1.6.2024 | Svátek má Laura


Diskuse k článku

POLEMIKA: "Výborná zpráva" pro Jiřího Pehe

Jiří Pehe nadepsal svůj komentář k volbě lídrů ODS ve středočeském a severomoravském regionu Výborná zpráva pro ČSSD (NP 8.11.). Pány Římana a Tlustého opět nazval "klony" Václava Klause. U Vlastimila Tlustého se znovu pozastavil nad jeho předlistopadovým angažmá v KSČ a počastoval ho hanlivě ekonomickým "radikalistou". A navíc projevil "starost" o výsledek ODS s tím, že "strana, která vládne ve 13 ze 14 regionů" nedokáže tento fakt "prodat", a proto si "zaslouží prohrát volby".

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Xaver X.X. 10.11.2005 12:55

Posedlost Klausem je stejně zákeřná choroba

jako posedlost Pehem...
Pepa Zdepa 10.11.2005 13:15

Re: Posedlost Klausem je stejně zákeřná choroba

Musíte uznat, že pan Bartoň nechrlí jeden článek o Pehe za druhým. Ale čeho je moc toho je příliš a je dobře, že to Pehemu konečně někdo tak pěkně shrnul. :-)
Xaver X.X. 10.11.2005 13:25

Pepo Zdepa, kupodivu jsem pana Bartoně

neměl na mysli.
Mimozemstan 10.11.2005 14:17

Re: Re: Posedlost Klausem je stejně zákeřná choroba

Jo ten clanek je skutecne jenom o tom, co se Bartonovi nelibi na tom co rekl Pehe. Zadny jiny obsah a argumentaci napr. proc je to spatne nenajdete.
 
Clanek vedle toho obsahuje velmi zajimava tvrzeni, nad kterymi se lze pozastavit. Abych pouzil stejnou argumentaci jako Barton:
 
>> Do systémů zdravotního a sociálního pojištění ze všeho nejvíce přispívají zaměstnavatelé, což prodražuje naši pracovní sílu a je jedním z důvodů naprosto zbytečně vysoké míry nezaměstnanosti. Proti plýtvání prostředků ve zdravotním pojištění by proto měly nejvíce protestovat zaměstnavatelé, neboť právě 2/3 všech příjmů zdravotních pojišťoven hradí zaměstnavatelé!  <<
 
Pokud vim, tak ceska pracovni sila je mnohem levnejsi nez zapadni. Takze tvrzeni, ze to prodrazuje ceskou pracovni silu oproti zapadni nemuze nikdo brat vazne. Pokud to prodrazuje ceskou pracovni silu lokalne je nezajimave, protoze to zamestnava zamestnance mistnich zdravotnich pojistoven a je vyuzivano mistnimi obcany. Ti urednici jsou zamestnani, tzn. ne na statni podpore. Na misto techto vykriku by mel pan Barton napsat, budeme platit mene na zdravotni pojisteni a tim budeme dostavat take mnohem mene nez zdravotni pece nez dnes a ve zdravotnickem sektoru bude zamestnano mene lidi a tim bude i vetsi nezamestnanost. Pokud chci lepsi zdravotni peci, tak za ni take musim vic zaplatit.
 
Co se tyce prispevku zamestnavatelu. Kdo jiny by asi mel prispivat. Pokud vim, tak zamestnanci jsou placeni zamestnavateli a vzdy budou tudiz prispivat na jejich zdravotni pojisteni. Otazka je jestli primo a nebo neprimo. Pokud pan Barton je pri smyslech, tak by mel vedet, ze primy prispevek je administrativne mnohem levnejsi nez neprimy, protoze se uspori extra administrace, kteri pouze presouvaji penize z jedne kapsy do druhe. Nepripomina Vam to nahodou problem VZP?
Xaver X.X. 10.11.2005 17:50

