29.6.2024 | Svátek má Petr, Pavel


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
X 26.1.2008 19:17

Blahoslavení chudí duchem, neboť jejich jest království nebesské...

To si opravdu myslíte, že tu řezanku v hlavách většiny voličů téhle kotliny, dokáže radar přeměnit v šedou kůru mozkovou? Že tu lidé, včetně vrcholových politiků, přestanou lhát, krást a delat všeliká svinstva, jsa ozářeni radarem? Mentalita národa sluhů je tím největším a opravdu reálným nebezpečím pro budoucnost této země. Nějaká dosud neexistující raketa v Teheránu jím rozhodně není. 

Anonym 26.1.2008 19:04

Re: Pane Glivický....

Nějak jste si ten článek nepřečetl, že?!

Anonym 26.1.2008 19:00

To víte, že zajímá!

Jak jste přišel na ruský kapitál v BigBoardu, jestliže jediným akcionářem je akciová společnost registrovana v Lucemburském velkovévodství?   Že by účelové tvrzení jaksi zasunuté mezi řádky? Nebo že byste byl tak super informován i v rámci mezinárodního akcivoého vlastnictví? Ale no tak!

Zdá se mi, aniž bych patřil k iniciativě Ne základnám, že narozdíl od pana Glivického jsou Vaše prohlášení pouze domněnky. Přineste něco věrohodného o výdajích, které nejsou uvedeny na webových stránkách. To je jediný relevantní důkaz. Jinak věcnou argumentaci vyvracíte domněnkami, a to i přesto, že Vás pan Wagner pochválil a v některém z příštích vydání budeme mít znovu čest si Váš článek přečíst.

Martin 26.1.2008 18:37

Re: Re: Re: KDE BY BYLA DNES TA SLAVNÁ EVROPA A ČR . . . .

To byl největší Stalinův omyl - důvěřoval Hitlerovi,jako my teď Bushovi.

logik 26.1.2008 18:30

já nevím

Jako ročník 51 mám pochopitelnou averzi na cizí vojska v ČR.Na druhou stranu,když se podívám

na seznam odpůrců radaru,mě jímá hrůza.Kdo mi poradí?

Tomas B. 26.1.2008 18:02

Zajímá někoho názor člověka z branže?

Při svojí práci se denně zabývám mimo jiné zadáváním médií - billboardů, bigboardů a jiných outdoorových produktů, tiskové reklamy, reklamy v elektornických médiích a pod. Po přečtení článku pana Petra Glivického se fakt nestačím divit s jakou lehkostí ten člověk předpokládá, že všichni čtenáři jeho příspěvku jsou hlupáci.

Iniciativa Ne základnám! a jejich "transparentní" účet prostě nezachycuje žádné, ŽÁDNÉ!, výdaje na nákup médií, na výrobu reklamy ani náklady s tím běžně spojené. Prohlášení o poskytnutí 10 bigboardových ploch společností BigBoard je v tomto kontextu skutečně úsměvné. Osobně jsem viděl (a to se na věc nijak nezaměřuji) v loňském roce řadu (desítky) billboardů i v jiných sítích. Dále Ne základnám! realizovali kampaň v Pražské MHD, nemluvě o road show přímo v dotčených brdských obcích. Jejich náklady se musí pohybovat při tomto rozsahu aktivit ve stovkách a stovkách tisíc Kč.

Ten člověk zkrátka lže jako když tiskne. Vůbec mu nepřijde blbé zveřejnit prohlášení společnosti BigBoard group (mimochodem, společnosti s ruským kapitálem, když už jsme u toho - i když to s věcí samozřejmě nijak souviset nemusí) o poskytnutí ploch a už vůbec se netrápí takovými detaily, jako je výroba těch předmětných posterů. Přitom samotná výroba posterů pro deset bigboardových ploch (3.6 x 9.6m) vyjde min. na 150.000 - to za předpokladu, že bigboard není tzv. backlight (tedy prosvětlený ze zadu), protože tam se cena tisku dostává o řád výše. Přitom na onom "transparentním" účtu iniciativy se objevily k dnešnímu dni příspěvky v souhrnné výši 200.873,40Kč (to si může spočítat každý, kdo má Excel).

Tedy znovu a naposledy - z peněz na zveřejněném transparentním účtu sdružení Ne základnám! nebyly hrazeny žádné výdaje na výrobu, provozování ani zpracování reklamy. Tyto náklady jsou tedy hrazeny jiným způsobem (pokud tedy všichni nemají tyto aktivisty natolik rádi, aby jim poskytovali plnění zdarma). Obhajoba pana Petra Glivického je hloupá, bez znalosti věci a nemůže obstát !

kejmil 26.1.2008 17:55

legrácky, na to vás užije

Pacner? Ten soudruh? A ještě píše? Na NP? hahaha :-D

pavel 99 26.1.2008 17:52

Re: Re: Stachanove,

Podobné dary se dějí tak, že utajený donátor si objedná službu za kterou zaplatí víc a firma pak "zdarma" poskytne co si přál donátor.

richard 26.1.2008 17:47

Re: Re: KDE BY BYLA DNES TA SLAVNÁ EVROPA A ČR . . . .

