20.5.2024 | Svátek má Zbyšek


Diskuse k článku

POLITIKA: Bezmoc pravicového voliče

Jsem příznivcem tržního hospodářství a regulace či přerozdělování v jakékoli podobě mi není po chuti. Samozřejmě nejsem proti pomoci potřebným či sociálním dávkám, ale nevěřím v sociální stát v podobě, v níž nám zde nyní vzniká.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
huhu 8.2.2006 9:21

Re: Milý Ladislave,

pokud zvyšují státní dluh, tak formální snižování daní je jen populistický tyjátr pro pitomce. ten dluh bude nutno zaplatit (z daní) a navíc s úroky v budoucnu - asi za vlády ODS. A o to asi jde.
Ladislav N. 8.2.2006 10:06

Re: Demagogu Šejno

Tak mi, vy chytrej, napište, kolik se sníží platba daně u OSVČ, kteří musejí platit "minimální daň z příjmu " 10.000,- Kč ? Socální demagogie je přiléhavý název pro ČSSD.
honza 8.2.2006 10:24

Re: Re: Demagogu Šejno

Těch 10 000 jste si zavinili sami svými podvody.
Ladislav N. 8.2.2006 11:51

Re: Re: Re: Demagogu Šejno

Tak nás, vole, pozavírejte! Za ty podvody... My vás pak pověsíme na pouliční lampy pro výstrahu a bude zase na jedno století od komunistů pokoj...
honza 8.2.2006 12:00

Re: Re: Re: Re: Demagogu Šejno

Ty pověsíš leda tak ručník na zeď, kašpare. Egoismus a zbabělost jdou ruku v ruce.
Ladislav N. 9.2.2006 1:51

Re: Egoismus a zbabělost jdou ruku v ruce.

Dokázat takový blábol příklady z praxe byste asi po životě prožitém v kolektivistickém komunistickém režimu nezvládl, že ne? Kolektivistickými "hrdiny" se to tady jenom hemží. Ty "egoisty" jste kdysi pozavírali a pověšeli. Teď bude řada na vás... rudej "hrdino".
Honza ze Žižkova 8.2.2006 10:49

Milý pane Šejno

že byste zrovna Vy nevěděl, jak tohle funguje. Prostě mně klesaly daně rychleji za Klause na za všech následujících vlád. To, co probíhá teď sotva kopíruje inflační nárůst, který je teď nižší než býval. A zvyšuje se progrese.
huhu 8.2.2006 9:20

Re: Re: Demagogu Šejno,

dodnes nefunguje snad jen to, co Klausovy vlády netransformovaly a neprivatizovaly - zdravotnictví, železnice a regulované nájmy - za 8 let socani problém jen prohloubili. Daně jsou krytím státních výdajů, které za socanů jednoznačně stoupají. Pokud by socani vybírali takové daně, aby kryli státní výdaje bez rozpočtových schodků, tak by museli na každého zaměstnaného člověka vybrat cca 2.000 Kč/měs. navíc nežli dnes vybírají.
Bubik 8.2.2006 9:19

autore Šejno, tohle je za pět

ad mzdy FO: jistě je Vám známo, že plat je většinou zvyšován tlakem zaměstnanců a tedy zejména inflací. zvyšování mezd není výsledkem politiky Paroubka.
V letech 90. se úměrně zvyšování průměrného platu svyšovala i odpočitatelná část základu, takže ač mzda rostla, přesun do vyšší daňové kategorie se nekonal. V posledních 4 letech se tak neděje. Dokonce byly procentní odpočty nahrazeny konstantními částkami (500 na dítě, 600 na vyživovanou osobu), což pro lépe placené zaměstnanece znamená snížení čisté mzdy
ad daně PO: procenta zdanění klesají, základ se stále rozšiřuje. Takže menší procenta platíte z většího základu.
A to se nebavíte o tom, že ti Vaši komsomolci převedli většinu DPH ze snížené do základní sazby.
Mimochodem, když je to s těmi daněmi tak SUPER, jak je možné, že složená daňová kvóta už několik let za sebou ROSTE ???????
Mimochodem, když je zdanění menší a menší, jak je
huhu 8.2.2006 9:24

