18.5.2024 | Svátek má Nataša


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
huhu 19.4.2006 15:59

Re: Re: Re: huhu

trh zatím dokázal vše. I to, že když je uměle regulován tak vzniká nedostatek, černý trh a korupce. Trh je totiž objektivní ekonomický zákon a funguje vždy. Je objektivním soudcem, objektivně rozděluje hodnoty, každému zboží tedy i vám jako pracovní síle, řekne zač stojí.

Jarda Musil 20.4.2006 8:22

Re: Re: Re: Re: huhu

1. Trh dokáže všechno

2. Pokud něco nedokáže, platí bod 1.

;-)

Antonín Hrbek 19.4.2006 12:00

Re: neschopnost zajistit dodržování zákony

V tom máte zcela pravdu. Ale, pokud si pamatuji, to bylo zatím za každé vlády a některé vlády dokonce si daly do vínku předstih ekonomů před právníky a pojicajty i estíhatelnost rozhodnutí.

Základem není ani tak neustálá tvorba nových zákonů, ale dodržování stávajících. Opět malý příklad. Vidíte na dálnicích policii na motorce, která by se propletla zácpu a trestala pirátské kamiony blokující všechny jízdní pruhy? A které lobby prosadilo, že v zájmu svobody podnikání to bude možné i ve dnech pracovního klidu? Vidíte, že by policie zastavila piráta silnic jakékoliv národnosti a odstavila mu vozidlo. A které lobby prosadilo, že za odstavené vozidlo zodpovídá policie? To je totéž jako chtít po policii, která dopadla a zavřela zločince, že ručí za jeho byt.

Ladislav N. 19.4.2006 13:04

Re: A které lobby prosadilo, že za odstavené vozidlo zodpovídá policie?

Vy jste tedy "génius", pane Hrbku! Ona snad policie odpovídá za jakékoli odstavené vozidlo nebo jenom za to, které bylo odstaveno na její příkaz? Nejste vy taky nakonec "expert", který dopředu své zákazníky upozorňuje, že nenese za svou práci žádnou odpovědnost? (Y)

huhu 19.4.2006 16:02

Re: Re: neschopnost zajistit dodržování zákony

předstih ekonomů a "zhasnutí" propagoval V.Ježek, ODA. Ale zákony platily vždy a podvodníky bylo vždy možno trestat. To že socani žvaní a prokázalo se to za 8 let "čistých rukou" nesvádějte na to, že nebyly či nejsou zákony. Byly.

Marek Dluhoš 19.4.2006 10:32

Začal jste chytře poslanče, zlepšit podmínky živnostníkům a vykopnout Škromacha je nutné..

Ovšem jste si jist, že je třeba to dělat novými zákony o povinném zmenšování počtu zákonů a snižovat počet úředníků úřady na zmenšování počtu úředníků? Vážený pane Langre, dýchá z Vás na mne Kafka. KSČSSD je samozřejmě ta nejhorší možnost, ovšem napadá mne drobný dotaz: Nejste z nějakého klubu za praktickou realizaci Kafkova díla při řízení ČR?;-):-)

včelař 19.4.2006 10:13

Pane Langře.

Je mi líto, ale vaše žabomyší války v Parlamentu mne nejen znechutily, ale zasvinily tuto společnost labyrintem různých právních norem, které posloužily pouze těm, kteří mají žaludek na to, aby jich zneužívaly. V tom i Vaše strana sehrála neblahou úlohu. Podotýkám, že od vzniku ODS jsem vždy tuto stranu volil. Dnes nejsem dokonce ani přesvědčen o tom, že demokracie českého střihu je něco extrovního. Ráno hlásili, že zase jakýsi protikuřácký zákon má být přilepen k zákonu úplně jinému. Klasika. Vaše činnost parlamentních stran mne nutí, abych volil někoho úplně jiného (to se vztahuje i na Zelené, kteří už jsou načuchlí taky), kteří s Parlamentem mají jen ty minimální zkušenosti.

