15.5.2024 | Svátek má Žofie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
noiprocs 19.10.2007 11:31

Re: Re: Proč docházelo a dochází k pogromům?

Nevidím důvod proč by měli arabské státy příjmat Palestince, když jejich domovem je Palestina. To, že tam je momentálně sionistický stát vytvořený proti jejich vůli není žádný důvod proč rezignovat na svobodnou Palestinu.

Xury 19.10.2007 11:27

Re: Proč docházelo a dochází k pogromům?

Pokud sám přiznáváte, že nelze přesídlit miliony Židů (můj návrh na výměnu byla samozřejmě nadsázka, škoda, že jste ji nepochopil). S tím odchodem Židů bych to neviděl až tak jednoznačně, ale ono se to na pogromy samozřejmě dá svést vždy. Ovšem pokud není možné nikoho násilím přesídlovat (tedy pokud dodržuje zákony a zvyky dané země) tak moc nechápu naco bude ta analýza vzniku pogromů. Osobně mám z vašeho příspěvku pocit, že doufáte, že se podaří najít viníka u Židů. A mimochodem s muslimy nemají problém jen Židé a křesťané, ale i hinduisté a budhisté.

noiprocs 19.10.2007 11:22

Re: Člověk se nerodí jako muslim nebo křesťan.

Neznáte islám. Kdo se narodí muslimskému otci je muslim. A islám, na rozdíl od křesťanství , je výraznou součástí kultury a identity.

Ivan 19.10.2007 11:22

Re: Kerkaporta

Tím autor nechtěně řekl, že pustit amíky do Brd je jako pustit Turky do Konstantinopole. Jen si to propagandista nějak popletl.

Historik 19.10.2007 11:21

Re: Proč docházelo a dochází k pogromům?

1) k pogromům docházelo i v islámských zemích.

2) po VZNIKU IZRAELE, byli Židé ve velkém vyháněni zejména z muslimských zemí a to bez majetku. Počet ťěchto Židů, kteří přišli do Izraele je přibližně stejný, jako počet Arabů, kteří původně opustili území dnes držené Izraelem. Pokud by tedy arabské státy recipročně přijali palestinské Araby (k něčemu podobnému došlo v případě Řecka a Turecka po roce 1922 a Indie a Pákistánu po roce 1947 a patrně takto dopadne i vývoj v bývalé Jugoslávii) byl by problé DÁVNO VYŘEŠEN.

Schumacher 19.10.2007 11:20

Člověk se nerodí jako muslim nebo křesťan.

Ala jako Žid ano. Nemá možnost volby. V náboženství ano. V židovství to má vůbec složitější, protože judaismus, na rozdíl od křesťanství a islámu, které jsou náboženstvími univerzálními,  je náboženstvím národním a nedílnou součístí národní kultury a identity.  Čili být Židem a židem je většinou  to samé. Proto je těžké jím být.

Ivan 19.10.2007 11:18

Chudinka Urban

Odborné kvality Urbana musí stát za ..., protože tolik nesmyslů v jednom článku, to se jen tak neuvidí. 1) na jaderný program má právo každý stát a zejména stát, usilující o nezávislost na imperislistické USA politice. Stejně tak má právo každý stát na jaderné zbraně, ať se to USA nebo někomu jinému líbí, nebo ne. Když může mít jadernou bombu Izrael, proč ne jiní.   2) Po fyzickém zničení Izraele Iránský president nevolal, to je nehorázná propaganda medií. V projevu se volá po odstranění režimu v Izraeli, t.j. podobně jako jiní volají např. po odstranění režimu na Kubě nebo v Bělorusku, tak Ahmenidžád volal po odstranění režimu v Izraeli. Tedy normálka. 3) Rusko by se jako nejbližší soused Iránu opravdu oprávněně mohlo cíti ohroženo iránským zbrojním programem. Přesto se evidentně ohroženo necítí, protože Irán už po tisíciletí nevedl žádnou agresivní válku a evidentně ji nechce vést ani v budoucnu (na rozdíl od USA, které vedou agresivní války jak na běžícím pásu). 4) Irák je okupován USA armádou, jak tam podle Urbana mohou být Iránci? Tak ovládají USA  Irák nebo ne?  Kde byli všichni ti hrdinní  vlastenci, kteří obětují vlastní životy v sebevražedných atentátech proti USA vojákům a vlastním kolaborantům za Saddáma? Stačil by přece na odstranění nenáviděného diktátora jen jeden. Nebo že by ten diktátor nebyl až tak nenáviděný, jak to líčila propaganda? 4) Postoj k holocaustu je evidentně jen politickou provokativní odpovědí na propagandistické nehoráznosti západních medií.

noiprocs 19.10.2007 11:16

Re: Proč docházelo a dochází k pogromům?

