4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jiří K. 19.4.2006 13:43

Zloděk křičí chyťte zloděje!

Bude to pro Vás jistě překvapením pane Langře ale někteří lidé si ledacos pamatují. Například to, že v podobném tempu vydávaly zákony i vlády po roce 90, neboť bylo třeba legislativu reálně socialistickou transformovat na demokraticko-tržní.

O kvalitě, trvanlivosti, jednoduchosti a přehlednosti tehdy přijímaných zákonů Vám mohu jako názorný doklad zaslat např. přílohu Profitu č. 29/98, která nese více než výmluvný název : Majetkové daně (Daň dědicná, darovací a z převodu nemovitostí) po dvacáté novele.

Tedy 20 (slovy dvacet) novelizací od roku 1992 do května 98 - a to jde o poměrně jednoduchý zákon, se zákony o dani z příjmů nebo DPH to bylo obdobné, nebo ještě horší.

ČSSD proto musela ty vámi nedokonale spíchnuté zákony dále opravovat ale hlavně sladit legislativu s EU - v tom zdědila po vládách VK pěkný skluz, byli jsme tehdy s přípravou hodnoceni jako jedni z nejhorších. Ještě připomínám, že vstup do EU nebyl výmyslem soc. dem, ale že přihlášku do EU podal Václav Klaus a vstup schválil národ v referendu.

PS.: Antibyrokratický zákon, antibyrokratická komise - dobré fóry, je vidět, že ODS má těch Mičurinců (nebo snad Lysenkovců?) více, nejenom v daňové oblasti!

Lea 19.4.2006 13:42

Re: Re: korupce

Milý Frenky, nejsem volič ani ČSSD, ani KSČM. Také nepochybuji o tom,že na internetu brouzdají za peníze straničtí přispěvovatelé.A nejen rudí.

Ladislav N. 19.4.2006 13:39

Re: Re: Re: Re: Re: Co je tu napsáno

Oni taky ti přitroublí socani nejdřív spoustě "živností" změnili zařazení a tím je zbavili paušálního odečtu 50% na výdaje, aby pak zase paušály s velkou slávou zaváděli jako "novinku".... Jako v Kocourkově...(Y)

Jarda Musil 19.4.2006 13:37

Frenky

nepleťte si pojem a průjem ... každý z nás "podniká" - práce je podnikání jako každé jiné - to jen určitá skupina "podnikatelů" chce vytvořit dojem, že oni jsou nadlidé - to už tady ale bylo vícekráte Rv ... podobně jsou na tom "ekonomové" - ekonom zde musí být každý z nás ;-) - důležité je, co jiného ještě umí, aby nebyl příživník, jak v této diskuzi naznačuje huhu ...

Ladislav N. 19.4.2006 13:32

Re: Re: Blbé je, že si člověk něco pamatuje

To bude asi tou "legislativní zácpou" z vývoje posledních osmi let... ;-D

Tic-Tac 19.4.2006 13:29

Re: Jeste jsem zapomnel dopsat:

Tak se tak vypráví, že jste idiot. Je to pravda?

Jarda Musil 19.4.2006 13:27

Re: Re: huhu

a ještě detail - kde berete tu jistotu a síle svobodnéhu trhu? Zatím tady ten Váš trh nic nedokázal - jak sám popisujete Rv

Ladislav N. 19.4.2006 13:26

Re: Re: Re: Křivé zrcadlo

Kauza LTO byla především problémem výše účtované spotřební daně.

Chaos kolem přiřazování sazeb DPH jednotlivým výrobkům by jednoduše ZMIZEL zavedením jediné sazby daně. ČSSD je jednoznačně PROTI, až na manipulace se přeřazováním výrobků z nižší do vyšší sazby za účelem zvýšení výběru DPH (a tedy i daňové zátěže obyvatelstva).....

Jarda Musil 19.4.2006 13:25

Re: Re: huhu

myslíte tedy ža Sokol, Kalvoda atd. jsou příznivci ČSSD? ... no to mě tedy podrž ;-P

Ladislav N. 19.4.2006 13:21

Re: Re: Re: Křivé zrcadlo

Vvydal, samozřejmě. Ale za těch 8 let vlády ČSSD a jejího "legislativního šílenství" do již platných zákonů přibylo tolik nesmyslů (a k nim množství podzákonných vládních nařízení), že návrat před rok 1999 by byl osvobozující změnou k lepšímu...

