26.6.2024 | Svátek má Adriana


Diskuse k článku

POLITIKA: ANO, komunisti a estébáci

Novinářům se podařilo vyšťourat, že kromě již známých exkomunistů a téměř jistého agentství StB samotného majitele podnikatelského projektu, politické divize Agrofertu, hnutí ANO Andreje Babiše se mezi vlivnými členy Babišova hnutí pohybuje bývalý vysoce postavený funkcionář StB a špion, Jozef Kubů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Maleček 12.5.2014 6:28

Starý ODSák zahřímal

Nejsem vyznavačem Babiše, ale tímhle příspěvkem autor navázal na svou nedávnou histori, kdy hlava nehlava tepal do všeho a všech, kteří nešlapali dle představ jím milované ODS.

Babišovi se dá vytýkat leccos, ale stačí představa co by bylo kdyby se nevrhl do politiky. Přes slabou ČSSD by tu už pár měsíců vládli komouši nalezlí do vlády díky nas.... voličů z hlava nehlava stát, kraje i komunál rozkrádající ODS.

Takže Babišovi lze vyčítat, že mu ujíždí jeho volební sliby i jeho pravděpodobné STBáctví, které bylo osudem každého, kdo chtěl za komoušů pracovat v zahraničním obchodě.

Ale jako mnohem podstatnější se jeví to, že s ano, svým ANO zabránil nástupů komoušů k moci a aspoň zčásti brání socanské rozhazovačnosti. To nemluvě o tom co by se pod komunistickou kuratelou dělo se zahraniční politikou, zvláště ve vztahu k opět krve a cizích území chtivému Rusku.

Takže v součtu plusů i mínusů lze říci - Babiši díky.

I. Hil 12.5.2014 5:13

No už chybé jenom vrazi z Wólstrýtu

a bude to dokonalé.

J. Vyhnalík 12.5.2014 2:00

Re: A oc jde ?

V totalitě se vývoj odehrává v cyklech. O co byla KSČ na Slovensku slabší těsně po válce, o to více kolaborantů a "pevných kádrů" dodalo po okupaci v roce 1968. Rozhodně jich bylo více než 1/3. Tak to v totalitních systémech prostě funguje. Takový Ceaušescu v Rumunsku přežil tak dlouho, protože rumunské komunisty dal Stalin popravit v čistkách a Ceaušescu se dostal k moci jako mladý "svazák".

To jsou procesy, které mají svoje cykly, jenom je problém, že v každé zemi byly nastaveny trochu jinak.

P. Sulc 12.5.2014 1:19

A oc jde ?

Kdysi si Cesi //Slovaci ne! // zvolili komunisty a na 1 maje vesele mavali praporky a tancovali castusky. Ted si zase zolili STBaka a nikomu to nevadi. Pivo je lacine, v TV je hokej, pak zase bude fotbal, slava nazdar narodu.