20.6.2024 | Svátek má Květa


Diskuse k článku

POLITIKA: ANO, komunisti a estébáci

Novinářům se podařilo vyšťourat, že kromě již známých exkomunistů a téměř jistého agentství StB samotného majitele podnikatelského projektu, politické divize Agrofertu, hnutí ANO Andreje Babiše se mezi vlivnými členy Babišova hnutí pohybuje bývalý vysoce postavený funkcionář StB a špion, Jozef Kubů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Čech 12.5.2014 10:50

Re: pane Polanecký

Pane Schustere, pokud již chcete počítat, potom počítejte dobře a nevynechávejte čísla, která se Vám pro Vaše výpočty nehodí. Do roku 1998 (vláda ODS) dluh 194,7 miliard. Vláda ČSSD (1998-2006) - 802,6 -194,7 =607,8 miliard. Další roky (2006 - 2013 vláda ODS) dluh 1680 - 802,5 =877,5 miliard Kč. Tedy vláda ODS - dluh je 194,7+877,5 = 1072,2 miliard, zatímco vláda ČSSD zapříčinila dluh 607,8 miliard.. Takový je správný výpočet, ikdyž nutno říci, že pokud by ČSSD měla možnost vládnout stejnou dobu jako ODS, měla by dluh také podstatně vyšší.  Obecně je tedy možno konstatovat, že všechny vlády politických stran zadlužily náš stát  1680 miliard Kč. Rezumé je jen jediné. Politické strany jinak než pomocí zadlužování země vládnout neumí a měly by z tohoto zásadního důvodu iniciovat zrušení čl. 5 ústavy, který je to žábou na prameni funkčnosti státu.

P. Schuster 12.5.2014 13:46

Re: pane Polanecký

Takhle jednoduše se to počítat nedá. Nelze srovnávat dluh, který je při růstu DPH kolem 5% a při recesi, která tady byla několik let.Zemanova vláda začínala z dluhu 228,4 mld. Kč a končila s dluhem 395,9 mld. Kč. Další socialistická vláda za 4 roky bez "opoziční smlouvy" zvýšila dluh, a to v době konjunktury na více než dvojnásobek na neuvěřitelných 805 mld. Kč.

Já bych politické strany tak nezatracoval. Bohužel není srovnání, protože se vždy jednalo jenom o koaliční vlády, které v podstatě nezodpovídají za své vládnutí nikomu. A proč jsou tu koalice dodnes? Máme tady geniální Ústavní soud u kterého pořád nechápu jeho verdikty, kdy je u nás neústavní většinový systém, který jinde funguje a kdy ÚS rozhoduje při důchodové reformě o poměru solidarity k zásluhovosti, když současný výpočet důchodů nevadil ani levici ani pravici.

Pro rozdělení mandátů se obvykle využívá D''Hondtova metoda, která zvýhodňuje strany s velkým ziskem hlasů. Změna volebního systému do Poslanecké sněmovny byla schválena v roce 2000. Hlavními prvky bylo zvýšení počtu volebních obvodů na 35 a zavedení modifikované D''Hondtovy metody pomocí tzv. Koudelka dělitele. Tuto změnu však následně zrušil na návrh prezidenta Havla Ústavní soud.“

P. Čech 12.5.2014 17:04

Re: pane Polanecký

Ptáte se, proč jsou zde dodnes koalice? Je to jednoduché. Proto, že volební systém podle zásad poměrného zastoupení není ze své podstaty schopen vygenerovat vítězství většinové vůle voličů. A navíc proto, aby KSČM mohla mít silné zastoupení ve sněmovně. Pokud by volební systém do sněmovny byl stejný jako do senátu, dávám krk na to, že by ve sněmovně byli tak 2-4 komunisté. Už chápete, proč máme poměrný volební systém?Aby komunisté a "bývalí" komunisté byli stále, skrytě u moci.. Je to přece tak jednoduché. Nechápu, proč tomu mnozí stále nerozumí. A nebo rozumět nechtějí? V roce 1989 došlo u nás k přeskupení moci mezi osobami nikoliv mezi ideologiemi či dokonce společenskými systémy. Stále u nás vládne socialismus, pouze trochu naroubovaný anarchií a to jako úlitba ovčanům.

P. Schuster 13.5.2014 7:05

Re: pane Polanecký

Nemyslím si, že jsou za tím jen komunisté. Tehdy dvě největší politické strany se rozhodli o částečně většinový systém a na popud prezidenta Havla to náš ÚS zarazil. Chcete snad říct, že Havel byl komunista? Nebo Ústavní soud je plný bývalých komunistů?

