1.6.2024 | Svátek má Laura


Diskuse k článku

POLITIKA: Česká chucpe

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Roman Šula 31.12.2007 9:28

Re: Re: Re: Co je totalita

To sice třeba ne, ale když jsem mluvil o tom s několika redaktory v některých médiích, tak neotisknou článek nebo nezveřejní reportáž vyvracející globální blbnutí, protože se bojí o místo. A to v pořádku rozhodně není.

outsider 31.12.2007 9:25

Re: Názor pana Adlera je lumpárna a nesmysl.

Příspěvek pana JH dokazuje, ře ten ústav potřebujeme jako sůl.

Roman Šula 31.12.2007 9:24

Re: Názor pana Adlera je lumpárna a nesmysl.

Pěknej nesmysl, chlape. Československo bylo po válce snad nejméně poškozenou zemí s funkčním průmyslem, zemědělstvím i živnostmi. Než to vzali do rukou komanči a celou ekonomiku zruinovali. Za těch 40 let (1948-1989) je zcela evidentní propad životní úrovně ve srovnání s vyspělými zeměmi, propadli jsme se na úroveň banánových republik. A to nemluvě o škodách páchaných na morálce, kultuře a podobně. Komanči jsou prostě dobytek, kterej si nechce přiznat, že je dobytek.

ergo 31.12.2007 9:23

Re: Podle příjmení vy budete asi něco lepšího, že tedy německá nebo židovská chucpe....

buvole, Adler je sice německy znějící, nikoli však německé  jméno, stejně  jako třeba Mahler.

MaB 31.12.2007 9:22

Re: Re: Co je totalita

Bohužel to tak nefunguje. Nemám nic proti objektivnímu zhodnocení minulosti, ale jednat to odvádí pozornost od aktuálních témat, jednak objektvní není pohled ani třeba na husitství a pobělohorskou dobu s odstupem, který je. Každý se na to dívá z jiného pohledu, někdo v tom vidí vrchol českých dějin, jiný totální úpadek. A každý má svým způsobem pravdu. Některé aspekty minulého režimu byly tragické, v 70 letech spíše směšné nebo trapné, ale občas i  něco fungovalo lépe, než teď. Ale žijeme v současnosti a mě spíše zajímá současná tragika, směšnost a trapnost politiků. Z minulosti je třeba se nestranně poučit, ale ne v ní žít. A o nadhledu takovéto instituce hodně pohybuji. Bude to jen další odložiště vysloužilých politiků.

kosmas 31.12.2007 9:22

Re: Názor pana Adlera je lumpárna a nesmysl.

S takovým superblbem nelze diskutovat!

ergo 31.12.2007 9:22

Re: ještě k tomu chucpe

jenže tahle "definice" stejně jako ta páně Adlera je už tisíckrát omletá, chtělo by to něco nového, neotřelého.

Roman Šula 31.12.2007 9:19

Re: Re: Re: Co je totalita

To je bohužel pravda a netýká se to jen zemědělství. Ale je fakt, že jestli něco dostane Evropu brzy na kolena, tak je zemědělská politika, dále tzv. politická korektnost, a v neposlední řadě ústupky imigračním menšinám a snaha o multikulti společnost. Z menšin tak brzy může být většina, jen mi není jasné, kdo pak tu většinu bude živit.

kosmas 31.12.2007 9:18

Re: Re: Co je totalita

Plácáš blbosti, Šulo. Už jsi slyšel, že by byl někdo kvůli tomu zatčen nebo ho vyšetřovala BIS? Dej si modkrý hadr na hlavu! Upozorňuji, že mám velice nerad VK. 

JH 31.12.2007 9:16

Názor pana Adlera je lumpárna a nesmysl.

