19.5.2024 | Svátek má Ivo


Diskuse k článku

POLITIKA: Americké základny

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
MLOK1 22.8.2006 9:39

Re: Re: Re: Pane Neumane, pakliže píšete z ameriky, tak si hleďte svých starostí a nám do toho nepindejte. Jste tu denně a nechápu proč.

Výborně Em, odpověděl jste si sám. Takže - příště pište raději 60 až 80% a bude to korektní. To je něco jiného než "MY".

     Jinou otázkou je, kolik procent to bude, až bude známo širší veřejnosti více faktů o fungování obranného systemu. Ale je možné, že jsem přehnaný optimista a opět zvítězí "opatrnícké zapšklé čecháčkovství". Pak - ochraňuj nás Bůh!!!

Skepticus Maximus 22.8.2006 9:47

MLOKu1

Přeložím Vaše ptydepe:

"Takže - příště pište raději 60 až 80% a bude to korektní. To je něco jiného než "MY". = co je většina obyvatel ČR proti nám amerikanofilům

"až bude známo širší veřejnosti více faktů" = až bude veřejnost mediálně zmasírována účelovými tvrzeními

"opatrnícké zapšklé čecháčkovství" = historická zkušenost s velkým bratrem

"ochraňuj nás Bůh!!!" = God bless Amerika!!!

Em 22.8.2006 9:54

Re: MLOKu1

To je snad zbytečný, Skeptiku. Tihle lidé svůj strach a zbabělost budou skovávat za spolupráci s velkým bratrem. A už jim nevysvětlí nikdo, proč to necpou svým dobrým bratrům (GB).

Brundibár 22.8.2006 10:23

Re: Pane Neumane, pakliže píšete z ameriky, tak si hleďte svých starostí a nám do toho nepindejte. Jste tu denně a nechápu proč.

Eme, česká zbabělost se projevuje tím, že "nebudeme nikoho provokovat a budeme mít klid". Tento přístup nikam nevede - viz např. několik útoků na převážně australské a japonské turisty na Bali.

Tak, jak se státy, které nejsou ochotné dodržovat své mezinárodní závazky, dostávají k moderním vojenským technologiím, je prostě nutné mít takové vybavení, které (v lepším případě) ukáže těmto státům nesmyslnost jejich počínání, nebo alespoň s relativně vysokou pravděpodobností dokáže tyto snahy eliminovat. To, co navrhujete, to je politika, která zapříčinila II. sv. válku ("hlavně Hitlera neprovokovat"). A docela mě mrazí, že stejnou politiku v české kotlině dnes ještě někdo razí.

A ke strašení Islámem - přečtěte si Korán a zkuste o něm chvíli uvažovat.

Em 22.8.2006 12:24

Re: Re: Pane Neumane, pakliže píšete z ameriky, tak si hleďte svých starostí a nám do toho nepindejte. Jste tu denně a nechápu proč.

Vy víte prd, co navrhuju,tak nebásněte. A Korán je korán a bible je bible. Žádné závazky vůči americe zatím nemáme. NATO a EU je něco jiného, než tenhle americkej podvod.

Brundibár 23.8.2006 11:12

Re: Re: Re: Pane Neumane, pakliže píšete z ameriky, tak si hleďte svých starostí a nám do toho nepindejte. Jste tu denně a nechápu proč.

Tvrdíte zde naprosto natvrdo, že základnu nepotřebujeme. Považujete-li tento jasný návrh jen za prd, z duše s vámi souhlasím.

Osobně jsem přesvědčen, že základnu naopak potřebujeme jako prase drbání a píšu taky, proč.

Nevšiml jsem si v Bibli takových veršů, jako je třeba v Koránu verš 49:15.

A závazky vůči USA máme, stejně, jako mají USA vůči nám (přečtetě si i smlouvy NATO, nejen Korán).

Nazýváte-li navrhované základný americkým podvodem, máte nejspíš nějaké jiné a lepší řešení. Sem s ním, osobně jsem totiž lepší plán než "základny" neviděl.

BuBu 22.8.2006 7:17

Zrovna včera jsem nedopatřením . . .

. . . .. pohlédl do vývěsky KSČ v naší obci ! A co nevidím ? Přes celou vývěsku plakát, na kterém je mapka naší milované zemičky a na ní stojí "světový válečník" Bush a zarývá do ní rýčem základnu ! Kolem nápisy: Americké základny NE !  . . . Stop americké světovládě  ! . . . Nenecháme si zde udělat válčiště amerických zájmů ! Ano, takových a ještě pikantnějších vět a hesel tam byla celá řada ! Musel jsem se štípnout, abych se ujistil, že již nejde o starou, genocidou a vraždami zatíženou KSČ ! Ne nebyl to sen ! Na vývěsce stálo KSČM ! Ano, ti samí soudruzi, kteří chvalovali nelegální vstup sovětských vojsk na naše uzemí - okupaci, . . . ti samí soudruzi, kteří schvalovali rozmísťování sovětských útočných raket s nukleární výzbrojí na našem území v 80-tých letech - tak ti nám tu hlásají "Stop americkým základnám" . . . . . požadujíce referendum k této otázce !

