6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
IS 8.1.2009 23:37

Re: Co před Julínkem nefungovalo?

Podle čeho pak Ústavní soud rozhodoval ? Není pravda, že nebyla data, v pojišťovnách údaje o pojištěncích evidovali, každý přece mohl jednou ročně dostat výpis. Jenže ministerstvo zdravotnictví  si údaje  ani nepřevzalo a vsadilo na stranické legitimace.  

karel 8.1.2009 11:46

Re: Kolega Kilian a Pavla B.,

Měl jsem dotaz na Chýlu, neodpověděl. Vem to za něj doktore!

MUDr Jiří Kilian 8.1.2009 11:48

Re: Kolega Kilian a Pavla B.,

Já jsem psal k obsahu článku. Nic víc, než jsem napsal, mne nenapadlo. Nejsem karatel, abych se vyjadřoval k morálce konkretních lidí nebo dokonce týmů (morálka týmu, to mi rozum moc nebere). Ohledně kulatého stolu mám za to, že to byla ta nejprospěšnější věc, která byla vytvořena, Zpráva o stavu, vývoji a výhledech zdravotnictví v ČR obsahuje fakta a fakta, je velmi dobrým potenciálním zdrojem seriosních rozvah o konstrukci systému.  

Mne asi těžko může někdo podezírat k osobnímu podjetí - nefsem fanda Ratha ani Julínka, ale nejsem, ani ten, který kteréhokoli beze zbytku zatratí.  S Pavlou B. jsme si vyměnili náhledy na některé věci, aniž bychom se shodli.

IS 8.1.2009 12:09

Re: Od koho dostala komise údaje?

Kilián dokola opakuje, jak užitečné jsou údaje komise, která dostal fakta od státní správy. což zahrnuje i Julínka i spol? Nebo snad komise objevila něco eznámého, pak by Kilián měl na to upozornit.

MUDr Jiří Kilian 8.1.2009 13:25

Re: Od koho dostala komise údaje?

Tedy pokud zmiňujete mne : O žádné komisi nic nevím, psal jsem o Kulatém stolu. Přečetl jste si tu zprávu ?

IS 8.1.2009 17:47

KIlián - jste schopen se zorientovat?

V úvodu se píše o komisi vlády, která dostala  později hovorový  název kulatý stůl (existuje i hranatý stůl).  Nejprve si přečtěte pozorně články , co je podstatou sporu Cikrt - Chýla a pak pište.

MUDr Jiří Kilian 8.1.2009 18:31

Re: KIlián - jste schopen se zorientovat?

Vy jste napsdal, že já píšu dokola o tom, jak důležitý je výstup komice. Já jsem psal, že o komisi nic nevím. Původní stať zmiňuje i kulatý stůl. Nevím, kdo by si měl prvně co číst.

MUDr Jiří Kilian 8.1.2009 18:32

Re: KIlián - jste schopen se zorientovat?

Kulatý stůl není komise, I to zmiňuje původní stať, a to tak, že správně.

mlg 8.1.2009 14:17

Re: Kolega Kilian a Pavla B.,

Ano, obsahuje fakta, ale pan Chýla správně říká, že výstupy z této komise nemají žádnou souvislost s přijímanými ani připravovanými zákony. Komise totiž skončila pouze první část své práce (loni v létě) a druhá část (návrhy řešení?) se teprve dokončuje. Právě proto také komunističtí zástupci z této komise odstoupili, čímž ve svých reprezentantech zůstala čistě vládní.

MUDr Jiří Kilian 8.1.2009 14:47

Re: Kolega Kilian a Pavla B.,

JáVám nevím, jestli je tak důležité, zda Kulatý stůl je komisí nebo není, zda v něm někdo být nechce, když je u něj dost židlí pro všechny, zda ....

mišel 8.1.2009 18:09

Re: Kolega Kilian a Pavla B.,

Myslím, že je to zásadní, vždyť to pan Chýla jasně vystihl - závěry Kulatého stolu se nepromítají do zákonů. Jestli to socdem odhadla předem nebo se jen postavila na zadní, není jasné. Výsledek je ,  že volné židle jsou při této hře k ničemu.

