30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
tony 31.10.2007 9:21

stát

A jak to tedy s tím skvělým státem dopadlo? Zakarpatská Ukrajina schlamstnuta slovanskými bratry, Němci vyhnáni, Maďaři odsunuti a přesunuti, a nakonec samostatné Slovensko.

A pane levněbydlící Křečku, problém Kurdů, Basků a pod. tady je, ať o nich p. Doležal píše, nebo nepíše a vy ho kritizujete, nebo ne.

Martin 31.10.2007 9:19

Na šib*nici !!!

Křečku, za obhajobu komunistických dekretů na byty patříš na šib*nici, takže zalez zpátky do kanálu, kam patříš a jakékoliv tvoje výplody si strč někam.

M. Zima 31.10.2007 9:02

Chybí Vám tam:

-  Amen  -

Saul 31.10.2007 8:56

Re: Re: To jak napadá ČR pan Doležal je skandální

Když už jste takový tón zavedl, dovolím si jej použít rovněž a konstatovat, že idiot jste Vy.

Hledajíci 31.10.2007 8:41

Vážení

staňte se nejprve lidmi, a potom můžete být Češi, Slováci, Němci, Maďaři, atd atd. To být nejprve lidmi Vás spojí s ostaními lidmi na celé Zemi. Bez toho být nejprve lidmi jste pouze a pouze jedním z mnoha národů na této Zemi, kde každý z nich má své velmi vyhraněné národní zájmy, o které se do krve pře s ostatními.  A zapomíná žít.

Dvě blechy v kožichu psa se hádají, které z nich ten pes patří. Ty národnostní hádky jsou stejné jako hadka těch dvou blech. Komu patří Země? Všem roslinnýma živočisňym druhům. Druh Homo Sapiens je pouze jedním z nespočetného množství druhu ve Vesmíru. 

M. Zima 31.10.2007 8:25

Pane Křeček,

možná, že by se to jednoduše nechalalo vyjádřit asi takto:

Čechoslováci nebyli nikdy  "východními Švýcary", i když k tomu měli šance a podmínky, naopak, ještě dnes dokazují Češi i Slováci, že si nevidí ani na špičku nosu. 

ceskej Honza 31.10.2007 8:23

Re: Dva roky na vojne v Prahe ma vyliečilo z

nevím o cem písete. Za Husáka jsme jezdili na Slovensko na dovolenou a pripadali jsme si jako v jiném svete. V novinových stáncích bezne západácké BRAVO-casopis, vesnice se objízdely po nových krásných obchvatech, v obchodech podpultové zbozí bez fronty. Slováci po r. 1968 nikomu neslouzili, bylo tomu spíse naopak, ale kupodivu si to neustále namlouvají.

Karlíček 31.10.2007 8:15

Křečku, Křečku -

Nějak jsi nevydýchal tu vlečku ;-)

k 31.10.2007 8:01

Re: Pandořina skřínka

drobná oprava - německy hovořící češi !!!!

Pepa 31.10.2007 7:47

Krecek - prizivnik z regulovaneho najmu

Tyje si z poslaneckeho platu a okrada majitele nempovitosti. Rv(Y)

Petr Kohout 31.10.2007 7:46

pokud byli Němci v Československu proti své vůli, pak přepravu do země svých snů a to zdarma museli jistě uvítat.

Ve skutečnosti ale byli proti německé vůli Češi v Čechách a drze odmítli vymřít, i když k tomu dostali sudetoněmecký pokyn i nezištnou pomoc (lidice apod.). Pan Doležal patrně netuší, že v případě německého vítězství by skončil stejně jako německý pilotní projet nové Evropy - Židé.

Huaskaran 31.10.2007 7:46

Re: To jak napadá ČR pan Doležal je skandální

Idiote, vrať se do školních škamen a nastuduj si dějiny. Československá vláda učinila ono rozhodnutí daleko dříve, než to vítězné mocnosti vůbec napadlo.

Bořek 31.10.2007 7:35

Re: Pandořina skřínka

No ano,čeští Němci.Ale až do té doby než přišel Henlain .Potom chtěli do Reichu.Navíc,pokud jsem někam pozván,tak jako byli do našich krajů pozváni němečtí řemeslníci a pod.tak nelza hovořit,že tvoří samostatný národ.Né málo Čechů žije ve Spojených Státech.Ale tvoří národ?

čtenář 31.10.2007 7:13

Re: Pan Křeček pana Doležala nepochopil.

