1.6.2024 | Svátek má Laura


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Andy 25.2.2006 16:21

Re: Re: Spoluúčast je nutná, ne plná

co to plácáte, člověče ? Znáte něco jiného než levý roh- pravý roh ?
Vládík 25.2.2006 13:42

Rath ven i s Paroubkem

Samozřejmě, že Paroubek je duchovním otcem Ratha a že touto volbou se Paroubek odhalil i těm, kdo dosud netušili, co v něm dříme. Ale snaha, aby Rath odešel dříve, než za 4 měsíce je chválihodná.
andy 25.2.2006 13:45

Re: Rath ven i s Paroubkem

nesouhlasím. Rath je sám sobě otcem i matkou i učitelem. A Paroubek vypustil Krakena, kterého teď jen hodně těžko nacpe zpátky do klece.
Doufám, že Rath bude ministrem až do voleb. Chci vidět to zreformované zdravotnictví.
Ladislav N. 25.2.2006 13:56

Re: Rathem a ČSSD "zreformované" zdravotnictví...

Omezení péče přineslo nemocnicím zisk   (Lidové noviny 23.2.2006 - 24 hodin v metropoli - Metropole Brno str. 6)   Výrazné omezení péče na poslední měsíc loňského roku přineslo nakonec Fakultní nemocnici Brno kladnou hospodářskou bilanci. Tím, že nemocnice zrušila plánované operační výkony a uzavřela asi šest set lůžek, ušetřila zhruba šest milionů korun. Její zisk za minulý rok (2005) tak činí přes čtyři miliony korun. Třicet procent z této částky podle kolektivní smlouvy dostanou zaměstnanci na mimořádných odměnách. Každý si tak v průměru přilepší o 200 korun.
 
 
 
Největší úspory by Dr. Rath s ČSSD  dosáhl ZRUŠENÍM MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ a rozpuštěním zdravotnických zařízení... Fakultní nemocnice v Brně budiž příkladem, jak úspěšně lze hospodařit podle receptu ČSSD...
andy 25.2.2006 14:17

Re: Re: Rathem a ČSSD "zreformované" zdravotnictví...

tedy, já tomu nějak nerozumím. Jak může mít zisk, když měla ztrátu a omezením nákladů automaticky omezila i výnosy ?
Ušetřit může, jasně, ale z čeho ? Z toho, co nevydělala ? Vždyť je to neziskovka.
A pokud ušetřila šest melounů ( nákladů, cash flow nebo čeho?) a tedy má zisk čtyři, znamená to, že až do sklonku roku měla ztrátu jen dva miliony ? Tak to je fakt dobrá.
 
jinak, přeji jim ty dvě stovky, z kterých jim zbyde cca jedna. To se rozšoupnou. Mimochodem, kde pracují ti lidé, co obstarávali těch šest set lůžek ? Dostali padáka ? A instrumentářky s doktorama vyšívaj dečky pro charitativní obchůdek , místo operování ?
Baubo 25.2.2006 18:02

Re: Re: Re: Rathem a ČSSD "zreformované" zdravotnictví...

Ještě jste  si nevšiml? Ideálem nemocničního personálu je nemocnice bez pacientů, jenom obtěžují. Zaplacený čas lze využít lépe: civěním na televizi, tréningem na rotopedu, případně, jak radí Dr Rath ve své knize Zápisky lékaře z pozdní noci, zajížděním rukou do krajkových kalhotek sestřičce s proklatě krátkými sukněmi.
Irenak 25.2.2006 18:11

Re: Re: Re: Rathem a ČSSD "zreformované" zdravotnictví...

Ti lidé měli dovolenou, vybírali si náhradní volno, které jim nemocnice nemůže proplatit. Normálně jim běžel plat, v nemocnici se topilo, odebíral se elektrický proud, teplá i studená voda, v administrativních budovách se normálně pracovalo, akutní případy se ošetřovaly. Nákup potřebného materiálu a pomůcek se odkládal na leden, pak už se začalo normálně pracovat podle úhradové vyhlášky, která asi již v dubnu všechny donutí pracovat tak, jako v prosinci, protože nato, pok.
míša mýval 25.2.2006 13:18

mám rád jasno

A tak jsem se jako nezdravotník infiltroval na páteční demonstraci. Zdůrazňuji, že zcela soukromě jsem při cestě přes Prahu vyrazil o něco dřív a na Můstku jsem vystoupil. Zdůrazňuji, že jsem tam nebyl vyslán místní buňkou ODS ani jiné strany. Přišel jsem tam  asi o půl jedné. Bylo tam několik tisíc lidí shromážděných do hloučků. Co se týče sympatizantů různých stran, dá se říci, že tam převažovali bývalí, leč zhrzení sociální demokraté, něco přes polovinu. Počet  věrných voličů ODS asi čtvrtina, ostatní byli lidovci a nedefinovatelní. Co se týče současného názoru, sociální demokracie 0%, velké sympatie měl Bursík, ovšem do okamžiku, než se začalo mluvit o kandidátce Uhla, poté to kleslo asi na 30%. Vítězně z toho vyšla ODS, ačkoli velká část přiznala, že se skřípajícími zuby. Zejména venkované byli rozhořčeni zastavováním autobusů policií, která si na tuto šikanu udělala čas v době, kdy je naše zem beztrestně zavalována odpady z Německa. Potom začali mluvit na tribuně, doporučili stánek s čajem od sponzora z haveláku, tak jsem si dal čaj, poslechl Hlase a před třetí jsem odešel za svými povinnostmi. Takže tak vypadala demonstrace z pohledu nestranného mývala. Ratha sice nemám rád, ale demonstrace jako formu politického nátlaku taky ne. Takže mne můžete z těch osmi tisíc demonstrantů odečíst.
míša mýval 25.2.2006 13:19