Antonín Hrbek 19.4.2006 10:07

Srovnejte si noty!

Pan prezident při zamítnutí "vyvlastňovacího" zákona požaduje, aby na každé jednotlivé vyvlastnění, tedy například na10 m2 zahrádky babičky Vopršálkové kudy povede silnice, byl samostatný zákon.

huhu 19.4.2006 10:39

Re: Srovnejte si noty!

jak byste asi reagoval, kdyby ta Vopršálková byla vaše maminka...;-)

Frenky 19.4.2006 11:30

Re: Re: Srovnejte si noty!

Tam, kde mají celkem slušnou demokracii (ve Švýcarsku), se bez souhlasu nějaké jejich babičky Vopršálkové neobejdou. Myslíte si, že je to u nich na úkor kvality veřejných (pokud jsou veřejné) staveb? Myslím silnice, železnice apod.?

Jen ti, kteří nectí nedotknutelnost osobního majetku, potřebují vyvlastňovací zákony.

Antonín Hrbek 19.4.2006 11:51

Re: Re: Srovnejte si noty!

Jak jsem měl reagovat, když veškeré úspory, které jsem ukládal na spořitelní knížku na jméno nedospělého syna mi po jeho emigraci komunisté zabavili a ministerstvo financí vedené pane Klausem je odmítlo vrátit neboť prý se napravují jen "některé" křivdy?

jakovy 19.4.2006 12:41

Hrbek, Vám emigroval nedospělý syn ? Re: Re: Re: Srovnejte si noty!

Za to může Klaus ! To bych se stal komunistou taky.

H.K. 19.4.2006 17:31

Re: Re: Re: Srovnejte si noty!

Komunisti Vám to vrátí, když to vzali. Klaus Vám to nesebral, tak proč by to měl vracet.

huhu 19.4.2006 18:41

Re: Re: Re: Srovnejte si noty!

rozumím, že proto "logicky" máte raději komunisty nežli Klause 8-o

Antonín Hrbek 19.4.2006 11:46

Re: Srovnejte si noty!

On to není vyvlastňovací zákon ale zákon o výkupu za tržní cenu. Bohužel, pokud bude existovat veřejný zájem, tak je nutno mít rozumný nástroj proti vydřidušství když selžou veškeré pokusy o dohodu.  Nebo má být snad výstavba přehrady na pitnou vodu pro stotisíc obyvatel blokována neprodejností pozemku pozemku o 10 m2 ležícího na dně přehrady za který chce majitel 100 mil.? Nebo se vůbec "zabejčí"?

Ale o tom řeč není. Řeč je o tom, že ti kdož brojí proti přemíře zákonů je chtějí neustále rozmnožovat.

Ladislav N. 19.4.2006 13:12

Re: Re: Srovnejte si noty!

Kolektivistická ideologie ve vaší hlavě vám brání pochopit nebezpečí, že za "veřejný zájem" lze nakonec při "gumovosti zákona" označit cokoli, na co sockomunisté získají dostatek hlasů v parlamentu - viz nedávné vyvlastňování pozemků na Slovensku ve prospěch zahraniční soukromé firmy "pravicovou" Dzurindovou vládou...

Jarda Musil 19.4.2006 14:01

Re: Re: Re: Srovnejte si noty!

případ s pozemkem na dně přehrady je snadno řešitelný i bez zákona .... napustím vodu a pokud není majitel pojištěný - je to jeho problém ;-D povodeň je povodeň a trh je trh R^

Antonín Hrbek 19.4.2006 15:25

Re: Re: Re: Srovnejte si noty!

Patrně Vám Vaše ideologie brání pochopit, že každý zákon je gumový. Nebo si myslíte, že v anglosaské světě vládne kolektivistická ideologie protože se tam často soudí jen podle zvyklostního práva?

