29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Lea 3.8.2007 11:00

Re: Re: Leo, pamatuji si ty dny velmi dobře

nikoliv odpůrci socialismu,ale tehdejšího režimu. Tož tak.

oakman 3.8.2007 11:10

O emigrantech nemá smysl mluvit

O no je těžké je i uchopit jako jednu skupinu - ony ty důvodny pro emigraci byly rozličné a existuje drastický rozdíl mezi tím poúnorovým sokolským skanzenem v Texasu a mentálními vexláky a donašeči, které jsem poznal v Německu.

Charta - to je zastydlý Woodstock.... na hulení távy, hajlování pro Piece (of what??) a trsání u androše se stát nepostaví - a tahle lidská práva jim šlo. To byli vesměs malí lidé s touhou po "kulturním autonomním mikroprostoru". Kdyby nebyl bolševik dogmatik a totalitář, Charta 77 nikdy nevznikla - ona nenapadalal socialismus, ale pouze jeho konkrétní soudobou formu.

Von 3.8.2007 11:37

Re: O emigrantech nemá smysl mluvit

Oakmane - děkuji za tyto vzpomínky. Ač budu asi postatně starší /ročník1935/, a bohužel v listopadu jsem si netroufl vstoupit do víru politiky, mám velmi podobné názory na tehdejší, a asi i na většinu dění tady u nás. No - já už s tím nic neudělám, ať volím jak volím / ne že bych se nějak točil!/, výsledek je jaký je!

Pete Brich 3.8.2007 11:53

"Kdyby nebyl bolševik dogmatik a totalitář, Charta 77 nikdy nevznikla - ona nenapadalal socialismus, ale pouze jeho konkrétní soudobou formu."

R^PB

oakman 3.8.2007 10:08

Dva pokusy o polidštění levice

byly provedeny v devadesátých. To, že komouši radši Grebeníčka než Svobodu, to mne nepřekvapilo, ale Gross za Špidlu, to byl jasný konec samostatné socialistické politiky u nás, to byl počátek toho lumpensocanství, které jen trapně napodobuje bolševickou politiku konfrontace a úsilí o diktát. Zásadním důkazem je fakt, že bolševik, poněkud pohublý pobytem v opozici/ izolaci, zkusil vyměnit supergrázla Grebeníčka za "grázla s lidskou tváří" Filipa a těžce prodělal, zatímco neschpný socan může bolševickému bafuňáři Paroubkovi lízat nohy - bez něj by válčil o přežití.

Závěr je jednoduchý - pozice se dnes zamotala tak, že socan - zdánlivě vedoucí tu dvojspřež je veden grázlem, který se poouší pod metařskými barvami socialismu dělat tu nejbolševičtější politiku a meritorně by se náramně hodil na předsedu komoušů, zatímco originálkomouš je veden chlapíkem, který zkouší vypadat jako socan. Je to náramná habaďůra na ty levicové voliče, kteří by sice bolševickou politiku neradi (verbálně, buh ví jak je to uvnitř), ale pod pláštíkem socanským ji tolerují. Taková malá hra kočky s myší. Tedy s místním levicovým intelektuálním bloudem, který chce do toho "mádáti dal" kupeckého světa chce vtlačit nějaké to "filosofické duševno", že páni Chartisté??

oakman 3.8.2007 9:56

Co je na tom největší tragedie??

Kromě VK tu mezi cca 1000 činnými politiky ANI JEDEN potenciální vyrovnaný soupeř!! Teda je, ale na stejné straně, tudíž "v záloze. Napravo vidím možnosti, nalevo platí to samé jako v případě Klause - nejsou lidi. To je k zamyšlení....

Co je špatně na místní levicové politice? Odpověď se zdá být jenoduchá. Levicoví průměrní politici jsou natolik šediví, že je v jejich přirozeném zájmu vytěsňovat své leadry. Pokud se porozhlédneme po "Dějinách Socana v Čechách", zjistíme, že ten nechutný modus operandi tu funguje již od počátku mocenské prostituce socana jako bolševického tajtrdlíka v roce 45. Jak známo, první vnitřní stranický pučista byl Fierlinger. Nechci tvrdit, že Zeman na něj navázal politicky, to bych Milošovi ublížil, ale mocensky vypadal jeho "převrat" proti Horákovi velmi podobně. No a pak už to jelo jako na másle - jakmile nám pan předseda přeroste přes hlavu, polibdíro ho sejme. Necítíte tu podobnost s třeba slavným pobytem Nikity ve Varech??

Poučení z toho je jen jedno - v naší levici dodnes odmítají osobní zodpovědnost, tudíž vypuzují ty, kteří jí byli ochotni nést (Zeman, Špidla, Mertlík, Jahn, Rusnok), a naopak pečlivě udržují status quo, při rozdělení moci mezi jednotlivé gangy.

