18.5.2024 | Svátek má Nataša


Diskuse k článku

POLITIKA: Bárta není jediný

Jsem přesvědčen, že Bárta uplácel, čímž si chtěl zajistit loajalitu členů Věcí veřejných. Dvacet let tu ale lídři všech parlamentních stran nedělají nic jiného než on. Dokonce to dělali a nadále dělají morálně ještě podlejším způsobem.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Eliáš 16.4.2012 18:22

Nejen lídři uplácejí

Každý politik uplácí a je uplácen.

J. Urban 16.4.2012 17:48

Re: Tak nevím...

Bylo by hezké, kdyby se mu to povedlo dokázat. Asi by to tak mýrnyx týrnyx netvrdil, kdyby neměl důkazy. Jančura není hlupák.

J. Kanioková 16.4.2012 17:32

Jo.... OVM bylo tentokrát (nejen) odporné.

způsob, jakým Moravec vystupuje je už neskutečný. Arogantní hajzlík, neobjektivní, překrucující argumentaci druhých..

A docela mě pobavilo, že jsem dnes kdesi narazila na zprávu, že má ČT problém s financováním. Zvláštní. Měla jsem vůči dřívějšímu řediteli hodně výhrad, ale pokud vím, tak se pořád chválili, že mají ekonom. výsledky v pohodě, a proto mají i takové velké odměny.. A najednou je to naopak?

Pořád jsem byla proti privatizaci ČT, protože se bojím, že v komerčních nikdy nebude tolik dokumentů a podobných pořadů. Ale už si taky začínám říkat - privatizovat...

Moravec je poťouchlý a hraje si na arbitra, bojovníka za nebe na zemi.. Čím dál víc se blíží k J.Krausovi

J. Kanioková 16.4.2012 17:17

Ovšem měli spoustu jiných výhod.... samože ne všichni...

J. Kanioková 16.4.2012 17:12

Souhlas, pokušení čeká na všechny... a nejen v politice..

F. Vízek 16.4.2012 16:48

Nutí mě to opakovat...

Axiom... čili tvrzení, jež dokazovat netřeba. Má obecnou platnost:

Tam, kde se hodně milionů korun kumuluje v rukou tisíců lidí, tam tisíce korun chybí v kapsách milionů lidí.  Tečka.

E. Sevrát 16.4.2012 16:24

Bárta for president !

L. Písařík 16.4.2012 16:18

Re: Nejsem si jist

Pane, jistě chápete, že to bojující stádo poslanců, kteří v zápalu volebního boje již přestávají rozpoznávat přítele a nepřítele, je třeba na prvním zasedání ukrotit, aby nepokračovali ve volebním boj, ten skončil. A co je lepším tematem, než peníze. Již staří Římane znali úsloví: Jde-li o peníze, i mrtvý otvírá ústa.  A pak se ukáže, že koláč je dost velký, aby na každého drobek zbyl, ale to musí mít patřičnou kulturu, to nejde takhle očividně, to by se třeba voličům nelíbilo. A tak pro začátek tady máte různé výbory, podvýbory a komise a předsedy a podpředsedy a tady se za každou práci platí a někdy ani pracovat netřeba, jen otáčet korouhvičku pěkně po větru. No a pro ty harcovníky a zasložilé máme dozorčí a správní rady, a pak různé sponsoringy a akce, kterými zase vzdáváme hold, už ne jedincům, ale organizaci, která je zavázaná jiné organizaci a už  je z toho takový propletenec, jaký vidíme v reálu. Mimochodem, vite, že skladat hold, znamenalo kdysi platit výpalné? A Bárta? Ten měl tu smůlu, že si včas nepřečetl noty a když se chopil na dopravě rozplétání spletence a utahování kohoutků, zatrnulo mnoha lidem a ti co netrnuli, nachystali past. Chytil se a uvidíme, jak pevně. Myslíte, že někdo promluví? Nebojte se. Takovou chybu nikdo neudělá, jestli se má trochu rád. To by pak šel cestou od lizu.

J. Veselý 16.4.2012 15:34

Společenská nebezpečnost jednání Bárty????

Jsem přesvědčen, že Bárta si půjčkami chtěl zajistit loajalitu členů Věcí veřejných. Ale nesouhlasím s tím, že uplácel. Citace z rozsudku: "Smyslem takto realizované nabídky bylo zabránit svobodné debatě poslanců o možné nové zákonné úpravě, revokující předchozí, dle některých poslanců chybnou, změnu zákona, která se dotkla jejich příjmů". Postrádám tady jedinou, ale zásadní věc. Společenskou nebezpečnost takového jednání????????? Naopak neotevření zákona a nenavýšení příjmů poslanců bylo v souladu s celespolečenskou potřebou a programem VV a koalice.

