt tohoto agenta GRU již dávno bychom v této zemi s komunisty udělali pořádek a poslali je tam kam patří - do rezervace.Pod ochrannou rukou Václava však úspěšně přežívají a budují si nové pozice ,lidu je občas předhozena ohlodaná kost(soudkyně Polednová) aby nabyl dojmu ,že se proti komunistům něco dělá ,ale to je tak vše.A tak my si tady žijem.Hezký den MOON

huhu 3.8.2007 10:46

Re: KSČM volí Václava Pružinského

ty musiž být totálně blbej :-D

sociolog 3.8.2007 11:57

Re: Re: KSČM volí Václava Pružinského

Proc si to myslite? Mate ten prognostak, s jeho zvlastnim polistopadovem zaukolovanim, prohlednuty? Je tedy ani nahodou...

oakman 3.8.2007 10:36

Pokus o znovuzrození pravice

si také celkem pamatuji - tehdy se prostě tvořily party idí, kteří si věří. Charta, bankovní parta kolem Klause, který byl v té době daleko smířlivější k Havlovi než třeba Ježek a jeho ODa, která "kotelníky" nemusela již od začátku. Tehdy byla i levice roztříštěna do mnoha frakcí, které si hrály na samostatné strany, takže tříštění na ODA/ODS/KDS nevypadalo tak zle. Nicméně, bylo to fatální, protože v každé partaji byla jen menšina lidí, kteří chtěli dělat politiku a většina korytářů, kteří konečně potkali svou životní šanci. Pokud by tu byla jedna dominující strana, vnitřní nedostatek mozků by nebyl řešen tolerancí schopných grázlů, kteří přivedly všechny tyto tři strany do roku 1998 zu grund.

Problém je v tom, že zatímco levice prostě navázala na 68 (Havel neměl nikdy na co politicky navazovat, on se jen pokoušel navazovat na TGM jako symbol - hlava státu, jako politik mu nesahal po paty), u pravice tu není nikdo, kdo by navazoval (jsem vnuk jednoho z místopředsedů Agrárníků a nehodlám nic exhumovat - to už prostě nejde), není tu v podstatě na co navazovat, protože autentická pravice u nás skončila jak známo v Košicích 1945. Co se dělo potom, to je katastrofa české "demokratické" levice - pravice už seděla za to, že jako ti levicoví "demokraté" nezdrhla do Londýna či Mockby. To tenkrát také vlastně Beneš tvrdil, že kdo nezdrhl, je tak trochu kolaborant.... ten měl viset už v 38...

Kratochvíl 3.8.2007 10:38

Re: Pokus o znovuzrození pravice

konec přestávky!!!  DO PRÁCE!!!!!

druid 3.8.2007 10:51

Re: Re: Pokus o znovuzrození pravice

pro vás to platí taky.

oakman 3.8.2007 11:04

Fomo Faber nemá smysl poučovat o významu slova VOLNO

Von 3.8.2007 11:20

Re: Pokus o znovuzrození pravice

Ach Oakmane - proč téměř vždycka musíte výborný příspěvek něčím pokazit? Zde tím míním Vaši poslední větu. /Na Vaše jiné invektivy - víte , že tu píší i penzisti?/

Von 3.8.2007 11:22

Re: Re: Pokus o znovuzrození pravice

Omluva - ta invektiva byla od jinud - promiňte!

oakman 3.8.2007 11:28

Aha, tak tohle rozvedu pro větší názornost

Pan Beneš tvrdil, že všichni, kdo se nevzdali své odpovědnosti a nějak se snažili řídit ten paskvil zbylý z Benešova ČSR - druhou republiku, byli kolaboranti. Můj dědek měl papír na kterém mu dali doživotí v Dachau už v dubnu 40, po listopadu, vrátil se v roce 45, aby si s ostatními členy vedení AS vyzvedli Své velké a Malé Dekrety.....

Já jen tvrdím, že Beneše měli pověsit už za to, jak zmizel "poanglicku" a nechal tu 14 milionů lidí si to jeho "Dobro pro národ" vyžrat až do dna. Můj dědek říkal: Beneš měl viset už zato, že nás nenechal chcípnout jako lidi v uniformě a botách, tak jsme umírali jako zvířata v lágrech.