Myslíš tu Rudou Armádu, co do 22.6.1941 byla s Hitlerem a jeho armádou německých dělníků a rolníků zvanou Wehrmacht jedna ruka a která pak nastolovala bolševismus v každé zemi, kam vlezla ? 

Karotka 26.1.2008 17:40

Re: Stachanove,

No pokud autor článku nelže, tak byly zdarma poskytnuté tou reklamní agenturou. Z toho můžete usuzovat, že danou agenturu vlastní někdo, kdo se rozhodl podporovat hlasy, které by neměly prachy na to, aby se prezentovali sami. O samotné kvalitě těch názorů to neříká ani zbla.

Karotka 26.1.2008 17:37

Re: autore mas to marne

místní sebranka (ve vašem pojetí tedy "oni") rozhoduje za nemístní nesebranku ("my") Čechů. A kdo jsem já? Jo vlastně neužitečný idiot :-). Jupí. Tomuhle říkám názor, konečně někdo inteligentní. Díkes.

J.G. Pašek 26.1.2008 17:33

Re: Re: KDE BY BYLA DNES TA SLAVNÁ EVROPA A ČR . . . .

Napsal jsem  KDYBY USA NEEXISTOVALY . . . tak nevím, proč do toho motáš Emeriku . . .  

Karotka 26.1.2008 17:32

Re: prý nesouhlasí

Nenechte se odradit odkazem na zdroj informace. Stejně se jedná o hromadnou telepatii. Ovšem tou disponují dneska všichni. Pro mě je už fakt, že se nikdo neptal mě (!!!) dost podezřelý, abych tomu číslu nedůvěřoval ;-)

Karotka 26.1.2008 17:29

Re: Re: Re: Je to horší, než jsem si myslel -

No svým způsobem to platí i pro ženy :-D. A v jakých tvarech si libují islámští fundamentalisté, smím-li se zeptat? Když už jsme u té psychoanalýzy. Btw mám doma pár svíček, v příborníku nějaké ty nože a pálím si vonné tyčinky!!! Děvčata sorry, asi to vypovídá o obsahu mých kalhot...

Karotka 26.1.2008 17:10

Re: Re: Nehrajte si na objektivní mírně levicové intelektuály

sry, protiřečím si. slušnost je v srdci, ale to není u států a skupin tak viditelné, takže holt v takovém případě spoléhám na formu a usuzuju, že radar od Američanů je rozumnější řešení, než třeba kamarádství s Ruskem, nácky, komunisty nebo neurotiky.

Karotka 26.1.2008 17:06

Re: Nehrajte si na objektivní mírně levicové intelektuály

Výstižné. Díky za upřímnost. Mluvíte mi z duše. Jo, v konkrétních případech je riziko, že s tímhle přístupem člověk podpoří něco neužitečného. Ale všeobecně se mi v životě vyplatilo doporučení, kterého se mi dostalo v dětství. Totiž vybírat si slušné kamarády. A obzvlášť se mi to vyplatilo, když jsem pochopil, že slušnost je v srdci spíš než ve formě. Ano, s komunisty a nácky a neustále nadávajícími neurotiky nechci mít nic společného. A to i když se považuju za člověka solidárního, který chce být minimálně ovlivňovaný státem a institucemi a cizinci a i když stejně trochu znervózním v noci ve tmavé ulici, když se tam míjím s někým, kdo jen formálně a ne svojí vinou prostě není úplně jako já (je to dost diplomaticky řečeno?). Jsem dost inteligentní, abych nepodporoval názor, že dva plus dva je dvacet dva, jen proto, že to říkají kamarádi. Ale to se u radaru neděje, tak zjevné a jednoznačné to není.

Karel008 26.1.2008 16:55

Článek , jak vystřižený z "rudého práva" v padesátých letech.

Demagogie, polopravdy, lež a blafování. Všechno iniciativně zadarmo.

Karotka 26.1.2008 16:41

říkat něco je marné

Hurá, tak tu máme dvě strany, které vědí, že říkat něco tomu druhému je marné. A já jsem neškodný idiot, který pochopil, že z polemik se stejně nedozví, co je správné, zejména když automaticky filtruju informace typu, že 70 procent české populace je proti radaru, protože to je statistický údaj ovlivněný způsobem položení otázky a vybraných variant odpovědí a tak.

