1.5.2024 | Svátek práce


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jirkahk 15.8.2008 13:08

Další pomník na Letné?

Pojďme ukončit tu umanutou diskuzi, zda se nám knihovna líbí nebo ne. Přece to není socha. Pojďme se bavit nejdříve o tom, co je uvnitř, k čemu to má sloužit. Zdá se mi že hlavním důvodem obstrukcí okolo knihovny je neblahé tušení některých lidí, že to bude průšvih. Tedy až se to za dvoj, trojnásobek plánovaných peněz postaví. Že možná už v době kolaudace bude zřejmé, že stále méně studentů atd. bude s batůžky chodit do knihovny, nosit domů štosy knih a dělat si výpisky. Že budou chtít získávat informace z knižního fondu v elektronické podobě po internetu. Moderní knihovny budou takovéto služby poskytovat. Zdá se mi, že už spousta kluků pochopila, že zakopat knihy do sklepení na Letné a vyvážet je pomocí automatických huntů na světlo boží může být už za málo let velmi legrační a s tím i ti co se pod to podepsali. Co až to za dvacet let nebude při dnešním a budoucím vydavatelském tempu zase stačit? Vykopeme další bunkr?

Nebo to zase rozstřílíme a postavíme hezký ale funkční areál na uchovávání knih, postupné ale rychlé převádění těch "živých" do elektronické podoby. U nových knih budem vyžadovat jejich elektronickou formu již od vydavatele.Ten knihovní areál bych si představoval s rezervou na budoucí rozšíření. A také někde na konci metra u městského okruhu. Jmenuje se to přece Národní knihovna ne Pražská knihovna. Ať je to tedy přístupné národu. Tedy té zmenšující se skupině lidí, kteří budou potřebovat ke své práci knihu v papírové podobě.

Firma pana Kaplického se jmenuje Budoucí systémy ne Minulé systémy. Pan architekt ať klidně na Letné vyprojektuje nějakou nekonvenční stavbu. Nechť má budoucí formu ale i obsah. A v ředitelně s nezapomenutelným výhledem pana Ježka. Zabetonovat knihy do podzemního bunkru na Letné je vážně kluci blbost a kromě toho také porušení zadání, pokud se nemýlím.

. 14.8.2008 23:08

Škoda, díky EU jsme přišli o rotující cyrkulárku u krku panovníka ..,

či dramatický skok do míchačky s betonem.

jirkahk 14.8.2008 23:05

Další pomník na letné?

Pojďme ukončit tu umanutou diskuzi, zda se mi knihovna líbí nebo ne. Přece to není socha. Pojďme se bavit nejdříve o tom, co je uvnitř, k čemu to má sloužit. Zdá se mi že hlavním důvodem obstrukcí okolo knihovny je neblahé tušení některých lidí, že to bude průšvih. Tedy až se to za dvoj, trojnásobek plánovaných peněz postaví. Že možná už v době kolaudace bude zřejmé, že stále méně studentů atd. bude s batůžky chodit do knihovny, nosit domů štosy knih a dělat si výpisky. Že budou chtít získávat informace z knižního fondu v elektronické podobě po internetu. Moderní knihovny budou takovéto služby poskytovat. Zdá se mi, že už spousta kluků pochopila, že zakopat knihy do sklepení na Letné a vyvážet je pomocí automatických huntů na světlo boží může být už za málo let velmi legrační a s tím i ti co se pod to podepsali. Co až to za dvacet let nebude při dnešním vydavatelském tempu zase stačit? Vykopeme další bunkr?

Nebo to zase rozstřílíme a postavíme hezký ale funkční areál na uchovávání knih, postupné ale rychlé převádění těch "živých" do elektronické podoby. U nových knih vyžadovat jejich elektronickou formu již od vydavatele.Ten knihovní areál bych si představoval s rezervou na budoucí rozšíření. A také někde na konci metra u městského okruhu. Jmenuje se to přece Národní knihovna ne Pražská knihovna. Ať je to tedy přístupné národu.

Firma pana Kaplického se jmenuje Budoucí systémy ne Minulé systémy. Pan architekt ať klidně na Letné vyprojektuje nějakou nekonvenční stavbu. Nechť má budoucí formu ale i obsah. A v ředitelně s nezapomenutelným výhledem pana Ježka. Zabetonovat knihy do podzemního bunkru na Letné je vážně kluci blbost a kromě toho také porušení zadání, pokud se nemýlím.

taky architekt 14.8.2008 21:31

Dle mého...

