Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Karel

14. 8. 2008 8:24
ale, ale..

Ten člověk, který se označuje za novináře ( zřejmě s odkazem na svoji kariéru v komunistické Mladé frontě) a spisovatele (to asi za oslavné statě na Havla a Schwarzenberga) to trochu přehnal. Prostě projekt Kaplického knihovny nebyl řádně administratívně připraven (nebyly pozemky, soutěž neproběhla podle v tuzemsku platných pravidel pro veřejné zakázky - viz současný verdikt z Bruselu - a nejsou na to v rozpočtu peníze. Proč tolik rozruchu? Že by proto, že si Klaus dovolil nepříznivě se o stavbě vyjádřit? Mně se to taky nelíbilo, a co? Pan Hvížďala převzal značnou část propagandistické agendy "bratrstva pravdy a lásky", která v současnosti znamená hysterický odpor ke všemu, co má co společného s Klausem či ODS. Dochází jemu či jemu podobným, že alternativou k současné vládní garnituře není Bursík a Jacques (a to nás před nimi chraň Bůh), ale Paroubek a Rath?! Eurofilství pana Hvížďaly mu umožňuje přehlížet kraviny typu REACH, za které celá Evropa bude krvavě platit a současně adoruje Euro. Vůbec se nenamáhá zjistit, proč je některé evropské země nechtějí a nepočítají s ním. Celá ta šaškárna má jen ten smysl, že núspěšní domácí politici tajně doufají, že doma vyhození dveřmi se vrátí evropským oknem.

0 0
možnosti

Cricket

14. 8. 2008 8:04
pane Hvíždalko

Už nám neolizujte mozek kauzou, kde zjevně patříte k příznivcům. Je to už jasné. Parta si chtěla zajistit překrásný kontrakt a přepískla to s pojistkama. EU jí na to přišla po teplém bonzu Peciny z ÚOHSu a je vymalováno. Provize za tu zakázkz nebudou.  

0 0
možnosti

MGM

14. 8. 2008 8:00
O co tady zase jde?

Chcete chobotnici na Letné? Tak si doplaťte ty chybějící dvě, tři miliardy korun ze svého a postavte si ji! A neskučte tady pořád dokola. Protože to vypadá, že jenom chcete "pumpnout" o ty prachy ty ostatní a ještě chcete, aby se při tom cítili jako nekulturní primitivové. A o knihy tady už dávno nejde, o těch se není třeba ani zmiňovat. Že? :-(

0 0
možnosti

brok

14. 8. 2008 7:59
malý dotaz na pana autra

Kaplického knihovna, ať už jsme či nejsme stoupenci moderny, se na Letnou vyloženě nehodí. Pokud jde o Národní knihovnu, pak by bylo dobré posoudit nutnost stavby vůbec. Vzhledem k tomu, že se z areálu Klementina vystěhovala Státní technická knihovna, vzniklo tolik volného prostoru, že s největší pravděpodobností uspokojí potřeby Národní knihovny i do budoucnosti. Ptám se tedy: myslíte si, že je stavba nové budovy Národní knihovny natolik naléhavá, aby to stálo za ty nepřiměřeně vysoké náklady? Domníváte se, že Kaplického návrh je vhodný na Letnou? Nebude to podobné jako nová budova Národního divadla nebo budova bývalého federálního shromáždění? Bylo výběrové řízení, v němž zvítězil návrh neodpovídající zadání skutečně objektivní?

A pokud jde o Euro: jak si vysvětlujete, že řada zemí EU euro nepřijala a ani v budoucnosti nehodlá přijmout (GB, Švédsko aj.) a řada zemí, které již eurem platí se chce vrátit k původní měně (př. Italie). Není euro jen způsob, jak financovat deficity Německa a Francie (viz nedávný případ rovnějších mezi rovnými - pro ně pravidla eura neplatí)?

0 0
možnosti

Frank

14. 8. 2008 7:06
Máme problém se silnou korunou?

Kdo my? Zatím jen exportéři, ti ostatní určitě ne.

0 0
možnosti

I.

14. 8. 2008 6:25
Naprosto výstižné

Díky pane Hvížďalo. Je to přesně tak. A teď budeme mít další téma: přímou volbu prezidenta. Chvíli o tom budeme tlachat, plnit stránky novin, jako by se tím něco mělo změnit.  Na podstatné věci jaksi nezbyde čas.

0 0
možnosti

Veselý

14. 8. 2008 7:15
Re: Naprosto výstižné

Taky to tak vidím. Štve mne chování politických stran. Jedna navrhne rozumnou věc, ale druhá naschvál řekne ne, jen proto, že je to z dílny té druhé. A dělají to obě bez rozdílu.

0 0
možnosti

malstoka

14. 8. 2008 5:50
Kam až klesl

Pan Hvížďala patřil k seriozním novinářům. Potvrzuje se pravidlo, že novinář se nemá politicky angažovat. Příkladem je pan Hvížďala, který se vehementně angažoval za zvolení  Švejnara prezidentem. Své mindráky z prohry si léčí pliváním po ODS a především Klause a chválou ČSSD. Pokud mě paměť neklame, tak pan Hvížďala patřil spíše k pravicově zaměřeným novinářům. Rath také kdysi se angažoval v ODS, až poznal že mu žádné koryto nekvete, stal se tím čím dneska je.

0 0
možnosti

Frank

14. 8. 2008 7:04
Re: Kam až klesl

A není to tím, že poznal z blízka, co je to za modrá chamraď ?

0 0
možnosti

Ivan Nový

14. 8. 2008 5:33
Náš vztah k hodnotám je zcela v pořádku,

hodnotné není to, co někdo za hodnotné prohlásí.

0 0
možnosti

Niky

14. 8. 2008 4:14
Eurozona padá do recese!

Za této konstalace může chtít přijímat euro,jenom ekonomický diletant,nebo darebák.Co se týče odporné chobotnice:máte-li plus mínus 10 miliard na tuto stavbu a další stovky milionů na provoz + pozemek,tak si ji postavte bando pravdolásková!

0 0
možnosti

Bořek

14. 8. 2008 3:11
chobotnice

Hvížďala si myslí,že Klaus nemá právo na svůj názor,natož na jiný, než má on sám.Hvížďala měl pouze potřebu  na Klause plivnout.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz