1.6.2024 | Svátek má Laura


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
strejda 1.3.2006 15:19

Re: Re: Ochrana věřitele

Ano, pane. Není nad kvalitní argumenty!
maxine 1.3.2006 0:19

ještě trochu jednodušeji, aby to pochopili i socialisti

http://blog.air4web.com/rathova-logika.html
janabok 1.3.2006 1:16

Re: ještě trochu jednodušeji, aby to pochopili i socialisti

marná snaha - nepochopí...
jsou to socialisti....
onlooker 1.3.2006 7:12

Re: Re: ještě trochu jednodušeji, aby to pochopili i socialisti

A ted pro nás chápavější, jak z toho ven? Dluhy se platit mají (a bude to z našich kapes). Zatím mi nikdo nevysvětlil proč a jak ke dluhům mohlo dojít a jakým postupem se jim zabrání v budoucnu. Hesla prosím ne.
Roy Boehm 1.3.2006 10:09

Re: Re: Re: ještě trochu jednodušeji, aby to pochopili i socialisti

Cesta je krušná. Dluhy se musí zacvakat, o tom není sporu. Ale nejdřív ze všeho je třeba ucpat díry, kterýma ze špitálů chrstají miliony. A protože s kýblama pod mincopádem stojí Rathus Bohemicus a jeho kámoši, rozhodně to neudělají oni. Takže nejdřív po volbách, vyhraje-li ODS a pokud je lživé drRathovo tvrzení o penězovodech VZP=>ODS. Pokud Davča výjimečně nelže, pak zme f pérdeli, pane hrábě!
Kdybych byl, hypoteticky, nový ministr zdravotnictví a opravdu chtěl situaci řešit:
1) Okamžitě bych uzákonil, že zdravotní pojišťovny MUSÍ všem svým pojištěncům zasílat, aspoň čtvrtletně, výpisy o tom, co za ně pojišťovna proplácela. Pokud pacient zjistí zjevnou disproporci, je POVINEN toto hlásit své pojišťovně. Takovou kontrolu by mohly usnadnit i zdravotní knížky, zejména v elektronické formě. Ale v tomhle státě bych opravdu nerad, aby byly takto citlivé údaje dostupné širšímu okruhu lidí.
2) Pokud bude lékaři prokázáno, že podváděl při účtování, tak kromě normálního postihu za podvod ještě doživotní zákaz činnosti jako soukromý lékař.
3) Problém s vysokou nemocností by mohlo omezit zavedení poplatku za návštěvu lékaře. Chronicky nemocní by, pochopitelně, neplatili za opakované kontroly.
4) Kdybych to chtěl vzít radikálněji, tak bych nechal jen VZP, která by vybírala "zdravotní daň", ze které by se hradila ZÁKLADNÍ a život zachraňující léčba v MINIMÁLNÍM rozsahu. Tohle už je dost mimo můj obzor a jistě by to byl těžký úkol i pro odborníky, aby systém vyladili. Ostatní zdravotní pojišťovny by potom nabízely KOMERČNÍ připojištění na další, nadstandardní péči.
5) A největší problém, u kterého mě řešení moc nenapadá, je farmaceutický průmysl (nebo spíš nadnárodní farmaceutické korporace) a jeho nenažranost. Náklady na zdravotní péči totiž výrazně zvyšují zejména přemrštěné ceny nových léčebných přípravků.
 
Nějaké další nápady?
jezevec 1.3.2006 10:27

Re: Re: Re: Re: ještě trochu jednodušeji, aby to pochopili i socialisti

subj (2)
takže vy pudete k lékaři, aby vám napsal recept na nějaký superdrahý lék, a který jste viděl reklamu v tývý noha.
lékař vás vyšetří, a řekne že ho nepotřebujete. úkon vyšetření samozřejmě naúčtuje vší pojišťovně.
za čtvrt roku vám dojde výpis, a vy si budete stěžovat na doktora, že jste za ním byl kvuli chřipce a ne kvuli vyšetření. doktor přijde doživotně o koncesi
Ladislav N. 1.3.2006 13:29

Re: Re: Re: Re: Re: ještě trochu jednodušeji, aby to pochopili i socialisti

Nikoli. Stačí prokázat, že pacient v uvedenou dobu u lékaře nebyl, příp. oznámit, že jsou např. účtovány léky, které pacient neužívá. Revizní odbor pojišťovny už by si detaily měl zjistit a ověřit sám. Objektivní důkaz je věcí pojišťovny, ne pacienta samotného.