Ono je to totiž o společenské morálce, což ovšem Vy a řada podobných, nemůžete pochopit.  A Slovensko není již Váš vzor jako před řadou měsíců? Inu časy se mění. A z veletočů by se Vám mohla i zatočit hlava.

A případů, kdy jednotlivci nechtěli odejít ze zaplavovaných oblastí jsou stovky. A řešily se i v zemích s absolutně nekolektivistickou ideologií jednoduše napouštěním.

H.K. 19.4.2006 17:38

Re: Re: Srovnejte si noty!

Když čtu Vaše příspěvky, tak mám dojem, že jste se vyklubal až po roce 1989. Nebo snad nevíte ,jak a pro koho se vyvlastňolo za Vaší , komunistické vlády.

janabok 19.4.2006 9:58

nechci přátelský stát,

přeji si stát,  který si mě nebude všímat...

vopice 19.4.2006 9:51

přečetl jsem si diskusi k Vašemu článku.

Z obsahu diskuse vyvozuji především to, že diskutují hlavně ti voliči, kterým ČSSD snížila daně. Přesto si nemoho o´dpustit poznámku, že rozhořčená diskuse o něčem vypovídá. Nic ve zlém, ale Vám a řadě dalšších "starých" činovníků ODS moc lidí neuvěří. Je skutečností, že řadu nešvarů, které za ČSSD vyrostly do obludných rozměrů a po volbách se rozrostou ještě víc (ČSSD po volbách zcela určitě také přijde s balíčkem proti - zákonů), založily vlády pravicové. Placení daní z příjmů z nezaplacených pohledávek, ukončení daňových úlev pro začínající podnikatele v roce 1993, zavedení balíčků ze dne na den bez ohledu na to, že firmy nemohly být připraveny, založení Velké bankrotové revoluce, to jsou jen drobty, na které si namátkou vzpomínám. Přes iracionální rozhořčení ostatních diskutujících musím také poznamenat, že jejich nedůvěra k proklamovaným opatřením je pochopitelná.  Na rozdíl od ostatních diskutujících přeji ODS vítězství ve volbách.

huhu 19.4.2006 10:41

Re: přečetl jsem si diskusi k Vašemu článku.

komu čssd snížila daně ? čssd jen výběr daní odložila, jejich státní dluh bude třeba zaplatit, když ne daněmi dnes, tak je to odloženo na později...8-o

Antonín Hrbek 19.4.2006 9:51

Křivé zrcadlo

Pokud je mi známo, zákony schvaluje parlament a president a některé i senát.  Kolik lidí je dnes zaměstnáno na krajích? Proti nestále rostoucímu počtu zákonů budem bojovat Antibyrokratickým zákonem. Proti korupci veřejných činitelů se nasadí Protikorupční balíček a korupci bude vyšetřovat nekompromisní, nepolitický a profesionální pan Langer. Jenom je otázkou proč pan Lager velmi často trval na ustavení parlamentních komisí na vyšetřování korupočních afér, které jsou kompromisní, politické a neprofesionální. Proti růstu počtu úřadů zřídíme instituci pro Moderní úřad.

Pro Vaši informaci - výřízení daňového přiznání, včetně zapacení daně mi na úřadu zabralo asi 5 minut.

Pokud trváte na osobní zodpovědnosti za učiněná rozhodnutí začněte laskavě u presidenta, přes vládu, parlament atd. Žádné hlasování by pak nemělo být tajné, hlasovat by se mělo jmenovitě a o každém hlasování by měl být veřejnosti přístupný zápis, zabezpečený proti zmizení. To by bylo překvapení!

Jinak domněnka, že něco vyřeší nějaké desatero je stará již mnoho tisíc let. Zatím se neustále vraždí, podávají křivá svědectví, žádají manželky a statky bližních atd.

Ladislav N. 19.4.2006 11:28

Re: Křivé zrcadlo

A lidi pořád lžou, aby sami sobě zajistili koryto... že, pane Hrbku?

