4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: A je to tady

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
wrangler 29.3.2009 0:41

Jen malá připomínka.

Smlouva s voliči, kterou slavnostně vyhlásil Topolánek. A teď do mně!

h42 26.3.2009 21:30

ČSSD

Před chvilkou jsem si prohlédl video jak PHDr. Zaorálek, místopředseda PS, místopředseda ČSSD umravňoval Ivana Langera, ministra vnitra. Nechovám nejmenší sympatie k p. Langrovi. Ale způsob, jakým reagoval p. Zaorálek na Langrův výrok: hoďte na nej síť..." byl vskutku zážitkem. Všichni, kdo očas slyší výroky,urážky, invektivy, pomluvy toho nechutného MUDr. Ratha (a myslím,  že v naší zemi není dosěplého člověka,který by neslyšel), museli být Zaorálkovou reakcí, mírně řečeno, zaraženi. Pan místopředseda sněmovny názorně předvedl, jak si představuje diskusi. Nelíbíš se mi, nemáš co mluvit. Nebo mluv tak, jak chci já. To už jsem zažil za doby čistek po roce 68. Děkuji sociální demokracii nechci ani omylem. Ani socialismus s lidskou tváří. I ten Zaorálek ukázal, že demokracie v jeho podání je jen přetvářka, finta, jak se dostat k moci, prázdné heslo. Kdo mohl tohohle diplomovaného polomozka zvolit a to už poněkolikáté?  

h42 26.3.2009 21:33

Re: ČSSD

Ještě se omlouvám, při psaní jsem v rychlosti opomněl několik čárek.

Enja 26.3.2009 18:12

Proč...

především okamžitě po předchozích volbách nebyl změněn počet poslanců na lichý počet? Mluvilo se o tom jako o samozřejmosti, ale jako vždy, nebyl čas. Jinak nam pomoz pámbu, řvoucí dvojice Rath - Zaorálek  ve vysokých postech?

gnomon 26.3.2009 22:22

Re: Proč...

lichý počet poslanců? Ať se poslanci učí se domluvit a ne na sebe štěkat. Jinak článek pana Svobody je typická propaganda, je nevyvážený. 

:-) 26.3.2009 22:56

Re: Proč...

Vyváževý komentář? Vole!

vládík 26.3.2009 17:42

Jo

R^

Hanuman 26.3.2009 17:05

Kritika vlády,která padla

Podle mého názoru, je vláda Mirka Topolánka jedna z nejlepších jaké jsme za posledních 20 let měli. Bohuže nemohli ustát politické tlaky. Nemělli to pocelou dobu vládnotí jednoduché, z jedné strany okopávané kotníky od politiků z ˇCSSD, a z druhé ultimativní požadavky od koaličních partnerů. Jednou budeme vzpomínat, protože jestli se dostane k moci parta kolem pana Paroubka, nastolí nám jiný režim a to co se jim nepovede, svede na předchozí vládu a oni budou zase z obliga.

Dežo 26.3.2009 16:57

nejlépe by bylo

kdyby v této malé zemi byly jen dvě strany. Vyhnuli bysme se trapnému natřásání "přeběhlíků" nebo "konstruktivních poslanců". Bylo by to i levnější. Lichý počet poslanců v polovičním parlamentu. Odpovědnost by měla vládnoucí strana bez výmluv s účtem voličů. To za prvé. Za druhé jsem nevstřebal tzv. Sarajevský atentát a nejsem ochoten akceptovat ani kabinetní puč.

drak 26.3.2009 16:57

Některé drobnosti autor vynechal

Některé negativní drobnosti, které nám tu po působení této vlády zůstaly, autor velkoryse vynechal, například zablokování rozvoje jaderné energetiky jako úlitbu zelenému vydírání, následkem čehož asi dojde k vystavení státu značnému riziku v budoucnu. V zásadě se ale dá souhlasit s tím, že odvaha řešit určité problémy, které se nikdo jiný před tím řešit neodvážil této vládě rozhodně nechyběla a že přesto, že měla k dokonalosti poměrně daleko, tak je veliká škoda, že končí, protože ty předchozí, které tu vládly po dlouhou dobu před ní, byly mnohem horší.