S politováním musím konstatovat, že Československá republika plně nahradila chybnou politiku habsburské monarchie v oblasti národností. Nejhorší na tom je, že se tak stalo v době, kdy to monarchii už "přešlo". Prostě, historický lapsus.

čtenář 31.10.2007 7:09

A co vlastenecky zapálený poslanec Křeček ??

Juž se přestěhoval do bytu s ekonomickým nájemným, aby uvolnil ten kvartýr s dotovaným pro někoho potřebného ??  Byť je pouze špatně honorovaným poslancem ?

čtenář 31.10.2007 7:07

Re: Re: Dva roky na vojne v Prahe ma vyliečilo z

Ale kdepak, národní státy jsou ptákovina 19.století. Rozbití monarchie byl nesmysl, obzvláště v době, kdy v ní nazrála příhodná doba pro reformy. Úplná ptákovina !

Nějak rádi zapomínáme, že například si člověk koupil jízdenku v severních Čechách a dojel s ní až do Sarajeva, nebo do Lvova. A to je jenom taková vymoženost "do kapsy".

Tino 31.10.2007 6:31

Re: Dva roky na vojne v Prahe ma vyliečilo z

 Čechoslovakizmus je nesmysl! Z Rakouska-Uherska se mělo vyjít jako stát se slovanskými národy(češi, slováci, poláci), německými národy(germánskými) a maďarskými. Pak při vzájemné toleranci národnosti, uznávání úředních jazyků, přiznávání územnosti národností by bylo daleko lepších vztahů a určitě by nedošlo k útoku na státnost za Hitlera. Nacionalismus se projevil hlavně kvůli nesmyslnému vynálezu Československé národnosti!

ALTER 31.10.2007 6:23

Re: Pan Křeček pana Doležala nepochopil.

R^R^

ALTER 31.10.2007 6:22

Dva roky na vojne v Prahe ma vyliečilo z

môjho čechoslovakizmu. Bohužial ste sa správali presne tak ako v Rakusku -Uhorsku k vám sa správali Rakušania. Vy ste nepotrebovali partnera, ale slúžku. Potom sa nedivte , že to dopadlo tak ako to dopadlo. Z dobrého manželstva sa neuteká. Dnes si vážim Čechov ďaleko viac ako pred tým.

Tino 31.10.2007 6:16

Pan Křeček pana Doležala nepochopil.

 Nepochopil a nebo nechtěl pochopit. Národy v nově vzniklém státu nebyly pouze české a slovenské. Ty zbývající národy, které žili staletí na území nově vzniklého státu, nebyly brány jako české, slovenské, ale ani jako národy. Byly nedobrovolně označeni jako čechoslováci mluvící jinou řečí a to neúřední!! Z toho později vyplynula i averze národností nečeskoslovenských proti Československu. Prostě se tyto národy neidentifikovaly s Československem.

 Neschopnost Čechů a Slováků snášet i jiné národnosti, jiné kultury, jiné jazyky je pověstná. Tato nesnášenlivost se táhne již věky a trvá dodnes. Čech a Slovák je zdrojem neklidu ve střední Evropě! Tento odstavec je však už můj názor a nijak nesouvisí s obsahem článku pana Doležala. Pan Doležal je totiž vstřícný k Českým a Slovenským národovcům a snaží se vždy o smírné postoje. JÁ NE!!! Já tvrdím, že Čechoslováci, to je jen uměle vytvořená národnost bez které se Evropa mohla klidně obejít. Ušetřilo by se dost neklidu v srdci Evropy!

Fleischer 31.10.2007 5:52

Pandořina skřínka

Pane poslanče, malé upřesnění: ČSR bylo mnohonárodnostním státem i při existenci československého národa. Dále píšete, že Čechové měli svůj stát již před tisíci lety. Ano je to pravda, ovšem téměř celou dobu zde kromě českých Čechů byli čeští Němci.

Fleischer 31.10.2007 5:46

Re: To jak napadá ČR pan Doležal je skandální

Autore X, Němci jsou schopní žít s jinými národy v jednom státě - viz Švýcarsko,  Francie (Strassburg), Holandsko, Belgie.

X 31.10.2007 5:28

To jak napadá ČR pan Doležal je skandální

Prosím,aby jeho příznivci se podívali například na jeho včerejší článek kde prokazatelně uvádí lživé informace. Konkrétně, že československá vlád rozhodla o transféru Němců z územi ČSR. Skutečností je, že tohle rozhodnutí učinily vítězné mocnosti a vztahovalo se na všechny státy Evropy. Důvodem byla budoucnost, protože Němci byli označení jako národ,  který nebyl schopen žít s jinými národy v rámci rovného postavení v jednom státním útvaru, aby neustale neusiloval o postavení dominatní. Vše je jasně zdůvodněno v komentářích k transférů Němců z evropských států.

