5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jony 3.11.2007 7:52

Re: Re: Vážený pane kolego,

no prosim prosim !pane Krecku a nezapomente si vzit prasek na dejchani!!!8-o:-);-D;-P;-)!!

AAA 2.11.2007 21:06

Bože, ten sysel...

... pardon Křeček, to je ale vůl! Ne nadarmo je rudý uvnitř i navenek, tolik pitomostí jsem od tohoto hlodavce a lžidoktora práv ještě neslyšel. Socani, to ale partička hňupů.

Pavel 2.11.2007 13:41

Pošli ho do háje

Křečku, je vidět, že Doležela moc nečteš a s ohledem na čtenáře jsi na něj moc slušnej. Tady ho běžně posílaj do háje.

honza 1.11.2007 0:07

Re: Čechové na řípu, Čechové na řípu

Ale kdepak, panovník pozval tak nanejvýš měšťany, ale o nějaké sedláky se nestaral, ty sem přivedla šlechta, tehdy totiž bylo to, čemu se říká feudalismus, ale to jste asi ve škole nebrali.

Magor Milda 31.10.2007 23:14

Můj tatínek i dědeček byli ještě občany K.u.K. monarchie

a za její udržení i v I. světové válce bojovali. Když se v listopadu 1918 můj tatínek, rytmistr u horských dělostřelců, objevil s trikolórou v knoflíkové dírce, dostal se asi do konfliktu s mým dědečkem. Ještě do r. 1921 válčil s Poláky o Ostravsko.

Československo bylo v tehdejší Evropě jeden z mála států, který ochotně poskytoval politický asyl uprchlíkům z totalitních států. Praha byla tehdy místo kulturního vzestupu. Československo bylo ovšem státem tehdy nadmíru bohatým, téměř veškerý průmysl Rakouska zde zůstal. Nebýt Hitlera a druhé světové války, bylo by Československo dnes ostrovem stability a blahobytu, jakým je dnes Švýcarsko.

Pokud znesvářené národnostní menšiny a většiny nejsou ochotné hledat kompromis, nýbrž hledají konfrontaci, je opravdu lépe, je od sebe oddělit. Zdi, hranice, to jsou možnosti, jak konflikty otupit.

Vlado Z 31.10.2007 22:05

Re: Re: Re: Pandořina skřínka

České kráľovstvo pod Nemeckou ríšou??? Až v Rakúskej monarchii. Mrknite sa, čo napísal váš otec vlasti, Karel IV. vo svojej Zlatej bule. Vyslovene sa tam uvádza, že České kráľovstvo nepatrí pod korunu ríšskeho cisára a tento nemá ôprávo udeľovaŤ ho ako ríšske léno!! Ste ako naši politici-hovoríte, čo vám vyhovuje, nie to, čo je pravda.

Vlado Z 31.10.2007 22:00

Re: Pan Křeček pana Doležala nepochopil.

Krásny príklad sebabičovania! :) Pán je flagelant? :) Čo také urobili bratia česi za posledných 50 rokov ostatným národom v susedstve, že si takto sypú popol na hlavu?

Maďari na Slovensku žijú celkom voľne, dokonce tak voľně, že keď prídete do kníhkupectva v Moldave nad Bodvou, asi 20.ročná predavačka sa vám lámane ospravedlní, že nerozumie po slovensky. A nevyzerá, že by ju za to niekto týral. (inak všetci tam boli ku mne milí, ale niektorí proste slovensky nevedia, takže ani pri najlepšej vôli mi-ako turistovi-neboli schopní poradiť) Maďari u nás majú 2 univerzity (Komárno, Nitra), rozsiahly systém stredných škôl, 6 rokov boli vo vláde. Ale vy Slovákov súdite podľa Janka Slotu, že áno? A Čechov podľa neonacistov Starom Meste Pražskom?? V tom prípade, nechápem prečo nesúdite Nemcov podľa Henleina, Rakúšanov podľa Hitlera a pod. Do zamyslenia...

Vlado Z 31.10.2007 21:50

Re: Re: Re: Dva roky na vojne v Prahe ma vyliečilo z

Monarchia zrelá na reformy iste bola. Ale bola v nej vnútorná vôľa nejaké reformy vykonať? Viac mám naštudovanú situáciu v Zalitavsku, a tam žiadna vôľa po reformách nebola. Maďari sa od r. 1847, keď vlastenecký hrdina pán Kossuth deklaroval, že žiadny slovenský národ v Hornom Uhorsku nie je (asi ako dnes nie sú homosexuáli v Iráne :))),  nikam neposunuli a nemienili pre ostatné národy Uhorska nič  (dobrého) urobiť. Naopak-roky na prelome storočí a počas I. sv. vojny boli rokmi extrémne vystupňovanej maďarizácie. Moja prababička na Považí nesmela ani cez prestávku hovoriť s kamarátkami po slovensky, ak nechcela byť zbitá.  S návrhmi na  autonómiu prišli až v Trianone, keď videli, že Uhorsku odbíja posledná hodinka. Neidealizujete si staručkú monarchiu príliš? :)

Pametnik starejch dob 31.10.2007 21:47

Re: Re: Pandořina skříňka ...

