8.6.2024 | Svátek má Medard


Diskuse k článku

POLITIKA: Česká chucpe

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Roman Šula 31.12.2007 8:18

Re: sedmapadesát komunistů

Najdeš a nemusíš chodit daleko - Zelení, Jihočeské matky, Hnutí duha, Děti země, Greenpiss...

Roman Šula 31.12.2007 8:15

Re: Co je totalita

Totalita zůstává, jen ideologie se mění. toto bude tučně

Chcete příklad? Před dvaceti lety se nesmělo nahlas pochybovat skvělých komunistických zítřcích, dnes se nesmí nahlas pochybovat o globálních změnách klimatu způsobených lidstvem.

Yarda 31.12.2007 8:12

Re: Co je totalita

R^

MaB 31.12.2007 8:10

Co je totalita

Rozdíl mezi demokracií a totalitou by neměl být jen v tom, že se můžeme (snad) bez rizika sankcí otevřeně vyjadřovat k většině věcí (tabuizace některých témat je ale zřejmá, a je vymezena i zákonem, což u politických záležitostí není OK), ale také v tom, že můžeme dění kolem sebe ovlivnit, že vláda a parlament občanům naslouchají. Pokud tomu tak není, a vláda a poslanci si dělají, co chtějí, a jen dávají nesplnitelné a neupřímné sliby před volbami, a často otevřeně lžou, a chovají se amorálně, a občané jsou jim dobří jen k tomu,  aby je jednou za x let zvolili, a vlivem ve sdělovacích prostředcích  a omezením možnosti volby do parlamentu blokují možnost vzestupu pro nové strany, jen vytvářejí parodii na demokracii. To je teď aktuální a je potřeba to zkoumat, ne vyčichlá témata, jako je tohle.

doxa 31.12.2007 8:05

I ty prognostiku!

Ben 31.12.2007 7:46

Re: Re: Re: Ty jsi nějaký chytrý chytrolíne jeden modrý ! Nelze všechno znásilnit, tedy i právo!

Proboha, proč užíváte přechodníky , když o nich nic nevíte!

Bohata 31.12.2007 7:45

Re: Stydím se...

Kartotéky se seznamy všech i "minulých " komunistů mají na krajských i městských komisariátech KSČ(m) a bomba je.že je mají i s KADROVÝMI materiály.To je zdroj informací a paměť národa!!!!!!

honzak 31.12.2007 6:36

koukám, že rudí

atamani vytáhli do boje v plné sestavě a s lesklou zbrojí. Někdy bych je chtěl z dálky vidět a slyšet, to musí být exempláře do kabinetu kuriozit!

Tom 31.12.2007 6:29

Vždycky bylo dobře

Podle logiky soudruhů z KSČM a jim podobných, bychom se měli ohlédnout zpátky a podívat se, kdo co udělal dobrého a teprve potom hodnotit. Proč si potom nedovolí tvrdit, že Hitler nebyl až tak úplně špatný, protože třeba nechal stavět dálnice? A jistě by se našla i další pozitiva. Zkuste se zamyslet!

lucifer Kalifáš 31.12.2007 6:28

Re: děkuji za názorný výklad o významu slova "chucpe".

To není tahle pakáž, to je pořád ta bývalá pakáž, jenom změnila image! Tak nepruď bolševiku! Vy se nazamaskujete, protože z vás ten bolševismus čouhá jako sláma z bot! Podle toho co píšeš jsi moc komunismu neprožil, ale asi ti radí tvůj táta komouš, že?!;-€

lucifer Kalifáš 31.12.2007 6:23

Re: Ty jsi nějaký chytrý chytrolíne jeden modrý ! Nelze všechno znásilnit, tedy i právo!

kejhale blbej! Kde bereš tu drzost a lezeš na psa? Zalez na Nivinky nebo na jiné  bolševické slátaniny a tam kaž ty svoje hovadiny;-€(Y):-D

lucifer Kalifáš 31.12.2007 6:20

Re: Re: Re: Ale,

blb se pozná podle blbého nicku. A už nemusí vůbec nic žvanit!(Y)

Pišta 31.12.2007 6:18

Re: Uplynulo pár minut...

Já ti něco poradím.Zeptej se svého guru to jest Václava Klause na jeho názor na komunisty a chtěj slyšet jasnou odpověď .Zakázat či nezakázat? A proč?  A pak se můžeme bavit o tom kdo je zblblý trouba.

EVa 31.12.2007 6:08

děkuji za názorný výklad o významu slova "chucpe".

pamatuji se, jak jsme ve škole museli zalepovat v učebnicích stránky, tu se soudruhem Stalinem, tu zase s jiným papalášem, škrtali jsme v čítankách a z fotografií mizeli dříve zasloužilí soudruzi. Například na té s Gottwaldem ze Staroměstského náměstí. A tahle pakáž má teď odvahu mluvit o přepisování dějin ?

lucifer Kalifáš 31.12.2007 6:08

sedmapadesát komunistů

protestuje. Ano, záměrně píši komunistů, neboť ti socani jsou v jádru také komouši! To není nic nového. Podle bolševiků vždy platilo, že když dva dělají totéž není to totéž! Když mordoval lidi Hitler bylo to špatně, když je mordovali komouši, bylo to v zájmu strany a lidu:-D. Větší licoměrníky a pokrytce než je tahle rudá pakáž, aby hledal světa kraj!;-€(Y)

Český národ 31.12.2007 5:32

Re: Stydím se...

