15.5.2024 | Svátek má Žofie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
MaR 19.10.2007 14:10

Re: Re: nostalgie

Z nějakého pochybného vrtochu se termín antisemitismus ustálil jako pouze protižidovský, což měl autor zjevně na mysli.

Milan Šimerka 19.10.2007 14:08

Re: Re: Jako provokace dobré, ale uberte na umanutosti a bude to na výtečnou

A kde píšu, že byl Irán agresor. Válku začal Irák, ale koncovku (mmch příměří byla celkem tři) po příměří, měl s "velkou" ofenzívou Irán. Incident s čluny a útokem (podobně může začít klidně válka) z nich jste mi nevyvrátil.

Nějak se vám ti iráčané a íránci pletou. Poslední věta z logiky vaší odpovědi postrádá smysl!

MaR 19.10.2007 14:07

Re: Chudinka Urban

1) *na jaderný program má právo každý stát a zejména stát* - nic takového neexistuje, naopak se Irán připojil k rezoluci o nešíření jaderných zbraní.

2) problém je v tom, že pod odstraněním režimu v Izraeli míní Nežád zrušení demokracie a nastolení vlády islámu. Co by to znamenalo pro židy je snad jasné. Možná by jim dali ještě nějakou hezkou nabídku jako Hitler že se mohou vykoupit :o)

3) Rusko se ohroženo necítí, ale ze zcela jiných důvodů než uvádíte (respektive vylháváte).

4) Neumíte číst, napadáte něco co v článku není řečeno.

5) Jaké propagandistcké nehoráznosti máte na mysli? To by mě skutečně zajímalo :o))

kopretina 19.10.2007 14:07

Re: Re: Re: Proč docházelo a dochází k pogromům?

Nikoliv. Prvně začali válku Arabové, pak Arabové vyhnali Židy z arabských států. Nelžete.Palestinští Arabové odešli dobrovolně na výzvy arabských bratrů, že se vrátí "na židovských kostech jako vítězové". Je povinností arabských států přijmout své arabské bratry, tak jak se Izrael postaral o Židy z arabských států.

kopretina 19.10.2007 14:03

Re: Re: Re: Proč docházelo a dochází k pogromům?

Domovem palestonských Arabů není Izrael, ale arabské země.

ergo 19.10.2007 13:59

Re: nostalgie

"Koukám, že na Psu si začala dávat dostaveníčko mj.různá antisemitská pakáž." - to myslíte ty, kteří tu napadají nejpočetnější semity - Araby, nebo třeba Aramejce?

kopretina 19.10.2007 13:56

Re: Chucpe

jednání všech antisemitů a antisionistů je chucpe a všech zastánců militantního islamismu. Jste fanatik.

kopretina 19.10.2007 13:54

Re: Re: Re: Hledání Hledajícího

No fanatický antisemita jste Vy sám. Takové protižidovské zanícení se hned tak nevidí.

noiprocs 19.10.2007 13:41

Re: nostalgie

Tohle je typický odraz dneška. Lukašenko řekl, že židé nepečují o místa kde žijí a hned je antisemita. Takže kdo je tu lůza? http://aktualne.centrum.cz/zahranici/evropa/clanek.phtml?id=511477

MZ 19.10.2007 13:33

Re: Re: Re: Re: Re: Proč docházelo a dochází k pogromům?

Mno, doborovolně je možná špatný termín, ale danou konkrétní válku skutečně způsobili Arabové, což je IMHO velmi dobrý důvod, proč by se měli více a hlavně lépe přičinit sami.

Každopádně souhlasím, že rozdělení Palestiny spravedlivé nebylo (otázka je, jestli by to bývalo šlo udělat lépe), ovšem nelze z toho pouze a jedině vinit současné obyvatelstvo Izraele.

Harpyje 19.10.2007 13:20

Re: Re: Nebezpečí nám zatím nehrozí. Ale situace se pomalu mění v náš neprospěch.

Ano, sebevražedné atentáty jsou v Polsku na denním pořádku. Prý už polská náboženská policie kontroluje povinné nošení křížků na veřejnosti a manželská něvěra se bude od příštího roku trestat smrtí.

