15.5.2024 | Svátek má Žofie


Diskuse k článku

POLEMIKA: Je to ještě MNOHEM složitější, než píše pan Vlk st.

V čem je faktický problém, když údajně stačí dodat Ukrajině techniku a Ukrajina pak svými vojáky vše dobude na Rusku zpět? Je to ignorování (ukrajinské politiky včetně Zelenského) Ruska jako jaderné velmoci.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Podracký 24.8.2023 16:24

Většina Ukrajinců plánuje zde zůstat především z ekonomických důvodů. Dobře vědí, jak se zde dobře asimilovali jejich předchůdci. Politika jde stranou, nikdo nevěří, že na Ukrajině bude dobře ať se stane cokoliv. Na Ukrajině být dobře mohlo už dávno, kdyby měla dobrou vládu. Ale tu neměla snad nikdy, vyjma Janukoviče, kterého ovšem shodil Majdan. Teď to bude ještě horší.

L. Zídek 23.8.2023 18:05

Jisté je , že se domů nevrátí nemocní, matky s nemocnými dětmi a práce neschopní pro které je Česko zdravotnickou nirvánou a to vše ZADARMÓÓÓ !

P. Diviš 23.8.2023 20:44

Jistě jste pro zavedení spoluúčasti (pro všechny, ovšem)!

L. Zídek 23.8.2023 23:31

Bez spoluúčasti, poplatků tu časem bude UA zdravotnictví, ať se to někomu líbí, nebo ne.

M. Kocián 24.8.2023 9:05

A se spoluúčastí taky. Je to klasický problém, kdy výdaje se stanoví na základě jakýchsi dohod, s ekonomikou související jen velice okrajově, ale ve skutečnosti jsou dané cenami, které nikdo snižovat nechce (cena práce lékařů a personálu, léků, zařízení a prostředků placených "pojišťovnami"). Není nic, ani společenský tlak, aby ty výdaje nevyletěly do nebe - vždyť přece léky zachraňují život a jen cynik by při tom hleděl na peníze, zdravotní personál má tu nejhorší práci na světě a musí být náležitě oceněn, a proč šetřit na ceně zdravotních pomůcek, když je to "na pokladnu"? Takový systém prostě udržitelný být nemůže - nanejvýš na délku volebního období za cenu vysávání dalších peněz ať už od pacientů (poplatky) nebo daňových poplatníků (úhrady).

J. Kindl 24.8.2023 15:18

160 000 Ukrajinců pracuje a přispívá nám daněmi ma důchody a přispívá na sociální pojištění, 80 výdajů s Ukrajinci nám hradí EU. Mně vůbec nevadí a a schvluji to, že ošetřujeme nemocné a zraněné Ukrajince. je to dobře.

L. Zídek 24.8.2023 15:29

Jo, oni mají v Bruseli svojí tiskárnu na peníze ? Tak proč Fialenko říká, že nás Ukrajinci stojí desítky miliard. Radujme se, že jsme pro UA prvotřídní nemocnicí...To bycho taky mohli být pro Afriku. Tam je pacientů hafo.

V. Podracký 24.8.2023 16:28

Souhlasím s opanem Kindlem, jen pro nás nemohou být zátěží. Musí prostě pracovat. Když budou pracovat, budou platit zdravotní pojištění a sociální pojištění na naše důchodce. Všechno je jenom o tom, aby vydělali minimálně na sebe.

V. Heidlerová 25.8.2023 9:12

Já se k vám připojuji vřelým souhlasem, a to je mi 87 let. U nás před válkou pracovali Ukrajinci a dodnes na ně vzpomínám s úctou. Perfektně odvedená těžká práce, plné nasazení, úcta k mistrovi, dodržování pracovní doby a příkazů. Žádný alkohol v práci. Proti českým dělníkům vzorná ukázněnost a výkon.R^

Polovina lidí si hraje na svaté a věřící, ale bližnímu svému v období hrůzy a války nedokáží pomoci. Myslí jen na své blaho. Rv Těm přeju, aby pocítili hrůzu a zakusili podmínky běženců v cizí zemi. A prý jsou Češi dobrosrdeční. Haha - holubičí povaha, fuj.

