8.5.2024 | Den vítězství


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Stanislav 27.10.2007 18:26

Re: Re: Re: Re: Re: k věci!

Nechápu. Vždyť ode všeho zmíněného můžete mít co oko a ucho ráčí, ani ceny nebývají zásadní překážkou. Já tedy především "trpím" tím, že vím, co všechno nejsem s to za život přečíst a vidět.

Diskuse nad knihovnou je legální a namístě, jsou to veřejné peníze. Většina lidí chápe, že se musí problém plnícího se Klementina řešit, ale jsou různé názory na to, jak. Můj názor je, že se má především digitalizovat a pak můžou být archivní tisky prakticky kdekoli a dále si myslím, že blob je hnusný a v případě digitalizace ve své podobě nepotřebný.

Nosná témata -- zřejmě se společnosti celkem vede, tzn. spisovatelé nemají jednotné téma, do čeho tepat (komunismus, fašismus, všeobecná bída, drogová témata ...). Soukromě si myslím, že by bylo ještě hodně o čem psát, ale války máme (zatím) "z ruky" a jiná, "všelidská" témata jsou obtížně uchopitelná, bonmotovitě řečeno "život lidskej je složitej" ...

westík 30.10.2007 15:52

Re: Re: Re: Re: Re: Re: k věci!

R^R^

Naďa 27.10.2007 15:09

Bravo!!!

Pan Jelínek velmi dobře popsal diletanství vládní garnitury  pokud se zahraniční politiky týče! Jen se divím těm, kteří to nemohou jaksi strávit, samé modré straky určitě!

Pane Jelínku, ještě jednou výborně a jen tak dál!!!!>-

Kajan 27.10.2007 18:43

Re: Bravo!!!

Jelánku a Naďo, Vy jste vůl a kráva ! Dzp.

Henry 28.10.2007 9:27

Re: Bravo!!!

Snad diletantství? Navrhuji nepoužívat cizí slova a snad ještě osvěžit si pravidla užití pátého pádu. 

strejda 28.10.2007 11:36

Re: Re: Bravo!!!

Zajímavé! Vůl a kráva vám nevadí, špatný pád vámi otřásl. Lépe by také bylo napsat . ... a snad si ještě osvěžit pravidla ... I čeština se vyvíjí a co bylo in v 19. sloletí, je dnes poněkud zastaralé.

Henry 28.10.2007 17:24

Re: Re: Re: Bravo!!!

Strejdo, zjevně jsem reagoval na příspěvek, tedy nikoli na reakci. Pokud jsem správně pochopil druhou část repliky, jedná se o nemotorný pokus prohlásit můj sloh za archaistický.  Ve světle takového prohlášení jeví se ovšem být zajímavou syntéza "19. sloletí" a slůvka "in".

třitečky 27.10.2007 13:14

Ta Vaše stranická linie je hodně cynická, autore

Ta Vaše stranická linie je hodně cynická, autore. Jednak se přizpůsobit a nerozlišovat mezi rozvojovou a humanitární pomocí, aby se lidé mohli oprávněně pohoršovat a na druhé straně věděli, kdo je ten slušný, druhak ignorovat rozdíl mezi diplomaty a politiky ... Dál jsem to nečetl, dnes to prostě nešlo - bylo přiliš hnusné. Vy, Jelínku, nedokážete odhadnou míru akceptovatelnosti demagogie - toto bylo zacílilo na lidi s mentalitou fotbalového chuligána.

Organizace spojených národů je nejpokrytečtější a nejsocialističtější organizace na světě - pokud tam někdo pracuje, tak to asi zná a ví co tvrdí. Mimochodem. I váš kandidát na premiéra Kohout - t.j. velmi politický člověk - dokázal odlišit politickou a diplomatickou roli.

mik 27.10.2007 12:57

Poněkud amorální postoj

Nemyslím, že by bylo správné rezignovat na aspoň symbolický odpor vůči brutálním diktaturám výměnou za účast v orgánu jako je RB OSN, který je dvouma podobnýma brutálníma diktaturama totálně paralyzován.

Canrat se misemi OSN je poněkud pokrytecké, protože tyto mise čelí mnoha skandálům ale viditelný efekt nemají prakticky žádný. OSN ještě nedokázalo zastavit jediného diktátora, to se ukázalo v Jugoslávii, Sudánu, Barmě, ... a na mnoha dalších místech.

