23.6.2024 | Svátek má Zdeňka


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
huhu 19.4.2006 10:42

Re: Re: hysterický primitivní antiODEESismus

socanská policie a FÚ nefunguje nebo jen tak fantazírujete ? ...:-D(Y)

www.m37.cz 19.4.2006 12:21

Re: Re: hysterický primitivní antiODEESismus

Tedy nejsem zrovna fanda ODS, ale když bych začal srovnávat počty grázlů v politických stranách, tak mi vychází, že nejvíc jich má s drtivým náskokem ČSSD.  :-) Ska.

AAA 19.4.2006 20:00

Re: Re: hysterický primitivní antiODEESismus

Advokatni koncipient pan Gross take pracuje za 16 - 20 tisic?

scurra 19.4.2006 14:02

Re: hysterický primitivní antiODEESismus

Naprosto nemáte pravdu, zkuste se sám nad obsahem článku MUDr. et Mgr. Langra (sám tento titul používá) zamyslet. Zde se nejedná o neobratnost, ale o vrchol populismu, který by slušel leda tak Jandákovi (i když ten by použil jinou formu, ale obsah by byl zhruba stejný). Jsem zastánce pravice a vždy jsem pravici volil (i když ne vždy ODS), ale tímto postupem lídři ODS spolehlivě odrazují všechny nezaslepené pravičáky a konzervativce, kteří nad obsahem přemýšlejí.

Saša 19.4.2006 9:00

Czech point

Pane Langře, už jakýsi katolický kněz Hus, učitel a chvíli i rektor Karlovy university, odstranil z našeho jazyka spřežky a zavedl háčky. Zdá se mi velmi podivné, že nám sem znovu zavádíte spřežky - Vaše Olomouc přeci není zrovna na hranicích s Polskem.

Slovo pojnt je mně pak naprosto nejasné. To je nějaká hanácká hatmatilka či co?

Nebo že byste se cpal do vlády proto, abyste Čechům mohl vládnout cizozemštinou? No, možná je to rozumný nápad: když nikdo nebude úředníkům rozumět a zákony budou psány v neznámém jazyce, bude se aspoň moci každý na takové úřady a takové zákony s čistým svědomím vykašlat.

insider 19.4.2006 8:44

povzdech

Ivánku, Ivane, kdybys ve své době účinně bránil zrušení okresních úřadů, nebyl bys dnes farizejsky pobrekával nad sedmnácti novými centrálními úřady a dalším nárůstem byrokracie.

moker 19.4.2006 8:33

přátelský stát

Pro Boha co vy tady děláte já vás mám plné zuby z televize a tisku a vy nemáte soudnost a věčně se někam cpete se svím Jidášským výraze a věčnou a únavnou opozicí,není jediný pořad kde by jste něco pochválil všechno je špatně jenom vy jste nejlepší a nejchytřejší narcis,ale ono se říká že vysoká inteligence kolikrát hraničí s debylitou.

Ladislav N. 19.4.2006 11:33

Re: "...ale ono se říká že vysoká inteligence kolikrát hraničí s debYlitou..."

;-DR^ Bať, bať, debylita, to je mor...

Jan Hájek 19.4.2006 8:23

proč proboha

chce ODS opět prohrát ve volbách! Zákon pro potírání zákonů, komise pro potírání komisí a k tomu veletoče s. Tlustého. Jeho argument, že to má ověřené na matematickém modelu! Proboha čím byl tento "matematický model" verifikován? Takový "model" aby mi vyšlo to co chci dokáže napsat každý pokročilejší školák zajímající se o programování.

Josef 19.4.2006 14:17

Re: proč proboha

Pane Hájku,pozor. Pan Tlustý o sobě prohlašuje ,že je bývalý vědecký pracovník,neříká sice, v kterém oboru,pravděpodobně to byly traktory,ale určitě to má v hlavě srovnané a matematicky zdůvodněné. 

scurra 19.4.2006 7:52

si snad dělá pr*el

Přemíru zákonů vyřešíme přijetím Antibyrokratického zákonu.  Vše ostatní vyřeším přijetím Murphyho zákonů. Než volit komunisty, radši si useknu ruku, socany jakbysmet, ale co nyní předvádí ODS a hlavně její dlouholetí matadoři, to se mi snad jen zdá.