Potřebu zrušit cca 30% platných předpisů bez náhrady ostatně deklaroval Pavel Rychetský ještě před nástupem ČSSD k vládní moci...

yyy 19.4.2006 13:17

Re: Re: Re: Re: Co je tu napsáno

pane xxx, žijeme v daňovém ráji, kde jinde mi zdaní z 100 Kč hrubého 73 Kč daní = 27čistého, ty paušále blbej

Ladislav N. 19.4.2006 13:12

Re: Re: Srovnejte si noty!

Kolektivistická ideologie ve vaší hlavě vám brání pochopit nebezpečí, že za "veřejný zájem" lze nakonec při "gumovosti zákona" označit cokoli, na co sockomunisté získají dostatek hlasů v parlamentu - viz nedávné vyvlastňování pozemků na Slovensku ve prospěch zahraniční soukromé firmy "pravicovou" Dzurindovou vládou...

Ladislav N. 19.4.2006 13:04

Re: A které lobby prosadilo, že za odstavené vozidlo zodpovídá policie?

Vy jste tedy "génius", pane Hrbku! Ona snad policie odpovídá za jakékoli odstavené vozidlo nebo jenom za to, které bylo odstaveno na její příkaz? Nejste vy taky nakonec "expert", který dopředu své zákazníky upozorňuje, že nenese za svou práci žádnou odpovědnost? (Y)

Ladislav N. 19.4.2006 12:58

Re: Re: Návrhy starého matadora, bohužel

Na tyhle kraviny má přece jasnou licenci KSČSSD, nebo snad ne? ;-D

:-( 19.4.2006 12:53

vol zelené, vole Re: si snad dělá pr*el

!! kategorický imperativ

jakovy 19.4.2006 12:41

Hrbek, Vám emigroval nedospělý syn ? Re: Re: Re: Srovnejte si noty!

Za to může Klaus ! To bych se stal komunistou taky.

Wag the Dog 19.4.2006 12:31

Jeste jsem zapomnel dopsat:

Vsichni kostlivci z te doby jsou promlceni.  Ale pohrbeni - to zatim nejsou.

Wag the Dog 19.4.2006 12:29

To se take vypravi, jak u jednoho prazskeho soudu delalval pocatkem 90. let asistenta

jeden mlady odsacek. Nebyl pravnik, to az pozdeji ...

A ten do stranicke pokladnicky shanel penizky. Takove desatky z uveru, statnich zakazek. Plnou skrin kostlivcu pry ma. Ale vysvetluje to zajmem o medicinu ...

www.m37.cz 19.4.2006 12:21

Re: Re: hysterický primitivní antiODEESismus

Tedy nejsem zrovna fanda ODS, ale když bych začal srovnávat počty grázlů v politických stranách, tak mi vychází, že nejvíc jich má s drtivým náskokem ČSSD.  :-) Ska.

Antonín Hrbek 19.4.2006 12:12

Re: Re: Křivé zrcadlo

Třebaže mne občas nemilujete, dávám Vám zcela za pravdu. Zejména bylo legrační, když se finančáci, celníci, daňoví poradci a auditoři spořili o výklad zákona u každé položky. Ale já kauzu lehkých topných olejů na svědomí, na rozdíl od jiných, skutečně nemám. Osobně se například domnívám, že rozumnou cestou je postupné sbližování sazeb DPH tak aby to někteří spotřebitelé skousli a podvody se stávaly méně výnosné.

Jinak mne před čtrnácti dny pobalil výrok pana Tlustého na předvolebních "Otázkách" ve středočeském kraji, že má známého ve Velké Británii, který tam kupuje zboží na prodej bez DPH a tudíž na tom u nás vydělá. Asi pozapomenul, že mu bude chbět DPH na vstupu.

Antonín Hrbek 19.4.2006 12:00

Re: neschopnost zajistit dodržování zákony

V tom máte zcela pravdu. Ale, pokud si pamatuji, to bylo zatím za každé vlády a některé vlády dokonce si daly do vínku předstih ekonomů před právníky a pojicajty i estíhatelnost rozhodnutí.

