4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Dušan Polanský 19.4.2006 7:47

Blbé je, že si člověk něco pamatuje

a vzpomíná jak za vlád Václava Klause valily zákony. Jo, už slyším námitku, že bylo přece přebudovat soc. zákony. Ale jenom zákon o učetnictví měl desítky a desítky novel během 1 roku. Byl zde k dispozici německý propracovaný zákon, ale by hrdě odmítnut. A pak příšly balíčky. Ještě dodnes vzpomínají účetní a podnikatelé co se dělo. To byly hory papírů.  Jo,  jo, ta blbá paměť. Ale na mladé to zabere. Ti to nepamatují. Jen do nich, pane Langře.  

MK 19.4.2006 7:47

Autorovi

Pane Langere,

Bojovat proti legislativnímu bordelu novým zákonem je opravdu pitomost. Stejně tak balíčky a podobná opatření jsou naprosto neproduktivní. Myslím, že jediným účinným způsobem je důslednost: pokud se přijímá nová zákonná norma, stará se ruší a to v poměru maximálně 1:1. Nikdy dvě nové za jednu starou. Taktéž soudci by měli přejít na standardní počítání času 1:1, namísto současného "za deset měsíců práce, čtrnáct platů", kdy se navíc ty dva fluktuační měsíce jmenují Urválek a Vaš.

Netřeba 19.4.2006 7:44

Re: Milé "L"

Napsat takový nic neříkající blábol, na to musí mít člověk opravdu nejméně dvě vysoké školy. To se v normálním životě naučit nedá.

Slzu jsem si zamáčknul, když jsem četl o průhledném rozhodování o veřejných prostředcích. Zvláště od člověka, který je pověstný svoji citlivostí a průhledností při porcování medvěda.

Již se těším, kolik roků pilné práce v Parlamentu i své soukromé právnické praxe bude pan Langer věnovat vytvoření Antibyrokratického zákona. Zejména výčtem "Centrálních orgánů" a hlavně výčtem všech nadbytečných povinností a regulací, které zakáže ukládat. A  dále:  revizí stávajících právních předpisů. Skoro sedmnáct let je Parlament (za účinného přispění páně Langerovo) tvořil, dalších sedmnáct (za ještě účinnějšího přispění páně Langerovo) je bude revidovat a bez náhrady rušit.

Jen mám obavu, aby nebyly zrušeny ty, které ruší předcházející. Abychom se neprorušili před listopad 1989.

L 19.4.2006 7:25

Re: a pak se probudil

A co si přečíst ten článek a pak se k němu vyjádřit. Nebo opravdu chcete opak toho co se tam píše?

jouda 19.4.2006 7:23

Re: Re: Co je tu napsáno

já bych to zase viděl tak, že tyhle s...ě už tady jednou byly a dost lidí si stále pomatuje a nezopomíná na jejich činy. Tak proč nezkusit někoho jiného, dát mu šanci ať ukáže co v něm vězí a nekřičet předem že Langr je sice PÍP, ale tenhle může být ještě horší. Soudruzi z ODS nám přece už mnohokrát ukázali co v nich vězí.

Netřeba 19.4.2006 6:59

Re: a pak se probudil

Deferenční hlas - málo.  Nebyl by účinnější defenestrační ? Co takhle na jeden den znovu zhasnout, ODS s tím má mnohaleté zkušenosti.

honzak 19.4.2006 6:43

a pak se probudil

a měl ruku v nočníku, se říkalo za mého mládí. Já bych prosil ještě tu o Sněhurce.

Už jsem to mailoval Tlustému (pro velký úspěch bude zase kandidovat za Středočeský kraj), teď  Langrovi:

To nás máš opravdu za takové blbce? Škoda, že nemůžu dát deferenční hlas...