Jo, mimozemšťane, je vidět, že jste skutečně

mimozemšťan. Jinak byste věděl, že rozumné argumenty se zásadně nepoužívají....
Mimozemstan 10.11.2005 21:40

Re: Jo, mimozemšťane, je vidět, že jste skutečně

Jarek 10.11.2005 12:46

Nedelejte to

Pane, proč se snažite vést polemiku s nerudným / možná už rudým / kokotem jako je Pehe? Děláte tím službu tomu Pehe - jen šíříte ty jeho havlovské bludy. Ti chlapci jsou nasraní, že v Lánech už nechlastají při tom jejich planém plkání...Tak šíří to jejich nasrání mezi lidi.
F. Čech 10.11.2005 12:35

Autor je zaslepený klausovec, který nevidí, že antievropská a arogantní ODS podle klausova střihu se pomalu sune už ke třetím prohraným volbám

Autor ve své zaslepenpsti nechápe, že nejen Pehe, ale všichni ostatní antikomunisté by v Česku chtěli skutečnou konservativně liberální stranu a rozhodně ne stranu se slabým předsedou a výkonným "čestným předsedou", který díky své nadutosti, kterou od něho převzali jeho nejvěrnější - soudruh Tlustý a sokmenovci Langer, Bendl a další, vede svoji ODS už ke třetím prohraným volbám v pořadí. Pehe by chtěl pravicovou stranu, která by se nevyznačovala jen bezohledností, nafoukaností  a podporou podvodníků všeho druhu (odmítáním jakýchkoliv kontrolních mechanismů - od kolkování alkoholu a cigaret, telefonních odposlechů, zákona o střetu zájmů atd.). Peheho stejně jako mně - bývalého příznivce ODS mimořádně mrzísoučasný stav této, normálními lidmi nevoliitelné strany. ODs vedená do sebe zahleděným hradním předpotopním monstrem, vězícím oběma nohama v národovekém izolacionismu 19. století  a netající se totalitními bolševicko fašistickými manýry nemůže získat  podporu větší části Čechů. A to je dobře, protože totalitní vláda strany řízené Klausovým fanklubem je hrozbou pro celý národ!
velvet 10.11.2005 12:45

Vždyť

ať si Pehe takovou stranu uplete. Má k tomu potřebné vědomosti, schopnosti, známosti i mediální kontakty. Lepší startovací čáru si neumím představit. Prvních pět či šest pokusů mu sice nevyšlo, ale tím se nesmí nechat odradit.
karel 10.11.2005 13:27

Re: Autor je zaslepený klausovec, který nevidí, že antievropská a arogantní ODS podle klausova střihu se pomalu sune už ke třetím prohraným volbám

Pan "rocker" Čech má taky dojemnou starost o kvalitní pravicovou stranu jako pan Pehe. To vítám. Možná, že by ale bylo věrohodnější, kdybyste se mistře nejdříve obul do komoušů, estébáckých špiclů a arogantních vyžírků ve své straně. Nějak se mi nepodařilo zaznamenat jakoukoli vaši reakci na průsery ČSSD v posledních letech. Chcete je vyjmenovat?
Dita 10.11.2005 14:33

Re: Autor je zaslepený klausovec, který nevidí, že antievropská a arogantní ODS podle klausova střihu se pomalu sune už ke třetím prohraným volbám

.....o čemž jste pane poručíku,zajiste již dávno před válkou,mluvil s vaším oktesním hejtmanem.
KARTÁČ 10.11.2005 18:52

Re: Autor je zaslepený klausovec, který nevidí, že antievropská a arogantní ODS podle klausova střihu se pomalu sune už ke třetím prohraným volbám

 PAKLIŽE by nejen F.Čech uvítal NAMÍSTO  O D S opravdu pravicovou stranu  NE PSEUDOPRAVICOVOU se
vším co už bylo řečeno,pak je to přece NORMÁLNÍ POŽADAVEK všech voličů a občanů vůbec.......
 KDO má stále sledovat to nekonečné ABSURDUM .které je stále ordinováno KLAUSISMEM. To si snad ani tento národ nezaslouží......
SK 10.11.2005 20:53