Máte zcela pravdu. Němci a Maďaři byli dokonce tak pošetilí, že roku 1916 překazili plánovanou korunovaci posledního Habsburka Karla I Českým králem.

Pametnik starejch dob 31.10.2007 21:45

Re: Socialistický hnuse Křečku

Jaksi Vám uniklo, že Němci byli "odsunuti" z celé východní Evropy včetně východní části Německa samého (a způsob provedení toho posledního je obzvláštní "lahůdka.") a v malém počtu byli osunuti dokonce ze států na západ od Německa, kde ale tamní "divoký odsun" zastavili Britové a Američané.

Když Němci uvěřili Hitlerovi i tu jeho poslední lež, totiž že USA a GB představují pro německý národ stejnou hrozbu, jako SSSR (a někteří tzv. "revizionisté," tedy stoupenci nacistického Německa opakují tento nesmysl dodnes), nemohlo to jinak dopadnout.

Pametnik starejch dob 31.10.2007 21:38

Co to tady povídáte, "němečtí dělníci ve vojenských uniformách"

tady byli v období 23.8.1939 až 22.6.1941.

Pak to byla "prokljataja ordá."

No a pokud jde o ty Němce, ti se dali zblbnout Hitlerem, který jim vrátil sebevědomí.

Vlado Z 31.10.2007 21:35

Re: reakce

Dobrý večer! Kedyže si nás to kto vymyslel? :)) Toto je podobná múdrosť ako tvrdenie (párkrát som tu v ČR půočul), že keď Ľudovít Štúr kodifikoval spisovnú slovenčinu, tak sedliaci na Orave, hneď prestali rouprávať kralickou češtinou... :)))))

doktor 31.10.2007 18:57

Re: Re: Oakmane,

To byste si právě musel přečíst třeba toho Zimmermanna nebo spoustu českých knížek, které tu válku už trochu zmapovaly. Na příklad v území, zabraném nám po Mnichovu, se k Čechům, kteří tam zůstali, chovali jako po roce 1948 komunisti k "nepřátelským živlům": kdo se tam přistěhoval (v rámci vlastního státu) po roce 1918, sebrali mu nemovitý majetek nebo živnosti, zrušili všechny české spolky a ojediněle ponechali z českých škol jen ty obecné. Mimo jiné poslali tisíce svých národních soukmenovců (především kněží, ale i bývalých německých sociálních demokratů nebo komunistů) do koncentráků nebo na smrt. Atd.atd. O tom všem v sudetoněmecké literatuře jen Velké Mlčení.

Bořek 31.10.2007 18:06

Re: Re: Čechové na řípu, Čechové na řípu

Nic víc než souhlas.

jirka.s. 31.10.2007 18:05

Re: To jsou věci, to jsou věci!

Martínek s ..volem se hádají ! Krásné a slibné! Že by jsi, martínku, byl restituent baráku plného nájemníků? ;-D;-D;-D

Poloněmec 31.10.2007 18:02

Re: Žil jsem v Německu dost dlouho na to, abych vás ujistil, že se mýlíte

My, hlavně Bavoráci, jsme často nedůslední.

jirka.s. 31.10.2007 18:01

Re: Vážení

Tož tedy, hledající, dneska se ti pod všechno, co jsi napsal, podepíši! :-):-):-)

Jenda 31.10.2007 17:55

Re: stát

Jeste jste zapomel na Zidy. Castecne prohnani kominem a castecne vystehovani (a prohnani kominem jinde), prave temi posleze vyhanymi Nemci. A zajedte se podivat na Slovensko na ty vase odsunute Madary.

No 31.10.2007 17:52

Re: Re: Socialistický hnuse Křečku

Je třeba trochu opravit, Anglosasové to projeli proti Dánům i Normanům.

Jenda 31.10.2007 17:45

Re: Socialistický hnuse Křečku

Mel bych dotaz ... kdo dokazal udrzet vlastni uzemi? Ze by frantici? Aha, ne, ti to projeli za par tydnu. Tak kdopak? Jasne Anglani ... schovani za kanalem ... jinak by je Hitler prejel stejne jako frantiky. A rusove ... kterych bylo proste moc a na moc velkym uzemi.

Jenda 31.10.2007 17:42

Re: Žil jsem v Německu dost dlouho na to, abych vás ujistil, že se mýlíte

S tim mlacenim to mate trosku pomotany.

Stanislav KřečekVážený 31.10.2007 17:40

Re: Vážený pane kolego,

Děkuji.

Stanislav KřečekVážený 31.10.2007 17:39

Re: Pandořina skříňka ...