P. Kmoníček 12.5.2014 17:31

Re: pane Polanecký

Šejno,Šejno.....

J. Boleslav 12.5.2014 8:03

Když tolik osvícených voličů zvolilo

estébácko-bolševickou stvůru jako největší spásu a naději, není se čemu divit.

J. Gogo 12.5.2014 7:35

Na vládní Babišovo ANO se provalil další zlý, ošklivý,

nepěkná věc. Modrý roztleskávač Polanecký se tak rozohnil, že si to po sobě ani nepřečetl. Zkrátka se Polanecký musí smířit s tím, že modří grázli z ODS jsou mimo hru. On a Kalousek sice mohou hřímat a okopávat kotníky, ale karavana kráčí dál. Nemusím Babiše ani náhodou, ale na druhé straně je to nádherný pocit, když se ODS a TOP09 nedostaly do vlády. A jak to s modrým slizem je v současnosti napoví i volby do EP. A dnes jak je vidět, je voličům naprosto ukradené, jestli někdo byl či nebyl před řtvrt stoletím konfidentem. Voliči si spíše pamatují, kdo tady kradl. A v tom ODS jednoznačně vede. Tato strana byla založená grázly pro zlodějny a proto tak dopadla. Konečně. A Polanecký s Bartoněm se mohou bít prsa, jako lvi o mříže.

K. Filek 12.5.2014 7:45

Re: Na vládní Babišovo ANO se provalil další zlý, ošklivý,

Největší grázl jste asi vy gogo.Tolik pitomosti a zloby nebylo ani v rudém právu.

J. Boleslav 12.5.2014 8:04

Re: Na vládní Babišovo ANO se provalil další zlý, ošklivý,

Bolševický magor jak poleno.

P. Lenc 12.5.2014 8:05

Re: Na vládní Babišovo ANO se provalil další zlý, ošklivý,

To nic, to je jenom GOGO.

J. Boleslav 12.5.2014 8:09

Re: Na vládní Babišovo ANO se provalil další zlý, ošklivý,

Měl by možná tou tyčí, co se u ní po večerech svíjí, dostat do šiše, aby se mu rozsvítilo. Obávám se ale, že by to bylo stejně marné.

J. Kulheim 12.5.2014 8:40

Re: Na vládní Babišovo ANO se provalil další zlý, ošklivý,

Biolíh, Kakaová aféra, komunista Kraus, Unipetrol, Pět na stole v českých, Byt StanislavaGrosse , Podnikání Šárky Grossové, Tajný policejní tým Mlýn, Podezřelé zakázky na policejním prezidiu, Mlátička Pavel Přibyl,

Lidový dům, Střet zájmů ministra Zgarby, Spekulace s pozemky za ministra Zgarby, Fencl pozemky pod dálnice, Mlékárny Madeta, Skandál kolem soudce, Jiřího Berky, Diag Human, Dálnice D47, Grippeny, Zpronevěra fondu z EU,Čepro, IPB,Arbitráž s CME, Skandály Karla Srby, Internet do škol, Tunelování podniku Liberta, Kavan agent StB, Přikryl agent StB, úroky z rozpočtových deficitů, Peťu z Budišova,Mrázka,který exceloval za 8 let vládnutí ČSSD,Krejčíře,který podporoval Grosse směnkami,stejně jako Babiš,který měl linku i v noci,Pitra se ziskem Setuzy za hubičku od Palase,Onderku studujícího na mezinárodní VŠ,aniž by splňoval dvě podmínky-domácí VŠ a 2 leta vysokého manažerství,o Rátha s Kralovičovou,kteří dodnes nevysvětlili,proč jim farmac.firmy platily miliony za setkání s nimi. Hoteliér Vlastimil Dvořák si zpětně může gratulovat, že se jeho přítel Jiří Paroubek stal premiérem. Na sklonku jeho vlády dosáhl úspěchu, na který marně čekal od počátku devadesátých let. Ministr financí Bohuslav Sobotka mu na daních prominul 26 milionů