Jestli se máme v souvislosti s OSN o něco znažit je to reforma jeho činnosti a vyloučení alespoň těch nejbrutálnějších systémů z jeho rozhodovacích orgánů. Asi efektivnější by ale bylo vytvořit novou organizaci a OSN bez peněz USA nechat pomalu chcípnout.

nepolitik 27.10.2007 12:49

Další dokonalý JELBLABO dokazující, že

z mladého hlupáka se postupně stává hlupák starší. Tento blábol se velmi podobá  blábolům sportovních novinářů po prohraném mistrovství světa v hokeji. Rv(Y)Rv(Y)Rv(Y)Rv(Y)Rv(Y)Rv(Y)Rv(Y)Rv(Y)RvRv

Kamil Masajev 27.10.2007 11:56

Tudjman by měl radost

Zajímaly by mě názory angažovaných chorvatských diplomatů na etnické čistky v srbské Krajině, i když vlastně ani nezajímaly, už slyším o pochodu vlastenců chránících chorvatské obyvatelstvo... V žádném případě neobhajuji Srby v jugoslávských konfliktech, ale volba Chorvatska do RB pro mě znamená další klesání OSN z bahna do močálu.

Marat 27.10.2007 11:49

Jelínku Jelínku.Najdi si už konečně nějakou ženskou.Potom budeš mít jiné starosti.

To je toho: Není to žádná katasrofa.Nevím proč by měla ČR vůbec usilovat o tak bezvýznamné úřady.Je to výhodou jen  pro jednoho člověka.Dostává se mu obrovského platu.Jinak nic.P nějaký čas zase o nějaké Radě bezpečnosti neuslyšíte.Tak proč ten pláč.

strejda 27.10.2007 11:48

Jelínkovi

Chatová lůza zase má chvíli volného času a tak vytáhla do boje. Je fajn, že se odreagovávají psaním a snižují si tak hladinu adrenalinu. Už aby napadl sníh a dalo se lyžovat. Víte, jak by bylo milé žít jen s takovými lidmi? Vzpomínám na vynikajícího Koukolíka, nikdy se nemýlí.

Šnek 27.10.2007 11:36

Španělsko a Castro.

Bez ohledu na to, co kubánský diktátor se svým lidem už padesát let provádí, přátelí se údajně demokratické Španělsko s Castrem a EU mu oficiálně pošle přání brzkého uzdravení. Jak z EU, tak z pana Jelínka, je mi na blití.

strejda 27.10.2007 11:42

Re: Španělsko a Castro.

Jak se vám líbí Saúdové? Také na blití?

huhu 27.10.2007 14:45

Re: Re: Španělsko a Castro.

víte jaký je rozdíl ? Zásadní, kdo chce může ze Saudské Arabie volně emigrovat , neděje se tak, naopak by se tam řada cizinců chtěla dostat ...říká se tomu hlasování nohama....jak je to s Kubou ?

strejda 27.10.2007 17:22

Re: Re: Re: Španělsko a Castro.

takže vám svoboda či nesvoboda občana je zcela jedno, hlavně, že to vynáší. Fajn. Proč bylo 80% atentátníků z 11.září občany Saúdské Arabie a nebyl mezi nimi ani jeden Kubánec? Jak se říká takovému hlasování? Letadlama?

Stanislav 27.10.2007 18:33

Re: Re: Re: Re: Španělsko a Castro.

Pokud režim své lidi ve své moci nedrží násilím, nejde o tak zásadní nesvobodu. Se Saudy -- motáte akce režimu a akce státních příslušníků určitého státu. Saudové měli zřejmě především dost peněz na záškodnické akce, což s tím, že se pohybovali porůznu po světě mj. ukazuje na jejich relativní svobodu.

strejda 28.10.2007 0:22

Re: Re: Re: Re: Re: Španělsko a Castro.

Myslíte si, že kdyby atentátníky z 11.9. byli Kubánci, tak by na ně byl stejný pohled, jako na saúdské Araby? Jak by na tom byli Iráčané? Nenechávám si mozek vymývat cizí propagandou, nemám rád lorda Runcimana.

Snowy White 27.10.2007 23:10

Re: Re: Re: Re: Španělsko a Castro.

Nechci vám brát váš názor, jste jistým způsobem i vtipný, ale přece jen: Víte, systém centrálního plánování na Kubě je opravdu něco jiného, než systém v SA. Komunistický systém je totiž založen na prakticky výlučném společenském vlastnictví a toto se jaksi ve vašem srovnání s SA nenaplňuje. Zcela pominu demagogické vedení diskuse s oponentem a reakce kde mícháte pojmy v hruškojablečném tónu. To o tom castrovském komunizmu opravdu víte tak málo?

strejda 28.10.2007 0:19

Re: Re: Re: Re: Re: Španělsko a Castro.