Není lepšího důkazu o tom, že dnešní KSČM je naprosto totožná strana s totožnými cíli s bývalou "zlou" KSČ !  

Skepticus Maximus 22.8.2006 9:33

BuBu, tedy z genocidy by KSČ neobvinil ani antikomunista mého ražení :-)

Vy jste vážně hňup. Když komunisté budou tvrdit, že prší a ono skutečně bude, tak pro Vás svítí slunce, že? 8-o

BuBu 22.8.2006 10:01

Re: BuBu, tedy z genocidy by KSČ neobvinil ani antikomunista mého ražení :-)

Pokud se chce pasovat na "rádoby-antikomunistu" - tak si přečtěte ve slovníku naučném, co to je genocida a jakými možnými způsoby ji lze páchat . . . . a pak se podívejte do zrcadla ! Uvidíte vola, který si myslí, že jedině kupy mrtvol v Kambodži jsou tou "pravou" genocidou !

miron 22.8.2006 10:19

Re: BuBu, tedy z genocidy by KSČ neobvinil ani antikomunista mého ražení :-)

Ještě jsem si nevšiml, že by komunisté doplňovali své permanentní insinuace poznámkou "Soudruzi pozor, tohle je skutečně pravda."

MK 22.8.2006 6:55

Parafráze

A v čele tupých hlav jde veličensvo ... Usáma.

čtenář 22.8.2006 7:01

Re: Parafráze

Na tomto fóru to na čele obstarává záložák.

Zlý kukuč 22.8.2006 6:53

Hm, odkud se berou pohádky o zákulisním jednání s Ruskem ?

Protože zcela optimálním místem pro umístění základen na obranu USA v Evropě Norsko, ale zejména Rusko. Proč jí neumístí tam, když jsou tak zadobře ?

čtenář 22.8.2006 7:06

Tenhle Zlý kukuč

Rusko má svůj vlastní obranný protiraketový systém. V Norsku by ta základna byla platná, jako mrtvému zimník. Nepřátelské střely je optimální zničit na dráze vzestupu (ostatně je to v tom článku, chce to jenom číst a neječet na lesy), takže Norsko odpadá. Mnohem lepší by byla základna v Srbsku. Ale tu až v dalším kole. Nejde všechno najednou.

Je zvláštní, že lidé jsou schopni odmítat svou obranu s poukazem, že se tím dostává ochrany i USA. To je fakt pro psychiatra.

Zlý kukuč 22.8.2006 7:14

Re: Tenhle Zlý kukuč

Milý čtenáři, velmi se mýlíš, nikoliv na dráze vzestupu ale v balistické fázi, kdy letí po vypočitatelné dráze. EKV musí do vzduchu již v okamžiku, kdy je balistická střela ještě na vzsetupné fázi, protože trajktorie musí být sbíhavé. Norsko, Švédsko, Severní Německo  a Rusko  je tudíž minimálně stejně vhodné jako ČR a Polsko - a přesto se jedná pouze s námi a s Polskem.

někdo 22.8.2006 7:22

Re: Re: Tenhle Zlý kukuč

Jak víš, že s ostatními nejednají?

Zlý kukuč 22.8.2006 7:25

Re: Re: Re: Tenhle Zlý kukuč

Jak víš že jednají ? Na netu o tom nikde není zmínka, takže spíš nejednají - právě tam směřuje moje implikace - protože tuší, že by je s tím vyhodili.

někdo 22.8.2006 7:38

Re: Re: Re: Re: Tenhle Zlý kukuč

Třeba s Ruskem prej jednají.

Zlý kukuč 22.8.2006 7:48

Re: Re: Re: Re: Re: Tenhle Zlý kukuč

no to "prej" je opracdu uklidňující . Pokud by jednali, tak už sám fakt jednání by byl pro Irán docela odstrašující. Takže spíš nejednají......

čtenář 22.8.2006 7:55

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tenhle Zlý kukuč

.....spíš to už dojednali.