Re: Autor je zaslepený klausovec, který nevidí, že antievropská a arogantní ODS podle klausova střihu se pomalu sune už ke třetím prohraným volbám

franto - bubnuj a nemudruj, nemáš na to !!
highway 10.11.2005 12:10

Pan Barton si muze myslet, ze Pehe nema pravdu

Pan Barton si muze myslet, ze Pehe nema pravdu, ale nic nezmeni na tom, ze provalane tvare ODS urcite nepritahnou dalsi volice. Spicky ODS a pan Barton asi take, ziji v akvariu, kdyz se treba podivuji nad tim, ze obyvatele oznacuji ODS za arogantni. Dat Tlusteho, Langra nebo Zahradila na spice kandidatek je totiz arogance.
velvet 10.11.2005 12:18

Zahradil nekandiduje. ;-)

Ministrem zahraničních věcí v příští vládě ovšem, doufám, bude.
ABC 10.11.2005 12:20

Re: Zahradil nekandiduje. ;-)

no v té příští zcela jistě ne. Možná v nějaké té přespříští.
velvet 10.11.2005 12:25

Vsadíme se

o flanděru? Vyhranou bednu whisku za loňské senátní volby jsem už totiž dopil... :-))
ABC 10.11.2005 12:27

Re: Vsadíme se

BERU.
Xaver X.X. 10.11.2005 12:58

To o těch provařených tvářích

a nutnosti změnit strategii už lehce naťukl i Klaus, na tv rdo to řekl Macek, na stejnou strunu ladí i Tošenovský a v nejnovějším Reflexu to píše i Pečínka. No, začíná mi být v té společnosti docela příjemě.
velvet 10.11.2005 13:10

Xavere XX

a určitě jste před pěti roky nikdy ani náhodou nepravil na adresu ODS, ať už se zbaví toho provařenýho Klause a podvodníka Macka, protože takhle ji nemůžete volit, že že ne?
Tošenovský kdyby byl necouvl po kraťounké letní mediální masáži, mohl předsedou strany být. Byli jsme leckteří připraveni ho volit. Dokonce si troufám říct, že to měl v kapse.
Pečinku mám ovšem rád. Pečinka mi narozdíl od davu zdejších komentátorů smí o ódéesce napsat cokoli.
;-)
Xaver X.X. 10.11.2005 13:28

Velvete, budete se divit, ale nenapsal.

V té době jsem na Psu totiž netlachal. Nicméně po legální aféře pana Macka s knižním velkoobchodem u mě ten pán stratil kredit a legráckou s ČS jsem si ho pohřbil definitivně.
Xaver X.X. 10.11.2005 13:31

Jo a ještě Velvete, Tošenovskýho nebo Gandaloviče

beru. Ale nejspíš víte, nebo tušíte, proč se Tošenovský radši z Prahy vytratil. Asi uviděl nějaké žáby na prameni.
velvet 10.11.2005 14:25

Pravý lídr žab se neleká. :-))

Jestli Tošenovský nevycítil, že by měl býval podporu v regionech, tak je, inu, necitlivý. Ale kdo už je dokonalej - vždyť to může zkusit kdykoli znovu. Já su klidně za.
aleš 10.11.2005 16:18

Re: To o těch provařených tvářích

Tlustý je na středočeské kandidátce už několikery volby. Vždycky jsem kroužkoval někoho pod ním, aby se vyhoupli nahoru i noví lidé. Je přeci jedno, kdo je na prvním místě kandidátky, jde o rámcový rogram.
velvet 10.11.2005 16:57

Aleši

Máte pravdu, že sedmiprocentní hranice zisku preferenčních hlasů je pro kvalitního kandidáta zlomitelná. Jen se trochu snažit.
Pumpescu 10.11.2005 17:49

