30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
-ferry- 7.8.2009 9:27

Problém je v tom ...

... že TOP 09 nejen,že nezačala zle,ale ona ve skutečnosti nezačala vůbec..!Kdo začal byli novináři..! Nasadili stejný scénář jako v r.2006 se Zelenými.Stačila jediná (možná)spřátelená výzkumná agentura,která jim přiřkla víc ne 5% hlasů a začalo stejné tóčo,jako před třemi lety.Masívní reklamou tehdy doslova vnutili národu partu kolem Bursíka.Šťastný nápad Kateřiny J. vzít sebou děti do májové strkanice pak lásku lidí k této straně završil...

 Dnes se zase páchá masívní reklama na TOP 09.Lhostejno,že nikdo neví s čím půjde do voleb.Lhostejno,že nikdo neví,který že starosta,kromě Gazdíka,je ještě na kandidátkách.Slyšeli jste o nějakém?Že by někde vystoupil s programen strany? Že by vysvětlil,proč on,starosta,chce navíc ještě do Sněmovny? Vystoupil snad někde předseda strany exkníže Schwarzenberg? Myslím kromě toho,že si na Sázavafestu koupil teatrálně vstupenku? Může vůbec vystoupit,když česky mluví jako Pepek Vyskoč po deseti pivech? Může být vůbec předsedou české vlády,když mu čeština dělá problémy jak v mluvení,tak i v chápání? Nebude jen figurka v rukách Kalouska,který zatím ustoupil do pozadí,protože ví,co všechno se na něj ví...? Peníze této straně nabídl i jeden z nejbohatších Čechů,jistý Bakala.Zkuste se zamyslet,kdo by tu ve skutečnosti vládl...Naši tak zvaní pravicoví novináři tohleto bezpochyby vědí.Vědí,že v případu úspěchu této strany se jim jejich přízeň bohatě vrátí...Měli by to vědět i voliči,hlavně pak ti,kteří na 105% vědí,že tuhle vládu odskáčou ...

Karel. 7.8.2009 8:59

Milaček.

Pan kniže se stal milačkem pravicoveho tisku. Uplně se zapomnělo na jeho angažma teměř ve všech pravicovych stranach. Vubec se při chvale jeho rodu nepiše o angažovani ve vystavbě tabora pro cikany v Letech. Vubec se nepiše o privatizaci becherovky. Vubec se nepiše jaky kolaboransky postoj zaujimal k radaru, jak uznal zločince z Kosova, Jak jel vyjednavat mir do Israele když předem vlastně omlouval barbarstvi israelske soldatesky. Nejkomičnějši byl jeho zasadni postoj k Čunkovi, kde se projevila jeho povaha.

LOJZA 7.8.2009 8:58

TOP 09

Lidi by měli přemýšlet, kdo jsou TOP 09. Ne nad jejich programem, v tom nebude nic, co by lidem mělo zásadně vadit. Nad tím, co asi bude ve skutečnosti prosazovat, když se dostane do parlamentu a bude mít vliv. Ta partaj svými kořeny, složením členské základny a vedením, je předurčena spolu s KDU-ČSL tvrdě bojovat za "vydání" majetku církvi a za prolomení hranic restitucí šlechtického majetku. To by lidem mělo dojít. Předseda Schwarzenberg a Kalousek samozřejmě o tom nahlas mluvit nebudou. Kromě toho Kalousek a Schwarzenberg byli ve vládě, která vůbec nereagovala na signály finanční a ekonomické krize. V době, kdy již ty signály byly zcela zřetelné, prováděli reformy, které v době nastupující recese dopady té krize předem a těžce prohlubovaly. Např. snížení sazeb daní v době snížení příjmů (zisků) ekonomických subjektů v důsledku recese silně podřízly příjmovou stránku státního rozpočtu. Nemohlo to skončit jinak než výrazným deficitem státního rozpočtu. Teď to svádí na Fischera a jeho vládu, ale velkou vinu nese vláda Topolánka s ministrem financí Kalouskem. Takže bacha na Kalouska pro kterého krize neexistovala a hájil státní rozpočet směšný ve srovnání s tím, co nás v roce 2009 čeká.

Inža K. 7.8.2009 8:48

Re: Nenechte se mýlit

Já jsem neříkal, že to chcete sbalit.

Gregor 7.8.2009 8:45

Obyčejný člověk nemůže od TOP 09 nic dobrého čekat

Když se jen podíváme kdo již v této straně je, tak jsou to přeběhlíci a lidé, kteří nic nedokázali (přesněji řečeno dokázali, ale spíše pro sebe). Jde hlavně o koryta a posbírat hlasy z menších stran. Možná odebere hlasy KDU a ODS. Levicově zaměřený volič je volit nebude. Podle Kalouska bude podprovat tzv. úspěšné (rozuměj bohaté).

honzak 7.8.2009 8:38

Re: TOP09

to máte milostivá z vlastní hlavy, nebo to děláte za prachy jako vedlejšák? A to možná budu "turisty" volit, když dají na středočeskou kandidátky skousnutelné persony!

honzak 7.8.2009 8:34

Re: ..tváře dost ostřílené

velkou koalici trefně popisuje již Jiří Brdečka ve svém svěžím dílku LIMONÁDOVÝ JOE - "padouch nebo hrdina, všechno jedna rodina!" Tak by to dopadlo, kradli by ruku v ruce ODS i ČSSD, zatímco teď kradou odděleně....

honzak 7.8.2009 8:32

Re: Nic proti TOP 09.