..je kaplického chobotnice přinejmenším nepěkná a na to místo se nehodí...Myslím,že pan kaplický si z nás trochu dělá srandu už tím návrhem.Nyní má dvojnásobnou srandu z toho,co v Kocourkově vyvolal.Škoda,že je to za mé a vaše peníze...

Corsini 14.8.2008 22:53

Re: Dle mého...

Dle četných projevů písemných i slovních si pan Kaplický z nás srandu dělá, ale ne jak si myslíte, na to je příliš arogantní ješita a navíc nemá ani kapičku nadhledu.

Olin 14.8.2008 22:58

Re: Dle mého...

Takyarchitekte, nehodí se ta věc na Letnou podle tvého, to ano, podle mého se zase hodí, a hlavně se tam hodí podle těch, kdo to posuzovali a hlavněhlavně podle Kaplického. Ale nejhlavněji se tam nehodí podle pana souseda, a to nakonec rozhodlo. To všechno je pravda.

Ale to o těch penězích je jen blbá cimrmanova konstanta, protože za moje peníze to není a za tvý taky ne.

Corsini 14.8.2008 23:09

Re: Re: Dle mého...

Ale za mé peníze to být mělo. Platím totiž všemožné daně. Pokud Vám to doposud nikdo neprozradil, tak je to tak, že stát nemá naprosto žádné peníze, má pouze obrovské pravomoci při správě peněz daňových poplatníků.

Olin 14.8.2008 23:18

Re: Re: Re: Dle mého...

Ne, ani tvé peníze v tom nejsou. Daně, které jsme zaplatili, nejsou naše peníze. - ačkoli někteří moji spoluobčané jsou jiného názoru a protože jsou daně !přece! jejich,  zacházejí s nimi jaksepatří, to jest nechají si je pro jistotu u sebe. Stát by je ještě mohl zpronevěřit, že? Třeba stavbou Národní knihovny. Ale král - eh, čotohútorim  - stát neni dnešní a zavedl DPH, aby bylo jasný i pologramotnýmu podnikateli čí jsou který peníze.

takyarchitekt 15.8.2008 6:36

Re: Pokud si pamatuji

tak jsem Vam svoleni pouzit muj pseudonym nedal. I kdybych to vcera vecer s tim Lambruscem prehnal, tak bych ten bordel v tom ceskem doliku nenazyval Kocourkovem ale Absurdistanem. Takze je mi dnes bezpochyby jasne, ze jsem to ja nepsal i kdyz Kepliky a ty jeho ruzne zivocisne vymesky taky nemusim.

PS. Snad Vas omlouva skutecnost, ze jste pouzil dvouslovny vyraz (s mezerou). Doufam, ze vedome a pro odliseni.;-)

i.h. 14.8.2008 17:32

Nemecko hlasi za uplynule ctvrtleti

minusovy hospodarsky rust. Tak nevim, jak to bude s tim eurem, taky nejak klese vuci dolaru ...

Čumil 14.8.2008 18:02

Re: Nemecko hlasi za uplynule ctvrtleti

Sakra, aby vás nevyrazili. Jste nakonec lästiger Ausländer, žejo.

josef krouman 14.8.2008 15:53

být za každou cenu pro není žádná hodnota

být proti ve správnou chvíli, kdy ostatní podlehli psychózám, komplexům a obaváam, aby nebyli označeni všemi možnými při síra či za protievropské, nacionální a nekulturní hodnota je.

Otakar 14.8.2008 15:52

Euro a chobotnice ?

Hry o chobotnici jsou dvě. O té první autor cudně mlčí. Ta první předchází té druhé. Ta první spočívá v tom, že pan architekt pojal záměr umístit svůj výtvor v panoramatu hradčan, nová budova byla pro jeho záměr jako dělaná, proto byla proti všem zvyklostem vypsána mezinárodní soutěž a podmínky měněny až do úplného vítězství p. Kaplického ve spřátelené porotě. Zajímavé by bylo vědět jak to skutečně bylo s výběrem místa pro blob, aby čněl co nejvýše a nejblíže sv. Víta. Proto nikdy nebyla uveřejněna studie s uvedením přesné výšky blobu oproti sv. Vítu. Tato snaha parazitovat na panoramatu pražského hradu je ostudná a její podpora pravdoualáskou tím více. Unesco nám předepisuje výšku mrakodrapů na Pankráci a tohle svistvo ho nezajímá ? Jsou to taky asi pěkní ptáci. Tyto dvě hry o chobotnici evidentně existují a mají se k sobě stejně jako "Sarajevský atentát" k "Opoziční smlouvě", jedno by také nebylo bez druhého, ale s ohledem na serioznost našich šmoků české žurnalistiky se mluví vždy jen o jednom. Bohužel jde ve hrách o chobotnici vždy jen o euro.