Nejde mi tak o ekonomický systém, jako o politické svobody. A hlavně si nemyslím, že je diktatura snesitelnější jen proto, že země má obrovské zdroje. Proto se mi rozdíl mezi Kubou, Saúdskou Arábií a dalšímy nezdá velký. V porovnání ekonomických a sociálních možností je Kuba na tom lépe než třeba Egypt a většina afrických zemí. Na Kubě jsem několikrát byl, hodně jsem mluvil s lidmi, smí se to, a hodně se dověděl.

jerry 27.10.2007 11:34

Písnička pro pana Jelínka -kočka Nelly Furtado

http://www.youtube.com/watch?v=AO6SnX9s5-w

jerry je o 6 let starší, než Vy, pane Jelínku, ale dovoluje si Vám připomenout, že existuje i jinej svět, než to politologické žvanění o ničem, nesmyslné zasedání v různých radách a špidlovské mučení čtenářů nudnými články. Poradím Vám, najděte si normální práci, najděte si ženskou a vemte ji příští rok třeba do toho Chorvatska k moři.:-)

Václav 27.10.2007 10:49

Krize?

Lukáši Jelínku,

krizi prožíváš ty, je to vidět ze tvých článků , dělej s tím konečně něco.

PetrK 27.10.2007 10:43

Ještě že Bobopříspěvek

zařadili až za váš, protože vy plodíte přece jen větší pitomosti.

Slávek 27.10.2007 9:59

No nazdar

Pane autore , Vy jste se vtipné kaše musel ošklivě přejíst.

Stanislav 27.10.2007 15:43

Re: No nazdar

;-) ... R^

Jan H. 27.10.2007 9:44

Primitivni clanek

Velmi primitivni clanek. Unikani souvislosti nahrazuje vulgarismy, coz vsak nestaci. Rv

Magor Milda 27.10.2007 9:43

Bolestínská reakce

stačilo přece, mít předsedu zeměkoule s povedeným společníkem, t.č. zaměstnaným lepením pytlíků. Z toho členství v RB stejně pro nás žádná přímá výhoda nehledí. Padat si kvůli tomu do náruče s Mugabem nebo Putinem snad nemusíme.

Snad by neškodilo, připomenout si pravdu z evangelia: člověče, přičiň se a Pán Bůh ti pomůže! Neočekávejme milodarů, co si sami neuděláme, nebudeme mít. Teprve úspěšným úsilím ve zvyšování naší obranyschopnosti se můžeme dostat ze stínu protektorátů, jakými byly Čechy a Morava, v novější době Československo. Silná Česká Republika se tak může stát respektovaným státem v Evropě. Stát politicky i vojensky nestabilní je naproti tomu pro partnery spíše rizikem. Plakat kvůli hlasování nějakých afrických nebo jiných rozvojových zemí je čirý nesmysl, pro nás důležité jsou země jako USA, Francie, Polsko, Německo a Rakousko. Bude-li EU silná politicky, hospodářsky i vojensky, udělali jsme pro svoji vlastní bezpečnost to nejnutnější. Dokud budeme blokovat v EU další politický vývoj, nedivme se, že z nás budou ti poslední, co běží vzadu.

Stanislav 27.10.2007 15:24

Re: Bolestínská reakce

Můžu souhlasit skoro s celým příspěvkem, nicméně k poslední větě dodám, že silná EU nevznikne z centrálně uměle oslabovaných států. Evropská integrace IMHO poněkud předběhla vývoj a teď neví co sama se sebou.

Magor Milda 27.10.2007 20:11

Re: Re: Bolestínská reakce

Ano, dosud vše probíhalo velmi překotně. S Bulharskem a Rumunskem dospěla EU na hranice svých možností. S Chorvatskem už může být dosaženo bodu, kdy začnou problémy. Někdy může být méně i více, v případě nejistoty bývá lepší trochu počkat. Konec EU by dnes znamenalo přivtělit neevropskou zemi, jako Turecko nebo Israel. Přičemž Israel má daleko evropštější struktury , než Turecko.

Dnes je zřejmé, že dosažené musí být nejdříve upevněno, Bulharsko a Rumunsko stejně jako Baltikum nejdříve politicky i hospodářsky stabilisované, pak lze rozšiřovat dále. K tomu je však třeba několikaletého úsilí nás všech.