opravuji: přišel jsem tam o půl druhé

Nika 25.2.2006 12:32

Rathovi lidé chtěli "výpalné"

myslím, že si Paroub bude muset zase stoupnout za drRátha, jako stál za Kakaokrausem, aby ho posléze mohl ve vhodném okamžiku nakopnout...
Josef 25.2.2006 10:53

Doktor má naprosto pravdu

Příkladů je spousta. do demonstruje? Odboráři, kteří si jedou do Prahy na výlet - jako za starých časů, kdy dělnící atd. jeli za něco bojovat do Prahy . A dešlo se jich jen pár.
Andy 25.2.2006 11:16

Re: Doktor má naprosto pravdu

platí to i zpětně na všechny demonstrace a stávky ?
I na tyhle ?
Prezident ČLK dr. David Rath jednal tento týden s předsedou vlády V. Špidlou a informoval jej o nastalé finanční krizi českého zdravotnictví. ČLK znovu zdůrazňuje vážnost situace, žádá vládu, aby se jí intenzivně zabývala. Současně ČLK žádá vládu, aby nebrala protesty lékařů na lehkou váhu, neboť pokud nedojde k rychlému řešení situace, lze očekávat další eskalaci nespokojenosti zdravotníků, která spolu s kritickou finanční situací resortu přímo ohrozí péči o nemocné. ČLK žádá vládu premiéra Špidly, aby si této odpovědnosti byla plně vědoma. Stávkujícím lékařům vyjadřuje ČLK svoji kolegiální podporu a poděkování za to, že jejich protest neohrožuje zdraví a životy pacientů.
Ladislav N. 25.2.2006 12:10

Re: do Prahy na výlet - jako za starých časů...

Josef zavzpomínal na staré zlaté časy, když ješt vládla jeho rodná Strana ... a lidi jezdili manifestovat "za socialismus" ***dobrovolně-povinně***, aby nepřišli o zaměstnání... Jo, tohle si zopakujte, až soudruzi z ČSSD a jejich "odborových centrál" budou svolávat na Letnou či Václavák demonstrace na podporu socialistické vlády a jejích legislativních bludů...
andy 25.2.2006 12:28

Re: Re: do Prahy na výlet - jako za starých časů...

 už jsem si Jozefa a spol. nakopírovala, abych to ve vhodný čas zde připomněla odborářským bossům.
Doktor 25.2.2006 10:13

Ad abc

To Rath řekl dost jasně, koho chce vyhladit - parazity. A že jich ve zdravotnictví je požehnaně. Heleďte - já se ve zdravotnictví pohybuju 14 let. Zažil jsem lecos. Spoustu ministrů, spoustu systémů, tisíce opatření, vyhlášek, úspor, "reforem". Důsledek je jediný - bordel a chaos. Na jedné straně farmaceutické firmy a distibuční společnosti s mastnou hubou, skupiny vlastníků zdravotnických zařízení a vybraných poskytovatelů péče, kteří na schůzi komory vykřikují, že nebou mít co jíst a pak senou do 2 měsíce starého Volva a odjedou do své vily ve Všenorech, na druhé straně státní nemocnice, kde se počítá každá tableta, kde mají kvalifikovní lékaři základ 20 tisíc hrubého a pracují měsíčně přes 100 hodin navíc. Kde sestry pracující na tři směny berou až 12 tisíc hrubého a je jich stále pod stav. Lékaři nemocnic a.s. kteří přišli o čtvrtinu platu. Soukromí lékaři, kteří se odmítli zúčastnit hrátek paní Musílkové a dr. Jelínka a následně nedostali zaplaceno půl roku. Na jedné straně nemocnice se spádem 300.000 lidí, kde se udržují v chodu přístroje 15 let staré. Na druhé straně moderní magnetická rezonance stojící uprostřed hlubokých hvozdů. Dr. Rath konečně do chaosu zasáhl. Tvrdě, možná i bezohledně, ale právě tudy vede cesta. Že se to dost lidem nelíbí je logické. Ale to nejsou ti, na kterých zdravotnictví stojí a se kterými padá.
učitel etiky 25.2.2006 10:16

