29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
mira 5.2.2009 20:02

Re: Jako důchodce seru Rathovi a Paroubkovi na jejich žebračenky!

A kolik máš důchod ty starej dědku. Víš, že ženy byly vždycky finančně podhodnocovány , platily větší daně než muži a důchod se jim počítá podle jiné tabulky než mužům. Takže je vlastně okrádají na důchodě ještě jednou.

Tak radši mlč a plať si poplatky i když je zruší. Můžeš chodit k doktorovi s lahvinkou něčeho dobrého. Budeš mít aspoň  protekci sprosťáku

Standa 3.2.2009 9:12

To zase

autor dělá propagandu lékárníkům.

xyz 3.2.2009 9:10

"i pan Verner tedy přispívá na permanentní předvolební kampaň sociálních demokratů. "

Za to je přece Verner placen.

ranbow 3.2.2009 8:52

ještě si dovolím jeden postřeh

zarazila mě věta "za samotný lék zaplatili mnohem víc, protože lékárna ve snaze nahradit ušlý zisk (jakkoli spíš iluzorní) zvedla marže na nejvyšší možnou hranici". A které to lékárny se to vlastně týká - krajskonemocniční asi ne - té těch 30Kč zaplatí kraj, a zisky se jí spíše zvýší, neb se do ní sbíhají pacientu zblízka zdaleka. Ale samozřejmě marži zvednout může, když nemá valnou konkurenci ...Těm ostatním lékárnám ubyli pacienti - zda na to budou regovat zvýšením marže aby si uhradily ušlé zisky je otázka do učebnice ekonomie..

KaRKUL 3.2.2009 9:02

Re: ještě si dovolím jeden postřeh

Samozřejmě musí zvýšit ceny právě krajské lékárny, protože těch třicet stříbrných dostanou "zpět" socky, lékárny samozřejmě ve svém důsledku utřou bubu - přečtěty si neco o příspěvkových organizacích.

ranbow 3.2.2009 9:20

Re: ještě si dovolím jeden postřeh

To je právě poněkud zamotané - socky nedostanou nic, ty pouze podepíší darovací smlouvu. Krajským lékárnám poplatky za ně zaplatí krajské úřady. Venkoncem jsou na tom stejně jako předtím. Akorát že jim ubyla konkurence tak že by mohly zvednout svojí marži. Je otázka, o kolik - babky důchodkyně které nepřetržitě obíhají supermarkety kvůli pár korunám slevy si už velice rychle předají informaci, že v té krajské lékárně sice neplatí 30Kč, ale doplácejí víc, takže pošupajdí zpátky do své lékárny...

Ivan 3.2.2009 11:53

Re: ještě si dovolím jeden postřeh

Když máte ODS žebračenku místo důchodu a inflace vám z ní ukrajuje stále více, tak budete taky obíhat supermarkety kvůli pár korunám slevy.

Víte, znám i jednoho, dříve úspěšného a jako vy nadutého  podnikatele, který se řízením osudu dostal do situace,  kdy taky nemá co do huby. V loterii podnikání (protože tady vůbec nejde o schopnosti a píli, ale o štěstí v loterii) prostě neměl štěstí a najednou mu nic nezbylo. V jeho případě mu to přímo přeji. Byl docela překvapený i tím, že nikdo najednou neměl chuť mu pomoci.

Malý Aston 3.2.2009 9:03

Re: ještě si dovolím jeden postřeh

Podívejte se,jde o principiální postoj členů a příznivců ČSSD+KSČM+debilů. Ušetřím 30,00 Kč i když zaplatím o 100,00 Kč více.Tady matematika nebo počty nic neznamenají.:-D

Nomen 3.2.2009 9:13

Malý Astone, když vy mluvíte o debilech, jest to obdobno, jako když se hovoří o provaze v domě oběšencově...

To by se nemělo...