MUDr Jiří Kilian 8.1.2009 18:34

Re: Kolega Kilian a Pavla B.,

Jistě, nepromítasjí a ani promítat nemohou. Cílem Kulatého stolu je něco jiného.

'CSSD odhadla to, že blokovat Kulatý stůl je pro ni výhodné. Myslím si, že je to špatný odhad, tedy pokud se ČSSD chce starat o zdravotnictví a ne jen o sebe.

xyz 8.1.2009 10:59

Strašidlo kontroly financí obchází fakultní nemocnice

Teď to je ideální - taková jedna velká bramboračka.

karel 8.1.2009 10:37

Volám Vás Chýlo!

Vysvětlete nám, nebo aspoň mě hloupému,proč dvacet roků je málo na stvoření zdravotní reformy?Všichni křičí, že ji chtějí.Proč nebyli použity zahraniční fungující vzory?Nebo jejich spojení?Nenechte mě tápat v nejistotě.Pane Chýlo, Vy určitě víte proč! Pomozte.

Vodička-sapér 8.1.2009 11:55

Re: Volám Vás Chýlo!

University, jako Karlova i jiné, s  koncepcí, které navrhovalo v rámci jím navrhované zdravotní reformy  min. zdravotnictví, od prvopočátku nesouhlasilo. Jakékoliv námitky odmítal jeho mluvčí arogantním způsobem, často přímo urážel i známé unverzitni profesory, nebyly s ním možné  žádné  rozumné debaty. Já osobně  mám názor, že kdyby si usmyslil pan Julínek, že udělá akciovku nebo s. r. o., komplet  z  celé  Karlovy un., že i v tomto př., by se za tuto reformu bil  jeho rytíř pan Cikrt,  byť postavou nevelký, jako gaskoňský  kadet.  Pane  Chýla, Vy voláte, já taky , Vás! Prosím, dávejte  si trochu více záležet na i, y, z, s, s tolika hrubými chybami v pár větách,  by jste nebyl v budoucnu, pro svého vnoučka, jako děda, ideálním vzorem. Pardon.

Vodička-sapér 8.1.2009 11:58

Re: Volám Vás Chýlo!

Oprava:samozřejmě, prosba se týká pana  Karla!

IS 8.1.2009 12:24

Re: Cikrt urážel

Také znám rozhlasovou diskusi, ve které Cikrt vytýkal univerzitnímu funkcionáři, že neumí řídi miliardové investice. A když se ten ohradil, že má odpovědnost a Cikrt ne,  moderátor diskusi ukončil, že urážky nejsou na místě.

clay 8.1.2009 19:28

Re: Cikrt urážel

čekal jsem vyústění pointy v tom, že funkcionář skutečně umí řídil miliardové investice.....

čtenář 8.1.2009 9:33

Udělat z fakultních

nemocnic VVI jako z fakult UK nebo ústavů AV místo příspěvkových organizací je sice výbornej nápad, kdyby tady ovšem nebyla ta smutná zkušenost s tím,  jak dlouho to trvá připravit příslušný zákon a aplikovat ho. Do té doby by bylo české zdravotnictví bez reformy už dávno na lopatkách a o to zřejmě jejím odpůrcům jde. Formu AS není třeba připravovat, ta je okamžitě k dispozici a univerzitní kontrolu lze zajistit příslušným zastoupením ve správní radě. Reforma zdravotnictví halt není žádná sélanka, to je vidět z toho, že ve V. Británii to nestihla ani pí Thatcherová, ačkoliv jinak zreformovala kde co. Však podle toho taky britská National health service dnes vypadá. Pokud se to Julínkovi u nás přesto povede, klobouk dolů.