Ona tam má velká část židů dvojí občanství, které si velmi prozřetelně uchovává. Ti by měli odejít a zůstat by měli pouze ti, kteří jsou tam skutečně doma a neměli by kam jít. Místo nich by se vrátili palestinští uprchlíci a vyhnanci. Poté by se konečně mohla vytvořit jednotná Palestina kde budou žít židé (jako minorita) i Arabové různých vyznání společně.

VLK 19.10.2007 11:12

Re: Re: Naším zájmem není určovat pořádek v islámských zemích,

Kdysi prováděli teroristické útoky v Turecku skutečně Kurdové. Ale po tom, co vyschly ruské prachy, které CCCP cpal do kurdských komunistických stran, a po tom, co se na stranu Kurdů v Iráku postavily USA, a nakonec po té, co se v Turecku dostali k moci islamisti místo nacionalistů, tak kurdský terorismus v Němacku utichl. Ten současný muslimský terorismus v Německu má stejné kořeny jako jinde v západní Evropě.

Schumacher 19.10.2007 11:11

Nebezpečí nám zatím nehrozí. Ale situace se pomalu mění v náš neprospěch.

Zatím nemají reálný důvod nám hrozit. Jsme daleko a nemáme atraktivní zdroje kterých by se chtěli zmocnit. Proto na nás přes kus světa nebudou táhnout s armádou. Ale situace se mění s nárůstem islámské komunit a s růstem požadavků aby se zastali svýcch zde utlačovaných "bratří". Poslední baštou křesťanů v Evropě zůstává Polsko. Na ně nyní směřuje útok světoběžných multikulti rozvracečů. Abych nebyl až takovým pesimostou, pořádek tu nakonec udělají Číňané. Ale to už nás trápit nebude.

Hledajíci 19.10.2007 11:11

Re: Re: Re: Re: Re: Problémy na Středním Východě

Domníval jsem se že diskutujeme o Středním Východě, o problémech tam způsobené masovou immigrací Židů do Palestiny. Tu masovou immigraci způsobily pogromy.

Muslímove se do Evropy stěhují pouze a pouze za prací, to co navykládají evropským immigrační úřadům o útlaku je vylhané. Dále mnoho muslímů ve Francii, Anglii, Holandsku, Španělsku jsou budťo obyvatelé z jejich bývalých kolonii, anebo jejich potomci. Tyto země si ty kolonie neměli pořozovat, když nyní neví co s nimi.

noiprocs 19.10.2007 11:09

Re: Re: Re: Re: Re: Problémy na Středním Východě

Arabů?????? Jediní Arabové byli  ve Španělsku a ti tam velmi významě uchovali odkaz antické kultury.

Hledajíci 19.10.2007 11:00

Proč docházelo a dochází k pogromům?

Doporučuji Vám se důkladně podívat na internetové stránky http://www.jewishvirtuallibrary.org/ . Židé se do Palestiny nikdy nestěhovali dobrovolně, byli k tomu vždy donuceni pogromy. ----- Navrh Autor: Xury IP: 88.146.63.xxx Datum: 19.10.2007 10:17 je neproveditelný. Vystěhovat nyní ty miliony Židů z Israele, kteří se tam již narodili, pro které je Israel skutečnou mateřskou zemí, již nejde. Ze stejného důvodu nejde vystěhovat miliony muslímů, kteři se narodili a žíjí v Evropě. Je to názor člověka, který sedí v pohodlí někde za terminálem, a je mu jedno že mnoho lidí díky Evropanům na světě trpí. ----- Židy do Palestiny nevyháněli muslímové, a hlavně pogromy v Evropě! A proto to byla veliká sprosťárna od evropských politiků, když přesunuli evropské problémy se Židy na muslímy.

