20.5.2024 | Svátek má Zbyšek


Diskuse k článku

POLITIKA: Americké základny

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
čtenář 22.8.2006 19:55

Neumann kecal !

Cha !! Nejlepčí finta je když jdou oba k sobě ! Start i základna ! Pomaloučku, polehoučku, ať ten druhý nic neví.... Pomaloučku se kolem sebe proplížit,....asi tak 35 km mezera ........ doplížit se každý na původní místo protivníka......prudce se vztyčit !!! bleskově otočit !!! A udělat ne sebe vzájemně dlouhý nos !!!! Komu se zamotá z prudkého obratu hlava a padne na znak - prohrává !

Jiri Janecek Seattle USA 22.8.2006 22:10

zpochybňuje obranyschopnost USA či Izraele

ano to zpochybnuje - neco jako katuse

Nikdo ale nezpochybnuje PROFIT a hamiznost USA či Izraele - na systemu ktery nepracuje, nebude pracovat, ale bude zdimat penize z lidi do nekonecna. Je to zacarovany kruh military-industrial komplexu.

jasan 22.8.2006 16:49

Re: Takže jak jsem čekal.

az po Vas.    To, co nedokazete evidentne nejen pochopit ale i vnimat je to, ze argumenty ktere jsou pro Vas proti jsou pro mne casto naopak pro.

vita 22.8.2006 17:56

Re: Re: Takže jak jsem čekal.

Uveďte...

Jinak jen potvrzujete nahoře uvedenou tezi.

honza 23.8.2006 19:41

Re: Takže jak jsem čekal.

Předhozená informace je nekvalitní, takže o ní nemá smysl diskutovat.

Chris Kelvin 22.8.2006 16:06

Konečně jsem se dočkal!

A čeho....? Že zde jako kdysi před lety v západní Evropě lidé protestují proti nějakým raketám. Konečně jsme totiž v normální zemi, kde se dá nahlas říci nějaký názor. Ne jako když v opuštěných hlubinných dolech v SZ části Čech Sověti potichu rozmístili rakety středního doletu s jadernými hlavicemi. To nejenže nikdo neprotestoval, ale dokonce o tom skoro nikdo nevěděl. A dodneška se o tom raději mlčí, i když nechápu proč.

A americká základna? Uvidíme, až bude více informací. Snad vědí, co dělají. Každopádně nastává konec srandy......

honza 23.8.2006 19:47

Re: Konečně jsem se dočkal!

No to je ten rozdíl mezi tehdejší dobou a dobou dnešní. Tenkrát člověk nemohl mluvit, protože pořád někdo poslouchal, dneska může, ale nikdo neposlouchá.

Alex Juchelka 22.8.2006 15:51

Hmm...

Bylo by možná poučné (a lepší, než zde donekonečna spekulovat o raketové základně v ČR), kdyby zde někdo fundovaně popsal realitu hrozby iránského, nebo korejského raketového útoku na USA, či Evropu. Jelikož si je zde, podle všeho, mnoho diskutérů jisto, že to je je pouze otázka času, zajímalo by mě, jak si to představují a nebo, co by takový útok mohlo vyprovokovat... :-/

Vodník 22.8.2006 19:33

Re: Hmm...

Dobrá otázka! Protože sesumíruji-li si paranoidní vize, šířené a podporované Neffem, Neumanem atd., jsou miliony muslimů (Arabové, Pakistánci, černoši i Indonésani) proradná, krvěžíznivá, závistivá, zbabělá a líná sebranka, která nám na jednu stranu závidí svobodu, demokracii, materiální přepych atd. , tj. "TAKY BY CHTĚLI", a zároveň to vše chtějí zničit, nastolit šaríju, obrátit nás na Islám (popř. povraždit), takže vlastně "NECHTĚJÍ A NENÁVIDÍ TO". Je pozoruhodné, jak se dá do nevědoucího a nezkušeného člověka nacpat tak třeskutý protiklad, který ovšem rukou společnou živí jeho paranoiu. Tihle zločinní pisálkové zatěžují svoji duši úděsným zločinem - a obávám se, že jim to dojde teprve až se budou vařit v kotli vedle Saddáma Husajna ;-€

ku 23.8.2006 18:20

Re: Re: Hmm...

Kdyby tenhle protiklad neplatil, tak by barbaři na římskou říši také neútočili.