Bohužel po r.1989 je zjevné že bývalá pravicová sebranka lumpů,zlodějů a vrahů o kterých velmi dobře věděli ti, kteří s takovými v okolí žili před Protektorátem a po něm, se chopila bezostyšně moci. A to za cenu naprostých lží o  "utrpení" nesvobody, "politické " šikany  za komunistické vlády. Je nesporným faktem, že v padesátých letech existovala nedůstojná krutost nových mocipánů, ale i z tehdejšího tisku je jasné že t.zv. pravice -keťasové z doby války, vexláci,  kšeftaři s UNROU,nenažraní vydřiduši kulaci a některé typy zbývalé "šlechty" ve strachu o své nestydatě nahrabané a nakradené majetky byly schopni všeho- i jak patrno vražd. myslím, že komunistům pro zavedení pořádku moc možností nezbylo. Ostatně podobný očistný režim po válce  nastal v Italii, Německu a ostatních zemí. Proto je nestydatostí toho nejhrubšího zrna kydat jen hnůj na sociálně slušný vývoj této země  po celých padesát let  komunistického snažení. Nový , obdivovaný , současný režim v dokázal zcela rozkrást co se dalo, papá lump a tunel je na Hradě, sebranka podvodníků a zlodějů vládne (Čunek, Tupolánek) spolu s novou mafií. To by jen slepý neviděl! Možná, že jen EU přeci jen drží trochu na uzdě tu zlodějskou,současnou vládní sebranku!

x2u 31.12.2007 9:16

ještě k tomu chucpe

Někde jsem četl tuto definici chucpe:

Chucpe je to, když se Vám někdo vydělá na práh Vašeho domu,

potom zaklepe na Vaše dveře a požadá Vás o toaletní papír.

Vidím to napravo nalevo - nebudem mít klid...

BufalloBill 31.12.2007 9:15

Re: Podle příjmení vy budete asi něco lepšího, že tedy německá nebo židovská chucpe....

nejseš Buvol ale vůl

derik 31.12.2007 9:07

Zajimalo by mne co na to Svejnar

Nedavno prohlasil ze by volil CSSD a v komunistech vidi perspektivni silu. Evidentne se v ceske politice (podobne jako historii nebo kulture) vubec neorientuje. Stacil mu jen prislib  prestizni funkce. Ted se ale nemuze vymlouvat ze nevi koho pomaha zviditelnovat a  medialne vylepsovat.

x2u 31.12.2007 9:06

Re: sedmapadesát komunistů

Stejné licoměrníky a pokrytce kdybych hledal na tzv. "pravé" části politckého spektra, tak na 100% je najdu.Nakonec, než začali do komančů vrtat, kolik z nich tam bylo?

Nejsem komanč a styděl bych se říct, že jsem modrásek (též nejsem).

x2u 31.12.2007 9:01

Re: koukám, že rudí

Pro ODS (btw: prolezlou bývalými komunisty - hlavně jejich kádry) je dobré, že se najdou lidé jako vy, kteří stále potřebují vidět svět a konání lidí na něm černobíle. Dříve: východ=zlo X západ=dobro. Dnes: oranžovo-rudí=zlo X šmolkově modří=dobro. Díky myslitelům tohoto typu to tady vypadá tak, jak to vypadá.

kosmas 31.12.2007 8:58

Re: Výray chucpe ilustruje momentálně nejlépe ODS

víš vůbec, co je to totalita? vysvětli nám to!

vládík 31.12.2007 8:56

Re: Mnohem horší je ,že ...

Nikdo mě bezohledně nedře (ač jsem důchodce)

Co znamená "fandit zbohatlíkům"? Jak se jim fandí (zejména těm jmenovaným)

Vy, ač zbytečnější si nevyděláte? Jak se tedy dostáváte na net?

V čem se vám žije hůř (prosím konkrétní čísla?

Buvol 31.12.2007 8:56

Podle příjmení vy budete asi něco lepšího, že tedy německá nebo židovská chucpe....

kosmas 31.12.2007 8:55

Re: Výray chucpe ilustruje momentálně nejlépe ODS

víš vůbec, co je to totalita? definuj ji!

ibn 31.12.2007 8:55

Re: Re: Re: definici starého dobrého výrazu "chucpe"

Jenze ten nevyhraje, na to je malo chucpe.

tich@dohoda 31.12.2007 8:54

Čeští komunisté každým dnem a každým svým krokem vylepšují definici starého dobrého výrazu "chucpe".