Daňové předpisy jsou u nás přece geniálně jednoduché a srozumitelné každému, kdo s nimi má zacházet. Zejména zákon o DPH, ten by mohl sloužit jak vzor všem vládám světa... včetně sazebníku, přidělujícího sazby DPH jednotlivým druhům výrobků... Logika a jednoduchost by na něm šla vyučovat snad jenom na přednáškách psychopatologie na lékařských fakultách...

A ty lidi pořád lžou... ;-D

janoryna 19.4.2006 11:56

Re: Re: Křivé zrcadlo

a ty předpisy vznikly až v roce 2002 ? nebo snad pan Kočárník žádné nevydal ?

Ladislav N. 19.4.2006 13:21

Re: Re: Re: Křivé zrcadlo

Vvydal, samozřejmě. Ale za těch 8 let vlády ČSSD a jejího "legislativního šílenství" do již platných zákonů přibylo tolik nesmyslů (a k nim množství podzákonných vládních nařízení), že návrat před rok 1999 by byl osvobozující změnou k lepšímu...

Potřebu zrušit cca 30% platných předpisů bez náhrady ostatně deklaroval Pavel Rychetský ještě před nástupem ČSSD k vládní moci...

Antonín Hrbek 19.4.2006 12:12

Re: Re: Křivé zrcadlo

Třebaže mne občas nemilujete, dávám Vám zcela za pravdu. Zejména bylo legrační, když se finančáci, celníci, daňoví poradci a auditoři spořili o výklad zákona u každé položky. Ale já kauzu lehkých topných olejů na svědomí, na rozdíl od jiných, skutečně nemám. Osobně se například domnívám, že rozumnou cestou je postupné sbližování sazeb DPH tak aby to někteří spotřebitelé skousli a podvody se stávaly méně výnosné.

Jinak mne před čtrnácti dny pobalil výrok pana Tlustého na předvolebních "Otázkách" ve středočeském kraji, že má známého ve Velké Británii, který tam kupuje zboží na prodej bez DPH a tudíž na tom u nás vydělá. Asi pozapomenul, že mu bude chbět DPH na vstupu.

Ladislav N. 19.4.2006 13:26

Re: Re: Re: Křivé zrcadlo

Kauza LTO byla především problémem výše účtované spotřební daně.

Chaos kolem přiřazování sazeb DPH jednotlivým výrobkům by jednoduše ZMIZEL zavedením jediné sazby daně. ČSSD je jednoznačně PROTI, až na manipulace se přeřazováním výrobků z nižší do vyšší sazby za účelem zvýšení výběru DPH (a tedy i daňové zátěže obyvatelstva).....

www.m37.cz 19.4.2006 9:42

hysterický primitivní antiODEESismus

Jako vždy, když napíše komentář vrcholný člen ODS, nepřemýšlí se o obsahu, byť neobratně napsaném, ale valí se na nás z příspěvků hysterický primitivní antiODEESismus.  Všechny strany jsou si rovné, jenom jedna je si jaksi rovna méně. :-) Ska.

Jogin z Bagin 19.4.2006 10:28

Re: hysterický primitivní antiODEESismus

Máte plnou pravdu, jedná se o antiODEESismus, nicméně plně oprávněný, neb počet grázlů, jako je např. tento Langer, je v ODS již značně nadstandardní. Zkuste se tohoto modrého ptáka chytráka zeptat, jak to je s jeho platem 80 tis. Kč za "práci" advokátního koncipienta, kterou dělá jaksi navíc k poslancování, místopředsedování ODS a místopředsedování sněmovny. Normální plat advokátních koncipientů je 16-20 tis. Kč. Langer přes tuto olomouckou advokátní kancelář zcela zřejmě pere špinavé peníze z tajných korupčních kont ODS a používá je pro placení politické kapmpaně - např. jeho "veselé" billboardy u dálnice. Pak se divte, tomu Vašemu antiODEESismu.