6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jim. 8.2.2007 14:33

rozumím panu pacenrovi - ale

rozumím, tomu, proč pan pacner je pro postavení us radaru u nás. nesouhlasím ale a to velmi s bagatelizováním protichůdných názorů a úmyslné postavení lidí s opačným názorem do pozice nezodpovědných kverulantů a notorických odporovačů čehokoli. jsem přesvědčen, že hlavní důvod odporu proti stavbě radaru neexistuje prostě proto, že těch důvodů je spousta. není prokázána spolehlivost tohoto systému, jsou úmyslně zatajována rizika spojená s provozem tzakového zařízení, jsou naopak známy skutečnosti o chování americké armády na základnách v cizích státech. první předpoklad změny je přestat lhát - tento radar a tyto rakety budou bránit POUZE území usa, určitě ne evropu a vůbec ne čr.

Bimbác 8.2.2007 13:03

Několik technických poznámek pro podobné důvěřivé idealisty

Proti raketám z Íránu nebo sev Koreje útočícím na Evropu je  takto umístěný radar neprosto zbytečný, aby byl funkční  musel by být v Turecku (mimochodem, proč ho USA neinstalují na základně, kterou tam v Turecku už mají ?), nebo v Černém moři. Radar v dopadové zoně je pouze jeden z dalších cílů. Z hlediska raket z Koreje: proč by stříleli přes Evropu, když směrem na východ to mají do US blíž? Takže k čemu vlastně radar u nás bude? Rozhodně nebude sloužit obraně Evropy, ani není začleněn do systému NATO. Obávám se, že jeho poslání je veskrze výhradní průzkum proti Rusku a my za to poneseme kůži na trh, protože USA nám (stejně jako v případě zrušených dodávek klimatizace do Bušehru) žádnou náhradu za vypadlé trhy nedají.

Podobných idealistických a důvěřivých blábolů na téma radar jsem četl už mnoho. Pánové a dámy co je píšete, vraťte se na zem, podívejte se do minulosti, jak USA zachází se svými spojenci, když už jim není co sebrat a pak pište.

Yurri 8.2.2007 10:24

Srozumitelně a jasně

Díky. R^R^R^>-

Olina 7.2.2007 16:44

Pan Pacner

To je dobrý argument. Tak kvůli tomu,že vás v 9 letech zachránili Američané tak tu teď musíme mít základny_ Kdyby věděli co z vás vyroste za vola tak by to nedělali. Ještě,že vás nezachránili mongolové

Toni 6.2.2007 22:57

Méně politikaření a víc užívat rozumu.

čtěte na adrese: http://www.letectvi.cz/letectvi/Article63085.html

Václav 6.2.2007 21:12

Ano pane Pacner,

Naprosto s Vámi souhlasím a navíc si myslím,  že rusové a amaričani dobře ví že se spolu domluví pokud už to neudělali.

Jéňa 7.2.2007 9:55

Re: Ano pane Pacner,

Pane Václave, také jsem měl do této doby stejný názor na zajištění bezpečnosti našeho státu jako pan Pacner. Po prostudování podnětné diskuze ze strany odpůrců výstavby raketové základny na našem území, jsem dospěl k názoru, že bránit se proti napadení je vlastně blbost hraničící až s vlastizradou.

Pod tíhou pádných argumemntů odhodlaných odpůrců jsem přistoupil k aplikaci zajištění své vlastní bezpečnosti a bezpečnosti své rodiny. Protože byly určité náznaky ze strany místní galérky, že se jim nelíbí jaká jsem udělal bezpečnostní opatření v našem domě proti vloupání, a abych je dále neprovokoval, přistoupil jsem k radikálním změnám  v zabezpečení našeho majetku. Nechal jsem již odstranit bezpečnostní dveře, odvolal objednanou instalaci zabezpečovacího zařízení, odstranil bezpečnostní folie z oken. chystám se ještě přistavit hlinikový(aluminiový) žebřík, aby zloději měli snadnějí práci s odmontováním měděných okapových  rour. Ještě se chystám odstranit zabezpečení ve svém autě.