Re: autore Šejno, tohle je za pět

platy rostou tak, jak roste na trhu práce cena pracovní síly. A porostou dokud bude ekonomika propojena se zeměmi, kde jsou platy mnohem vyšší.
Mirek Šejna 8.2.2006 9:24

Bubíku,

daňová kvóta už dva roky po sobě klesá. Mrkněte na údaje Liberálního institutu o dni daňové svobody.
huhu 8.2.2006 9:28

Re: Bubíku,

nedělejte si legraci, daňové výdaje stále stoupají a schodek rozpočtu za socanů narostl o 600 mld Kč
míša mýval 8.2.2006 10:05

JE VIDĚT, ŽE TOMU NEROZUMÍŠ

Průměrná mzda roste podle Šejnova systému jinak: na sto lidí připadají dva lemplové, kteří si sotva vydělají na minimální šestitisícovou mzdu. Zvýšíme minimální mzdu na osm: jeden lempl jde na podporu a druhého si vezme Paroubek za poradce se stotisícovým platem a ani jeden nám nekazí průměr.  Teď malý domácí úkol: Za jak dlouho dosáhneme průměrné mzdy 26500 Kč?
milan007 8.2.2006 9:35

Šejno

Vezměte rozum do hrsti (určitě se Vám tam vejde) a zjistíte, že plácáte nesmysly. Pokud hovoříte o 90-tých letech, jeto již patnáct let. Co proboha chcete srovnávat s dneškem ?? Vzpomenete jak v té době vypadal mobil. Zkuste ho srovnat s dnešním. Dojdete ke stejným blbostem jako srovnávání daní tehdy a dnes.
huhu 8.2.2006 8:57

proč pláč ?

Topolánek zatím všechny svoje volby vyhrál a Paroubek všechny prohrál. Naposledy se nedostal v těch senátních ani do druhého kola. A k těm knihám - víte jaké má náklady a kolik knih vydal V. Klaus ? Jaký má náklad Blesk a proč neexistuje vlastně žádný český seriozní deník ? Průzkumům veřejného mínění věřím stejně jako Paroubkovi, Bublanovi či Rathovi. Nedělejte z Topolánka blbce - proti Paroubkovi či Sládkovi přeci nebude vystupovat jako ještě větší hejhula. Ztratil by sympatie inteligentních voličů a blby by stejně nezískal.
Slava 8.2.2006 11:56

Re: proč pláč ? - Dva omyly

1) Paroubek dosud v žádných volbách proti Topolánkovi nestál. 2) Zkuste porovnat počet vydaných výtisků (neříkám prodancých) třeba Marxe a Engelse nebo Lenina, a vydaných knih V. Klause (nikoli prodaných).
franta 8.2.2006 8:50

Jen dotaz

"Z dosavadní politiky Jiřího Paroubka lze vyvodit, že kteréhokoli provinilce (v případě podezření z čehokoliv) okamžitě obětuje ... ". A to je dobře nebo špatně ? Pokud je to špatně, pak se radujte, modří ptáci, že si tím Paroubek škodí. Pokud je to dobře, proč to Topolánek nedělá taky, když je to tak snadné ? Nebo v ODS to tak snadné není ? Jo a ještě poznámku: hodně nadávajte všem kteří si dovolili mít k ODS výhrady, do neinteligentních pitomců, prasat bradavičnatých, závisláků, vyžírků a socialistických pitomců, kteří žijí z VAŠICH??? daní. Určitě až půjdou volit, tak si na to vzpomenou a hodí do urny s. Topolánka.     
jamo 8.2.2006 11:43

to franta

Srovnávat odvolávání lidí (těch, co si už nakradli) z vladnoucích pozic Paroubkem s Topolánkem (koho, za co a odkud???), to už hraniči s IQ houpacího koně.
franta 8.2.2006 12:19

Např.

Dalíka za pokus o korupci, Tlustého za nevyjasněné financování bytu (domu), stejně jako u Grosse atd. atd. A Váš odhad mého IQ mě nechává vcelku klidným. Jen houšť nadávejte pořád a všem, oni si to třeba budou u voleb pamatovat.   
milda 8.2.2006 8:36

kde je ta pravicová strana?

