28.3.2024 | Svátek má Soňa


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
IS 9.1.2009 0:03

Re: zázrak klábosení u zubaře !

A proč si neobjednává na určitou hodinu, bude mít ordinaci prázdnou, nejvýše 2 lidi ?

IS 8.1.2009 23:59

Česká republika mezi 5 nejlepšími, viz Kilian

Proč vůbec dělat reformu , když patříme k nejlepším?

http://aktualne.centrum.cz/domaci/zivot-v-cesku/clanek.phtml?id=626429

IS 8.1.2009 23:55

slabota cikrtových příznivců

Na první pohled lze odlišit  logický metodický  přístup profesora od amatérských úvah politruka Cikrta, byť se presentuje v roli ministerského mluvčího.  

Vlastně z těch cikrtových příznivců nikdo není schopen souvislé a znalé úvahy jako prof. Chýla. A to jde opravdu jen o malý výsek zdravotnictví.

IS 8.1.2009 23:47

clay - IZIP nezahrnuje lékaře bez počítačů

IS 8.1.2009 23:45

Clay - bezplatné zdravotnictví viz smlouva ODS s občany

Ústavní soud ukázal, že stalinismus je v základech ODS.

IS 8.1.2009 23:37

Re: Co před Julínkem nefungovalo?

Podle čeho pak Ústavní soud rozhodoval ? Není pravda, že nebyla data, v pojišťovnách údaje o pojištěncích evidovali, každý přece mohl jednou ročně dostat výpis. Jenže ministerstvo zdravotnictví  si údaje  ani nepřevzalo a vsadilo na stranické legitimace.  

jirka.s. 8.1.2009 23:33

Re: rada karlovi - neumím snášet vajíčka !

Nesedí, karle !!! Ona totiž soudružka ivana sergejevna ta vejce snáší už smradlavá, tudíž sama moc dobře ví, co by se z nich asi tak mohlo vylíhnout! Místo sezení ty pukavce rozhazuje tady na psu! :-/

MUDr Jiří Kilian 8.1.2009 20:40

Re: Někdy je dobré podívat se na protagonisty diskusí:

no, já nevím, že bych něco takového napsal, to trochu tlacháte sám.

MUDr Jiří Kilian 8.1.2009 19:47

Re: podpásové argumenty

Pan profesor patřičně poukazuje na nedostatky vyjádření mluvčího MZd. Já to mám za zbytečné, protože mluvčí se tím nepoučí a nanejvýš zareaguje jako posledně nebo na svých www stránkách.  PR není nejsilnější stránou působení MZd, jakkoli mluvčí Mzd je shledána jako TOP.

Je mi jasné, že obsdahobvě nikdo netouží zjišťobvat, kolik kde za něj ZP zaplatilka, když je to nota bene nesplnitelné - jak by např. chtěla ZP sdělit, kolik stál pobyt v nemocnici, když kalkulace úhrad je tak složitá, že se taková částka až na výjimky nedá vykalkulovat,.

Nicméně nemá se slibovat, co nellze splnit. A v tom dávám panu profesorovi za pravdu, že sliby splněny nebyly ( a ani být nemohly). Nicméně zrovna uvedené věci za podstatné nemám jako ty věci samotné, kdežto principy, jimiž jsou obhajovány, mám za marker PR činnosti mluvčího  MZd.

clay 8.1.2009 19:41

Re: Někdy je dobré podívat se na protagonisty diskusí:

pravice blokovala prolomení všeobecných představ o bezplatném zdravotnictví? Pane doktore, občas tlacháte neúnosně hloupě....Rv

clay 8.1.2009 19:39

Re: Upřímná rada zdarma.

ten "slušnýů ovšem neudělá ani to málo, co prosadil Julínkův tým...

clay 8.1.2009 19:35

Re: Co před Julínkem nefungovalo?

protože ta ostrá data může dát až zdravotnictví po reformě, natvrdlo....;-D

clay 8.1.2009 19:31

Re: Nesmyslné bláboly pokračují

tak to jste měl štěstí, že jste měl kloub za Rátha....;-D

clay 8.1.2009 19:28

Re: Cikrt urážel

čekal jsem vyústění pointy v tom, že funkcionář skutečně umí řídil miliardové investice.....