Hanuman 26.3.2009 17:11

Re: Některé drobnosti autor vynechal

To je bohužel neštěstím koaliční vlády a snaze stran se prosadit za každou cenu. Viděli jsme to při projevech poslankyň jaké požadavky si kladly aby podpořily vládu. Tragedií bylo, že se do PS Zelení vůbec dostali - ani jeden z jejich požadavků neodpovídal realitě- ať to bylo jádro, PET lahve, igelitové tašky - požadavky jejich odnoží - dětí země a ostatních ekologických organizací, které kvůli různých živočichům ztěžují výstavbu obchvatů, čímž zatěžují už tak hrozné životní prostředí lidem.

vládík 26.3.2009 17:45

Re: Některé drobnosti autor vynechal

Teoreticky bylo něco zablokováno necelé dva roky. Prakticky vůbec.

Dovolím si vaši posldení větu rozšířit: " .......protože ty předchozí, které tu vládly velmi dlouhou dobu před ní byly a ta budoucí bude mnohem horší"

Liška 26.3.2009 18:20

Re: Některé drobnosti autor vynechal

Draku, ještě zkuste nastínit s invencí Vám vlastní, jak by jste eliminoval zelené vydírání efektivně Vy. Rád se poučím! Já osobně si myslím, že zelená politika bude mít stejné efekty, jako socialistické zadlužování. Vše teprve přijde a netuším jak se tomu bude čelit. Globální oteplování je páka pro některé filuty, jak si namazat kapsu a jiné vystrnadit od lizu.

Dežo 26.3.2009 16:48

mám stejný názor

Jen bych poopravil, ministr zahraníčí byl zvolen za stranu Zelených, ne jak píšete za KDÚ-ČSL. Za KDÚ-ČSL tam byla navolena paní Parkanová na post ministryně obrany.

karel 26.3.2009 16:03

To je úroda.

Taková dnešní snůška Paroubkových bl.bců, se hned tak nevidí.Už se těším,na ty inteligentní nadávky a vysvětlení, že blbec jsem já.

Jiřík 26.3.2009 19:49

Re: To je úroda.

Zkus tu porážku vlády rozchodit.Nikdo Ti nenadává,ale poč se trápit.70% občanů té vládě nedůvěřovalo,buď trošku demokrat a respektuj to.Taková mizerná vláda už tu nebude,to bylo unikum.

Alan 26.3.2009 20:26

Re: To je úroda.

Připomeňte mi prosím Jiříku, kolik procent občanů nedůvěřovalo zhovadilým vládám předchozím, a zda byl ožrala Kott přeběhlík podplacený doktorem Rathem. A až si vzpomenete, tak se zamyslete. Prospěje Vám to. Věřte mi. Budete totiž jinak hrozně zklamaný, až s Váma vláda následující zase nějak vyjebe. Nebo že by jste snad uměl rozlišit jiné barvy než jen černou a bílou?

jirka.s. 26.3.2009 22:31

Re: To je úroda.

Obecně vzato, Alane, každé zamyšlení je prospěšné!!! Ovšem musíte mít k němu "výrobní prostředek"! A ten je u inkriminovaného tvora, kterému tuto činnost právě doporučujete, naprosto nedostupný!!!;-(

Nalim 26.3.2009 15:59

Souhlas s panem Svobodou.

Plně s Vámi souhlasím!! Dostanou-li se k moci soc. dem.  už  možná opravdu svobodné  volby nebudou. Každý  myslící člověk musí srovnat  projevy  Paroubka, Ratha Škromacha  a hlavně toho lháře a demagoga Zaorálka   s těni druhými. Pak snad pochopí, co je pro stát dobré a co je zhouba několika po moci toužících demagogů! Pro ty není nic vlast, národ , ale jen a jen jejich osobní moc!

pAN 26.3.2009 16:40

Re: Souhlas s panem Svobodou.