Kalousek je všehoschopný šíbr. Ale není blbej, aby si do kožichu nasadil takové hejno vší! Vypadá to, že pravda&láska bude muset nalézt někam jinam. Věděl bych kam, ale takové slovo by jako název politické strany patrně neprošlo!

Standa 7.8.2009 8:31

TOP 09

je pouze novou stranou pro přeběhlíky.

Klička 7.8.2009 8:30

Re: ..tváře dost ostřílené

Mýlíte se. Velká koalice není racionální variantou a zrovna tak není variantou jedinou.Definice varianty těmito dvěma slovy však existuje a při troše dobré vůle zejména ze strany novinářů a politiků je i reálná. Tuto variantu představuje většinový volební systém při volbách do parlamentu, kdy by měly být voleni poslanci přímo a to jako fyzické osoby. Jedině tak by totiž bylo učiněno za dost tolik proklamované (bohužel pouze proklamované) demokracii. Politické strany totiž nemohou být zástupci všech občanů a to přinejmenším proto, že nejsou a nemohou být zodpovědny všem občanům za svou činnost.Kolektivní vina totiž není přípustná.

HLAS 7.8.2009 8:30

Re: Nenechte se mýlit

Nenechte se zblbnout, my to nebalíme! Lidovec.

Karel 7.8.2009 8:13

Re: Nic proti TOP 09.

Vážený Otakare, uhodil jste hřebík na hlavičku. Ale ty karty na stole nikdy neuvidíte. Pokud by volební program vyjadřoval tradici, odpovědnost a (budoucí možnou) prosperitu, tak bude krajně nepopulární a strana nevolitelná. Ale ono právě jde o cestu k funkcím pro ty Kocáby a jiné jmenované - bratrstvo pravdy a lásky se nenechá jen tak odstrčit.

ondatra 7.8.2009 8:11

ad "Sepraná mucholapka"

souhlas - tomu nejlépe odpovídá název strany einTOPf 09

Inža K. 7.8.2009 8:10

Nenechte se mýlit

Bude 4. stranou, lidovci to balí.

Jiřík 7.8.2009 8:07

Re: TOP 09 je jasna volba.!!!

O Vašem bystrém rozumu svědčí to ,že jdete poprvé k volbám:-PA ještě chcete volit profláklé nuly tzpu Parkanová,Severa aj.Opravdu,po jejich 2o letém účinkování v politice,je jdete poprvé volit-to je tedy bystrost.Alespoň se s tím nechlubte.Kvůli takovým lidem(kteří se nechají opít rohlíkem),toto účelové uskupení vzniklo

xtl 7.8.2009 8:04

historie se opakuje

Podobně jako se to povedlo před posledními volbami se Stranou zelených, lze mediální masáží dosáhnout zvýšení preferencí některé strany a přesvědčit tak některé nerozhodnuté voliče, že jejich hlas díky pětiprocentní hranici pro vstupenku do Parlamentu nepropadne. Tuto taktiku lze v závěru několik dní před volbami vylepšit vypuštěním zdánlivě pravdivě se tvářící informace typu Kubiceho zprávy o Paroubkově pedofilii a šance na zvolení jinak nevolitelné skupinky nikoho nereprezentujících zkrachovalých politiků dále posílit. Příspěvek Radka Kubička do schématu takto orientované počínající mediální kampaně zapadá.

Otakar 7.8.2009 8:01

Nic proti TOP 09.

Ale kromě tváře pana knížete nemá zatím nic. Jaký bude mít program ? Koho bude nominovat do sněmovny ? Koho do vládních funkcí, když se dostane do vlády ? Zatím je to jen zajíc v pytli s knížecí hlavou. Panu knížeti jeho budoucí nominaci na kandidáta na presidenta přeji, jinak by to asi nedělal. Ale má to háček v tom ,aby se nám přes knížete necpali do vladních funkcí týpci jako Kocáb, Mlynář, Prokop, Ruml, Švejnar, Pánek, Bursík a pod. ,bez mandátu od voličů, jde o to aby TOP 09 nebyla jen Trojským koněm pro tyhle vyžírky, takže TOP 09 karty na stůl i ty knížecí.