Ladislav N. 19.4.2006 11:36

Re: si snad dělá pr*el

;-)R^.... do kamene tesat!

:-( 19.4.2006 12:53

vol zelené, vole Re: si snad dělá pr*el

!! kategorický imperativ

Ivan Langer 19.4.2006 17:30

Antibyrokratický zákon

Dobrý den, dopručuji, abyste dříve než něco odsoudíte, se s tím seznámil. Zkuste se prosím podívat na www.langer.cz nebo na www.estat.cz. Tam najdete podrobnosti zákona, jeho smysl a konkrétní podobu i mechanismus, jak může výrazně omezit nadbytečnou byrokratickou zátěž. Napište mi pak na ivan@langer.cz. ;-)

scurra 19.4.2006 19:02

Re: Antibyrokratický zákon

Vážený pane poslanče, podíval jsem se na Vámi doporučené stránky (nikoli poprvé) a k tomu z pilnosti na www.ods.cz  (rovněž nikoli poprvé). Přesto na  svém předchozím příspěvku nehodlám měnit ani písmeno. Chcete-li bojovat s byrokracií a přemírou zákonů zákonem o potírání zákonů, potom ... no nezlobte se, to by snad nevymyslel ani Jára Cimrman. Ale možná Vás potěší, že v tom nejedete sám. Pokud se nad "tlustou peněženkou" a hlavně daňovou kalkulačkou zamyslí někdo, jehož IQ je vyšší než dnešní datum, musí nutně volat Chocholouška. Ale abych to zkrátil - s největší pravděpodobností budu volit ODS - kvůli těm částem programu, které nejsou tak populistické a které tak nevyzdvihujete, a HLAVNĚ KOMANČÚM A SOCANÚM NAVZDORY. A budu kroužkovat preferenční hlasy kohokoli kromě Vás a dalších "osvědčených dlouholetých lídrů" - kvůli tomu, co nyní v předvolební kampani předvádíte.

S úctou    scurra - jako lékaři a právníkovi (=latiníkovi) je Vám jasný můj nick, přesto mé názory berte aspoň trochu vážně - nejsou jen moje

Dušan Polanský 19.4.2006 7:47

Blbé je, že si člověk něco pamatuje

a vzpomíná jak za vlád Václava Klause valily zákony. Jo, už slyším námitku, že bylo přece přebudovat soc. zákony. Ale jenom zákon o učetnictví měl desítky a desítky novel během 1 roku. Byl zde k dispozici německý propracovaný zákon, ale by hrdě odmítnut. A pak příšly balíčky. Ještě dodnes vzpomínají účetní a podnikatelé co se dělo. To byly hory papírů.  Jo,  jo, ta blbá paměť. Ale na mladé to zabere. Ti to nepamatují. Jen do nich, pane Langře.  

milan007 19.4.2006 11:13

Re: Blbé je, že si člověk něco pamatuje

Blbé je , že si pamatujete  pouze něco.

Ladislav N. 19.4.2006 13:32

Re: Re: Blbé je, že si člověk něco pamatuje

To bude asi tou "legislativní zácpou" z vývoje posledních osmi let... ;-D

MK 19.4.2006 7:47

Autorovi

Pane Langere,

Bojovat proti legislativnímu bordelu novým zákonem je opravdu pitomost. Stejně tak balíčky a podobná opatření jsou naprosto neproduktivní. Myslím, že jediným účinným způsobem je důslednost: pokud se přijímá nová zákonná norma, stará se ruší a to v poměru maximálně 1:1. Nikdy dvě nové za jednu starou. Taktéž soudci by měli přejít na standardní počítání času 1:1, namísto současného "za deset měsíců práce, čtrnáct platů", kdy se navíc ty dva fluktuační měsíce jmenují Urválek a Vaš.

honzak 19.4.2006 6:43

a pak se probudil

a měl ruku v nočníku, se říkalo za mého mládí. Já bych prosil ještě tu o Sněhurce.