Základem není ani tak neustálá tvorba nových zákonů, ale dodržování stávajících. Opět malý příklad. Vidíte na dálnicích policii na motorce, která by se propletla zácpu a trestala pirátské kamiony blokující všechny jízdní pruhy? A které lobby prosadilo, že v zájmu svobody podnikání to bude možné i ve dnech pracovního klidu? Vidíte, že by policie zastavila piráta silnic jakékoliv národnosti a odstavila mu vozidlo. A které lobby prosadilo, že za odstavené vozidlo zodpovídá policie? To je totéž jako chtít po policii, která dopadla a zavřela zločince, že ručí za jeho byt.

janoryna 19.4.2006 11:56

Re: Re: Křivé zrcadlo

a ty předpisy vznikly až v roce 2002 ? nebo snad pan Kočárník žádné nevydal ?

Antonín Hrbek 19.4.2006 11:51

Re: Re: Srovnejte si noty!

Jak jsem měl reagovat, když veškeré úspory, které jsem ukládal na spořitelní knížku na jméno nedospělého syna mi po jeho emigraci komunisté zabavili a ministerstvo financí vedené pane Klausem je odmítlo vrátit neboť prý se napravují jen "některé" křivdy?

janoryna 19.4.2006 11:51

Re: Návrhy starého matadora, bohužel

s tím opatřením proti korupci a byrokracii to bude stejné  jako to, že se nebude používat za jízdy mobilní telefon. vyřešeno vyhláškou ! a ještě novým úřadem, který ta opatření ošetří !

Frenky 19.4.2006 11:47

Re: korupce

Vážená Leo, mě se točí hlava poslední dobou čím dál častěji. Ještě nějaký čas vlády socanské elity a už tu hlavu nezastavím. Až budete podnikat a živit se sama, tak to poznáte.:-/

Na keci rudých rowdies, kteří za peníze bojují denně na internetu, moc nedejte. Zatím vás dostali tam, kam potřebují. Do role papouška "zaručených" zpráv, o kterých ani nepřemýšlíte, jen je posíláte dál.

Antonín Hrbek 19.4.2006 11:46

Re: Srovnejte si noty!

On to není vyvlastňovací zákon ale zákon o výkupu za tržní cenu. Bohužel, pokud bude existovat veřejný zájem, tak je nutno mít rozumný nástroj proti vydřidušství když selžou veškeré pokusy o dohodu.  Nebo má být snad výstavba přehrady na pitnou vodu pro stotisíc obyvatel blokována neprodejností pozemku pozemku o 10 m2 ležícího na dně přehrady za který chce majitel 100 mil.? Nebo se vůbec "zabejčí"?

Ale o tom řeč není. Řeč je o tom, že ti kdož brojí proti přemíře zákonů je chtějí neustále rozmnožovat.

Lea 19.4.2006 11:38

korupce

Pane Langře, na kongresu "Etika podnikání" se zaskvěl šéf vaší strany. Z jeho 4 bodů,za jejichž splnění je náš podnikatel ochoten odvádět daně, se mi zatočila hlava. Nabyla jsem dojmu,že podnikatelská obec nebyla do r.89 patrně součástí systému. K etice podnikání má p.Topolánek,který se "propodnikal" k exekuci, právo mluvit asi zrovna tak,jako vy ke korupci. Mezi námi,P.Cibulka tvrdí,že nemáte naději projít prověrkami.Pokud vím,u korupce kladete obrovský důraz na prevenci. Z preventivních důvodů bych na vašem místě odešla z politického života vůbec a pokusila se živit jiným způsobem.

Ladislav N. 19.4.2006 11:36

Re: si snad dělá pr*el

;-)R^.... do kamene tesat!

Ladislav N. 19.4.2006 11:33

Re: "...ale ono se říká že vysoká inteligence kolikrát hraničí s debYlitou..."

;-DR^ Bať, bať, debylita, to je mor...

Frenky 19.4.2006 11:30

Re: Re: Srovnejte si noty!

Tam, kde mají celkem slušnou demokracii (ve Švýcarsku), se bez souhlasu nějaké jejich babičky Vopršálkové neobejdou. Myslíte si, že je to u nich na úkor kvality veřejných (pokud jsou veřejné) staveb? Myslím silnice, železnice apod.?

Jen ti, kteří nectí nedotknutelnost osobního majetku, potřebují vyvlastňovací zákony.