Nalim 14.8.2008 21:51

Re: Euro a chobotnice ?

Euro mi zatím nic neříká, ale ke kravinci (s eufemistickými názvy blob a chobotnice) jsem se několikrát na těchto místech pokusil vyjádřit svůj laický názor.

Využiju i dnešní příležitost. Souhlasím s autorem této glosy, že v tom umístění na Letné se jeví krom pochopitelného uchopení příležitosti za pačesy i jistá autorova snobská zatvrzelost. Nepatřím k privilegované vrstvě realitních makléřů, ale jako laik bych doporučil umístění na vyvýšeném úpatí Ládví proti vozovně Kobylisy. Nedaleko je stanice metra, přes ulici jiné monstrum v podobě supermarketu a navíc na tom místě bývala skládka, tak ten vzrostlý borový hájek není snad tolik ekologicky ceněn. Daleko není ani k několika ústavům Akademie věd. To je pro knihovnu snad lepší společnost než tlupy rowdies vyrážející ze stadionu.

A poku jde opravdu jen o modernu, doporučuji knihu Ephraima Kishona nazvanou Picassova sladká pomsta. Po přečtení se možná čtenář už tolik nepohorší nad mým přejmenováním chobotnice na kravinec. Případně mu začne i budějovický koncertní komplex téhož architekta připomínat spíše rozmoklý krtinec.

jarda 14.8.2008 15:45

ke všemu něco

silné euro: - když převažuje dlouhodobě export nad importem není třeba ani mnoho spekulantů s měnou , aby tato stouopala, tedy úspěšní exportéři si za to "mohou" sami. Pokud je koruna hodnotnější i spekulativně, tak to znamená, že levně vykupujeme okolní svět nebo bychom mohli do zásoby a koruna by zase klesala. blob: líbí nelíbí,:- každá soutěžící skupina navrhla jiný tvar, ti idioti bez vkusu, že všichni nenavrhli blob- když se blob oslavoval a Klaus ještě mlčel, už běžely protesty arch. kanceláří co nevyhráli neb: "nic nesmí být v podzemí", dotaz opravdu, odpověď určitě ne a vyhrál ten co to měl i podzemí. Tento princip jednání je na přesdršku i když jde o míň.

Ježkův argumentační skvost:: tím že Kaplický umístil archivy i podzem vynalezl originální systém vybavování svazků na denní světlo. To je sviňák nebo blbec, kdyby to povolil všem mohl mít řešení více než přehršel. Co opravdu sledoval, když v podmínkách to bylo zakázané, na dotazy zda lze přece jen pod zem něco dát, odpověděli NE a pak vyhraje jedný kdo to pod zemí má. Vždyť to je jako by si předem naplánoval, aby kolem toho byl bordel, to by se nas..l každý a ne jen ti co skončili druzí , třetí atd. provokace nebo totální debilita ??.

nutnost knihovny:  opravdu historicky cenných svazků už moc nepřibývá a na ně stačí Klementinim a na tu povinnost skladovat všecno co se vytiskne stačí rozšířit v Hostivaři Archiv a parkoviště..

Ježka žalovat než dostane imunitu za senátora

Mrakodrapy na Pankráci již stojí 3 a další 2-3 mezi ně už na panoráma Prahy nic moc nezničí.

Corsini 14.8.2008 13:17

Pro takové výblitky

si platíme veřejnoprávní rozhlas? Rozprášit šmejdy by patřilo, včetně těch televizních. Nechat jednu stanici pro rádio a jednu pro televizi a šmitec.

Čumil 14.8.2008 14:36

A nebylo by lepší jim rovnou tu hubu zavřít úplně?

Kdo je potřebuje?

Corsini 14.8.2008 15:06

Re: A nebylo by lepší jim rovnou tu hubu zavřít úplně?

To by bylo Vaše oblíbené řešení? Ať si žvaní, ale za svoje. Nebo ať si je platí ti, kterým slouží jako hlásná trouba.

Čumil 14.8.2008 15:48

Re: Re: A nebylo by lepší jim rovnou tu hubu zavřít úplně?