PS: krajské lékárny již dříve byly známy tím, že měly nejnižší marži - byly tedy již dříve výhodné (odebírají větší množství léků z tzv. pozitivních listů a tím jim dávají distributoři léky laciněji), nyní po odečtení 30 Kč se staly supervýhodnými (obdobně i kauflandové řetezce).

Jak říkal Sherlock Holmes..jak prosté, milý  Astone, že....

VL 3.2.2009 9:46

Re: ještě si dovolím jeden postřeh

Pozor, podle MUDr. Ratha ty poplatky platí ČSSD, o kraji a jeho rozpočtu neřekl ani slovo. ;-)

Jirka 3.2.2009 10:16

Re: ještě si dovolím jeden postřeh

ČSSD je lidem zvolený správce daní, kterými sedřeli modrý ptáci zubožené občany. A ČSSD jim lide ty peníze vrací.

emil 3.2.2009 10:39

Re: ještě si dovolím jeden postřeh

podle tvých keců vypadáš dost zuboženě.

ranbow 3.2.2009 8:15

a stejní pacienti

odcházeli ještě před pár dny z libovolné lékárny naštvaní, protože za to že jim lékárna vydala lék, který proplatila zdravotním pojištovna, museli zaplatit regulační poplatek 30Kč.

Teď jsou naštvaní lékárníci protože nemají zisky, ale jsou spokojení v krajské nemocnici protože mají zisky a ještě jim kraj přispívá, a jsou spokojení pacienti krajských nemocnic , protože za pojistné které platí zdravotní pojištovně dostávají plnění a nemusí nikomu platit ostudné poplatky. není na světě člověk ten aby se zavděčil všem...

Pepek Doyle 3.2.2009 8:12

Svatá pravda

a verner tady dávno nemá co dělat. Ať si pindá v Rudém Právu, od Psa bych očekával diskusi s argumenty, ne však nenávistný článek argumenty zamlčující a přizpůsobující si potřebám světonázoru. Prostě verner, jelínek, křeček jen lžou, jejich příspěvky nemají hodnotu pro informaci ani pro diskusi, je to jako by si sem Aston pustil rovnou ratha nebo paroubka.

Jiřík 3.2.2009 8:15

Re: Svatá pravda

Vhodnější přezdívka pro Tebe je Pepek Vyskoč-snad ho znáš.

Pepek Doyle 3.2.2009 10:47

Re: Svatá pravda

Jiříku, ty Vaše příspěvky tady jsou jedna žluč. Musíte mít těžký život.

Pert 3.2.2009 9:43

Re: Svatá pravda

No, já bych spíš ocenil, že Aston dává prostor oběma stranám, že otiskl článek s pohledem z jedné strany i článek s pohledem opačným.

Jiřík 3.2.2009 8:02

Máš pravdu

Modrý komsomolče máš pravdu,pakuj kufry,jen nevím,která země potřebuje takového odborníka.

Kvevet 6.2.2009 19:07

Re: Máš pravdu

Někdo měl modrou košili a někdo má zase modré brýle. Dřív se nosily  brýle růžové a mluva byla slušná a život klidný,  modrá barva je ale nějak  agresivní přináší hrubost, sprostotu, zlodějnu , podvody a všechny zápory které  jsou ve společnosti .

Nomen 3.2.2009 7:45

Myslíte, že ti co stáli ve frontě před rathovými lékárnami byli voliči ODS????

Jirka 3.2.2009 7:54

Re: Myslíte, že ti co stáli ve frontě před rathovými lékárnami byli voliči ODS????

Jistě. Voliči ODS dychtí po penězích, proto stojí před lékárnou, zatímco voliči ČSSD tam nestojí jen kvůli 30 Kč, ale jim jde o spravedlnost a o princip, oni mají nad voliči ODS těžkou mravní převahu!!!

Nomen 3.2.2009 7:57

No, jestli to byli voliči ODS, tak jich bylo tolik, že ODS jistě zvítězí ve volbách...