 

A proto by Evropa měla zahájit důkladné vyšetřování co pogromy způsobuje. Tohoto vyštřování by se musí zůčastnit i Židé, i když vyjdou na jevo věci jim velmi nepříjemné. Je velikým omylem zakázat diskuse o progromech, ať se událi kdekoliv, a ať se nyní nazývají různě. Zákazem tohoto vyštřování se nic nevyřeši.

Jan Daniel 19.10.2007 10:59

Re: Re: Kerkaporta

no jistě, a my taky jsme pěkná kvítka (kolonialismus, neokolonialismus, neoneokolonialismus), tak si ten zánik naší civilizace taky zasloužíme ;-D;-D;-D

Schumacher 19.10.2007 10:59

Co je na tom špatné ?

To Vám dojde. Jestli na to budete mít čas.....

janoryna 19.10.2007 10:58

Re: Urbane Urbane..zlatá slova červotoči.

Klaus opravdu v tom 1989 s komunisty nic neupekl. ale havlovi a spol. tu pečeni sbaštil, takže havel ostrouhal...

Xury 19.10.2007 10:56

Re: Re: Re: Re: Problémy na Středním Východě

Imigrační vlny Arabů do Evropy také nebyly způsobeny Evropany, proč tedy nám Arabové hází na krk problémy, které si z větší části způsobili sami?

Jan Daniel 19.10.2007 10:56

Re: Urbane Urbane..

červotoči to máte tak: pokud chcete změnit režim bez krveprolití, musíte držitelům moci, nebo aspoň jejich části s kterou tu změnu provedete, slíbit beztrestnost (sametové "nejsme jako oni"). Jinak by byli v situaci, kdy nemají co ztratit a pod šibenici či do vězení vám nikdo dobrovolně neodejde. Tak se ta hra hraje. Hrála se tak v Česku, odehraje se tak v Barmě. Pokud se vám to nelíbí, byl byste v r.89 tak zásadový, že byste namísto sametového převratu šel vybojovat svobodu na barikády? Pokud ano, máte můj obdiv, ale obávám se, že v Česku byste se na těch barikádách cítil poněkud osaměle.

Hledajíci 19.10.2007 10:48

Re: Kerkaporta

Vámi obdivovaní vládci Byzance nebyli žádné mírumilovné ovečky! Podívejte se na historická pojednání o této době. Dokonce se zavÍrali a oslepovali mezi sebou. A když se jim to hodilo tak uzavírali spojenectví s Osmany.   

noiprocs 19.10.2007 10:46

Re: Piokud jsem článek správně pochopil,

Je to stejné jako když se Bush veřejně vyznával, že k invazi do Iráku ho vyzval Bůh nebo jako když fanatičtí američtí protestanti veřejně prohlašují, že Bůh chce aby USA vedly a vládly světu.

kapitan m/rdalek 19.10.2007 10:44

Re: Ono bez armády se bránit fakt moc nejde....Ani s armádou.

a vy mate problem s tim ze bude evropska islamska strana? - mozna bude jeji klub v evropskem parlamentu a mozna se budou potkavat s klukama z krestanskeho klubu - co je na tom spatne?

Hledajíci 19.10.2007 10:44

Re: Re: Re: Problémy na Středním Východě

Těch 31% Židů v roce 1947 je vśledkem 5-ti immigračních vln od konce 19-tého století. Tolik Židů před těmi immigračními vlnami v Palestině nebylo. Ty immigrační vlny byly způsobeny pogromy na evropské Židy, prováděné evropskými obyvateli. Nebyli v žádném připadě způsobeny muslímy. Proč tedy házíme problémy námi Evropany způsobené někomu jinému na krk?

Jan Daniel 19.10.2007 10:43

Re: Piokud jsem článek správně pochopil,

Mírumilovnost islámu jsme si připomněli v Karáčí - 133 mrtvých; zato Kaczynští, ti nepřátelé lidstva, jsou proti potratům. Palestinští muslimové vraždí děti ve školních autobusech, polští katolíci jim chtějí navléci školní uniformy. Skoro bych řekl prašť jak uhoď.