Jakub Roth 19.10.2007 13:14

Re: nostalgie

Souhlas a začalo to přesunutím Psa pod Lidovky.

Jura Jurax 19.10.2007 13:12

Re: Nebezpečí nám zatím nehrozí. Ale situace se pomalu mění v náš neprospěch.

No - on rozdíl mezi fanatiky křesťanskými, případně jako v Polsku katolickými, a moslemínskými je nečekaně malý;  nedělejmež si iluze, že ti křesťanští jsou jaksi "naši". Takže s tou baštou pomalu ... mezi povinným mlácením hlavou o tépich a povinným otlačováním si kolen před skříženými břevny není rozdílu.

Jura Jurax 19.10.2007 13:07

Re: Chudinka Urban

Pravíte ... Kde byli všichni ti hrdinní  vlastenci, kteří obětují vlastní životy v sebevražedných atentátech proti USA vojákům a vlastním kolaborantům za Saddáma? Stačil by přece na odstranění nenáviděného diktátora jen jeden. Nebo že by ten diktátor nebyl až tak nenáviděný, jak to líčila propaganda?

Existuje argument. Američané mají jisté změkčilé humanitární ohledy a dosud nevyvražďují celé širší přibuzenstvo atentátníka včetně žen a dětí, případně celou rodnou vísku atentátníkovu. Tohle by totiž byla velice účinná zbraň proti atentátníkům, i těm sebevražedným (holt by jim v obcování s těmi 66 pannami v moslemínském ráji nejspíš překáželo, že se na ně vyčítavě dívají stařičtí rodiče či milované vlastní děti ...). Saddám podobnými ohledy netrpěl - a dokonce dal v tomto ohledu hodně na prevenci ...

Jan Daniel 19.10.2007 13:07

nostalgie

Koukám, že na Psu si začala dávat dostaveníčko mj.různá antisemitská pakáž. Tohle se na starým dobrým Psu moc neprovozovalo. Ne náhodou řada letitých diskutérů vymizela a nahradila je lůza. Dřív se tady člověk poučil a diskuse byly často kvalitnější než samotné články.

Harpyje 19.10.2007 13:02

Re: Re: Re: Hledání Hledajícího

Hledající, Vaše nadužívání pojmu "fanatismus" ve spojení s Židy nebo obyvateli USA (včera) a jeho naprostá absence tam, kde se evidentně jedná o fanatiky,  nemůže nikoho nechat na pochybách o tom, "wesen Geistes Kind Sie sind". Israel, jako stát Židů není žádný fanatický a nebezpečný sen, nýbrž realita s kterou se bude muset smířit i ten bláznivý fanatik z Teheránu.

vita 19.10.2007 12:59

Re: Re: Piokud jsem článek správně pochopil,

Teď už v Severní Korei o toto taky jde. Jenže se S.Koreou bylo nejdříve nutno dojednat to, že vůbec nějaké kontroly připustí. Írán se kontrolám MAAE nikdy nebránil. Navrhoval i rozšířené kontroly odborníků ze zemí, jimž důvěřuje, že mu tam nepošlou špiony.

Kdyby se dohadovalo kdy, kde a za jakých podmínek kontroly připustí - a moc se cukal, pak by byly sankce na místě. Nakonec se sám zavázal, že 1) nebude vyvíjet, 2) nebude se snažit jinak získat jadernou zbraň a 3) se podrobí kontrolám, které to potvrdí. TOTO je taky v naprostém pořádku - a jde o dolaďovánií kontrol.

Když se bude po Íránu požadovat nesmysl, například odstoupení od jaderného programu, na což nemá žádná jiná země ani OSN právo,mohl by odstoupit od Smlouvy.

noiprocs 19.10.2007 12:56

Re: Re: Re: Velezrada?

AndyOXX

Jura Jurax 19.10.2007 12:55

Re: Re: To co hledáte je špetka rozumu..

... hulvátsví hodno nevzďelaných dlaždičů! 

Máte pravdu!

noiprocs 19.10.2007 12:55

Re: Re: Velezrada?