J. Kadeřábek 16.4.2012 14:04

Alespoň vidíte, že správní hoši

to mají správně v rukou. Soudce byl nějak nepoučený (i když své udělal i podmínka stačila) a věřím, že odvolací už bude ve správné režii. Kočí, Škarka lilium, Bártovi podmínka zůstane a to stačí pro jeho diskreditaci.

J. Kadeřábek 16.4.2012 13:54

Kdyby jen byl. On stále je.

Asi ho budeme muset chytit v kvelbu jak krade rohlíky nebo ho náhodou přejede auto s pískem.

E. Heusinger 16.4.2012 13:20

Výpotku,

vždyť on se s tím nedávno chlubil a na otázku jak to vše stíhá řekl, že stíhá.

Hledej, šmudlo, hledej.

J. Slanina 16.4.2012 13:07

Re: Výpotku,

Přestav si, Šoustale, že jsem ohledně Kubery slídil a slídil a HOVNO. Jediné co jsem vyslídil je to, že jsi odporný prolhanec.

J. Urban 16.4.2012 13:03

Re: Jiz nekolikrat

Píšete to správně, jenže co byste chtěla od tupého, koupenými médii vymatlaného čecháčkovského stáda.

J. Urban 16.4.2012 13:01

Tak ony prů§ery VV

jsou v řádu promil oproti modrákům či oranžádám. Jenže naivní Bárta... Topol měl na špinavou práci Dalíka, Paroubek Tvrdíka, Zeman Šloufa... a páni politici jen svým mouřenínům zajišťovali krytí. A to holt frajer Bárta ne, von všecko sám. A když předtím na ministerstvu dopravy šlápl kmotrovským modrooranžovým parazitům párkrát na kuřecí očičko, už se vezl. Jde o justičně-politický lynč VV, jaký tu nemá od 1989 obdoby. Všech se dokázali mafiosi zbavit vcelku v tichosti (ODA, DEU, SZ), jen Bárta byl moc zaťatej.

I. stihelova 16.4.2012 12:40

Jiz nekolikrat

jsem psala do diskusi o panu Bartovi, ze to neni zadny zlocinec a platil ze sveho. Dostavala jsem rozhorceny odpovedi, ze patri za mrize. Na zduvodneni rozsudku jsem se v patek divala od zacatku az do konce a citila jsem zvlastni zadostiucineni, zaprve, ze se nasel dalsi rebel po  soudci Ceplovi ml. a zadruhe , ze mnoha ma pozorovani byla potvrzena.

A jeste k samotnemu panu Bartovi. Kdyz jsem ho slysela poprve v televizi, rekla jsem si, ze tomu chlapikovi to mysli. Umi briliantne argumentovat, ma zdrave sebevedomni a asi bude stat za svym. Ze spatne vybral kumpany, je jen jeho smula. Bytostne nesnasim podrazy, coz pan sioudce briliantne zduvodnil. Pockame na odvolaci soud ( pokud ho doziji), ale neco mi rika, ze to bude ponekud jine nez s "justicni mafii"".

Co se tyka samotneho  clanku pana Matejky, sice moje srdce neni na strane SSO, ale plny souhlas.

P. Ryšavý 16.4.2012 12:06

Hroší

Jsou to Hroši Ti naši Hoši.

R. Langer 16.4.2012 10:53

Re: Nejsem si jist

Co zatím předvedli ostatní, to už snad víte dobře. :-P

R. Langer 16.4.2012 10:52

Re: Nejsem si jist

Zkuste ho volit, a uvidíte!

P. Kalina 16.4.2012 10:32

Souhlas

Ale alespoň první vlaštovka, pokud se Bárty týče.

E. Heusinger 16.4.2012 10:28

Výpotku,

je poznat, že jsi velký slídič a pátrač. Co se týká Kubery a dalších jistě si i to dovedeš vyslídit sám. Pokud ne, jistě ti pomůže jistý další slídič, pátrač a bonzák, který se zde sporadicky vyskytuje.

J. Hanzal 16.4.2012 10:20

Re: Parlamentní a vládní "nová" politická strana

Pozor, pozor zapměl jste na Klauze, náhodou či záměrně?

J. Slanina 16.4.2012 9:55

Re: Jaký je rozdíl mezi

A co kdybys nám, Šoustale, předvedl ten "věšák", co že to na něm vlastně visí? Třeba nějak takhle:Jan Mládek:od února 1994 jednatel a společník Český institut aplikované ekonomie s.r.o.

od října 1999 do srpna 2000 předseda představenstva Exportní garanční a pojišťovací společnost a.s.

od ledna 2000 do září 2000 předseda představenstva Česká exportní banka a.s., ČEB a.s.od února 2000 do července 2002 člen dozorčí rady Královopolská a.s.

od února 2002 do listopadu 2005 předseda představenstva Fontes rerum, družstvo pro ekonomická, politická a sociální studia

od listopadu 2004 do listopadu 2005 člen dozorčí rady PPP Centrum a.s. (Kras a.s.)