IS 8.1.2009 19:24

Re: stínový anonym karel ?

Bohužel mi ta latina už vypadává z paměti. Člověk to mlčení má na jazyku, ale nevzpomene si.

clay 8.1.2009 19:24

Re: Julínek přiznal, že se limit 5000 Kč neosvědčil

lze si vymyslet i víc absurdních argumentů, nejen ten vášRv

Vlado Z 8.1.2009 19:23

Re: Upřímná rada zdarma.

Zkuste něco vymyslet zdarma sám. A mimochodem, nyní zdravotnictví nefunguje až tak špatně-reforma se dělá nejen pro aktuální úspory, ale hlavně kvůli do budoucna očekávanému stárnutí obyvatel a taky k jasnému definování věcí, které se dnes dějí jen z dobré vůle zdravotníků. Podporoval jsem a podporuji ji dosud, ale už jen slabě pod dojmem z du Julínek-Cikrt a jeho naprosté neochoty přijmout jakýkoliv jiný názor než ten jejich. Poslední dny právě doufám, že v rámci rekonstrukce vlády bude Julínek odvolán a jím vypracovaných materiálů (které obsahují mnoho dobrého) se ujme někdo méně arogantní.

clay 8.1.2009 19:21

podpásové argumenty

typu individuální účet sice existuje, ale ze zákona jsou vám ho povinni poslat jednou za rok....to%t argument skutečného vědce.....občane Chýlo, kolikrát jste svou pojišťovnu požádal, abyste mohl do svého záznamu nahlédnout?

Jste zaregistrován v systému IZIP, abyste viděl do svých záznamů? Vsadím se že ne, jen stařecky prudíte...;-€Rv

clay 8.1.2009 19:15

Re: zázrak klábosení u zubaře !

to byste se divil...žena má stomatologickou praxi;-D

mišel 8.1.2009 19:14

kdyby

byla práce komise-Stolu založena na upřímné snaze o konsensus politický i odborný jako důchodová komise, neplavalo by to všechno na kalné vodě. Jen příklad: regulační poplatky: na začátku srovnávají počty návštěv na pacienta u nesrovnatelných subjektů (západní x český -praktik, vybavení, systém), kolik procent pacientů mají regulovat a kolik zregulovali, když 1.pololetí 08 nemá vypovídací schopnost (předzásobení léky i výkony v 07) a 2.pololetí nebylo hodnověrně analyzováno, co se s poplatky skutečně děje - zůstávají a jen se vykazují pojišťovnám nebo pojišťovny o ně krátí proplácení nebo to vše dělají individuálně (nejpravděpodobnější) - tomu jó a tomu né a tak dále a tak dál (jak zpívají V+S). Vždyť to co udělal pan Chýla, byla jen malá výseč, udělaná metodologicky bezchybně. Stejně by se daly rozebírat další segmenty zdravotnictví (co je standard a co je nadstandard, počet pojišťoven a jejich hospodaření, kontrola kvality zdravotní péče, kontrola hospodaření zdravotnických zařízení, ochrana pacientů, procento zdravotní daně ...). Jestliže Komise-Stůl neplnila skrytě politické zadání, aby výběr zdrojů a faktů a jejich interpretace nepodporovala předem stanovený cíl (vulgárně např.platbu na dřevo), budou výsledky její práce jiístě analyzovány, zpřesňovány, odmítány, prostě se s nimi bude dále pracovat a pokud budou odborně nezpochybnitelné, ať je ku prospěchu zdravotnictví využije jakákoli vláda a ministr. U  této reformy nebo její realizované a navrhované fázi tomu tak nebylo. Je škoda, že někteří kritikové pana Chýly jeho článek ani nedočetli. Změny ve zdravotnictví jsou ve všech zemích bolestné a na dlouhé lokte, stejně jako v důchodových systémech, takže je zcela mimo argumentovat, že ti  vladli 8 let a jiní zase tolik. Navíc:české zdravotnictví bylo při nedávném průzkumu hodnoceno jako 5.. nejlepší v Evropě, i když zatím neznám detaily, snad to není úplná mediální bublina; tím samozřejmě nechci ani náhodou říci, že vše je ok. Již dosti, jdu brát koupel ...