Já jen rozvíjím vše demokratické smýšlení, jež z vás rovnou tryská...;-D

AndyO 14.8.2008 17:24

Re: A nebylo by lepší jim rovnou tu hubu zavřít úplně?

konkrétně vám určitě.

Jara 14.8.2008 13:13

Tato témata jsou nad autorovi znalosti...

Hvížďala umí dobře obhajovat bývalé bolševiky.Pak už je to obyčejný prndálek.

drak 14.8.2008 15:24

Re: Tato témata jsou nad autorovi znalosti...

:-D Jaro, Hvížďalovi nesháte ani pod kotníky. Je to na rozdíl od Vás zcestovalý a vzdělaný člověk a jen vyjádřil svůj názor.;-O

Map 14.8.2008 16:37

Re: Re: Tato témata jsou nad autorovi znalosti...

Ano pane draku, pan Hvížďala je zcestovalý a vzdělaný, ale bohužel zaujatý, podobně jako zcestovalí a vzdělaní Filip, Grebeníček či Ransdorf (ti také zatím jen vyjadřují své názory - jak dlouho?). Termín "na rozdíl od Vás" nepoužiji, neboť nevím, zda právě Vy všechno víte.

Diskriminovaný 14.8.2008 19:03

Re: Re: Tato témata jsou nad autorovi znalosti...

Draku, Hvížďala zcestovalý, vzdělaný člověk ?? Přitom neví, že tento stát má název ČR, nebo Česko a používá názec republiky ČECHY?? Viz minulý člonek, rozhovor s knížetem. Dostal ode mě meil, s touto výtkou i prosbu o omluvu, nic, Cítím jako občan z Moravy diskriminaci. Tak je to s tím vzděláním.Rv 

dvd 14.8.2008 19:04

Milý draku

Hvížďala, onen zcestovalý a vzdělaný člověk, se pojevil jako typický novinářský plagiátor, když v MfD míval každý čtvrtek zajímavé články, ovšem opsané z předchozího (pondělního) vydání týdeníku Der Spiegel. A protože si toho čtenáři povšimlu, byl těchto čtvrtečních exhibicí zbaven.  Toť informace pro Vás o morálních kvalitách Vašeho (zřejmě) idolu.

Pete Brich 14.8.2008 12:59

Václav Klaus proti chobotnici může udělat nanejvýš to, že se k ní přiváže.

Že ho nenávidíte, stačilo napsat jednou větou, pane Hvížďalo. Nemusel jste si kvůli tomu strkat prst do krku.

PB

Míla 14.8.2008 12:55

To se panu Hvížďalovi nepovedlo

Spojil totiž nespojitelné a myslím si, že se vyjadřuje k něčemu čemu nerozumí. Evrop. orgány bylo shledáno, že soutěž na knihovnu nebyla regulérní, tedy nedodržela se pravidla, která byla v zadání. Nejde tedy o "blob". Také si myslím, že je zcela nerozhodné, zda se blob líbí panu Klauzovi či ne, protože on o jeho existenci nerozhoduje, jde jistě o záležitost estetickou, proto si myslím, že každý má právo si o tomto návrhu myslet své a dokonce svůj názor vyslovit. O tom, jaká knihovna bude, by měli rozhodovat odborníci a nikoliv politici. Co se týče eura, tomu už vůbec nerozumím a myslím si, že se ani tzv. experti neshodují. Toto je však věc politická, a konečné rozhodnutí učiní politici, kteří by měli za to nést odpovědnost.

 

Diskriminovaný 14.8.2008 19:09

Re: To se panu Hvížďalovi nepovedlo

Milo, o peníze jde až na prvním místě a o VEŘEJNÝCH penězech rozhoduji zastupitele. O blobu nemohou rozhodovat odborníci, oni by si také mohli vymyslet hodinky s vodotryskem. Někdo to musí zaplatit. Nebo si myslíte, že obornici nejsou korupovatelní a že neslyší na lobing? Pokud nebyly dodrženy pravidla, pak jenom dobře, že se zastupitele nechali ovlivnit lobingem .

synekostravski 14.8.2008 12:44

VĚTŠINA

Pane Hvížďalo, takový stav zde panuje proto, že politici zcela programově nadbíhají slabomyslným hlupákům, kterých je v této zemi většina. Ale to vy určitě dávno víte. Přeji Vám mnoho trpělivosti. Zdař buch.

češtinář 14.8.2008 21:34

Re: VĚTŠINA

není náhodou slabomyslný hlupák něco podobného jako lidová demokracie ?