E. Heusinger 16.4.2012 9:42

Jaký je rozdíl mezi

uplácením a la Bárta a uplácením lukrativními fleky v různých postech, kde musí ausgerechnet sedět vládní politici?

Viz Kubera, který je "věšák na funkce" v mnoha dozorčích radách.

P. Fiala 16.4.2012 9:39

Parlamentní a vládní "nová" politická strana

VOLIČI již rok a půl zažívají, že mohou se stojatými a kalnými až zahnívajícími politickými vodami "zamíchat". Těch voličů bylo pouze asi 11%.

Jaké by asi byly přijímány zákony, kdyby VV nebyly ve vládě, kde se ZÁKONY navrhují a schvalují do další fáze k přijetí, a kdyby ve sněmovně nebyli poslanci za VV?

Jistě by pražáci vysolili několik desítek miliard za "čističku", která má náklady za jednotky miliard, stále by byly občanů Kč (za státníní dluhopisy měněné) používány na předražené dálnice, na ministerstvu školství by stále asi stovka lidí konala nesmyslné práce za zákonem stanovené přepychové platy, atd., atp.

Hodnoťme práci lidí z nové parlamentní a vládní politické strany VV fakticky, reprezentují jen asi 11% voličů, a toto číslo nemůže být zpochybňováno, dokud neproběhnou nové volby. I když "kultura" levice propagandisticky hlásá jaká je to bída, ti lidé z VV a pan Sobotka býval ministrem financí.

Bída je státní (spíše vládní) dluh 1600 miliard Kč, který generovaly vlády od pana Zemana, Špidly, Grose, Paroubka i Fišera. Jen úrok každoroční je přes 35 miliard Kč, které chybí ve státním rozpočtu na školství, důchody, atd. Jistina 1600 miliard bude zlikvidována pravděpodobně INFLACÍ (na úkor masy občanů) a též "měnovou reformou" při přechodu na EURO. Občané, vaše Kč uložené ve finančních institucích byly nahrazeny vládními dluhopisy vystavenými "levicovými" vládami, které s těmi vašimi Kč velmi nehospodárně nakládali ve státní správě, ve státních podnicích, a při správě státních majetků vůbec (viz ČSA, Lesy ČR, MUS, atd.). Dle odporu ČSSD (bohužel i některých členů TOP09 i ODS) je zřejmé, že lidé z VV konají ozdravnou práci, za to mají můj velký dík.

V. Hajková 16.4.2012 9:23

Re: Já si pořád nejsem jistá, že je s tím soudem vše OK..

Včerejší    otázky   VM   jste  popsala   dokonale.   Chování   V.  Moravce    bylo  doslova  nechutné!   Bohužel-    nechutným  se  stalo  již   před  mnoha   měsíci.  Dokonce   mne  to  kdysi dohnalo  k  tomu,  že  jsem  si   k  pořadu  vzala  tužku  a  papír   a  dělala  jsem si   čárky-   kolikrát   přerušil   při debatě   lidi   z koalice   a  kolikrát  z  opozice  -   zjištění   bylo   jasné!   Téměř  vždy  to  vycházelo   2/3    pro  koalici  -  1/3   pro  opozici.  Jak  ani náhodou    nejsem  fanda  p.  Bárty-  kvitovala  jsem  jeho  klidné   reakce-   od  hysterického  projevu  -  MORAVCE!

P. Čížek 16.4.2012 9:00

Skutečně moc pěkné.

Bárta udělal dvě chyby. Vyskočil si na nadnárodní koncern (už tenkrát jsem čekal, že skončí v teplácích) a vybral si špatné lidi. Tihle by podepsali i třetí světovou válku, kdyby jim o pár měsíců prodloužila jejich poslanecký plat.

P. Lenc 16.4.2012 9:00

Pane Matějko,

mohl bych napsat:Již staří Řekové...Víte,vaše svaté rozhořčení chápu,jenom si nejsem jaksi jistý,co se stane z vás a vašich příznivců,pokud budete zvoleni, do roka a do dne.Jsem dost starý na to,abych neviděl a to jak za komunistů,tak po revoluci,co dokáže z občánkem udělat jakékoliv korýtko,natož pak pořádné koryto.Tím v žádném případě nechci omlouvat jakoukoliv formu korupce.Jenom se domnívám,že boj s korupcí a to nejen u nás,je jako boj s blbostí.Také je věčný.

P. Machek 16.4.2012 9:00

A nejen korupce

ale i vydírání. Občas se objeví zpráva o směnkách či rezignacích bianco, které byly vynucené na zastupitelích a předané jejich partajním lídrům. A trestní oznámení nikde. Příště nějaké zkusím podat :)