MUDr Jiří Kilian 8.1.2009 19:08

Re: Někdy je dobré podívat se na protagonisty diskusí:

to beru, vidím to podobně.  Politika dávno není projevem vrozeného smyslu pro obec a národ, kterým je nadána lidská bytost, ale předmětem spekulativnímo politikaření, ctnosti stranou, užitek a zisk na místě prvním, stejně jako prospěch vlastní před prospěchem vlasti. Kříšťálový standa a desítky před ním a po něm. Běs. Toto jsme si vskutku asi zasloužili.

karel 8.1.2009 18:50

Re: Někdy je dobré podívat se na protagonisty diskusí:

No vidíte,každý, opakuji každý tam hraje politické hrátky bez ohledu na vše ostatní.Dvacet roků není politická vůle to vyřešit.Všichni se odvolávají na blaho pacientů.Dvacet roků tečou peníze a dvacet roků všichni říkají, že ti před nimi to dělali špatně.Tak co s tím?Já myslím,že se jedná stále a jenom o peníze a kolik kdo si ukradne.

jarda 8.1.2009 18:49

pane profesore,

hezky jste mu to natřel, i když už jsem viděl i kratší články :-)

MUDr Jiří Kilian 8.1.2009 18:34

Re: Kolega Kilian a Pavla B.,

Jistě, nepromítasjí a ani promítat nemohou. Cílem Kulatého stolu je něco jiného.

'CSSD odhadla to, že blokovat Kulatý stůl je pro ni výhodné. Myslím si, že je to špatný odhad, tedy pokud se ČSSD chce starat o zdravotnictví a ne jen o sebe.

MUDr Jiří Kilian 8.1.2009 18:32

Re: KIlián - jste schopen se zorientovat?

Kulatý stůl není komise, I to zmiňuje původní stať, a to tak, že správně.

MUDr Jiří Kilian 8.1.2009 18:31

Re: KIlián - jste schopen se zorientovat?

Vy jste napsdal, že já píšu dokola o tom, jak důležitý je výstup komice. Já jsem psal, že o komisi nic nevím. Původní stať zmiňuje i kulatý stůl. Nevím, kdo by si měl prvně co číst.

IS 8.1.2009 18:29

Re: nepřilhávat !

Nevládla ČSSD, ale koalice, z níž ve vládě pokračuje nyní KDU.  Kod netozezná ani politické strany, není kvalifikován radit.

MUDr Jiří Kilian 8.1.2009 18:29

Re: Někdy je dobré podívat se na protagonisty diskusí:

Ale jistě že blokovala. Tak jak levice nyní blukuje pravici. Každý z nich má své ideje a hájí je, čehož výsledkem při desetiletí trvajícím patovém povolebním postavení je stagnace. ČSSD nemá žádnou koncepci vyjma té, kterou nechala vytvořit minstryně Emmerová, a která je pro konstrukci systému použiteoná jen okrajově. Ministr ¨Rath je pro postupné, evoluční změny, které také začal pozvolna realisovat. Pravice měla nějaký program, ten vypracovali její lidé před volbami. Skrze koalici jej modifikovali, posléze až tak, že není k zavedení. Trojkoalice je ideově tak špatně postavena, že není akční a ani akceschopná.

IS 8.1.2009 18:26

Re: rada karlovi - neumím snášet vajíčka !

karel. Učin pokus, zakup 10 vajec a posaď se na ně. A pak jistě navrhneš tu správnou reformu zdravotnictví (desetivaječnou?).

MUDr Jiří Kilian 8.1.2009 18:25

Re: stínový anonym karel ?

Si tacuisses, philosophus mansisses