Vážený, unikají vám historické souvislosti. Rakousko - uherská monarchie byla v r. 1918 zcela neobnovitelná jednak  proto že  odstředivé  tlaky nejen Čechů, ale i Maďarů, Němců, Jihoslovanů byly příliš velké, dále proto, že rozbití monarchie bylo válečným cílem Dohody, ale hlavně - a to je pro nás nejdůležitější -   Rakousko v r. 1918 již nebylo národnostně v podstatě liberálním Rakouskem z r. 1914, ale  - slabý cisař - dostalo se zcela pod vliv Německa a v takovém státě nebylo pro slovanské národy místo. Monarchie z let 1900 - 1914 byla obnovitelná, ale  monarchie v r. 1918 již její relativně příznivé vlastnosti ztratila.  

KD 31.10.2007 17:01

Pandořina skříňka ...

Zajímalo by mě, jak se pan Křeček vypořádá s námitkou, že i Češi byli svého času v jiném, existujícím státě „proti své vůli“.

Uvědomuje si autor, že bez alespoň pootevření té jeho Pandořiny skříňky by Československo nevzniklo? Jak může stejné právo reklamovat pro sebe, resp. svůj národ, a současně ho upírat jiným?

Mimochodem, měli bychom pravděpodobně sepsat, v čem je svět lepší díky tomu, že vzniklo Československo, než by byl, kdyby byla zachována monarchie. Moc se na to sepsání těším ...

Ivanhoe 31.10.2007 16:58

Re: Dva roky na vojne v Prahe ma vyliečilo z

Hm... já byl na vojně v jižních Čechách... 80% důstojníků byli Slováci... neměl jsem pocit, že by dělali služky...   V té souvislosti nemohu nevzpomenout, jak jeden z argumentů proti společnému státu v pohnutých dobách pomlčkové války byl, že jsou mladí Slováci nuceni jezdit na vojnu do Čech "sa odnárodňovať" - za á je k tomu nenutil bratr Čech, ale bratranec Rus, neboť právě jižní a západní Čechy byly štítem na hrudi tábora míru a socialismu, tam bylo soustředěno vojsko, v týlu zůstávaly většinou jen minimální posádky a školní útvary, a za bé jaképak odnárodňování, když tam na ně velitelé mluvili jejich mateřštinou... ostatně, třetina těch takzvaných Slováků byli Maďaři (v té souvislosti vzpomínám, jak jsem měl průšvih, když jsem měl cosi odnést důstojníkovi jménem Ďerď, a já se vrátil, že tam žádný takový není - všichni měli na dveřích cedulky, ale Ďerď nebylo na žádné... akorát na jedné bylo György... jak na mě pak můj velitel řval Boha, to predsa vie každý, že sa to číta Ďerď !;-D)

mrak 31.10.2007 16:48

Morava po staleti byla spravovana nezavisle na Cechach

taktez danove byla oddelena. A nebylo to 27 ceskych panu, ale tri, par rytiru a ostatni byli mestane. ale historicke nepravdy se rady opakuji, aby neco vypadalo okazale. 

Ivan 31.10.2007 16:47

Re: Čechové na řípu, Čechové na řípu

Vážený pane. Z Československa byli odsunuti říšští občané. Občané Československa, kteří dobrovolně! přijali říšské občanství (tvrzení, že to bylo nucené je lež, získat říšské občanství bylo dosti obtížné a usilovali o to i mnozí Češi) se tím stali v Československu dobrovolně cizinci a jako takoví byli odsunuti. Jako říšští občané například podléhali říšské branné povinosti a mnozí z nich tak padli na frontě (což asi při přihlášení se k říši asi nepředpokládali). Češi do války nerukovali.

mrak 31.10.2007 16:43

sebeurceni narodu ve spojene EU je smesny prezitek

stejne jako vykriky cssd, kterym nejde o blaho naroda, ale o vlastni pupky. Vzdyt i ten paroubek nezhubnul 10kg, coz prezentoval jako svuj volebni slib narodu.

Ivan 31.10.2007 16:43

Re: Re: To jak napadá ČR pan Doležal je skandální

1)  Ve Švýcarsku žijí Švýcaři a někteří z nich mluví německy (jiní francouzsky atd.). Jsou to Švýcaři, nikoliv Němci.

2) Ve Francii nežili ve shodě protože se zápas o to, komu bude patřit Strassburg vedl neustále.

3) Němci ve státech, kde tvořili velmi malou  menšinu (Rumunsko, Povolžští Němci atp.) ve srovnání s většinovou populací nemohli usilovat o hegemonii, protože to technicky nebylo možné. Usilovali o ni až od určitého  procenta  německého obyvatelstva. Proto odsun.

Vydra 31.10.2007 16:07

Vážený pane kolego,

většinou nemohu plně souhlasit s Vašimi názory, ale před tímto - bez ohledu na obsah ostatní diskuse, kterou jsem nečetl - precisně zformulovaným a obsahově dokonalým Vaším příspěvkem smekám a v celém rozsahu bych jej podepsal.

Přeji vše dobré