P. Čech 12.5.2014 8:48

Re: Na vládní Babišovo ANO se provalil další zlý, ošklivý,

Tato strana byla založena nejen grázly pro zlodějny (vlastizrádce Václav Klaus), ale vesměs bývalými komunisty (Klak, Dyba, Stráský, Tlustý a mnoho dalších). O těchto lidech je jejich členství v KSČ obecně známo a netřeba je dokazovat. Osobně stále čekám na výrok soudu o  konfidentství či nekonfidentství pana Babiše. Pokud soud nerozhodne, mohou u nás tohoto člověka ostouzet pouze novináři (mají přece svobodu slova) a jiní hlupáci, kteří se označují za demokraty a přitom netuší, co to ona demokracie je.Mnoho našich lidí, vč. pana Polaneckého si plete demokracii s anarchií a to zejména tím, že si myslí, že v demokracii mají právo ostouzet každého a to bez uvedení jakýchkoliv důkazů o prohřešcích ostouzených. Zásadně ovšem nejen pan Polanecký, ale mnoho zde diskutujících vůbec nerozumí našemu volebnímu systému. Netuší, že voliči ANO nevolili pana Babiše, ale politické hnutí ANO a jeho program Program, který hodlá šlapat na paty zlodějům a to nejen z ODS, ale obecně. U nás totiž obecně nejsou voleni přímo kandidáti, ale politické strany a politická hnutí. Také proto je možné, že se nakonec mohou objevit v lavicích poslanců a na postech ministrů "bývalí" komunisté. Jsem přesvědčen o tom, že v případě existence většinového, dvoukolového volebního systému obecně by bylo nakonec zvoleno velmi málo "bývalých" komunistů, o komunistech současných nemluvě. Proč myslíte, že zde máme poměrný volební systém? Inu proto, aby nám mohli nadále vládnout komunisté a "bývalí" komunisté.

J. Slanina 12.5.2014 9:19

Re: Na vládní Babišovo ANO se provalil další zlý, ošklivý,

Výborně. Tak bureš prý hodlá šlapat na paty zlodějům a to nejen z ODS, ale obecně. Už se těším jak sám sebe zuje.

P. Čech 12.5.2014 9:33

Re: Na vládní Babišovo ANO se provalil další zlý, ošklivý,

Pane Slanino, je vidět, že ve své ideologické zaslepenosti ani nedokážete pořádně číst. Neřekl jsem, že na paty zlodějům bude šlapat pan Babiš, ale hnutí ANO. Pan Babiš totiž není hnutí ANO. Je pouze jeho lídrem Nic více a nic méně. Dokážete to pochopit?

J. Slanina 12.5.2014 10:03

Re: Na vládní Babišovo ANO se provalil další zlý, ošklivý,

Krásně jste právě teď předvedl tu SVOU ideologickou zaslepenost. Pokud se domníváte že "pohnutí" ANO není v podstatě jeho führer bureš, máte docela pěkně zatemněno.

P. Čech 12.5.2014 12:55

Re: Na vládní Babišovo ANO se provalil další zlý, ošklivý,

Než začnete něco psát, ujasněte si pojmy.  Politické hnutí je tvořeno jeho příznivci a navenek je zastupuje jeho předseda či lídr. Nic více a nic méně. Cíle politického hnutí jsou dány jeho programem a nikoliv nějakou obecnou ideologií. Na základě ideologií jsou vytvářeny politické strany a nikoliv politická hnutí. Stranické ideologie jsou většině občanů cizí a tito se s nimi neztotožňují. Zastávají je vesměs ovčané, lidé líní přemýšlet nad věcmi obecnými. Tito ovčané se z důvodu své lenosti rádi vzdávají své svobody rozhodovat a jsou rádi, že za ně rozhoduje někdo jiný. Obvykle nějaká politická strana. Tito ovčané jsou schopni pouze hýkat podle předříkávání svých ovčáků - lídrů politických stran, vlastního názoru nemaje.

J. Slanina 12.5.2014 9:15

Re: Na vládní Babišovo ANO se provalil další zlý, ošklivý,

Jasně, anonyme. Hlavně že sousedovi ta koza chcípla, viď. Sice budeš taky rejt držkou v hovnech, ale soused dřív. Typický bolševický stav duše.

E. Heusinger 12.5.2014 7:29

Pane autore,

i kdybyste se ufňukal, tak o Vás nikdo zájem mít nebude.

J. Slanina 12.5.2014 9:26

Re: Pane autore,

Za to ty,Šoustale, jsi mezi psychiatry na roztrhání, viď?

Z. Švrček 12.5.2014 9:33

Re: Pane autore,

Čehož dokladem je tady ta "marginální" diskuse pod jeho člkánkem :-/

P. Maleček 12.5.2014 6:28

Starý ODSák zahřímal

Nejsem vyznavačem Babiše, ale tímhle příspěvkem autor navázal na svou nedávnou histori, kdy hlava nehlava tepal do všeho a všech, kteří nešlapali dle představ jím milované ODS.