Josef 19.4.2006 6:35

Pan Langer

Na přijetí 700 předpisů na 12 732 stránkách sbírky zákonů v roce 2004 se podílela nejen vláda ale také velkou měrou Parlament České republiky,kde  hraje velkou roli právě pan Langer jako místopředseda Sněmovny. A teď nám chce za pár dní změnit byrokratický stát  na přátelský.

Ladislav N. 19.4.2006 6:06

Re: no soudruhu Langere, musim rici, ze jsem si oddechl

Zajímavé, když o víkendu tady gauner Vízek nehorázně ;-O lhal, ani jste nemuknul. Čím to?

SUZUKI 19.4.2006 5:58

Re: Co je tu napsáno

A koho vlastně chcete? To spadne někdo z nebe a bude nám spravedlivě vládnout? Nebo bude vládnout karierista Bursík, který je nejdříve pro ODS a když mu šlápnou na kuří oko tak je pro Paroubka a pro funkci mu vleze i do pr..  .

Hovorka 19.4.2006 3:02

Pan Langr je naprosto nekompetentní:

Zase nějaké balíčky, to už tady bylo, byly i aktovky, kufříky atd. O boji proti korupci má pan Langr pouze teoretické představy a to, co by pomohlo nejvíce, tak proti tomu on i ODS razantně vystupuje. Pan Langr a spol. by se měli nejdříve seznamit s metodami Petera Ainswortha, úspěšného bojovníka proti korupci z USA - rozhovor v Respektu č. 15.

Ataman Jermak 19.4.2006 2:18

Re: GUT, ale

Souhlas! Oni ti byrokraté po chvíli nejistoty v r. 90 zase vystrčili pařáty za vlády ODS a náramně se jim začalo dařit při haldách NOVÝCH předpisů. Socani jen pokračují v tom, co začala ohledně byrokratického břemene ODS. Asi proto nikomu z politiky již nejde věřit.

jezevec 19.4.2006 2:04

GUT, ale

proč tohle nebylo takhle budováno od roku 1990?

spadli snad dnešní modří z marsu?

ticha@dohoda 19.4.2006 0:53

no soudruhu Langere, musim rici, ze jsem si oddechl

dokonce i ostani obcane mohou ted klidne spat, uz jen par mesicu a probudi se do noveho dokonaleho sveta bez korupce, stat jim nebude hazet klacky pod nohy, nybrz pomahat, byrokrate sami pozadaji o prelozeni do tridirny odpadu a parlament misto schvalovani novych zbytecnych zakonu bude rusit ty co obcanum ztrpcuji zivot.

Tipnu si to na takovy dokonalejsi komunismus, jsem rad, ze se toho doziju, slibovali nam sice, ze se komunismu dozijeme, ovsem nejak to nekde seklo ci co.

Pochopitelne vas ani trochu nepodezrivam z nejakeho sibalstvi, vy jste totiz uz od pohledu "uprimna tvar", poctivy pravicovy soudruh, co mu blaho obcanu lezi na srdci, ze mam pravdu :-)) . Pavel Dostal kdysi o lidech jako jste vy napsal, ze kdyby spolkli hrebik, vypadne z nich skoba .

Uvedomujete si vubec soudruhu Langere, ze kdyby nejakym zazrakem nastalo to co popisujete ve svem blabolu, tak vy pujdete do basy jako jeden z prvnich ?

Eda 19.4.2006 0:33

Co je tu napsáno

Jsem začal číst a potom přestal... Pane Langr, co nám tu mažete med kolem pusy. Sytý hladovému nevěří, kázat vodu a pít víno umíte. Víte, aby vám někdo mohl věřit, to by tady nesměl pod vašimi vládami žít. Zejména když píšete vy. Musel by jste být důvěryhodný a to nejste. Sahněte si do svědomí a řekněte pravdu, jak se přiživujete vedle poslancování a jak se chcete přiživovat daleko víc. Proto oblbujete, jde vám o vaše penízky, ne naše. Už vás známe.                              Nechci socany, ale vás taky ne.