EmilXX 23.8.2006 20:58

Vodníku - oni chtějí ten islám a zároveň nám závidí naši

životní úroveň. Nejsou ochotni a někteří ani schopni pochopit, že se to vzájemně vylučuje. Ti, co to chápou, by nás nejraději srazili na svou úroveň či ještě níže.

Uvedu příklad. Muslimové v Británii si nepořídí byt na hypotéku, neb Korán či Saria jim zakazuje platit úroky a přitom považují z diskriminaci, že Britové byty na hypotéku mají.

fakír 22.8.2006 15:12

naši američtí přátelé se nás ptají zda u nás mohou rozmístnit rakety

80% lidí by jim rádo a bez emocí odpovědělo, ale nemohou protože jim v tom brání politici. V tom je problém.

tygr007 22.8.2006 15:15

Re: naši američtí přátelé se nás ptají zda u nás mohou rozmístnit rakety

To myslis onen "nezavisly" pruzkum na vzorku asi 300 lidi nekde v metru, kterych se ptali, jestli tady chtej mit americkou zakladnu s jadernyma raketama?

fakír 22.8.2006 15:17

Re: Re: naši američtí přátelé se nás ptají zda u nás mohou rozmístnit rakety

oni naši zákonodárci povolili jiný průzkum? Nebo snad dokonce referendum? To jsem si nevšiml.

jasan 22.8.2006 15:39

Re: Re: Re: naši američtí přátelé se nás ptají zda u nás mohou rozmístnit rakety

pruzkumy se dosud nemusi povolovat...  ale verit jim neni rozumne.

A o otazkach narodni bezpecnosti je referenrum totalni blbost - uz jenom proto, ze z podstaty veci nemuzou byt veskere informace verejne dostupne

vita 22.8.2006 15:48

Re: Re: Re: Re: naši američtí přátelé se nás ptají zda u nás mohou rozmístnit rakety

O otázkách národní bezpečnosti jistě.

O rozmístění cizí armády na území státu by referendem rozhodnuto být mělo.

K takovému rozhodnutí není třeba mít informace o složení paliva a okysličovadla, přesnosti (ty stejně máme) rozměrech sil, parametrech počítačového řídícího systému, kódech pro odpálení a dalších, např. podlíkačkách, kterými budou vojáci/jandy vybaveni/y - stačí vědět kde, jak velká plocha, míra podléhání vojáků domácím zákonům a pár takových podrobností.

jasan 22.8.2006 16:10

Re: Re: Re: Re: Re: naši američtí přátelé se nás ptají zda u nás mohou rozmístnit rakety

si tak 4km2 neni "rozmisteni armady" - to si asi s necim pletete.

A neverejne jsou nepochybne informace o tom, jak pokracuje protistrana....

vita 22.8.2006 16:33

Re: Re: Re: Re: Re: Re: naši američtí přátelé se nás ptají zda u nás mohou rozmístnit rakety

A že nás těmi neveřejnými informacemi tak krmí? Furt co a jak Korea a jak je na tom Írán...

Pak se člověk koukne na web - a nestačí se divit...

fakír 22.8.2006 15:58

Re: Re: Re: Re: naši američtí přátelé se nás ptají zda u nás mohou rozmístnit rakety

Opravdu? Oficiálně možná máte pravdu ale jsem přesvědčen, že neoficiálně byl na ty agentury vyvíjen velký tlak. Koneckonců "otevřená diskuse" v médiích bych řekl že mi dává za pravdu. Ještě nebyl uveřejněn jediný článek někoho kdo by prosazoval referendum, za to článků od poslanců ODS nebo emigrantů z USA  co chtějí rakety je jako máku.

jasan 22.8.2006 16:19

Re: Re: Re: Re: Re: naši američtí přátelé se nás ptají zda u nás mohou rozmístnit rakety

prejete si tedy clanek od nekoho kdo neni ani poslanec ani emigrant?

fakír 22.8.2006 16:32

Re: Re: Re: Re: Re: Re: naši američtí přátelé se nás ptají zda u nás mohou rozmístnit rakety

v dnešní nové normalizaci bych bral článek od kohokoliv pane. Chápu, že pro vás jsou slova jako vlast, svoboda, nezávislost, demokracie nebo svoboda projevu a svoboda volby naprosto prázdnými pojmy, ale já jsem liberál a tohle je pro mne důležité. Každý jsme jiný. Vám se líbí totalita co hlásá vaše oblíbené pravdy a hesla a potlačuje ty co s nimi nesouhlasí, já preferuji něco jiného.