Jsem pravicový volič, ale na naší politické scéně žádnou pravicovou stranu nevidím.
ODS byla u kormidla dost dlouho a předvedla to co předvedla – žila z podstaty i euforie lidí a taky z toho, že bylo co privatizovat a rozkrádat, zájem či odvahu udělat pořádek a pravicové změny taky neměla. Prostě slušné pravicové smýšlející lidi jako jsem já zklamala.
Ambiciózní a chytří lidé nevalného charakteru se zahušťují v každé naší straně   již na místní úrovni a tak se ani nelze divit jak vypadá naše   politická špička - převládá touha po moci a výhodách z ní plynoucí…(a kde že je volič druhý den po volbách?)
Proto je mi jedno, koho zvolí ti rozumní nebo hloupí voliči. Já budu jen mezi těmi, za které nedostane finanční příspěvek ze státní kasy za odevzdaný hlas ani jedna z politických stran.
Pro slušného a poctivě pracujícího člověka zatím u nás totiž žádnou (ani modrou ani oranžovou) šanci nevidím…
strejda 8.2.2006 8:42

Re: kde je ta pravicová strana?

Mluvíte mi z duše. Co s tím? Někoho volit chci, ještě jsem nerezignoval.
xxx 8.2.2006 9:36

Re: Re: kde je ta pravicová strana?

Co jít cestou menšího zla a zkusit nějakou neparlamentní stranu?Není to také ideální,ale snad lepší.Po pravdě řečeno,kdyby měl Pravý blok propracovaný program a zkušenosti jeho lidí alespoň z fungování na místní úrovni,volím Pravý blok.Určitě budu vybírat z neparlamentních stran. Ať už se těch fosilií zbavíme.
strejda 8.2.2006 10:23

Re: Re: Re: kde je ta pravicová strana?

Uvidím, co předvedou.
prognostic. lékař 8.2.2006 11:41

Re: Re: Re: kde je ta pravicová strana?

V mnohém s Vámi souhlasím. Alternativou je nezkorumpovaná NEZ, kde je na kandidátce i paní ing.Bobošíková - poslanec EP. Co si o tom myslíte ??
Ladislav N. 8.2.2006 11:47

Re: Re: Re: Re: kde je ta pravicová strana?

Nezkorumpovaná NEZ s Bobošíkovou v čele? Buď platí jedno nebo druhé, ale oba případy současně sotva... :)
huhu 8.2.2006 9:13

Re: kde je ta pravicová strana?

reči, řeči. realita je taková, že máte možnost žít pod vládou ksčssd nebo ods/kdu. Když si nevyberete vy, udělají to za vás jiní.
J. T. 8.2.2006 8:32

Pane Jedlička

A kde by ty grafy měli prezentovat? Na webu je mají a v televizi se každá debata s levicovým politikem zvrhne v demagogické blábolení. ČSSD ve svém programu nepředstavila nic konkrétního a podívejte kolik pitomců pořád označuje Paroubka jako "buldozer", přestože za ním není nic konkrétního vidět (kromě Ratha).
Dcořák 8.2.2006 8:41

Re: Pane Jedlička

Zcela souhlasím, ale co s tím dělat?
cervinka.milan 8.2.2006 8:32

Mimo námět

Dobrý den , promiňte, je to mimo námět :   prosím Vás všechny o laskavost:   Hledám kontakt na všechny, kteří do roku 1980 jako vojáci základní služby a nebo jako vojáci z povolání sloužili u protivzdušné obrany státu a na raketových palpostech byli zařazeni jako obsluha raket a nebo obsluhovali přímo anténní kabinu PA . Prosím o kontakt na 606 615 593 a nebo cervinka.mil@seznam.cz . Děkuji. Milan Červinka
Mák 8.2.2006 8:31

Hlavní cíl vedení ODS bude splněn

Ti kteří stranu pro spoustu voličů znemožnili a dále znemožňují, se do parlamentu dostanou z čelních míst kandidátek. Opoziční židle je pohodlnější než vládní.