3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

POLITIKA: ANO, komunisti a estébáci

Novinářům se podařilo vyšťourat, že kromě již známých exkomunistů a téměř jistého agentství StB samotného majitele podnikatelského projektu, politické divize Agrofertu, hnutí ANO Andreje Babiše se mezi vlivnými členy Babišova hnutí pohybuje bývalý vysoce postavený funkcionář StB a špion, Jozef Kubů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kulheim 12.5.2014 12:57

Re: Tito založili ODS?

V ODS bylo cca 5% komunistů a ČSSD cca 60%.

Není komunista pouze ten kdo vlastní rudou legitimaci. Je to především pořadí životních hodnot a způsob myšlení.

J. Boleslav 12.5.2014 16:40

Re: Tito založili ODS?

Tak.

P. Čech 12.5.2014 16:51

Re: Tito založili ODS?

Proč myslíte, že když hovořím o "bývalých" komunistech, dávám slovo bývalí do uvozovek?Inu proto, že bývalý komunista neexistuje. Existují pouze komunisti "bývalí"

S. Rehulka 12.5.2014 16:23

Re: Tito založili ODS?

Ano, tohleto je ta pravá, česká hrůza ! Jeden říkal : nepustili by mě na studie, druhý říkal : v práci bych nemohl pracovat na odpovědném místě, třetí říkal : nepustili by mě s rodinou do Jugoslávie. Ti další kvůli pořadníku na byt, na Spartaka a jiné výhody pro soudruhy ! ČSSR mělo percentuelně v poměru k obyvatelstvu více členů komunistické strany, nežli SSSR ! No a kam se po té "sametové srandě" všichni poděli ? Jak říkal Karel Kryl : "V revoluci musí cinkat hilzny a né klíče !"

P. Čech 12.5.2014 16:55

Re: Tito založili ODS?

Tak, tak. Karel Kryl měl pravdu. Pojem sametová revoluce je nesmysl. Není to žádná revoluce. Bylo to pouhé přeskupení sil mezi komunisty spolu se zachováním moci v jejich rukou.Ve skrytu, tak aby to nebylo patrné na první pohled.

M. Moravcová 12.5.2014 12:58

Re: Tak takhle by to dopadlo....

oni ti vychcaní  STBáci zprivatizovali  přes bílé koně chemický průmysl, potravinářský průmysl

a zemědělství, zařídíli si u EU kvóty na plodiny a dotace na jiné plodiny, čímž pokřivili trh a zničili konkurenci, a teď  na nás hýkají  cosi o záchraně republiky před zloději.

J. Jurax 13.5.2014 2:12

Re: Tak takhle by to dopadlo....

Ano, některá stáda vychcaných jsou vskutku na ústupu. Ovšem protože horor vacui, tak jiné stádce stejně vychcaných, ne-li vychcanějších, neboť poučených, je nahrazují. Burešovo ANO a skvadra úsvitu Pitomia.

Nicméně mezi těmi starovychcanými jste zapomněl na komundíry, co si jako kamufláž přidali písmenko do názvu, lidovce, co si přidali písmenka hned tři a ještě pomlčku, a posléze US a ODA, později pak Zelené a veverky.

P. Čech 12.5.2014 9:41

Re: Tak takhle by to dopadlo....

A proč myslíte, že se před 25 lety nepodařilo zakázat bolševiky? Inu proto, že komunisté a "bývalí" komunisté tvořili naprostou většinu v tehdejším parlamentu. Mám za to, že většinu tvoří i dnes, pouze jsou zakuklení v různých politických stranách (ODS, ČSSD, TOP 09, KDUČSL a jiných).

J. Slanina 12.5.2014 9:52

Re: Tak takhle by to dopadlo....

Zajímavé, jak jste pro to "dnes" tak nějak decentně "zapomněl" právě na to ANO. Když se totiž jakákoliv strana propadá, nejdříve ji opouští právě rudé krysy a honem si hledají jiný kanál.

P. Čech 12.5.2014 10:22

Re: Tak takhle by to dopadlo....

Tady máte asi pravdu. Ovšem hovořil jsem o politických stranách, nikoliv hnutích. Rozdíl mezi nimi vidím zejména v tom, že politické hnutí nemusí mít zrovna nějaké členy. Toto hnutí tvoří příznivci, nikoliv členové. Od toho se odvíjí vše další, např. to, že člen je povinen se řídit rozhodnutími stranických orgánů, zatímco příznivec nikoliv. Atd.

J. Slanina 12.5.2014 10:41

Re: Tak takhle by to dopadlo....

Správně. Dokazujte pak někomu po letech, že byl "jenom příznivec" bolševiky prošpikovaného "hnutí".

BTW:Co myslíte, je estébácký fízl Jozef Kubů člen ANO nebo jenom "příznivec"?

http://zpravy.idnes.cz/muz-z-hnuti-ano-byl-rozvedcikem-stb-d6g-/domaci.aspx?c=A140508_205654_domaci_js

P. Čech 12.5.2014 10:57

Re: Tak takhle by to dopadlo....