Poslouchal jste Topolánka? Nulová sebereflexe,Totální útok ve kterém v podstatě přiznal,že politici tvrdě ovlivňují soudy,policii,atd. Viz přiznání že ho mrzí že neasl tvrdě prošetřit Savoj. A proč nedal prověřit stejně tvdě Krakatici, Chobotnici atd. protože v tom lítala ODS. Takže a č volič pravicový s Topolem a jeho ODS Konec.

vládík 26.3.2009 17:48

Re: Souhlas s panem Svobodou.

Pokud myslíte včera večer (22:30) tak poslouchal. Tak realistické, neobezličkovité chování u jiného politika nenajdete (snad ještě Kalousek v současnosti).  Proto ho mnozí nemají rádi. Představu, že když vás sesadí musíte se nutně kát (pokud možno sebekriticky) tady zavedli komunisti. Ale je naprosto nesmyslná.

gerontusinza 26.3.2009 15:20

Víte pane Svobodo tak tomu se tedy říká drzost.......

poděkování? a za co? za tyš ílenosti, za reformy nereformy, za cizí radary, za přehlížení práva občana svou zemi spravovat ve spolupráci s vládou? Pane nechte se vyšetřit..... tolik sprostoty a tak málo vykonané práce, jenom zlaté padáky a rozprodej za pakatel.....fuj...:-/

PetrK 26.3.2009 16:48

Re: Víte, pane geronte, tak tomu se tedy říká blbost.

Už jste zaplatil členské příspěvky do kasy KSČ?

Jiřík 26.3.2009 19:53

Re: Víte, pane geronte, tak tomu se tedy říká blbost.

Ano,na Jánském vršku,my máme v ODS pořádek.Lajosz Bácz platí ještě dnes-40let po smrti.Kazeň musi byť,říká náš velitel Topolánek

jirka.s. 26.3.2009 22:35

Re: Víte, pane geronte, tak tomu se tedy říká blbost.

Ale kdepak, magorku, gerontosaurus, přece nosí ty příspěvky právě tak jako ty!!! Na třídu Politických vězňů a vždycky jen v igelitce!!! ;-P

hafusak2 26.3.2009 14:28

výběr?

Jen vrtím hlavou: Když tedy byla pravice tak dokonalá /až na několik jedinců/ a celá levice se skládá jen z mocichtivých hlupáků a ještě větších hlupáků, kteří je volí, jak tedy mohlo dojít k současnému stavu? Vždyť podle autora by pravice měla vítězit na všech frontách a levici by měli ukazovat v ZOO jak vzácné exempláře. Nebo je to snad jinak? Dětinské mi připadá, žebychom se v případě vítězství levice měli bát o další svobodné volby, to je na stejné úrovni jako rada, abych se před spaním podíval pod postel, zda tam nemám komunistu, který mne bude chtít kladivem praštit a srpem podříznout. Stabilita vlád a jejich přijatelnost tzv. "lidem obecným" spočívá v tom, že nepoužívají vůči sobě urážek, že jsou schopny přijmout i dobrý návrh od opozice /nulová tolerance - vše od opozice zamítáme z principu/, že opozice musí být partnerem k jednání o čemkoliv. Kvalita poslanců je na jejich stranách, ale pokud bude vítězit tupé kádrování nad odbornou způsobilostí dané osoby, nikam se nedostaneme. Stav, který teď máme, není vítězstvím levice, je to stav, kdy se pravice svou hloupostí, elitářstvím, protekcionalismem a naprostým odtržením se od lidí dokázala porazit sama.

Hanuman 26.3.2009 17:18

Re: výběr?

Slušné levice bych se nebál, ale těch blbců, co za ni vystupují, z těch mám obavy. Nejhorší je, když mezi poslanci není snaha o domluvu a žádný z nich nepracuje pro své voliče, ale pro sebe a své funkce a s nimi spojené prebendy. Když  se vláda snaží zachránit ekonomiku a opozice ji vyhlásí nulovou toleranci, to se Vám zdá slušné? Místo aby se domluvili a týáhli za jeden provaz, jde jim jen o vítězství ve volbách!!!

drak 26.3.2009 17:19

Re: výběr?