coz o to pane Adlere od komunistu snad nikdo soudny nic jineho nez chucpe neceka. V clanku sice nepisete ktere komunisty mate na mysli, nicmene predpokladam, ze pujde o KSCM . Ja byt vami bych moc nedelal rozdilu mezi komunisty, kteri to maji stvrzeno prukazkou a tim zbytkem ceskych politiku, kteri jsou tzv. byvali komuniste rsp v komunisticke strane nikdy nebyli, jednoduse proto, ze jako komuniste mysli a chovaji se tak. Zakladnim rozeznavacim znakem komunisty je rozpor mezi jeho slovy a ciny, neustale vyhledavani obrazu nepritele, netolerancek nazorum jinych, neustale mobilizace a vyzdvihovani sve strany a vudce jako toho nejlepsiho na vecne casy a nikdy jinak. Ponecham na vasem zvazeni zda tyto znaky v CR naplnuje jen KSCM, resp. zda tam snad neni jeste jina strana ktera na vyse uvedena kriteria pasuje daleko lepe. Co se tyka onohu ustavu, osobne si myslim, ze jde o vyhazovani penez danovych poplatniku, ne nemam nic proti tepani totalitnich rzimu, ovsem myslim si, ze demokraticky stat dava dostatek prostoru k tomu aby sve obcany informoval o nebezpeci totalitnich rezimu skrze verejnopravni media a od detstvi vychovou ve skole. Ke studiu hystorie totalitnich rzimu by snad mohla slouzit nejaka katedra na universite, pokud uz takova neexistuje. Jinak mi pripada hodne legracni brojit proti komunismu kdyz kazde hlasovani "pravicove" vlady   zalezi na "dobre vuli" soudruha Melcaka, coz je komous jako poleno, a to vam zrejme chucpe nepripada. Cest :-)

whaler 31.12.2007 8:52

Re: Mnohem horší je ,že ...

Oranžovo-rudý pes opět vyje!!

whaler 31.12.2007 8:51

Re: Re: definici starého dobrého výrazu "chucpe"

Ale i volba J.Š.!!

Kiper 31.12.2007 8:44

Re: Mnohem horší je ,že ...

Od bolševiků přání nepřijímám.

-ferry- 31.12.2007 8:41

Mnohem horší je ,že ...

  1.je ve Sněmovně 102 poslanců,kteří bezohledně fandí zbohatlíkům (Pitr,Provod,Krejčíř ap.)

   2. kteří v jejich  zájmu bezohledně dřou lidi,kteří se na zlojdějnách nepodíleli (děti,důchodci,aspoň většina z nich ..)

   3. dají vždy vydělat zbytečným lidem,jako je Žáček,Kavalírová ap.

   Mně komunisti nevadí,za nich se mi žilo slušně.Vadí mi ti pseudodemokrati ...

   Slušným lidem přeju slušné prožití příštího roku ...>-VV!!

Von 31.12.2007 8:38

Re: Co je totalita

No - když ale tahle vyčichlá temata tak SMRDÍ a dokud nepřestanou, nedostaneme se v demokracii dále. A to prosím ani nemám moc vyvinutý čich!

Von 31.12.2007 8:34

Re: definici starého dobrého výrazu "chucpe"

BUDE!!

MaB 31.12.2007 8:28

Re: Re: Co je totalita

I to se dá uvést jako příklad, i když si myslím, že k tomu dochází, je nesmysl potlačovat svobodnou diskuzi o tomuto tématu.  Příkladem ekonomické totality je na jednu stranu hlásání všespasitelnosti tržní ekonomiky, která může být z principu více funkční, než řízená, kterou jsme zažili, ale v praxi existuje tisíce nesmyslných omezení pro zemědělsví, které se nedovolili dělat ani bolševici. Než v Bruselu přijdou na to, že je nedostatek mléka a že by se měly limity produkce přehodnotit, zaplaví trh dovoz ze zahraničí a místo toho, aby se vytvořil prostor pro naši produkci, zvýhodní to pružněji reagující producenty. A na Bruselské centrální plánování doplatí celá Evropa. A politici k tomu mlčí a mlčí a nikdo z nich nic nedělá.Raději zakládají takovéto instituce, místo aby pracovali.

ibn 31.12.2007 8:25

definici starého dobrého výrazu "chucpe"

Jak stary, jak dobry?

Bude i volba VK komunistickymi hlasy chucpe?

Yarda 31.12.2007 8:19

Takovéhle kontroverzní instituce

by se neměly financovat ze státního rozpočtu ale výhradně z dobrovolných příspěvků občanů. Jinak hrozí že se stanou úložištěm nenahraditelných a nesesaditelných co už se k ničemu jinému nehodí. A pokud občané svými finančními příspěvky rozhodnou že taková instituce je nutná tak ať si její činovníci třeba dávají k snídani kobylí vejce.