O konečném řešení se rozhodlo až v r.1942. Je zajímavé, že ve stejné době sionisté na Biltmorské konferenci formulovali požadavek "nikoli židovský stát v Palestině, ale Palestina jako židovský stát". Že by souhra, že by nakonec měl AndyOO pravdu?

Jan Daniel 19.10.2007 12:53

Re: Re: Re: Piokud jsem článek správně pochopil,

ergo, chce to trochu smyslu pro proporce: Ulsterský konflikt je ve srovnání s celosvětovou vlnou islámského terorismu takové uprdnutí

zíralek 19.10.2007 12:44

to je sranda,

poučujou se jak se vyjadřovat;-D;-D;-D to bude zas bitva;-D doufám že poslední:-P

noiprocs 19.10.2007 12:41

Re: Re: Re: To co hledáte je špetka rozumu..

Třeba proč by měl Írán vést agresivní války? Spousta států má problém uživit vlastní lidi a války vede.  Když už jsme u Íránu, kdo tam udělal převrat a instaloval vyhnaného šáha? Kdo ho podporoval až do hořkého konce? Kdo vyvolal Íránsko-Iráckou válku a podporoval Saddáma?

Máte pocit, že USA vede málo agresivních válek? Ukažte mi jiný stát, který za posledních deset let provedl tolik agresí a okupací.

VLK 19.10.2007 12:39

Re: Velezrada?

Jenom bych chtěl dodat, že mnozí židovští uprchlíci v Británii i USA skončili v táborech pro nespolehlivé. Ne, to nebylo nic na styl koncentráku. Spíš normální zajatecký tábor, který měl vyloučit lidi, u nichž nebylo jisté, že to nejsou špioni. Takže měli sionisté své druhy, o kterých nevěděli, nakolik svobodně či nesvobodně žijí a nakolik jim skutečně hrozí smrt, poslat do takového tábora?

Cruton 19.10.2007 12:39

Re: Jako provokace dobré, ale uberte na umanutosti a bude to na výtečnou

Šimerko, jste tu za prosťáčka - válka se Saddámem nebyla žádnou agresivní válkou Iránu. Tato válka začala v roce 1980 invazí iráckých vojsk do Iránu a skončila v roce 1988 uzavřením příměří. Íráčané se v ní bránili v souladu s mezinárodně uznávaným právem na sebeobranu.

jakovy 19.10.2007 12:38

Re: ???

Alle Alláh je do češtiny přeloženo Bůh. Tak se ne mrkWi. Je to tatáž entita.

Hledajíci 19.10.2007 12:36

Re: Re: Hledání Hledajícího

Harpyje vy jste zase profesionální sionista.To jsme si už vyříkali, a dohodli jsme se, že nebudeme nadále navzájem diskutovat.

Pan Šaman v jednom svém článku vysvětlil proč tak píše. Já ho plně chápu. Ale je velmi subjektivní když se má vyjádřit o Nemecku a Israeli.

Já pouze píši o jednání sionistů, o jejich fanatickém a nebezpečném snu o samostatném státě Židů. Byl a je to stejně nebezpečný sen jako sen Lenina o státě dělníků a rolníků. Oba svoje sny vymýšleli a uvěřejniluii ve stejné době, na stejných místech.

MRKEW 19.10.2007 12:35

???

Volali "Bůh je veliký" nebo něco jiného, třeba "Aláh akbar" ( = Aláh je veliký)??? Autor, bývalý disident a novinář co učí na New York University v Praze, by to mohl laskavě vysvětlit.

Není to sice jeho tvrzení, ale cituje to a třeba cituje nepravdivou (možná úmyslně) informaci.  

Milan Šimerka 19.10.2007 12:35

Re: Re: To co hledáte je špetka rozumu..

No, vzorem je mi vaše "nadužívání" slova chucpe. Pokud chcete něco dát do fóra, užijte mateřštinu. Věřte, že slov pro popsání "toho vašeho jevu" má hodně

Milan Šimerka 19.10.2007 12:31

Re: Re: To co hledáte je špetka rozumu..

A s čím ráčíte nesouhlasit? Tedy pokud máte něco jiného, než jen to, že se jedná o lži ;-P