Dokonalý není nikdo. Jak už jsme se mohli přesvědčit, tak kradlo se za bolševika, kradlo se za pravicových vlád a kradlo se i za levicových vlád, kradou tady prostě skoro všichni, berte to jako jakýsi národní sport či rys. S příslušností k levici či pravici to skutečně nemá co do činění. Jeden můj známý, s příjmem cca 80.000,- Kč měsíčně, se nestyděl v samoobsluze nakupovat dražší papriky za levnější cenu, kterou si nechal vyjet u samoobslužné váhy. Z deseti lidí v jeho okolí jsem byl jediný, kdo mu řekl, že se by se měl stydět. Co tedy čekáte od politiků, kolem kterých procházejí miliardy? Co čekáte od jejich voličů? Není pak divu, že ani jedna ze zúčastněných velkých či malých stran skutečně nemá zájem na tom, aby policie a justice fungovaly tak, jak by v opravdové demokracii fungovat měly, nic takového tu totiž nemáme a asi ještě dlouho mít nebudeme. V kalných vodách se totiž dobře loví.

Protože pravičáci většinou slibují spíše samé nedobré věci, jako šetření státními penězi, škrtání v rozpočtu, reformy zdravotnictví a sociálního systému a podobná nepopulární opatření, tak se většina voličstva (většinou nemyslícího) spíše nechá ukecat levičáky k mnohem populárnějšímu, zato však naprosto nereálnému programu, a to tomu, že je možno utrácet více, nežli se skutečně vybere a že zdroje jsou. Asi je mají vymodlit lidovci nebo co. Protože zvládá-li někdo základní početní úkony, musí mu být jasné, že dříve či později musí takovýto stát finačně zkolabovat. Protože jakýsi průměrný volič si zpravidla nic staršího 2-3 měsíců  měsíců nepamatuje, názor si dle přání toho, či onoho sekretariátu a propagandy toho, či onoho mediálního aranžéra davů vytvoří ten správný a pak se ovšem nemůžeme divit, že statisticky vzato cca 2x po sobě vládne levice a 1x po ní pak přijde slabá pravicová vláda, která už vzniklý deficcit a binec ani nemá šanci dát do pořádku.

hafusak2 26.3.2009 18:33

Re: výběr?

Jsem voličem levice a rozhodně z toho nemám žádný komplex. Také ale nepovažuji levici za hordu mocichtivých plenitelů státních peněz a nezodpovědné a populistické hazardéry. Neschopnost se domluvit a vyhlašovat "nulovou toleranci" je objevem naší pravice. Nechci jí nasazovat psí hlavu, řady politiků pravice si osobně vážím. Jako jeden z důvodů patových stavů považuji to, že do sněmovny se dostávají aparátčíci bez zkušeností z komunální politiky, kde jsou strany nuceny se domluvit vždy. Přímo odstrašující příklad je M. Benda. To, že se hledají různé prebendy a "malá domů" není jen naší zvláštností, je to na celém světě. A nepopulární opatření? Ty musí někdy dělat každá vláda. Jde však o to, aby lidé pochopili důvod. Ono totiž na jedné straně utahovat uzdu při současném rozhazování jinde sotva dojde uznání, stejně tak jako neoddůvodněné protěžování určité skupiny /viz poplatky v lékárnách/. Lidé jako celek nejsou sdružení géniů, ale považovat je automaticky za blbce také není to pravé. Divoká devadesátá léta, kdy se rozkrádaly stovky miliard byly ukončeny krachem pravice. Nutné sanace bank a další stabilisační opatření si vyžádaly hodně peněz - to nebyly peníze "na prožrání" i když je to dnes pravicí tak presentováno: 500 mld za 8 let!? Současná vláda udělala nové dluhy 200mld za dva roky, ovšem v maximální tichosti. Kdo je tedy lepší hospodář? V USA a na Islandu žádná levice nevládla a jak dopadli?

jendatichy 26.3.2009 14:27

tolik nářku,

co jsem si tu přečetl,jsem za mých 70 let života ještě neviděl a neslišel.Projel jsem skoro celý svět,mimo ruska a číny .Řeknu Vám jednu pravdu:Každý národ má takovou Vrchnost,jakou si zaslouží.Moji milý spoluobčané,věřte mi,že každá revoluce nepřinese nic jiného,než jinou Vrchnost.