Už jsem to mailoval Tlustému (pro velký úspěch bude zase kandidovat za Středočeský kraj), teď  Langrovi:

To nás máš opravdu za takové blbce? Škoda, že nemůžu dát deferenční hlas...

Netřeba 19.4.2006 6:59

Re: a pak se probudil

Deferenční hlas - málo.  Nebyl by účinnější defenestrační ? Co takhle na jeden den znovu zhasnout, ODS s tím má mnohaleté zkušenosti.

L 19.4.2006 7:25

Re: a pak se probudil

A co si přečíst ten článek a pak se k němu vyjádřit. Nebo opravdu chcete opak toho co se tam píše?

Netřeba 19.4.2006 7:44

Re: Milé "L"

Napsat takový nic neříkající blábol, na to musí mít člověk opravdu nejméně dvě vysoké školy. To se v normálním životě naučit nedá.

Slzu jsem si zamáčknul, když jsem četl o průhledném rozhodování o veřejných prostředcích. Zvláště od člověka, který je pověstný svoji citlivostí a průhledností při porcování medvěda.

Již se těším, kolik roků pilné práce v Parlamentu i své soukromé právnické praxe bude pan Langer věnovat vytvoření Antibyrokratického zákona. Zejména výčtem "Centrálních orgánů" a hlavně výčtem všech nadbytečných povinností a regulací, které zakáže ukládat. A  dále:  revizí stávajících právních předpisů. Skoro sedmnáct let je Parlament (za účinného přispění páně Langerovo) tvořil, dalších sedmnáct (za ještě účinnějšího přispění páně Langerovo) je bude revidovat a bez náhrady rušit.

Jen mám obavu, aby nebyly zrušeny ty, které ruší předcházející. Abychom se neprorušili před listopad 1989.

moker 19.4.2006 8:43

Re: Re: Milé "L"

Že se nedají zvládnout dvě vysoké školy?To je omyl jeden známí si nedavno udělal  bez problémů JUdra a  zařídil prý to i někomu jinému takto zřejmě jde je to sice z doslechu a docela před takovímto člověkem o hubu ale drohou díru do ...mi neudělá.Samozřejmě to nepůjde úplně bez návštěv fakulty ale vysledek je jistý.

P.J. 19.4.2006 9:04

Re: Re: Re: Milé "L"

2 moker:

Nic ve zlém, ale soudě podle Vašeho pravopisu, tak Vy jste nezvládl ani základku ...

honzak 19.4.2006 7:56

Re: Re: a pak se probudil

příteli, nejen že jsem to četl, ale sousedka je soukromá účetní. A já si sem-tam ještě něco pamatuju. Socani pouze dali korunu tomu, co melodyboys okolo Langra začali.

 A to jsem relativně otrlý, přežil jsem i Směrnici pro tvorbu směrnic...

Vocílka 19.4.2006 19:06

Re: Re: Re: a pak se probudil

I Vy máte ISO?

Josef 19.4.2006 6:35

Pan Langer

Na přijetí 700 předpisů na 12 732 stránkách sbírky zákonů v roce 2004 se podílela nejen vláda ale také velkou měrou Parlament České republiky,kde  hraje velkou roli právě pan Langer jako místopředseda Sněmovny. A teď nám chce za pár dní změnit byrokratický stát  na přátelský.

Hovorka 19.4.2006 3:02

Pan Langr je naprosto nekompetentní:

Zase nějaké balíčky, to už tady bylo, byly i aktovky, kufříky atd. O boji proti korupci má pan Langr pouze teoretické představy a to, co by pomohlo nejvíce, tak proti tomu on i ODS razantně vystupuje. Pan Langr a spol. by se měli nejdříve seznamit s metodami Petera Ainswortha, úspěšného bojovníka proti korupci z USA - rozhovor v Respektu č. 15.

mak 19.4.2006 15:51

kufrik byl akorat Bambersky a tam figuroval soudruh Zeman

proc tedy jste proti antibyrokratickemu zakonu, ten v us existuje?