Je-li soudruh Kubů příznivec nebo člen nevím a ani to pro mne není důležité. Každopádně žádnému příznivci kohokoliv či čehokoliv nelze zakázat jeho přízeň. Nelze mu ani přikázat jak musí např. hlasovat ve sněmovně, což členovi přikázat lze a dnes a denně se to děje v rozporu s ústavou. Tedy, ani estébáckým fízlům nelze zakázat, aby byli příznivci nějakého hnutí. Nemůže mu to zakázat ani toto hnutí, což je sice v tomto konkrétním případě na škodu, ale jinak obecně ku prospěchu.

J. Slanina 12.5.2014 11:03

Re: Tak takhle by to dopadlo....

Není pro vás důležité, zda-li estébácká kurwa je estébáckou kurwou????? Pak se ovšem nedivím, že to tu vypadá tak jak to vypadá. Bohužel, tenhle váš názor sdílí nejméně polovina tohoto uňuchněného národa.

J. Boleslav 12.5.2014 11:22

Re: Tak takhle by to dopadlo....

Naprostý souhlas.

P. Čech 12.5.2014 12:29

Re: Tak takhle by to dopadlo....

Nepřekrucujte, prosím, to, co jsem napsal. Napsal jsem, že pro mne není důležité, zda je soudruh Kubů příznivcem a nebo členem hnutí ANO a nikoliv zda je či byl estébákem. To, zda někdo byl estébákem má pro mne důležitost dosti zásadní. proto jsem také hnutí ANO nevolil, byť souhlasím s jeho programem. Čekám na soudní rozhodnutí z procesu pana Babiše se Slovenským ústavem paměti národa.

P. Kmoníček 12.5.2014 17:29

Re: Tak takhle by to dopadlo....

Pane Čechu,koukám že toho nevíte opravdu hodně.Tak buďte už ticho a své doměnky, o kterých píšete,že jsou všeobecně známé si nechte pro sebe.Všeobecně známé jsou věci úplně jiné,ale k Vám se ještě nedostaly.Viz Kubů,počet bývalých členů KSČ v jednotlivých stranách a hnutích a pod.

P. Čech 12.5.2014 18:34

Re: Tak takhle by to dopadlo....

Pane Kmoníčku, počet "bývalých" komunistů v jednotlivých politických stranách jsem nikde a nikdy nezmiňoval, pouze jsem konstatoval že jsou rozlezlí v téměř všech stranách. Věci, které jsem kdekoliv zmínil jako "všeobecně známé" všeobecně známými opravdu jsou. Pokud mezi těmito všeobecně známými věcmi jsou i věci jiné, ty které jsem nezmiňoval, neznamená, že mezi nimi nejsou.Pouze o nich nebyla řeč. Pokud máte za to, že mé domněnky jsou mylné, potom napište konkrétně v čem , jak a proč se mýlím. Mýlit se je totiž lidské a já se rád poučím od někoho, kdo toho ví více než já. Vězte, že zpochybňovat něčí myšlenky bez argumentů a napadat jiné zvládne každý hlupák. Doufám, že k nim také nechcete patřit.

P. Čech 12.5.2014 9:06

O co ve skutečnosti jde.

Jedním z bodů programu hnutí ANO, ale i programu vlády, tedy celé vládnoucí koalice je vypracování a schválení zákona o obecném referendu. K jeho schválení vládnoucí koalice potřebuje ústavní většinu a neobejde se bez podpory politického hnutí Úsvit přímé demokracie. Spolu s ním má více než pořebných 120 hlasů poslanců. Kdyby se koalici nakonec nepodařilo nic jiného než scválení onoho zákona o obecném referendu, bude učiněn obrovský krok kupředu, ke skutečné demokracii.A zde má zase pravdu pan Šejna, ikdyž pouze částečnou. Pokud bude v ČR nastolena skutečná demokracie - vláda občanů, bude jedno, kdo tuto vládu občanů umožnil. Při takové vládě však občané musí mít v rukou přímý nástroj k prosazování jejich většinové vůle. Nástroj (obecné referendum), který jim všechny dosavadní politické strany upírají.Pod pojmem "všechny dosavadní politické strany mám na mysli ODS, TOP 09, ČSSD, KSČM, SZ, LIDEM, KDUČSL a velmi mnohé další. Bez nástroje, kterým občané mohou prosazovat svou většinovou vůli nelze hovořit nejen o parlamentní, ale o žádné demokracii.

M. Šejna 12.5.2014 8:48

pane Polanecký

mě je úplně ukradené, kdo vládne v této zemi. Důležitý je stav ekonomiky a občanské svobody. A pokud poroste ekonomika a bude zachována demokracie a svoboda projevu, pak je úplně jedno, který vámi nenáviděný politik je u moci.