F. Navrátil 23.8.2023 17:55

Pan Bartoň ve snaze o jednoduchost sklouzl do primitivismu. Píše, že cílem Ukrajiny je "Obnovit Ukrajinu v hranicích roku 1991 včetně Krymu". Mohl by tedy vysvětlit, proč se konal majdan, když toto všechno Ukrajina do majdanu měla? Není to tak, že cílem Ukrajiny je vymazání Budapešťské deklarace a minských dohod? Že cílem je likvidace národnostních menšin a zavedení haličského benderismu jako státní ideologie?

M. Kolář 23.8.2023 18:07

Kdyby nebylo Majdanu, což byla ve své podstatě liberální desovětizační revoluce, Ukrajina by již fakticky přišla nejen o tato území ale o suverenitu jako takovou..

Pokud jde o Budapešťskou deklaraci, tu Ukrajina dodržovala před Majdanem i po Majdanu. Tato deklarace Ukrajinu zavazovala k bezjadernému statusu .. Rusko hrubě porušilo tuto deklaraci v r. 2014 a v roce 2022.. Taktéž Rusko porušilo Bělověžské dohody...

P. Diviš 23.8.2023 20:46

To v tom opravdu máte takový hockey?

Budapešťskou deklaraci vymazali Rusáci jejím porušením, stejně tak Minské dohody, ty první porušili separatisté, řízení Rusáky.

Národnostní menšiny (ruské) posílají Rusáci bojovat a umírat na Ukrajině.

J. Kindl 24.8.2023 15:20

Vymazání Budapešťské deklarace a minských dohod provedlo Rusko. Ukrajina by musela být poťapaná, kdyby je vymazala. V nich se Ruská federace uznala, že Krym je součástí Ukrajiny a uznala Ukrajinské hranice s tím, že je respektuje.

V. Heidlerová 25.8.2023 9:15

Když neznáte historii, tak si uvědomte, že nemáte lidem velice nic moc říci, jen šíříte zlobu a nenávist a hlavně neříkáte pravdu.

K. Křivan 23.8.2023 14:04

Autore, v podstatě souhlas. Ten bod "3.Trvale anektovat Krym a další části východní Ukrajiny včetně Kyjeva" ale není pravdivý.

Putin chce vrátit Rusku, co bylo Rusku ukradeno. Novorossija ukradena syfilitikem Leninem, Krym ukraden alkoholikem Chruščovem. To je jeho svaté právo. A na to jste krátkej i vy.

P. Urban 23.8.2023 14:12

Také českému státu bylo mnohé ukradeno. Většina dnešního Rakouska Rudolfem Habsburským, Braniborsko Zikmundem, Lužice Saskem, Slezsko Pruskem, později Polskem.

S kým budeme při prosazování našich svatých práv válčit jako s prvním?

K. Křivan 23.8.2023 14:31

Přijde na to, které obyvatelstvo si to bude přát a vyjádří své přání referendem s víc než 90% souhlasu.

P. Diviš 23.8.2023 15:21

A zajišťovat to bude česká armáda, nebo ruská?

K. Křivan 23.8.2023 14:32

Ukrást území státu a ukrást ho národu je jemný, ale důležitý rozdíl.

P. Urban 23.8.2023 15:03

V tomto případě ovšem irevalentní, protože jste napsal "Putin chce vrátit Rusku, co bylo Rusku ukradeno." "Rusku", ne "ruskému národu". "Rusko" je stát podobně, jako je státem "český stát".

V. Mokrý 23.8.2023 21:04

2 Lužice, Klodsko, Horní Falc.

P. Diviš 23.8.2023 15:20

Putin ukradl to, co Rusko ukradlo.