Re: Ad abc

DOKTORE NRBREČ A TRANSFORMUJTE SE NA AKCIOVKU A BUDE TI LÉPE
Doktor 25.2.2006 10:36

Re: Re: Ad abc

No, to bychom si polepšili. Kolegové z Plzně (přestože nemocnice byla i jako příspěvková organizace v černých číslech), přišli okamžitě po trnsformaci na a.s. o čtvrtinu platu. A opakuji - nebyl pro to ekonomický důvod. Občané Chebu mohou děkovat tomu, kdo transformoval tamní nemocnici za to, že asi příjdou o nemocniční péči. Nemůžu uvést jména, protože to spadá pod zákon o ochraně osobních údajů a jsem vázán profesní mlčenlivostí, ale již znám minimálně jeden případ, kdy v nemocnici transformované na obchodní společnost (a následně privatizované) došlo k těžkému poškození pacienta pouze z důvodů, že zřizovatel omezil počty personálu.
abc 25.2.2006 11:32

Re: Re: Re: Ad abc

doktore,co tady píšete je pěkná sviňárna.Dobře víte,že každý doktor má za sebou malý hřbitov včetně Vás a spojovat tento stav se změnou právní formy nemocnicnice potřebuje skutečně fanatika.
Doktor 25.2.2006 14:53

Re: Re: Re: Re: Ad abc

Ne v případě kdy k prodlevě došlo pouze z jediného důvodu: Lékař příslušné odbornosti (mimochodem odbornosti základní) není v nemocnici k dispozici po 24 hodin. Holt majitel šetří na personálu.
učitel etiky 25.2.2006 10:18

Re: Ad abc

NOVÝ GALÉN. A CO TY UKRADENÉ LÉKY ? (NEZAPLATIT ZNAMENÁ UKRÁST !!!!)
Doktor 25.2.2006 10:38

Re: Re: Ad abc

Splácet dluh podle splátkového kalendáře není zase až tak velký zločin. Nebo ano?
abc 25.2.2006 10:56

Re: Re: Re: Ad abc

ale vyplácet mzdy,když neplatím za léky a zdravotní materiál je socialistiký postoj,který je nutno vymýtit.
IS 25.2.2006 11:24

Re: Re: Re: Re: Ad soudruh abc

abc - splátkový kalendář je socialismus? Každý úvěr má přece nějaký splatkový kalendář. Proč ale nevyužíjí dodavatelé možnosti požádat soud o vyhlášení konkurzu dlužníka, popřípadě vymáhání pomocí exekuce. Uvažujete jako převlečený komunista, který jen povykuje, aby zachoval status quo a zamlžil právní možnosti k vymáháni dluhu.   
pavel 99 25.2.2006 11:38

Re: Re: Re: Re: Re: Ad soudruh abc

standardní součástí splátkových kalendářů je neplatnost při nedodržení.
abc 25.2.2006 11:39

Re: Re: Re: Re: Re: Ad soudruh abc

pane,obvykle na blbosti nereaguji,ale vyjímečně. Odkdy se léky prodávají na úvěr? Také máte s lékárnou uzavřený splátkový kalendář?
IS 25.2.2006 14:55

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ad soudruh abc

abc. V době splatnosti se snad jedná o úvěrování, i když se to tak bezprostředně nenazývá. Kupovat s úvěrem lze obecně snad všechno, proč ne léky ? Také bývá zvykem v hospodě, že se štamgastům slivovička nalévá "na sekeru", však to splatí, až jim dorazí podpora. A jaká je ta slivovička parádní medicina?
Jaksi jste se opomenul zmínit , že by si nemocní měli kupovat laciné léky. Z vašeho vyjádření tedy vyrozumívám, že to považujete za "blbost". Pravice vás požehná křížem.
 
Ladislav N. 25.2.2006 15:20

"IS" - Takhle se projevuje demence?

Takovéto třesky-plesky!
Ladislav N. 25.2.2006 12:12

Re: Uvažujete jako převlečený komunista

Tak tohle nám tady servíruje komunist(k)a IS? Docela úsměvné...
Josef 25.2.2006 10:50

Re: Ad abc

ouhlas - tak tomu skutečně je.
abc 25.2.2006 10:51

Re: Ad abc

pane doktore,vzhledem k tomu,že poměry v nemocnicích znám neméně dobře jako Vy,možná lépe,nepotřebuji Vaše školení.Ano,ve zdravotnictví je neskutečný chaos a proto je nutná reforma,ale to co předvádí Rath nemá s reformou nic společného a do toho chaosu vůbec nezasáhl pozitivně ba právě naopak a proto ta demonstrace.Říkat si krizový manager, aniž vím co je to, je adekvátní jeho řídícím scopnostem,které jsou dle mého mínění nulové.Pokud vím tak ani jako lékař nic moc,ale alespoň má na to školu. A jeho náměstci Dryml a Pohanka? Jelikož je znám osobně,tak vím co jsou zač a čeho jsou schopni. A pokud se týká a.s.tak tam jsou placeni za odvedenou práci a to je hlavní důvod protestů LOKu,protože současný stav jim vyhovuje.Dostávat plat bez ohledu na hospodářské výsledky je socialismus.