kapitan m/rdalek 19.10.2007 10:41

Re: Re: Jane Urbane - vy prodejná děvko

pane urbane - kosovo bude oddelene a bude to samostatny stat - tak snad budete mit radost - problem vasi angazovanosti byl v tom ze jste videl vinu jen na jedne strane a k te druhe jste se jaksi neznal - a tak si alespon v skrytu duse priznejte ze nejste novinar ktery nahlizi veci v jejich slozitosti ale pouhopouhy pisici aktivista - take byste jako verejna osoba mel unest i prudsi argumenty a tak prosim abyste uz nikoho z diskutujicich neudaval - to bohuzel o vas vypovida vic nez si myslite

Jan Daniel 19.10.2007 10:36

jak s muslimy

Naši hoši neměli zájem jim klást nepříjemné otázky, oni se jako realisté naopak spíš připravují na to, až nám budou islamisti vládnout. Pak budou moci říci: my jsme ti hodní křižáci, ti kteří se s váma bavili.

vita 19.10.2007 10:36

Piokud jsem článek správně pochopil,

tak autor sice neví vůbec nic, ale zato se o tom mocně rozepisuje. Inu, každý se musí něčím živit.

Dovolil bych si autora upozornit, že íránští poslanci možná při hlasování chválí Boha, zatímco polští se dovolávají Boha a svatého Kříže. Skoro bych řekl, že prašť jako uhoď, píchni jako řízni a pěšky jako za vozem.

A dále, že íránský jaderný program je "kontroverzní" jen proto, že usvědčení lháři jako americký president a jeho ministryně zahraničí kolem něj kontroverzi vytvářejí. Pro odborníky z MAAE je mnohem méně kontroverzní - jde jen o dolaďování systému kontrol.

noiprocs 19.10.2007 10:34

Re: Re: Problémy na Středním Východě

Počty židů v Palestině si lehce najdete sám. Důležité je, že v roce 1947 kdy se rozhodlo o rozdělení Palestiny židé tvořili 31% populace a dostali 56% území. Spravedlivé řešení od samého počátku :-P

Harpyje 19.10.2007 10:27

Re: Re: Re: Re: Naším zájmem není určovat pořádek v islámských zemích,

Tu otázku si zodpovězte sám. Nemá s tím co jsem napsala nic společného.

skacel 19.10.2007 10:23

Kerkaporta

 Kerkaporta

Chystají-li mocní tohoto světa válku, mají, dokud nejsoudokonale vyzbrojeni, plná ústa řeči o míru. Tak také přijímá sultán Mehmed, když nastupuje na trůn vyslance Konstatina a co nejpřátelštěji a uklidňuje je nejmilejšími slovy. Zapřisahá se veřejně a slavnostně při Bohu a jeho Prorokovi, při andělích a koránu,že bude nejvěrněji dodržovat smlouvy, které uzavřel s Basilem. Zároveň však sjednává lstivý vládce dohodu o vzájemné neutralitě s Uhry a se Srby, smlouvu na tři roky - právě na tři roky, během nichž se chce nerušeně zmocnit města Cařihradu. Teorve pak, když se do sytosti nahovořil o míru, nasliboval a odpřísahl mír, poruší právo a vyvolá válku

Ale Cařihrad se udatně brání a sultán se již skoro vzdáva myšlenky dobytí města, když tu v posledním okamžiku několik Turků vniklo do nevelkého průlomu ve vnejším opevnění nedaleko místa, kde je veden jeden z hlavních útoků a objeví, že jedna malá branka vnitřního opevnění, tak zvaná Kerkaporta, zůstala nepochopitelným nedopatřením otevřena. Teď se Turci dají do křiku:"Město je naše" a jejich řev láme poslední odpor! Konstantin se nadarmo vrhne s hloučkem věrných proti vetřelcům, padne nepoznán uprostřed všeobecného zmatku a teprve příštího dne budou moci podle purpurových, zlatým orlem ozdobených bot zjistit vítězové v hromadě mrtvol, že poslední císař východořímské říše padl jako Říman, zárověň se svou říší. Kerkaporta , zapomenuté dvéře, zrníčko písku, prášek ve větru, rozhodl běh světových dějin! Radar v Brdech - možná Kerkaporta našich dnů, kterou se schválně snaží mnozí ponechat otevřenou...........co na to řeknete pánové Zaorálku, Paroubku, Ráte atc.?

 

pbla4024 19.10.2007 10:20

Re: Re: Naším zájmem není určovat pořádek v islámských zemích,

Sadáma tuším odsoudili a popravili Iráčané.