Rodina s těmito opatřeními zprvu zásadně nesouhlasila, ale já jsem je svou autoritou prosadil. Začal jsem i v toto smyslu přesvědčovat své sousedy a známé. Musím však přiznat, že bez valného úspěchu. Rozdělili se na dva tábory, jedni prohlašovali, že jsem vůl a ti druzí zase, že jsem magor a patřím do blázince. Přesvědčují nyní manželku, aby s tím něco udělala, buď aťmě vyhodí z domu, nebo šoupne do blázince.

Tak se teď obracím pro radu na vás moji mílí odpůrci základny co mám dělat? Mám na sobě nechat spolu s vámi punc idiota, vola, či blázna, nebo se vrátit ke zdravému rozumu?

Babo raď!

pavel 7.2.2007 10:42

Re: Re: Ano pane Pacner,

Zajímavé, za stejné voly asi označíte i Slováky, kteří si žádnou zakladnu nepřejí ?

Jéňa 7.2.2007 10:48

Re: Re: Re: Ano pane Pacner,

Já žasnu, to už jste stačili zblbnout i Slováky?

Honzis 9.2.2007 19:19

Re: Re: Ano pane Pacner,

Pane Jéňo, ty dveře, co jste odstranil nebyly Vaše, ale Vašeho bohatého souseda, který Vám od nich nedal klíče. Buďte rád, že už nemusíte lézt oknem a můžete si tam dát svoje.

egoist 6.2.2007 20:41

Doufám,

že něco takového není honorováno..

Qurann 6.2.2007 20:36

Je třbe dodržovat závazky

 Souhlasím..když už pro nic jiného, tak proto ,že jako členové aliance máme nějaké závazky a není třeba si dělat ze závazků chlív,

Woe#terim 6.2.2007 21:04

Re: Je třeba dodržovat závazky –nie

Treba si položiť otázku: Kto chcel dostať napr. Českú republiku (poťažne Slovensko) do NATO? Kto predhadzoval (verejnosti aj zahraničiu) priezkumy verejnej mienky upravené tak, aby vyjadrovali isté nálady... A o tých dohodách (ktoré údajne treba dodržovať) – verejnosť sa o mnohých z nich ani nedozvie – hovorí sa zvoľte si zástupcov do parlamentu (ktorých je možné (prozápadne – zo Západu idú obrovské peniaze) skorupmovať, či zdiskreditovať), ale to nie je to isté ako napr. referendum...

Cruton 6.2.2007 22:08

Re: Je třbe dodržovat závazky

Nejprve si zjistěte fakta a potom vystupujte na fóru. Protiraketový systém má patřit Američanům, kterým do toho nebude smět nikdo mluvit - ani my ne. Aliance s tímto systémem nemá vůbec nic společného a tak nelze na tento systém aplikovat naše alianční závazky.

jasan 6.2.2007 20:32

lepsi jeden radar

nez 20 mesit

Václav 6.2.2007 21:28

Re: lepsi jeden radar

Jasan.

certik 6.2.2007 22:13

Re: lepsi jeden radar

Zalezi na tom, kdo za to plati. Lepsi 20 mesit za ktery zaplati nekdo jiny nez jeden radar za ktery zaplatim ja.

dědek 6.2.2007 23:27

Re: Re: lepsi jeden radar

Jestli je lepší mešita než radar USA ? Jestli toužíte po tom, aby vaše vnučky chodili v burce tak ty mešity. 

 Více o Islámu v ČR na    www.tvmy.cz  sekce projekce / infiltrace- Já muslim .

phoebe 7.2.2007 14:19

Re: Re: Re: lepsi jeden radar

Neodvádí jen radar pozornost od skutečného nebezpečí?? S provoláváním jednoduchých hesel si, vyjma jednodušších jedinců, nevystačíme. Jak pomůže 20 radarů v boji s jednou fundamentalistickou evropskou mešitou?

Honzis 9.2.2007 19:35

Re: Re: Re: lepsi jeden radar

Volím možnost c) ani radar, ani mešitu.

Cruton 6.2.2007 19:30

K zásluhám USA

Američané za nás naposledy nasazovali životy v roce 1945. Vzdávám tímto čest všem Amíkům, kteří tehdy Československo osvobozovali. To však bylo před více než 60 lety. Za těch 60 let se Amerika hodně změnila. Zesílila, získala obrovskou moc a s ní přesvědčení, že je povolána ostatním určovat jejich životy. Současná Amerika už není ta svobodná, otevřená a přátelská společnost co bývala. Současná Amerika je dobře ozbrojený, arogantní a nezodpovědný fracek, který na této planetě bezohledně prosazuje své zájmy na úkor ostatních. Minulé zásluhy Ameriky nemohou takovéto chování ospravedlnit. A my bychom tomu frackovi neměli pomáhat získat další převahu nad ostatními.