Re: Re: To o těch provařených tvářích

No nevím s těma kroužkama. Máte přesně dva. Na kandidátce je obvykle kolem dvaceti lidí. Tudíž je nějakej rozptyl, spousta lidí preferenční hlasy vůbec nepoužívá, někdo si špatně přečte návod a dá jich víc. Ta hranice 7 procent je opravdu vysoko. A věří někdo tvrzení ODS že když se to sníží na 5 procent že vypukne bratrovražednej boj všech proti všem? A i kdyby. Opravdu by to něčemu vadilo?
velvet 10.11.2005 18:35

Lorde,

o volebních výpočetních vzorcích byly opravdu popsány kilometry bajtů /rozumějte papírů/. Přijatelný kandidát snadno dosáhne dvou tří procent v systému, o kterém hovoříme, aniž by se extrémně strhal.
Je samozřejmé, že musí v cestě za dalšími hlasy postupovat uměřeně a přiměřeně. Aspoň teda v mý partaji. Kdyby mi desítka ve středních Čechách tvrdila, že mám dát hlas jen a jen jemu, uškrtím ji. Když mne osloví (tedy chci-li být osloven), že je kandidátem ODS s lídrem Tlustým a pokud já se Vám zamlouvám, dejte mi preferenční hlas, zdá se mi to v pořádku.
Počty možných přidělovaných preferenčních hlasů se odvíjejí od děsně složitých matematických vzorců volebních systémů, studovaných, rozvíjených a komentovaných celé století. Rovnou Vám přiznám, že jsem doposud žádný volební systém nepochopil, ale když šly volby prvně přes statistiku, s potěšením jsem statistikům posluhujím okresní volební komisi vysvětloval úlohu preferenčních hlasů. Ona totiž přijela jedna vesnice s výsledky a měla jasno, kdo je starosta, a vono to bylo jinak. Statistici sice spustili počítače, ale volební zákon tehdy nečtli.
:-)
To jen na osvěžení.
V tomto rozložení krajů a mandátů by více než dvě preference ztratily smysl. Neklňte mně, to spočítal  někdo jinej a jinde a jindy.
A nyní jako občan a volič, a nikoli jako straník, pravím ne. Mně by snížení potřebného počtu preferencí na pět procent nevadilo, jen nevím, nakolik by to zahejbalo tím volebním systémem. To bych rád trochu znal předem.
Mák 10.11.2005 11:26

Taky jsem si nevšiml, že by ČSSD a její voliči chtěli nějakou změnu v čele ODS

Naopak si myslím, že mohou být docela spokojeni.
V honu na umírněné, případně středové a nerozhodnuté voliče jim současný stav ODS určitě vyhovuje.
Paroubkovi nakonec může stačit snížení daní nízkopříjmovým + strašení rovnou daní.
 
 
Ivan Nový 10.11.2005 11:35

Máku, na ODS to jistě bude stačit,

ale bude to stačit na komunisty? Po volbách budou mít rozhodující hlasy v rukou komunisté. Braňte se!
Mimozemstan 10.11.2005 11:52

Re: Máku, na ODS to jistě bude stačit,

Soc.dem je strana stredu a sama o sobe nemuze prelakat volice od komunistu na sebe, aniz by zaroven castecne ztratila hlasy na pravicovou stranu. Normalni velikost strany je max 30%, vic se neda dosahnout. Protoze pravice v CR bohuzel prakticky neexistuje, tak o potom nemuze dopadnout jinak.
 
Je potreba aby ODS, nebo nejaka jina strana, se konecne zacala chovat jako pravice, tim myslim pravice pro normalni volice. Extremy jako rovna dan, modra sance, ktere jsou vyhodne jenom pro velmi isolovanou bohatou skupinu lidi, kteri nakonec ODS volit budou at uz je jejich program jakykoliv, nemuzou normalnim pravicakum vyhovovat.