karel 8.1.2009 9:55

Re: Udělat z fakultních

Nevím, na základě jakých vlastních skušeností ironizujete služby NHS. Moje dcera, která žije v Londýně a porodila tam druhé dítě a tudíž může provnávat péči obou zemí byla velmi spokojená.Jak s péčí předporodní, tak s následnou poporodní.Je pravda, že systém je nastaven trochu jinak než u nás, ale vlastní péče o matku a dítě je naprosto bezproblémová.Naopak Vám mohu dokázat, jakým obrovským problémem je zýskání rodného listu od českých úřadů.Kdo toto martýrium neprožil, neuvěří.A to jsou čeští manželé,s českým občanstvím,s českým prvním synem.Pracují tam na žádost anglické firmy.

IS 8.1.2009 12:16

Julínek v TV hodnotil

britské zdravotnictví, že má nevalnou úroveň. Jako ministr má jistě lepší přehled.

MUDr Jiří Kilian 8.1.2009 9:03

To vše mi dává akorát

vzpomenout na slova  patriarchy slávistiky a tvůrce české jazykovědy J.Dobrovského :

" Slovou-li Slované od Slávy či slova ?! "

Pavla B. 8.1.2009 10:10

Re: To vše mi dává akorát

R^:-D

Mě napadlo něco míň vzletného o množství plků, jako má slepice blech....

Ani jsem to celé pořádně nečetla, jenom nevím, proč panu Chýlovi nestačí výpis z pojišťovny 1 x ročně, on by svoji návštěvu zdravotnických zařízení nějak měnil na základě častějších informací nebo co? Kdyby si častější zhotovení výpisů sám extra platil, tak proč ne - bance taky platí za výpis tím víc, čím častěji ho potřebuje....

doktor 8.1.2009 11:26

Re: To vše mi dává akorát

Spíše mne napadá verš z jedné Hutkovy písně: " PRAVDOMLUVNÉ SLOVO".

pavpek 8.1.2009 7:48

Pane |Mátl,

neuražte se, ale jste magor.Nás nezajímajáí strukturované rozbory Vašich, ani Cikrtových keců.Podstatné je, co se změnilo k lepšímu.A pokud nejste uplný idio........., tak to vidíte.

karel 8.1.2009 7:45

Nesmyslné bláboly pokračují

Pane Chýlo, místo toho nesmyslného a hloupého osobního napadání mezi Vámi a panem Cikrtem,kdy jeden říká něco a druhý nám vysvětluje co si máme o tom myslet, by určitě bylo lepší, kdyby jste nám tady vysvětlil, proč za celých těměř dvacet let nebyla provedena FUNGUJÍCÍ reforma ve zdravotnictví.Proč se nepoužil model ze zahraničí?Nebo mi chcete tvrdit, že - máme vlastná špecifiká-?Mám totiž dojem,téměř jistotu,že naším zdravotnictvím teče tolik peněz, že se jich nikdo nechce pustit.

F..A.Kekule 8.1.2009 8:57

Re: Nesmyslné bláboly pokračují

A že jste tohle nenapsal jako reakci na článek pana Cikrta? Ta,m by to bylo na místě!

karel 8.1.2009 9:31

Re: Nesmyslné bláboly pokračují

Milý pane, mě je úplně jedno jestli je tam Cikrt nebo Chýla, mě zajímá proč systém nefunguje. Pokud to víte, rád se nechám poučit. Ale ani to Vaše poučení, o kterém  pochybuji, to nerozhýbe.Takovéto články jsou naprosto zbytečné a nic neřešící.

Petrk 8.1.2009 10:26

Re: Nesmyslné bláboly pokračují

Ležel jsem v nemocnici s operací mozku před zahájením reformy a i po zahájení. Péče byla perfektní před i po ale možná je to tím, že jsem byl ve fakultních nemocnicích a ne v privatizovaných. Na rehabilitaci jsem viděl, jaké trosky tam vozily z privátních ldenek.

clay 8.1.2009 19:31

Re: Nesmyslné bláboly pokračují

tak to jste měl štěstí, že jste měl kloub za Rátha....;-D