Chápu, že cílem článku bylo vyvrátit nařčení z financování z Ruska. K všeobecné diskusi o radaru bych rád znal skutečné motivy aktivit aktivistů proti radaru. Mé mírné plus pro radar je dáno hlavně mým strachem o život svůj a svých blízkých. Nevyznám se v problematice dostatečně a asi se to nestane. Ale nechci se nechat opít názory, že nám nic nehrozí a teroristé jsou hodní strýčkové a kamarádi. Taky bych mohl být překvapený, až ti rozveselení kamarádi přivedou pitbula a já budu úplně namol.

Hrad 26.1.2008 16:39

Re: Re: Je to horší, než jsem si myslel -

Co, on už zemřel? Vždyť knihu Hledáme kosmické civilizace jse četl nedávno, někdy v roce1979. Pokud vím dělal redaktora Mladé fronty(komunistického plátku-nedostáváš kopřivku?). To ještě MF stála za to. Psychoanalýza tvrdí, že lidé si libují ve tvarech, které jim nějak chybí. Koule radaru nad brdskými lesy zřejmě saturuje ubsenci jistých atributů v kalhotách(platí pro muže).  

Martin 26.1.2008 16:31

Re: KDE BY BYLA DNES TA SLAVNÁ EVROPA A ČR . . . .

....kdyby nebylo Rudé armády,Hitler by zachvátil celý svět.........včetně ameriky,proto byla nucena se zapojit do boje.

Hrad 26.1.2008 16:25

Re: Asi to platí z Voltstrýtu.

Z!!!! čím by se nachytali? 

zíralek 26.1.2008 15:53

Asi to platí z Voltstrýtu.

Jo tuhle propagandu měli komouši a náckové propracovanou. Tam by se z gesty, že jsme jedničky nechytali.;-D

ps 26.1.2008 15:49

Re: Re: Nehrajte si na objektivní mírně levicové intelektuály

Většinou to bývá tak, že ať máte  s Ruskem cokoliv tak se ošklivě spálíte. Tedy ve prospěch radaru a USA hraje i pravděpodobnost.

nechci 26.1.2008 15:31

Re: Nehrajte si na objektivní mírně levicové intelektuály

No to je velmi smutné - raději nezastávat svůj názor, než ho mít stejný jako někdo, s kým v jiných věcech nesouhlasíte.

Jak řekla paní Šiklová: "Raději se budu mýlit s USA, než mít pravdu s Ruskem".

Glock 26.1.2008 15:16

Re: Je to horší, než jsem si myslel -

proto to označení "užiteční idioti". K. Pacner měl pravdu ;-(

Neobjektivní hloupý amerikanofil 26.1.2008 15:16

Nehrajte si na objektivní mírně levicové intelektuály

Zúčastnil jsem se jedné demonstrace PRO základny. Ptal jsem se na ní svých přátel a spolužáků, zda základnu také podporují a oni řekli (téměř všichni), že spíše ne. Brilantní výkony demonstrujících řečníků s nimi také nehnuly. Nakonec ale přece jen začala většína základnu podporovat. Víte totiž, co se stalo? Přišli tam s megafonem a v kanadách zoufalci z nějaké mládežnické komunistické organizace - šel z nich strach, vypadali jako SA a jestli něco nechtěli, tak americkou základnu. Taky uprskaní důchodci - bolševici tam byli a taky smutná podívaná. V tu chvíli se každý alespoň trchu vzdělaný člověk styděl říct něco proti základně, aby nebyl dán do souvislosti s těma hajzlama a chudákama. Kdo je v parlamentu proti? Komunisti! Hrát si v takové chvíli na člověka, který objektivně zváží všechny argumenty a je proti základně a jenom náhodou zrovna jako komunisté, je trapné. Nemůžu být zároveň proti komunismu a zároveň proti základně - to prostě nejde!  Já jsem PRO americkou základnu :-)

Milan 26.1.2008 15:03

Pane Glivický....

Podle vás každý kdo nesouhlasí s budováním cizích vojenských základen u nás,je placeným agentem Moskvy???Nechce se mi věřit,že by váš mozek mohl vyprodukovat něco tak blbého,i když za slušný obnos.......kohopak chleba jíte??Položil jste si otázku;jak by se zachovala amerika,kdyby někdo v její blízkosti budoval vojenské základny???

Jiri 26.1.2008 15:01

Re: autore mas to marne

Lituji Vas.Doufam ze s Vami nikdy nesetkam.

bouše 26.1.2008 14:50

si myslím

že to bude financováno trojůhelníkem rusko,čína,al-kaida a možná troškou do mlýna přidá i mugabeho režim v zimbwabwe:-D