EmilXX 6.2.2007 20:11

Američané za nás nasazují kejhák pořád, Evropa je jen

velice bohatá a přitom téměř bezbranná KOŘIST. A její představitelé si to ani nedokáží přiznat. Ovšem, zásluhou Američanů se zhroutil sovětský komunismus a tím pádem i komunismus u nás. A kdyby Amerika nebyla silná, vyřešili by sovětští soudruzi své vnitřní obtíže vnější agresí, podobně jako svého času jistý Hitler.

Cruton 6.2.2007 20:23

Re: Američané za nás nasazují kejhák pořád, Evropa je jen

1) Napište nám, kde nyní Američané nasazují kejhák za ČR! Není to přesně naopak? Naši vojáci teď nasazují svoje kejháky pro USA v Afghánistánu.

2) I "američtí soudruzi" řeší své vnitřní obtíže vnější agresí (např. Írák nebo oficiální politika preventivních úderů). Pokud se nenajde silná protiváha USA, tak se svět má na co "těšit".

EmilXX 6.2.2007 20:39

Re: Re: Američané za nás nasazují kejhák pořád, Evropa je jen

Prvním cílem muslimských fundamentalistů je zničení Izraele. Další v požadí je dobytí Evropy. Rusko a USA by přišly na řadu až potom. Hlavní překážku už v dosažení prvního postupného cíle představují ovšem USA. Možná že se proto soustředí na druhý postupný cíl, který dělá vše proto, aby podlehl a hlavně se pořád vymezuje proti USA.

Mimochodem, pokud by Rusko vidělo, že USA nebudou Evropu bránit, možná by si takto bohatou kořist nenechalo ujít. Neboť, jak pravil už Friedrich der Grosse, když vojensky uspěješ, zdůvodnění se vždycky najde.

Cruton 6.2.2007 20:54

Re: Re: Re: Američané za nás nasazují kejhák pořád, Evropa je jen

Neodpověděl jste mi na můj dotaz. Kde američtí vojáci nasazují své kejháky za ČR?

to 6.2.2007 23:24

Re: Re: Re: Re: Američané za nás nasazují kejhák pořád, Evropa je jen

V Afghanistánu. Jsme již 7 let v NATO a nejsme schopni se zde pořádně zapojit do bojových akcí. Logicky tak za nás bojují hlavně vojáci US, Británie a Kanady..

Cruton 7.2.2007 6:33

Re: Re: Re: Re: Re: Američané za nás nasazují kejhák pořád, Evropa je jen

1) V Afghánistánu nebojujeme za sebe, ale za Američany. Svou účastí na této válce plníme své závazky k NATO. Za NÁS nikdo v Afghanistánu nebojuje - není to naše válka.

2) Logicky tam mají největší kontigenty státy s největšími armádami. Nebo si představujete, že to má být naopak?

Jéňa 7.2.2007 10:07

Re: Re: Re: Re: Američané za nás nasazují kejhák pořád, Evropa je jen

Crutone, s odpuštěním Ty vole, všude na světě,. kde bojují proti magorum jako jsi TY

phoebe 7.2.2007 14:21

Re: Re: Re: Re: Re: Američané za nás nasazují kejhák pořád, Evropa je jen

no dobře, a jak nám proti fundamentalistům pomůže radar?? 8-o

Cruton 7.2.2007 21:56

Re: Re: Re: Re: Re: Američané za nás nasazují kejhák pořád, Evropa je jen

1) Vy si skutečně myslíte, že když začnete urážet oponenta, tak přesvědčíte ostatní o své pravdě?

2) Vaše nadávky signalizují několik věcí: a) strach z oponenta, b) neexistenci argumentů nebo neschopnost argumentovat, c) emoční nestabilitu. Místo toho, aby jste ostatním ukázal sílu svých argumentů a svou převahu, tak jste se tu odkopal jako nejistý, vzteklý a neschopný diskutér.