čtenář 22.8.2006 7:54

Re: Re: Tenhle Zlý kukuč

A proč Rusko? To má svůj systém. A určitě se bude s americkým doplňovat. Možná si toho někteří debatéři nevšimli, ale USA a Ruská Federace má shodného protivníka. Pro nás je lepší mít tu základnu tady, než ji mít v Norsku, Švédsku apod. Ostatně, není už na čase, aby se česká společnost také podílela na nějaké obraně společných hodnot. Zatím to za Čechy musel vždycky dělat někdo jiný. Tedy po Bílé hoře. Do té doby se Čechové docela uměli postarat. Ale to byli Čechové. Po třicetileté válce tu zbyli jenom Češi.

Zlý kukuč 22.8.2006 8:02

Re: Re: Re: Tenhle Zlý kukuč

Opět se těžce mýlíš - USA a Ruská federace má NĚKOLIK shodných protivníků, NE VŠECHNY. Irán mezi ně rozhodně nepatří.

Pro nás je lepší mít tu základnu tady pouze za splnění těchto podmínek

a) že bude sloužit POUZE a POUYE deklarovanému účelu

b) že bude mít minimální vliv na zvýšení rizika teroristického útoku na civilní cíle v ČR

c) že nebude mít negativní vliv na zahraniční zájmy ČR, nebo že tento dopad bude plně kompenzován

D.P. 22.8.2006 8:18

Re: Re: Re: Re: Tenhle Zlý kukuč

I Irán mezi ně patří, jenom si togho ještě nešjsou zcela vědomi - kšeft je kšeft. Ty podmínky jsou pěkné, bohužel, za všechno se platí, i když nás Paroubek přesvědčuje o opaku. Co to je zahraniční zájem ČR, být zadobře se všemi, nebo mít lepší vztah s USA a horší s Usamou?

Zlý kukuč 22.8.2006 8:23

Re: Re: Re: Re: Re: Tenhle Zlý kukuč

zahraniční zájem je především přístup k energiím a přístup na exportní trhy, i na ty, které USA zrovna nemilují.

Noční můrou naší zahraniční politiky budiž spojenectví Německa s Ruskem. Umístěním základny u nás k tomu připravíme další stupínek.

Politická spojenectví ČR musí být výhodná také pro ČR.

čtenář 22.8.2006 10:04

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tenhle Zlý kukuč

Přístup k energiím má ČR a z velké části i Evropa v Rusku. Takže tady ta argumentace skřípe. Exportní trh je také v Rusku. Samozřejmě, že nejen zde. Ale to snad je jasné.

Rusko  a Amerika jsou docela zaběhaní partneři. Teď jen to partnerství obnovují v situaci debolševizovaného Ruska. EU v těchto vztazích nehraje podstatnou úlohu pro svou naprostou nespolehlivost a neuvěřitelném lpění na včerejších paragimatech "sociálního" státu. Z této konfrontace s okolním světem jenom narůstá postojová nestabilita EU v kontextu širšího světa. Máme smůlu, Evropu už zase "bere" appeasement. Tedy držet "dištanc".

Odtud tedy plyne výhoda ČR ve spojenectví s USA. USA ani Ruská federace určitě v případě útoku na ČR nezaváhají a nezklamou zájmy ČR.

MF 22.8.2006 10:23

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tenhle Zlý kukuč

Souhlas

kritik 22.8.2006 8:20

Re: Re: Tenhle Zlý kukuč

souhlas - o balistice antiraket je velmi kvalifikovaný článek na adrese

http://www.aip.org/pt/vol-57/iss-1/p30.html

Alias 22.8.2006 10:29

Re: Tenhle Zlý kukuč

Pochop to už konečně. To není ochrana nás a američanů. To je ochrana pouze američanů. Kdyby to měla být ochrana členských států NATO, pak by to NATO také budovalo. Tohle je separátní záležitost USA.

Rpuť 22.8.2006 6:24

"Vzhledem k tomu, že si nemůžeme být jisti, že zločinecké státy plánují uchovávat své útočné rakety jen jako odstrašující prvky..."

Naopak!  My si můžeme být jisti, že pouhým odstrašovacím prvkem nebudou....!

kritik 22.8.2006 8:25

Re: "Vzhledem k tomu, že si nemůžeme být jisti, že zločinecké státy plánují uchovávat své útočné rakety jen jako odstrašující prvky..."

Rputi, ty zločinecké státy nemají ekonomické kapacity na masovou výrobu raket. Jen v případě svého masového útoku by se nemusel bát odvety od supervelmoci, ALE supervelmoc si musí rozmyslet preventivní zásah proti zločineckému státu, protože při současné spolehlivosti antiraketového systému by jedna z těch dvou raket, mstících v poslední křeči ten zmíněný zásah, mohla proniknout i na území supervelmoci.

Takže to odstrašení má pro zločinecký stát velký smysl. Ten zločinecký stát může velmi zlobit a nemusí se bát preventivního útoku.