Paroubek do toho nezapadá, on je spíše úkazem toho, jak se socan ohne vždy, když mu velí nastojáščij bolševik. Tento druh personality evidentně na socana působí, zatím tu nevidím obvyklou síť "přátel", kteří dbají na demokratickou rovnováhu moci v partaji a šedivost jejích vedoucích oleandrů.

Von 3.8.2007 10:08

Re: Co je na tom největší tragedie??

Docela přesná analyza naší levice a našich levicových skoropolitiků. Ale - kdyby se provedla podobná analyza naší "pravice" /bohužel by se to stále mělo psát v těch uvozovkách /, tak by to nedopadlo o mnoho lépe! Samozřejmě zejména zásluhou "pravicových skoropolitiků". Až se to bojím napsat, ale co z toho vyplývá? Že by se oprášila myšlenka SILNÉ středové strany? Možná by to bylo lepší, než stále opakovat, že politika je stejně jen svinstvo.

oakman 3.8.2007 10:11

Obnovme myšlenky Agrární partaje - a ODS bude velmi sexy středovou stranou

Konečně bude tím, čím vždy byla.

Von 3.8.2007 11:56

Re: Obnovme myšlenky Agrární partaje - a ODS bude velmi sexy středovou stranou

Oakmane - jistě víte, že náš venkov se bohužel změnil tak, že i tato Vaše myšlenka je - stejně jako moje středová strana - pouhou utopií. A tak to musíme zahrnout do lítosti!

druid 3.8.2007 10:15

Re: Re: Co je na tom největší tragedie??

silná středová partaj je blud. čím déle nelevicoví, politicky angažovaní lidé v něm budou žít, tím pro ně hůře.

Von 3.8.2007 11:51

Re: Re: Re: Co je na tom největší tragedie??

No - vždyť jsem taky napsal, že se bojím to napsat! Ale stejně - prostě mě mrzí, že není možné vzít si z pravice i z levice to nejlepší! Lidé zřejmě na takovýto kompromis nemají a já si myslím že je to škoda. Toť vše.

druid 3.8.2007 10:12

Re: Co je na tom největší tragedie??

levice je kolektivistická, nesnáší přečuhování, a proto si své hlavy vždycky řeže. dřív nebo později to potká každého levicového lídra.

oakman 3.8.2007 11:31

Důkazem je Tony Blair

tomu nepomohlo ani 4,5 milionu voličů, které si dovezl z třetího světa...:-D

TBB - falešný mormonský kněz 3.8.2007 11:56

Re: Důkazem je Tony Blair

Akorát, že měl  nejdelší volební období v premiérském křesle po WW II , jehož se zjevně vzdal postuz ve prospěch toho, aby strana pokračovala dál, i když Gordon Brown má už do začátku dost pošramocené renomé.

Švejk by o vás řekl "Já když si čtu jejich inteligentní příspěvky, voni inteligente, tak chápu, že "čubičky" jsou s ohledem na IQ národa ten nejlepší plátek ke čtení spolu s Bleskem, Šípem a AHA"".

Zkuste se podívat, kolik nesmyslných blábolů jste kolem sebe jen dnes nasvinil - a v minulosti pod jinými nicky - leč podle řečí a skutků poznáte je. A to úsloví pochází ještě z doby před vynálezem knihtisku a dávno před IT věkem, kdy každý ubožák vašeho ražení může bohužel beztrestně mlátit do klábosnice a kazit vzduch. Doudfám, že nejezdíte veřejnou dopravou, byl by to asi zážitek srovnatelný se setkáním s našimi zasloužilými bezdomovci.

oakman 3.8.2007 12:07

Zkrať to kázání, mormone - stačí lakonické - nesouhlasím...

:-D:-D

balthasar 3.8.2007 12:24

Re: Co je na tom největší tragedie??

No mně to připadá trochu jinak .. prostě socani proti pravicovym bolševikům museli z čistýho pudu sebezáchovy konečně nasadit bolševiky levicové. Jelikož se ukázalo, že nebolševickej socialista si bere servítky, který mu postupně omotaj ty druzí kolem rukou, noh i krku a dopadne jako ti dva před buldosérem. Čili bych se nejdřív ptal, kdo v politice volí zbraně -- ony si pak už odpovídající perzóny najdou.

Milda 3.8.2007 9:53

Já jsem reálný kandidát

Nikdo mě nezná, nic jsem v politice neprovedl, jsem tedy čistý jak lilie. Budete volit špínu nebo mě?

Arthur Longen 3.8.2007 9:33

KAREL SCHWANZENBERG!

neuplatnej, cestnej, respektovanej, prekvapujici :))

F2 3.8.2007 9:55

Re: KAREL SCHWANZENBERG!