Von 3.8.2007 11:43

Re: Aha, tak tohle rozvedu pro větší názornost

Oakmane  - děkuji za rozvedení - chápu, že po osobní zkušenosti můžete mít takový názor! Jen se mi zdá, že důležité je slovíčko MŮŽETE, ale NEMUSÍTE!

balthasar 3.8.2007 12:15

Re: Re: Aha, tak tohle rozvedu pro větší názornost

No von je to pak nechal všechny ještě vyžrat podruhý v osmačtyřicátym .. ale to už musel. Akorát se nemusel historicky znemožnit podruhý /tu blamáž s atentátem nepočítám/.

Sýček 3.8.2007 16:15

Děkuji, vnímám to podobně,

takový názor je žel v menšině. Snad až nyní po kritickém vydání Benešových dekretů se něco změní.

Pete Brich 3.8.2007 11:59

"... on se jen pokoušel navazovat na TGM jako symbol ..."

Dokonce zkoušel jezdit na koni ;-D;-D;-D

PB

Kratochvíl 3.8.2007 10:33

oakman

Flákači,že pracovní době tady slintáš je věc tvých vedoucích,ale ty žvásty jsou hrozné.Jdi raději pracovat-za to jsi bývalý bolševiku placen.

Kelner 3.8.2007 10:33

Omyl

Nemohu si pomoct, ale všichni ti zásadoví demokraté, kteří volali nebo volají po zákazu komunistické strany si neuvědomují jednu zásadní věc. Pokud by tato strana byla zakázána nikdy by se k moci u nás nemohla dostat pravice. Byl to geniální tah, když komunistům byla umožněna další existence, protože tím na dlouhou dobu došlo k rozdělení levice.

Lea 3.8.2007 10:09

politická vůle k zákazu KSČ hned v počátku 90.let nebyla

začalo se přešlapovat na místě,reakce lidí nedala  na sebe čekat a zvolila si reformy  + vidinu  zbavení se komunistického marasmu.Reformu  nám ovšem do praxe uvedli  bývalí komunisté,kterými se Klaus obklopil.Ať to byl Kočárník,Stránský,Dyba,předseda CZV KSČ Dlouhý  a  další .O rady z řad emigrace jsme nestáli, i když dodnes nechápu proč.Jestliže se nyní chytáme za hlavu,proč se věci mají tak jak mají,měli bychom si přiznat,kde se stala chyba. Ono nelze rozlišovat komunisty na ty naše,nyní konzervativně smýšlející, na ty jejich,kteří se ocitli  ve zbylých stranách  a zbytek,jež se  ke KSČM hlásí. Morální odpovědnost  nesou všichni.Václava Klause nevyjímaje.

oakman 3.8.2007 10:21

Leo, pamatuji si ty dny velmi dobře

Když se ve Špalíčku zakládalo OF, byl tam téměř každý druhý bývalým komunistou. Nebylo chybou VK, že v OF měli před rozpadem na ODS a OH navrch Charisté a Obrodáři - skoro samí exbolševici.

Ono se vám také z balkonu nedalo říci, že pro nás studenty je saša Dubček stejnej churrack jako Mikeš Jakeš. Vám se tehdy nedalo moc vyprávět o uranu - to by měl kdejaký Dienstbier, Kohout, Pithard, Jičínský a pod problém s vlastním životopisem.

Cílem celé téhle hry bylo vytěsnit z hlav lidí léta 50., protože by nikdo nelkal nad "utrpením disentu po roce 1977ů a mnozí mučedníci by rázem stáli na místě vrahů. Jsou tu totiž mnozí, které Husák uplatil za normalizace natolik, že si nejsou komunistické zločiny ochotni připustit dodnes.

P.S. Přál bych vám vidět reakci Havla na jeden můj jed v disku, když se rokovalo o tom, že hrozí, že ho Slováci budou kandidovat "nadivoko" proti Havlovi. Navrhoval jsem obžalovat celou jeho partu z vlastizrady - Národní shromáždění jim nedalo pokyn podepsat Moskevské protokoly, z právního hlediska se všichni kromě Kriegla dopustili vlastizrady. Dodávám že to slyšel i Mlynář a Bělohradský.....:-D 

Lea 3.8.2007 10:41

Re: Leo, pamatuji si ty dny velmi dobře

s odstavcem 3 naprosto souhlasím. O tom jsem psala u Doležala.  Chartisté nedokázali překročit vlastní stín,opravňovali si jako odpůrci socialismu nárok na většinový podíl toho koláče politické  moci a nebylo vhodné upozorňovat na minulost mnohých z nich.Odstavec 4 - zajímavé počtení. Něco jsem o tom také slyšela. Vůbec jste se však nedotkl mé poznámky k emigraci.