BORG 22.8.2006 16:45

Re: Re: naši američtí přátelé se nás ptají zda u nás mohou rozmístnit rakety

Nemohl bz ten průzkum udělat pan Krampol na PRIMĚ ?

fakír 22.8.2006 17:08

Re: Re: Re: naši američtí přátelé se nás ptají zda u nás mohou rozmístnit rakety

á další demokrat kterému demokracie nevoní

David 22.8.2006 15:07

RE: Vecna a racionalni argumentace odborniku (byvali vojaci) se da precist tady: http://www.nezakladnam.cz/index.php?id=42

Jeden z těch vojáků je generál Marek je zmiňován velmi pozitivně např. zde: http://www.kscm.cz/chat.asp?managePreview=ok&thema=2745&category=&language=1&item=28576 V jiných článcích je zmiňován jako místopředsada okresní organizace KSČM v Českých Budějovicích. 

Prý je bývalý politruk Západního vojenského okruhu. T.j určitě: 1) charakterní chlap 2) špičkový voják 3) odborník 4) neuzaujatý odborník 5) specialista na protivzdušné a protiraketové systémy.

Druhý z těch vojáků je plk. Blahoslav Zahradníček, bývalý šéf vojenské kontrarozvědky Pohraniční stráže (zdroj - publiakce archivů MV ČR na webu). Pamětníci vědí, že jak u kontrášů tak u pohraničníků byli jen soudruzi z nejkovanějších. Též volové z nejvolovatějších.  T.j. kontráš od pohraničníků je určitě též: 1) charakterní chlap 2) špičkový voják 3) odborník 4) neuzaujatý odborník 5) specialista na protivzdušné a protiraketové systémy.

Bystander 22.8.2006 14:52

Slušná odpověď americkým přátelům.

Naši američtí přátelé se nás chtějí zeptat, jestli chceme jejich základnu na našem území . Na to jim bez emocí 80 % lidí odpovídá že ne. V čem je problém?

David 22.8.2006 14:58

Re: Slušná odpověď americkým přátelům.

Drobný problém - že mícháš pár průzkumu veřejného mínění s regulérním procesem podle našich zákonů. Těmi je dnes souhlas Parlamentu na základě návrhu vlády, popř. referendum (bude-li schváleno).

Druhý problém - Američani se nás ani ještě nezeptali, ani se nerozhodli, jestli nás požádají.

Třetí problém - Klíčové parametry celého dotazu ještě nejsou známy. Přesto se nadšeně dělají průzkumy veřejného mínění a lidi se ještě nadšeněji vyjadřují. Bez znalosti věci. Ale je to jejich právo. Tak jako bylo jejich právo si v 46 zvolit Gottwalda a jeho vrahy. To jsou ty paradoxy demokracie.

el dark 22.8.2006 15:01

Re: Re: Slušná odpověď americkým přátelům.

R^R^ konečně někdo s inteligentními argumenty

Bystander 22.8.2006 15:36

Re: Re: Slušná odpověď americkým přátelům.

Davide, začnu tvým druhým problémem-stačí si přečíst co jsem napsal:  "Američané se chtějí zeptat" - je to jako by  v hospodě někdo po kamarádech vyjádřil přání nastěhovat se do mého bytu. Odpověděl bych mu přes ty kamarády  že o to nestojím a tím by to skončilo. A vůbec by mě nezajímaly jakékoliv jeho argumenty proč se zrovna ke mně (z nějakých technických důvodů) chce nastěhovat. To je odpověď  i na Tvůj 3. bod. A k prvnímu bodu - není nic snadnějšího než vyhlásit referendum.

Seeker 22.8.2006 15:52

K bodu 3

Hmmm, proč v tom případě stejně razantně (a třeba i přes ty kamarády) neodpovídáme všem zahraničním partnerům, kteří u nás chtějí něco postavit - například investorům?

vita 22.8.2006 15:55

Re: K bodu 3

Protože si vybíráme, co tady chceme a co ne.

Fabriku, kde najdou práci stovky či tisíce lidí ano, spalovnu odpadu pro celou Evropu spíš ne, raketovou základnu...