Feudál jako kandidát komunistů ? Úsměvné :-)

druid 3.8.2007 10:40

Re: Re: KAREL SCHWANZENBERG!

no co, buržoazie je jejich společný nepřítel ;-)

PETR 3.8.2007 9:30

Na Hradě musí být silný pravicový politik

protože se musí počítat s tím, že by po příštích volbách mohla být silnější ČSSD ( +KSČM, v tom s panem Haasem souhlasím) a měli by pak Sněmovnu i Hrad. Takže - musí se volit Klaus, ať se nám líbí nebo ne. Na nikom pravicovějším, arogantnějším, všeználkovějším , vzdělanějším a i oponentům nepříjemnějším se neshodneme. Tak se domluvme, že jej budeme podporovat, i když se nám v mnoha věcích nezamlouvá. Tercium non datur ( Třetí řešení neexistuje). Buď 1) Klaus, nebo2) politik blízký levici. Samozřejmě, líbil by se mně  např. pan Schwarzenberg, ale ten je bez podpory ODS nezvolitelný. A ta už svého kandidáta nominovala.  

druid 3.8.2007 9:38

Re: Na Hradě musí být silný pravicový politik

podstatné je taky to, že lepší kandidát, než klaus v současné době není a hned tak nebude. např. dienstbier je o ligu níž.

oakman 3.8.2007 9:27

Hezky napsáno

Tak tak, v minulých volbách do parlamentu byl Paroubek  vyštván z Prahy a jeho nohsled Ráth vypráskán u voleb Topolánke, kterého většina Pražáků bere za jistý druh moravského přírodního úkazu. VK je proti němu rozhodně větší státnická figura a proto nehrozí, že by Topol zkoušel vodit Klause na vodítku.

Na druhé straně to hrozí přímo akutně. Paroubek & gang si prostě nemůže dovolit nominovat člověka, který by ho "zastínil". Oni se pánové Paroubek a Filip zřejmě rozhodli opakovat politiku Národní Fronty - někoho zkorupujeme, ostatní zastrašíme či zkriminalizujeme, chceme vládnout jménem chudiny, tak proč se lísat do hlav slušným lidem, když dobytka je tu dost i na majorát, že. S touhle politikou je státník pod režií tohoto dua nesmysl. Byl by příkladem člověka, který se nebojí "těch naproti", nevládne zřetelně PROTI zájmům té poloviny národa, která pro socanbolševickou lumpenpolitik nemá žaludek a dokazuje svoje státnictví tím, že není vazalem "jednotné linie" našich bolševických recyklátů.

Jyrka nasedl na koně, který jede do pekla konfrontace za každou cenu - nevidím idiota (kromě Dienstbiera, ten rád každou prebendu, která se nabízí), který by přisedl...

jerry 3.8.2007 9:30

Jenže Paroubka zastíní skoro každej /tedy kromě Topolánka a špiček ČSSD/

takže ten kandidát musí bejt spíš komickou figurou /jako Dienstbier/ a pak zas nemá proti Klausovi šanci.:-)

Karel 3.8.2007 9:30

Re: Hezky napsáno

Snad se mi ještě nestalo, abych souhlasil s oakmanem, ale teď musím...

Von 3.8.2007 9:45

Re: Re: Hezky napsáno

Také souhlasím, ale - dalo by se to napsat MNOHEM SLUŠNĚJI a pak by to mělo zcela jinou VÁHU! Když ono to ale tady na Psu přímo svádí k takové formě.

omaha 3.8.2007 13:02

Re: Re: Re: Hezky napsáno

Vážený pane Von! Kdyby oakman psal slušněji, musely by být jeho příspěvky mnohem, mnohem delší. Je pravda, že by se třeba dalo napsat "přispěvatel poněkud méně vládnoucí svými mozkovými buňkami", ale krátké a výstižné "vůl" je výstižnější nejenom s hlediska  využití času!

Von 3.8.2007 18:15

Re: Re: Re: Re: Hezky napsáno

Ale no tak - Omaho! Určitě by to šlo krátce a slušněji. Ten Váš návrh by mohl dojít až do možná ještě známého : "SERVÍT JE VŮL!" s replikou " VŠICHNI JSTE VOLOVÉ - SERVÍT!" - Možná by se hodilo opravdu na všechny:

pozorovatel123 3.8.2007 9:12

No jo

V české novinářských, ale i jiných elitách je řada lidí, kteří při jméně VK mají pěnu u úst. A tito lidé, protože jsou elitami musejí nějak zdůvodnit (hlavně sami sobě), že se věci vždy nevivíjejí tak, jak by si představovali. Přece musí jít nějak s lidmi manipulovat. Jsou na to zvyklí a najednou to nevychází. Zdejší diskuse je toho dobrým důkazem. Naší elitě vadí totiž VK mnohem více než komunisté, a to vypovídá hlavně o této elitě. Jinak jde v článku o dobré zhodnocení situace.

amiZ .M 3.8.2007 9:23

Kdyby

"naší elitě" kLaus skutečně vadil, už by na Hradě nešaškoval. Necháme-li stranou jeho ekonomické výkony, peněžnictví, klima, lyžařské vleky, klece, ...pořád zústává skutečnost, že on ty komunisty na Hrad uvedl. Nemate Vás to nějak?