Dále je jeho nástrojem dezinformaci zamlčování skutečností. Ve včerejším článku psal o Maďarech. Proč neuvedl, že i Maďaři provedli transfér, dle jeho terminologie vyhnání Němců, také ze svého úzení? 

Přestože panu Křečkovi se dají jeho názory třeba k nájmům vytknout, tak v tomto případě lze s ním jen a jen souhlasit. Doležal je darebák!

me1 31.10.2007 5:15

nadpis

Někdo otázky klade, někdo na ně odpovídá, no a Křeček strká hlavu do písku.

VLK 31.10.2007 2:09

Ale Doležal má pravdu.

Je potřeba zdůvodnit, proč mělo Československo právo na vznik a existenci. V historických hranicích a s přirozenou přírodní hranicí tam, kde původní hranice neexistovala. I s menšinami ve svých hranicích. Neboť není možné najít uspořádání takové, které by uspokojilo všechny.

Je potřeba pochopit, že to byl důsledek neschopnosti předchozího uspořádání, jeho prohry a splnění plánů těch, kteří vyhráli. Že to byl výsledek určité doby a určité historie a že byl následnou historií ověřován, vážen a měněn. A že v tom ověřování prošel jen částečně. A hlavně že je vážen i nyní a je stále možné, že bude shledán lehkým a zrušen. Pokud my si za ním nebudeme stát a necháme zvítězit ty, kteří si přejí zcela jinou historii.

Je potřeba pochopit, že to není otázka nějaké vyšší, absolutní a věčné spravedlnosti. Že čeští Němci měli právo na svůj názor na budoucnost Československého státu. Že však své právo projeli jeho špatným uplatněním. Projeli ho na určitou dobu. Prakticky do vymření pamětníků. Poté mohou začít s pokusem znovu ta práva získat, znovu si je vytvořit.

Stanislav 31.10.2007 2:00

Re: vyjímečně souhlasím

Dovolím si oponovat, ona se vždy najde nějaká větší či menší menšina, co nebude se svojí státní příslušností spokojena. Takže když to zbagatelizuji, po odtržení Svobodného národa Podkrkonošského se časem osamostaní Království Trutnovské, a to pořád dál, dokud nebude celnice za každým domem. Dále k odtrhávání -- leccos lze řešit i diplomatickou cestou, avšak tam, kde jsou ručníkáři, obvykle nikoli ...

Stanislav 31.10.2007 1:54

Re: Na stejném místě?

Souhlas, je volovina nad tím hysterizovat. Na straně druhé, pokud by se našel nějaký definitivní klíč ke stanovení hranic států, ušetřila by se v učebnicích dějepisu dobrá třetina stránek ... :-)

VLK 31.10.2007 1:47

Na stejném místě?

Většina evropských národů má své státy na stejném místě po podobnou dobu jako my. Občas se ty státy rozpadnou, občas spojí. Občas jsou v něčím područí, jindy naopak expandují.

A náš stát není v původních hranicích, přibylo nám Chebsko, pak ubylo Slezsko a Lužice. A pak jsme provedli dočasnou expanzi na východ. Teď jsme v jistých minimálních hranicích.

Stanislav 31.10.2007 1:39

Re: Re: Re: Re: Křeček

No, on v první řadě Křeček nepochopil ten článek. Doležal (krajně zprimitivizováno) volal po nějaké použitelné náhradě náboženství coby sjednocujícího prvku státu. Samotná myšlenka národů na sebeurčení totiž naráží na faktickou nedefinovatelnost pojmu "národ", když už odhlédneme od historického kontextu. Mezinárodní společenství, zde představované tlupou lidožroutů s názvem OSN, je IMHO poslední, které by do toho mělo mluvit.

NevericiTomas 31.10.2007 1:17

Re: Re: Re: Křeček

Ten clanecek je samozrejme o necem. Ve stejne dobe, kdy "mezinarodni spolecenstvi" je hotovo uznat pravo kosovskych albancu na sebeurceni se chysta armada naseho spojence potrit kurdskou paramilitarni organisaci bojujici za totez. Jak se v tomhle bude kroutit americka diplomacie me opravdu (bez skodolibosti) zajima.