Od roku roku 2007 vládli ti vaši modří skvělí hoši, kteří společně s pravdoláskovými Bursíky a Kalousky zdecimovali českou ekonomiku a zadlužili stát víc, než rozhazovační socani. Současná vláda (ve které sedí estébák Babiš) zatím drží státní pokladnu v plusu, což se za posledních 15 let nikomu nepodařilo. A ekonomika dokonce začala růst. Přitom demokracie a svoboda projevu zůstala stejná. Takže mě tento stav vyhovuje.

A vy můžete být klidně nasranej na kdejakého estébáka u moci.

J. Slanina 12.5.2014 9:08

Re: pane Polanecký

Ty bys, šejno lejno, byl evidentně spokojený i za Hitlera, hlavně kdyby ekonomika "šlapala". Ty tvé kydy o demokracii a svobodě projevu by tě za něj určitě spolehlivě pustily.

M. Šejna 12.5.2014 9:51

smradlavá senilní Slanino

máš pocit, že se od loňska snížila uroveň svobody a demokracie, ty uhnívající umírající špeku?

J. Slanina 12.5.2014 9:57

Re: smradlavá senilní Slanino

Zatím, zatím, šejno-lejno. To nic nemění na tom, že svoboda slova či demokracie je ausgerechnet tobě úplně u prdele. Hlavně že blbí klienti ti platí za ty pastoušky, viď?

M. Šejna 12.5.2014 11:49

senilní Slanino, to je kapitalismus

až budeš, ty senilní ubožáku, nabízet lepší a levnější pastoušky, budou je klienti kupovat od tebe. Takhle se musíš dívat na to, že je kupují ode mě. Říká se tomu kapitalismus, špeku plesnivej.

P. Vaňura 12.5.2014 21:28

Mám pocit že se velice ZNAČNĚ snížila úroveň svobody

a demokracie. Nevládnou volené orgány, ale policie a soudy! Kdokoliv může být zatčen na základě absurdních obvinění, odporujících zdravému rozumu. To se sice občas dělo už dříve, ale dnes je to systém!

P. Schuster 12.5.2014 9:17

Re: pane Polanecký

Pane Šejno, kde jste na to přišel, že modří hoši zdecimovali českou ekonomiku více něž socani?

Tak v roce 1998, kdy nastupovali socialisté po Klausovi byl státní dluh 194,7 miliard korun. V roce 2006 kdy končil Parobek tak byla výše státního dluhu 802,5 miliard korun. A to byl průměrná nárůst DPH, kdy celá Evropa byla v konjunktuře přes 3 %. Až pak začala recese, kdy vládli modří hoši, ale za podstatně horších podmínek.(Nechci domyslet kdyby vládli v recesi socani, jak by jsme dopadli).

A současný státní rozpočet, má vyšší schodek o 12 miliard korun, než navrhoval Kalousek. Teda na Babiše bych se nespoléhal ani v nejmenším.

J. Slanina 12.5.2014 9:21

Re: pane Polanecký

Pane Schustere. Vaše snaha je sice chválihodná, ale v případě šejna-lejna naprosto neproduktivní.

J. Slanina 12.5.2014 9:22

Re: pane Polanecký

Fuj! "chvályhodná"

Z. Švrček 12.5.2014 9:29

Re: pane Polanecký

A to jste ani nezmínil enormní nárust mandatorních výdajů za vlády socanů, který neustále zvyšují legislativní akty EU! Proti tomu se dá těžko něco dělat, mandatorní výdaje konzervují do značné míry výši zadlužení a jakákoliv opatření, která by je mohla snížit (navrhovali je opět ti zatraceníhodní pravičáci), byla vždy napadena kvičícími socialisty všeho druhu v čele s odbory s podporou ČSSD a komunistů a ve spojení s celou tou strašlivě rozmnoženou frontou darmožroutů od zájmových skupin po nevládní organizace, parazitující na veřejných penězích. Ti všichni dluhy kritizují jen tehdy, pokud se jim nesáhne na jejich granty a dotace. Pak sranda končí a jde se do ulic.

M. Šejna 12.5.2014 9:58

no vidíte, pane Svrčku

stačila změna vlády a legislativní akty EU nejsou překážkou pro přebytkový rozpočet. Ti zatracení pravičáci (jak píšete) se zmohli jen na fňukání, že díky mandatorním výdajům nic nemohou změnit. Stačilo, aby prohráli volby a najednou to jde.

M. Šejna 12.5.2014 9:56

pane Schustere

v dubnu byl přebytek státního rozpočtu 26 mld.Kč. Poprve od roku 2000 tak skončily první 4 měsice roku v přebytku. Kalousek nahvrhoval na letošek kulový, protože letošní rozpočet navrhovala už vláda Rusnoka, a konečnou verzi připravila už vláda Sobotky.

Navíc důležitý není návrh, nýbrž realita. A současný rozpočet zatím vypadá lépe, než plán na rok 2014.