M. Kolář 23.8.2023 16:52

Dnešní Rusko nemá právo ani na metr ukrajinské půdy.. Ani svaté právo ,ani jiné.. Dnešní ruský stát, Ruská federace, má stejný konstitutivní původ jako dnešní stát Ukrajina... Pokud by Rusko mělo právo na Ukrajinu, měla by tímto Ukrajina právo na Rusko..

Píšete stupidní ahistorickou demagogii, pane Křivane..

P. Diviš 23.8.2023 17:44

Co jiného může psát, pokud chce obhajovat Rusko a Rusáky ...

M. Kocián 24.8.2023 9:09

A naše svaté právo je anektovat Kralovec. A Terst. A Boku kotorskou. Poláci by se mohli brát o Bělorusko a Němci např. o Pomořansko, Britové o Spojené státy... Nebo bychom to mohli všichni nechat tak, jak to je, jezdit tam na dovolenou a taky trochu obchodovat. Vždyť dneska se už noví daňoví poplatníci ani nevyplatí.

P. Urban 23.8.2023 13:59

Otázka integrace Turků v Německu nemusí s politikou Turecka vůči Rusku nijak souviset. A nezdá se, že by souvisela. Tím spíš, že s tureckým postojem aktivního neutrála nikdo nemá větší problém. Ani USA, ani Brusel, ani německá vláda či němečtí občané s tureckými předky. I pro Ukrajinu je výhodnější, když do Ruska jdou turecká rajčata a na Ukrajinu turecké drony, než aby tomu byla naopak. Je-li tento argument relevantní k tomu, co k tomu uvedl pan Vlk, pak to spíš podporuje.

Jaderný arzenál nezabránil přijetí Lotyšska a Estonska do NATO, nezabraňuje přijetí Finska a není důvod, proč by měl bránit přijetí Ukrajiny. Ani Rusko evidentně nehodlá jít kvůli Ukrajině do atomové války. Možná by do ní šlo, pokud by hrozilo obsazení Ruska až po Ural; jenže něco takového by bylo pro NATO velmi obtížné i v případě, kdy by jeho postupu nikdo nekladl odpor. Přece jen je Rusko země trochu větší, než Irák. Atomový arzenál Ruska patrně hraje jistou roli v případných úvahách o bombardování Ruska. Jinak je to ale obava z konvenční války, na kterou NATO není připraveno. Zbraně v ukrajinských rukách stačit nemusí. A pokud jde přímo o armády NATO, nejistá kvalita nemusí přebít ruskou kvantitu.

L. Beneš 23.8.2023 12:16

A hle, s čím přichází autor: Píše, že není komentáře politiky ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského, který by neoslavoval jeho vůdcovské schopnosti. Führerprinzip! A to v zemi, kde mnozí dodnes vidí obdiv k německému fašismu, jeho pořádkům a jím používaným symbolům, které zaváděl. Na Ukrajině, jejíž četní obyvatelé se v krutosti a terorismu fašistické armády zhlédli, takže je realizovali na svých bližních polské, české, ruské národnosti a židovského náboženství. Obdiv k Vůdci, obdiv k Banderovi. Zločinci. Jeden německý, druhý ukrajinský!

P. Urban 23.8.2023 14:17

Chcete-li být dobrým učitelem, ředitelem, premiérem či prezidentem (v zemi s mocensky významným prezidentem), pak určité vůdcovské schopnosti mít musíte.

Je ovšem pravda, že z České republiky se to kritizuje snadno. Vůdcovské schopnosti jejího současného premiéra k oslavování moc nejsou.

P. Diviš 23.8.2023 15:23

Žádný německý fašismus neexistoval, to jen sověti nechtěli používat pojem nacismus, nacionální socialismus. Fašismus byl italský korporativní socialismus a dnes k němu mají nejblíž poměry v Rusku.

L. Zídek 23.8.2023 18:11

To Dimitrov a komunisti začali tvrdit že hitlerovský nacismus je pravicový. I dnešní levičáci to papouškují...