Jirka 3.2.2009 8:11

Re: No, jestli to byli voliči ODS, tak jich bylo tolik, že ODS jistě zvítězí ve volbách...

Stáli tam i voliči ČSSD z principu a z vyšších mravních pohnutek - jako demonstrace toho, že spravedlnost a humanita vítězí.

Nomen 3.2.2009 8:23

No, já spíše myslím, že tam stáli z lakoty, že tam stáli proto, že ušetří pár korun, aby si mohli koupit nějakou veselou knihu...

Např. Nikoli zelená, ale modrá planeta......a zybtek si chtěl koupit dovolenou na Seychellách..

Kvevet 6.2.2009 19:09

Re: Myslíte, že ti co stáli ve frontě před rathovými lékárnami byli voliči ODS????

Mám jednu známou, která se nad ODS rozplývá, ale pro 30Kč by stále frontu z Prahy až do Kladna

Jirka 3.2.2009 7:40

ČSD porazila ODS jejich vlastní zbraní

ODS prosazuje kapitalismus bez přívlastků, tedy že o čemkoliv rozhodují prachy. No a ČSSD je krásně porazilo třicetikorunou. Jejich vlastní zbraní, kapitalistickým podnikáním. To modrým bolševikům patří. Oni umí ty prachy jen cpát do svých kapes, ale Rath a Paroubek je použili ve prospěch lidu této země, tedy mnohem efektivněji a také humáněji. Bylo to souboj podnikatelů. Modří si 30 korun strčili do kapsy, oranžoví je investovali do lidí. A investice s v kapitalismu vyplácejí. Bylo to moudré a lidumilné rozhodnutí. Neukrást peníze, ale moudře je investovat do lidu této země a do zdravotnictví. A rozumní lidé to ocenili a v dalších volbách dostane ODS ještě větší výprask.

Malý Aston 3.2.2009 9:01

Re: ČSD porazila ODS jejich vlastní zbraní

ČSD jsou České dráhy a ty nemají s poplatky zatím nic společného.Když již chtějí naši krajánci od socanů dávat dary z našich daní,tak ať to dělají podle zákona.Občan má zaplatit a pokud hodlá přijmout dar má se dostavit osobně k Rathovi nebo  Haškovi,podepsat darovací smlouvu a 30,00 Kč mu má být vyplaceno pěkně v českých na stůl. Jejich řešení je právně nečisté a to by v právním státě nemělo být připuštěno.Dokonce slovní přijetí daru jak to realizuje Rath je ohrožení evidence pro finanční úřad,který číhá na zaplacení daně z daru.:-D

Pert 3.2.2009 9:48

Re: ČSD porazila ODS jejich vlastní zbraní

Nacpat někomu s humbukem do kapsy 30 Kč, když jsem mu předtím tiše vyfoukl 100 Kč (na daních a povinných odvodech) - tomu říkám politika!

Jirka 3.2.2009 10:21

Re: ČSD porazila ODS jejich vlastní zbraní

A kdo to těm lidem vyfoukl? Kdo tady ovládá stát?  ČSSD nikoliv. Když člověk platí daně vládě ČSSD, tak aspoň ví, že je použije pro lepší život lidu, ale ODS se k tomu chová jako k válečné kořisti.

emil 3.2.2009 10:45

Re: ČSD porazila ODS jejich vlastní zbraní

Gratuluji, zařadil ses do stáda oranžových kývalů a primitivů, které odstraněný 30 Kč poplatek uvádí do transu vůči růžovoučkému upocenému bossovi, že ale  ty blbec zaplatíš daleko víc za lék, je již mimo schopnost tvého vnímání. Když si představím, že tolik "chytrých" jako ty volilo ČS(S)D, fakt je mi z toho zle do budoucna. Chudáci naše děti. Ale to je oranžové bandě fuk. Hlavně že mají na pivo a bůček.