Karel 7.8.2009 7:57

..tváře dost ostřílené

TOP09 není nic než nový nevěstinec se starými děvčaty. Kalousek, Parkanová, Severa - jestli tyto zombie někoho oslovují, tak to nás potěš pánbůh. Navíc, Kalousek je profláknutý darebák a jeho pobyt na MO je dost zajímavý - jistěže nebyl nikdy odsouzen, to ale Čunek nebyl taky a bavili jsme se touto aférou skoro dva roky. A pan Schwarzenberg - nechci se nikoho dotknout, ale víra v nadpřirozené vlastnosti a schopnosti tohoto politického turisty hraničí se slabomyslností: vždyť se politicky angažoval za ODA, US (za ty je dosud senátorem) a SZ (!!). Vypadá to zase na pat, protože mýtický "dosud nerozhodnutý středový volič" znamená jen přesun hlasů mezi ODS a TOP09, lidovci jistě mohou propadnou a nikdo je litovat nebude. A o to oslabení ODS, především v Praze, architektům tohoto projektu jde - především proto že ODS vždy v Praze suvereně bodovala a ministerské a jiné fleky si rozdělovali Moraváci. Je mi líto, ale jediná racionální varianta je velká koalice. Všechny problémy k řešení - reforma státních financí, důchodového systému, zdravotnictví, dopravní infrastruktura - jsou dlouhodobé, zdaleka přesáhnou jedno volební období, budou vyžadovat utahování opasků a budou nepopulární. Žádná politická síla, která už za dva roky musí myslet na příští volby, s tím nemůže nic udělat. Velká koalice navíc definitívně vymete malé strany (jejichž hlavním problémem je prostě to, že je volí málo lidí) které zcela nepřiměřeně prudí a vydírají a hlavně - bude marginalizovat komunisty. Nedělejme si iluze, ČSSD musí do velké koalice nebo se neoficiálně spojí s komunisty (a s tímto neformálním spojenectvím prohlasuje v parlamentu cokoliv).

Sibi 7.8.2009 7:57

proč ne?

TOP09 je varianta pro voliče ODS, kterým v současné chvíli leze ODS tak trochu na nervy.

tom 7.8.2009 7:55

Re: Ceska mentalita ... proc se snazit o zmenu, kdyz mohu zvracet nad ...

K Vašemu poslednímu odstavci: Samozřejmě respektuji Váš názor, že vracet někomu jeho majetek je pošetilé. Já mám zase názor, že i Vy máte toho majetku nějak hodně, že např. Váš byt by dalek ovíce využili bezdomovci, kteří chudáciI přespávají na lavičkách, případně Gejza Bihári, který má zatím osm dětí a další na cestě. I to auto by se mu hodilo. Neprovedeme tedy přerozdělení? Kdopak je po roce 1948 uskutečnil? Ke kterým manýrům se to tedy hlásíte? A ještě otázka: opakem víry je ateismus, může uvést, coi pozitinvího přinesl ten? To výčtu nezapomeňte zahrnout Stalina, Uljanova, Maa. Hitlera atd.  

Frank 7.8.2009 7:42

Re: TOP09

Můžete nám sdělit, jakým vzděláním disponuje Trautenberk?

Frank 7.8.2009 7:41

Re: TOP 09 je jasna volba.!!!

Já zase znám jednoho, co byl vychován na dvoře. Pane Klokočko, dejte svůj hlas komu chcete a běžte třeba do p......!

VH 7.8.2009 7:21

Re: TOP 09 je jasna volba.!!!

Koukám pane Klokočko, že moc příznivců jste neoslovil. Ale vzhledem k jejich reakcím bych si z toho nic nedělal. Nejste zdaleka sám, kdo to s panem Schwarzenbergem  zkusí a to přesně z těch důvodů, které uvádíte.

Vrba 7.8.2009 6:46

Re: TOP09

 Nový veřejný dům se starou osádkou. Bohužel(?).

Mistr Jan Hus 7.8.2009 6:26

Strana profláklých figul a politických turistů, nic víc.

;-D

Jánabráchismus 7.8.2009 5:40

Re: TOP 09 je jasna volba.!!!

Hmm. Já jsem znal jednoho Klokočku, který běhal za bolševika k volbám s fanglí a komunistickým odznakem na klopě! takže tvoje kydy, Klokočko jsou pro kočko!;-D

Jánabráchismus 7.8.2009 5:38

Jak jste to myslel?

To jako, že bude pátým kolem u zchátralého vozu?;-D

exulant 7.8.2009 3:55

Re: Ceska mentalita ... proc se snazit o zmenu, kdyz mohu zvracet nad ...

No, ona ta cirkev katolicka uz prisla o znacnou cast majetku za prvni republiky. Vseho s mirou, ale z ceho ma jinak udrzovat historicke pamatky? Kostely, poutni mista, klastery....

exulant 7.8.2009 3:49

Re: TOP 09 je jasna volba.!!!

Knizeciho, pane Jurax,a nejen na Orliku.

Jura Jurax 7.8.2009 3:03

Re: TOP 09 je jasna volba.!!!

Schwarzenberg byl vychován u dvora? A jakého dvora, prosím Vás pěkně?