Babišovi se dá vytýkat leccos, ale stačí představa co by bylo kdyby se nevrhl do politiky. Přes slabou ČSSD by tu už pár měsíců vládli komouši nalezlí do vlády díky nas.... voličů z hlava nehlava stát, kraje i komunál rozkrádající ODS.

Takže Babišovi lze vyčítat, že mu ujíždí jeho volební sliby i jeho pravděpodobné STBáctví, které bylo osudem každého, kdo chtěl za komoušů pracovat v zahraničním obchodě.

Ale jako mnohem podstatnější se jeví to, že s ano, svým ANO zabránil nástupů komoušů k moci a aspoň zčásti brání socanské rozhazovačnosti. To nemluvě o tom co by se pod komunistickou kuratelou dělo se zahraniční politikou, zvláště ve vztahu k opět krve a cizích území chtivému Rusku.

Takže v součtu plusů i mínusů lze říci - Babiši díky.

Z. Bureš 12.5.2014 6:36

Re: Starý ODSák zahřímal

Malečku - takže ANO, přepěchované komunisty a estébáky.....zabránilo nástupu komoušů do vlády !!!

No - to je tedy parádní zjištění.....Vy asi hulíte špičkovej matroš - což ???

V. Váňa 12.5.2014 7:21

Re: Starý ODSák zahřímal

Vážený pane Bureši, obávám se, že v této věci má p. Maleček pravdu.

Nebýt vysokého volebního výsledku ANO (a o něj se Babiš fakt zasloužil), tak tu máme na 99% vládu socanů s komoušema.

Ono se už mnohokrát ukázalo, že není ani tak důležité, kdo co byl, nýbrž čemu je ochoten oddat se nyní - viz Štětina. Ergo: je jedno, zda je ANO plné komoušů, důležité je, že ANO samo nerazí komunistickou ideologii a skutečně zabránilo nástupu komunistů do vlády.

J. Boleslav 12.5.2014 8:07

Re: Starý ODSák zahřímal

Je pravdou, že je o něco líp, když ve Strakovce nesedí kmenoví bolševici, ale jenom růžoví s estébákovými poskoky. Ale ne zase až tam o moc, jak vidno. Kromě toho, k Babišovi neodcházejí převážně bolševičtí voliči, ale pomatení voliči jiných stran. Bolševici se o elektorát dělí spíš s Okamůrami.

J. Slanina 12.5.2014 10:10

Re: Starý ODSák zahřímal

Když já Vám nevím, pane Váňo. Ono je to totiž úplně jedno jak si ti komouši v ANO či v jiný stranách, včetně těch pravověrných, říkají. Bolševictví totiž není o vlastnictví jakéhosi průkazu, ale o stavu duše.

Z. Bureš 12.5.2014 11:23

Re: Pane Váňo - nic jste nepochopil !!!

Vládu s pravověrnými bolševiky a s pravověrnými STBáky tu přece máme přes podnikatelský propletenec AGROFERT-ANO .....tedy právě prostřednictvím práskače Babiše !!!

To, že tomuto post-bolševickému bordelu ještě přicmrndávají sociál-bolševici z ČSSD a neo-stalinisté z KSČ(M)......to už pouze dokresluje pohled na žalostný stav ČR a jejich politických poměrů !!!

K. Filek 12.5.2014 7:48

Re: Starý ODSák zahřímal

Takhle se tito skryti komouši dostali do vedení nepřímo.Ale jsou tam přes Babiše.Babiš neni vykupitel on jen hraje pro své firmy.Jsem zvědavý na koho budete nadávát za rok.

D. Nowodny 12.5.2014 7:55

Re: Starý ODSák zahřímal

Chtěl jste řící _ soudruhu Babiši ......

Jsme stále stejní.... nejdříve mašírujeme za vůdci Stalinem, Gotwaldem. Pak nás zblbnou Veverky, následuje Ůsvit a nakonec  " ANO bude lépe "   !!

Sice se říká " nevkroč dvakrát do stejné vody", ale my jsme  "stoprocentní kachny" co mají rády i každé bahno !!

J. Boleslav 12.5.2014 8:10

Re: Starý ODSák zahřímal

Máte pravdu, až na tu první osobu mn. čísla. S tou rozhodně nesouhlasím.