Stydím se, protože jsem selhal. A bojím se, že selžu zase. Lépe na to nemyslet. Co dávají dneska v tv?

Český národ 31.12.2007 5:26

Stydím se...

...a ten stud je uložen hluboko v mém podvědomí, zakryt hltavostí a neustálým nespokojeným hladem po nových a nových stimulech. Opojen novým, zatím v Listině práv nepublikovaným, právem na neomezenou konzumaci, soustředím se proti všem, kteří mi v ní brání. Můj stud se projevuje jen zřídka. Jen je-li kupříkladu třeba postavit se bezpráví. Tehdy se zastydím, stáhnu se někam do kouta a nafukuju jako kohout volátko mezi slepicemi ve svém kurníku.

ZW 31.12.2007 4:40

Re: Výray chucpe ilustruje momentálně nejlépe ODS

Největším nebezpečím totality je to, že se vrací, ale pokaždé v jiné podobě a z úplně jiné strany, než všichni čekají. V roce 1945 si všichni oddechli, že je fašismus na hlavu poražen, a svatosvatě si slíbili, že už nikdy nepřipustí, aby se něco podobného znovu opakovalo. A ještě v únoru 1948 většina lidí vnímala vládní krizi jen jako přechodnou lapálii a za mnohem větší nebezpečí považovala hlasy několika revanšistů z Mnichova. A za pár měsíců...

Dnes stejně úspěšně budujeme hráz proti řece, která už dávno odtekla, aniž bychom si všímali potůčku z opačné strany, který nám vesele a čím dál silněji zurčí pod nohama.

hamar 31.12.2007 3:49

Pan Adler mi mluví z duše ...

... je to šílené, že "komouši" se nám smějí do obličeje z parlamentu za přitakávání prof. Klause, že je to správně, že se nezakázali! P.S. To co napsal p. Jičínský přesně odpovídá "Podle sebe, soudím tebe." Když se přepisovaly dějiny "za totáče" (a nejenom dějiny, ale i retušovaly skvrny na čelech státníků, ...) tak proč by se to nemělo dělat nyní, ale to je "krásný" projev "totalitního myšlení".

Slava 31.12.2007 2:27

Re: KSČSSD

Na takovou kravinu jste přišel sám, nebo to máte přímo z Vršku.

Slava 31.12.2007 2:26

Pojem chucpe ilustruje ODS

Totalitní myšlení, totalitní chování, totalitní cíle. Byť na komunisty nemá - zatím.

Slava 31.12.2007 2:24

Výray chucpe ilustruje momentálně nejlépe ODS

Nejsem příznivcem komunistů, je tomu právě naopak, ale vracet se do padesátých let dnes nemá smysl. Teď je celkem zdařile v rámci svých možností nahrazuje ODS. Totalitní myšlení, totalitní cíle, totalitní chování. Ještě že tu překážejí ostatní.

čtenář zdrojů 31.12.2007 2:12

Borku

ale vždyť to byl přece klasický příklad přepisování dějin vítězem. Tehdy byli vítězem bohužel komunisté.

Borek@exil 31.12.2007 1:58

Přepisování dějin??????? Zeptejte se bolševiků, jak ti si s tím poradili.

Nejen, že se z fotografíí odstraňovaly nepohodlné postavy......Dětičky ve školách v padesátých letech musely vytrhávat fotografie z učebnic dějepisu  .....hehe....přepisování dějin..hehehehehe

bohuš 31.12.2007 1:42

Uplynulo pár minut...

Uplynulo pár minut a hned se tu objevilo několik sockomů, hotovo tvrdit, že minulý bolševický režim nebyl totalitní. Někteří jsou kovaní soudruzi jak si říkali, u nich je to jasné. Jiní jsou zase zblblí troubové, kteří budou obhajovat sebevětší blbost, kterou prohlásí jejich guru Paroubek. Z těchto troubů nikoho ani nenapadne se zamyslet, nejspíš na to zamyšlení ani nemají, proč ten pokřik kolem onoho ústavu a tvrzení o netotalitnosti komunistického režimu. Co myslíte, nebude to tím, že si většina signatářů pamfletu proti tomu ústavu a zákonu s bolševikem zadala a nebo byli členy KSČ a teď mají obavy co by mohlo vylézt na světlo boží?

jamo 31.12.2007 1:23

Re: Re: Ty jsi nějaký chytrý chytrolíne jeden modrý ! Nelze všechno znásilnit, tedy i právo!

i já jsem se teď ráčil nechtíce zařaditi mezi ty komentáře sylvestrovské, adresujíce svoji odpověď nepravému. Patříť to, pravdaže, ožralému Panu Jenovi :-/

Historik 31.12.2007 1:19

Chucpe

Malý příspěvek k chucpe. 

http://necyklopedie.wikia.com/wiki/Jaroslav_Sedl%C3%A1%C4%8Dek

milkom 31.12.2007 1:06

Re: pane Adlere

Nic se rušit nebude, jen se vymění personál a ústav bude zkoumat světlé stránky komunismu s výzkumem perspektiv socializmu s lidskou tváří. ;-D

jamo 31.12.2007 0:46

to pp

musím skromně přiznat, že být "chytrý" proti vám, oranžovorudé tupé lůze, není až takový problém. Je to, jako kdyby se vysokoškolák naparoval nad absolventem pomocné školy.

Kodiak 31.12.2007 0:45

KSČSSD

Co chcete KSČ(M) a ČSSD jsou nyní v podstatě jedna strana, tedy KSČSSD.